Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΧΑЇΑΣ : ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΗ σε συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στην (Περιφέρεια) – Αποκεντρωμένη Διοίκηση

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΧΑЇΑΣ :  ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΗ σε συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στην (Περιφέρεια) – Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΧΑЇΑΣ

                                     «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 162, Πάτρα.Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945317027, 2613-015765

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου τις Επιτροπές Αγώνα, την ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΗ σε συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στην (Περιφέρεια) – Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 12:00π.μ. Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απολυθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι. Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ τα σωματεία του κλάδου τις Επιτροπές Αγώνα, όλους τους συναδέλφους την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ  στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 10:00 π.μ

 

Καλούμε την Πέμπτη 18 Μάη  την ημέρα που θα συζητείται στη βουλή η νέα συμφωνία –νέο μνημόνιο στο Συλλαλητήριο μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα στην πλατεία Γεωργίου στις 7μ.μ 

 

Συνάδελφοι /σσες, να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να δοθεί  εργατική – λαϊκή απάντηση με Γενική Πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ  και ΕΚΤ. Το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας που αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 18 Μάη έχει βασικούς άξονες είναι το νέο χτύπημα σε αφορολόγητο και συντάξεις, αλλά και τα μέτρα για τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.  Όπως κι αν το ονομάσει κανείς πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο 4ο μνημόνιο και για ένα συμπληρωματικό μνημόνιο.

 

Δεν έχουμε πλέον αυταπάτες, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο ούτε από τους σημερινούς «σωτήρες», ούτε από τους αυριανούς. Τα μέτρα που έχουν συμφωνήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συναγωνίζονται με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρομονόδρομου στο ποιος θα τα εφαρμόσει καλύτερα και πιο γρήγορα.  Δεν μας αξίζει μια χαμοζωή  παρακαλώντας για ένα πιάτο φαί για εμάς και τα παιδιά μας και αυτό να μας το δίνουν όποτε αυτοί θέλουν. Δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από το να ζούμε με αξιοπρέπεια. Να βροντοφωνάξουμε ότι εμείς δεν θα ματώσουμε άλλο προκειμένου μια χούφτα κηφήνες να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους.


 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ 64 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της Καθαριότητας, που πραγματοποιήθηκε για τους 64 συμβασιούχους, τους οποίους θίγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παραβρέθηκε και μίλησε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στις συνεχείς παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα των συμβασιούχων, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Κατήγγειλε τις παρατάξεις της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που καταψήφισαν στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει τους 64 συμβασιούχους.

Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, είναι στο πλευρό των συμβασιούχων και θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό, ενάντια στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πρέπει στις 17 και 18 Μάη, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες από διαδηλωτές.

 

 

Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαίας [otaachaias@gmail.com]

 

 

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.