Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Ανεβάζει στροφές το Καρναβάλι των Παιδιών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα

Ανεβάζει στροφές το Καρναβάλι των Παιδιών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΠΛΗΘΩΡΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ

 

 

Ανεβάζει στροφές το Καρναβάλι των Παιδιών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (μια εβδομάδα πριν την κορύφωσή του με τη Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών), με την Καρναβαλούπολη στα Ψηλά Αλώνια να περιμένει τους μικρούς καρναβαλιστές αλλά και όσους νιώθουν παιδιά επιφυλάσσοντάς τους ένα πληθωρικό διήμερο κεφιού, χαράς, παιχνιδιού και δημιουργίας.

Με θέμα «Μεσ’ την τρελή αποκριά βάζω κι εγώ μια πινελιά » καλεί φέτος τους λιλιπούτειους φίλους του το Καρναβάλι των Μικρών, μια από τις σημαντικότερες ενότητες του Πατρινού Καρναβαλιού, που φέτος φτάνει 19 χρόνια ζωής και βρίσκεται μια ανάσα από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας του.

Για 17 συνεχόμενα χρόνια το Καρναβάλι των Μικρών έχοντας επισφραγίσει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους μικρούς φίλους του, συνεχίζει να τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργια πράγματα και να συμμετάσχουν σε μια δημιουργική διαδικασία μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι, συμμετέχοντας στο Καρναβαλικό Εργαστήρι, στις Καρναβαλουπόλεις, στα θεατρικά και μουσικά δρώμενα και στην Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Ένα Καρναβάλι μέσα στο Καρναβάλι, το Καρναβάλι των Μικρών, προσαρμοσμένο στα μέτρα των παιδιών με ευαισθησία, περισσή αγάπη, σπάνια αισθητική, φαντασία, φρεσκάδα και δημιουργικότητα, φιλοδοξεί να μας χαρίσει απολαυστικές και αξέχαστες στιγμές αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και μοναδικότητά του που το έχει καταξιώσει σε πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο.

Ήδη τις καλύτερες εξετάσεις έχουν δώσει τα Καρναβαλικά Εργαστήρια του Καρναβαλιού των Μικρών και η παιδική θεατρική παράσταση «Το γέλιο που (δεν) χάθηκε» στο Καρναβαλικό Κέντρο και τη σκυτάλη παίρνει η Καρναβαλούπολη των Υψηλών Αλωνίων το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Η πλατεία θα μεταμορφωθεί σε έναν παραμυθένιο παιδόκοσμο αφού η Καρναβαλούπολη θα υποστηρίζεται και θα πλαισιώνεται από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων όπως τραγουδιστής πρίγκιπας, αλεπού, γίγαντας και κοκκινοσκουφίτσα, λύκος, 3 δεντράκια, 2 μανιταράκια, Γάτος, Πειρατής, Γοργόνα, 3 γουρουνάκια, Κάστρο, Πειρατικό Καράβι, Τραινάκι και Μπάντα.

Στην παραμυθένια ατμόσφαιρα τον ζεστό, κεφάτο, αποκριάτικο τόνο θα δίνει και τις δυο μέρες η παρουσιάστρια της Καρναβαλούπολης Κατερίνα Τσουκαλά, που θα είναι ντυμένη με τη στολή του τζίτζικα, της μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 11.00-14.00

 

Παίζω με μια σερπαντίνα

πέφτω μες το κομφετί

στης Αποκριάς την τρέλα

το Παιχνίδι με καλεί.

 

Με το παραπάνω μότο καλεί μικρούς και μεγάλους το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στα Υψηλά Αλώνια στην Καρναβαλούπολη του Σαββάτου 15ης Φεβρουαρίου ρίχνοντας το βάρος στο παιχνίδι.

Ιππότες του κομφετί ανοίγουν τις πύλες της Καρναβαλούπολης και μια σειρά παιχνιδιών θα ξετυλιχτούν με τη φροντίδα των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Βασική επιδίωξη των διοργανωτών είναι τα παιδιά να παίξουν και να χαρούν με την ψυχή τους, να συμμετάσχουν και να μην παραμένουν θεατές στο Καρναβάλι μας. Γλυκές δοκιμασίες και δραστηριότητες περιμένουν παιδιά κάθε ηλικίας. Το μόνο που ζητείται είναι να έρθουν με το κέφι τους και αν θέλουν να φορέσουν μια στολή, ένα καπέλο για να δώσουν όλοι μαζί καρναβαλικό χρώμα στην πλατεία και να βάλουν «μέσα στην τρελή αποκριά τη δική τους πινελιά!».

Στην Καρναβαλούπολη του Σαββάτου το δικό της χρώμα θα βάλει η μεταμφιεσμένη Μπαντίνα του Δήμου παιανίζοντας αποκριάτικους σκοπούς και τραγούδια.

Μια πραγματική καρναβαλική γιορτή των μικρών που εγγυάται στα παιδιά άφθονη διασκέδαση, παιχνίδι, μουσική, χορό και δημιουργία μέσα από κεφάτες, πρωτότυπες και ευρηματικές δράσεις.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 11.00-14.00

 

Το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει για τους μικρούς μας φίλους η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έχει ως εξής:

-11.15: Μπαντίνα Δήμου Πατρέων

Τα παιδιά της Μπαντίνας με την αποκριάτικη μεταμφίεσή τους με γνωστούς καρναβαλικούς ρυθμούς και τραγούδια ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα

-11.30: Σχολή Χορού Σταυροπούλου «Καρναβαλική φιέστα με χρώμα, χορό και μουσική» με τη συμμετοχή παιδικών ομάδων από τη Σχολή Χορού που διδάσκονται μπαλέτο, μοντέρνο και latin.

-12.00: Σχολή Χορού «Χοροέκφραση» Ιωάννας Ζαχαροπούλου «Μοντέρνες χορογραφίες»

α)παιδική χαρούμενη χορογραφία εκτελεσμένη από παιδιά ηλικίας 6-7 ετών

β)μοντέρνα χορογραφία από παιδιά ηλικίας 10-11 ετών

-12.15: Πρότυπη Σχολή Χορού Πόλυς Γιαννακοπούλου

Τα παιδιά της σχολής σε χορογραφίες rock n΄ roll

-12.30: Παράσταση με Τεχνικές Τσίρκου και Χορού από την ομάδα θεάτρου δρόμου Χ- Saltibagos

-13.15: Μουσικό πρόγραμμα με τις Party Time St των μουσικών εκπαιδευτηρίων Κώστα Θεοδώρου

Το νεανικό γυναικείο συγκρότημα, υποσύνολο της ορχήστρας Θεοδώρου, με ρεπερτόριο που αποτελείται από ελληνικές και ξένες χορευτικές επιτυχίες και σκοπό έχει να διασκεδάσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του. Έχει στο ενεργητικό του και δικά του καρναβαλικά τραγούδια. Θα παρουσιάσει τραγούδι και χορό με ελληνικό και ξένο καρναβαλικό ρεπερτόριο

-Εργαστήρι “Cat in the Hat”από το 62o Δημοτικό Σχολείο

Κατασκευή καρναβαλικών καπέλων

-Face Painting από την CΑRIERRA Πάτρας – Όμιλος Ξυνή

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα πρόσωπά τους δίνοντας καρναβαλικό χρώμα

 

Το Καρναβάλι των Μικρών, μέσα από τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία, την συνεργασία προσεγγίζει με ευαισθησία, αγνότητα και τη δέουσα προσοχή τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές δημιουργώντας την απαραίτητη μαγιά και μεταφέροντας παντού το ζωογόνο μήνυμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της συνεργασίας και της χαράς για τη ζωή και διαλύοντας τα σύννεφα της αβεβαιότητας.σε όλη την Ελλάδα.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.