Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Οι συνταξιούχοι της Πάτρας καταγγέλλουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, του μορφώματος που θέλει να ονομάζεται «Ενιαίο Δίκτυο» των συνταξιούχων.*

Οι συνταξιούχοι της Πάτρας καταγγέλλουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, του μορφώματος που θέλει να ονομάζεται «Ενιαίο Δίκτυο»  των συνταξιούχων.*
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

 

*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΑΤΡΑΣ

«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Κολοκοτρώνη 20

                                                                                         Πάτρα,  4-4-2017

 

 

Καταγγελία – Ανακοίνωση

 

Οι συνταξιούχοι της Πάτρας καταγγέλλουμε τους γνωστούς από παλιά κυβερνητικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές, του μορφώματος που θέλει να ονομάζεται «Ενιαίο Δίκτυο»  των συνταξιούχων.

Που αντί να καταγγέλλει την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών στην σύνταξη, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις λουτροθεραπείες, τον πολιτισμό και άλλες κοινωνικές παροχές, την φορο ληστεία την ακρίβεια που αναγκάζει τους συνταξιούχους, τα παιδιά μας τα εγγόνια μας τους εργαζόμενους τα άλλα λαϊκά στρώματα να ζουν στην φτώχεια την εξαθλίωση δίχως ηλεκτρικό ρεύμα δίχως θέρμανση τον χειμώνα .  Να ποδοπατιούνται για μια σακούλα ντομάτες , η στην γραμμή στα κοινωνικά συσσίτια που λιποθυμούν τα παιδιά από την πείνα στα σχολεία.

Δεν ικανοποιούνται ούτε οι ελάχιστες από τις σύγχρονες ανάγκες. Σήμερα που ο πλούτος είναι τεράστιος, αντί να είναι στα χέρια αυτών που τον παράγουν γίνεται κέρδος για το κεφάλαιο, τα μονοπώλια και στο ματωμένο πλεόνασμα.

Αντί να καταγγείλουν την Ε.Ε. την κυβέρνηση τα κόμματα που σχεδιάζουν και εκτελούν αυτήν την βάρβαρη πολιτική για τους συνταξιούχους , σαν λαγοί στέλνουν επιστολή στην υπουργό εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων κα Έφη  Αχτσιογλου ζητώντας την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στις συνταξιουχικες οργανώσεις.

Δηλαδή ζητάει για πρώτη φορά (συνδικάτο όπως λέγεται) – τον οικονομικό στραγγαλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος!!

Αυτοί που δεν τους πείραξε  που για 15η φορά πετσόκοψαν τις συντάξεις μας, όλες οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή κυβέρνηση,  τώρα τους πείραξε,  τα 20 λεπτά το μηνα που παρακρατούνται από κάθε συνταξιούχο για να αποδοθούν για τις λειτουργικές ανάγκες των σωματείων μας.

Εμείς οι συνταξιούχοι που γνωρίσαμε πολύ καλά από πρώτο χέρι, τους δασκάλους που τους δίδαξαν,  τον Μακρή τον Θεοδώρου, τον Λικιαρδοπουλο, και τους άλλους φωστήρες του κρατικού εργοδοτικού συνδικαλισμού και τον ρόλο που έπαιξαν διαχρονικά « τον δούρειο ίππο» .

 

Τους αφήνουμε στην μοναξιά τους να στριφογυρίζουν στις στρογγυλές καρέκλες και τα πολυτελή γραφεία  που τους χάρισαν αυτοί που υπηρετούν. Είναι αυτοί που απολάμβαναν τις εργατοπατερικές συντάξεις,  κόντρα στις αποφάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος!

 

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μαζί με την ταξική Ομοσπονδία μας, και τις άλλες ταξικές οργανώσεις μέσα στην ΣΕΑ.

 

     ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ !!

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τους αγώνες για να αποκρούσουμε  την επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση την Ε.Ε. και τα μονοπώλια.

Να αντεπιτεθούμε για να ξαναπάρουμε πίσω όλα όσα μας πήραν . Να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας!!!

 

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.