Πάτρα : Ολοκληρώθηκε με επιτυχεία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταεκβοντό

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταεκβοντό στην Πάτρα .

Με τη συμμετοχή 275 αθλητών και αθλητριών από 110 σωματεία πραγματοποιήθηκε  στην πρωτεύουσα της Αχαΐας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Ανδρών – Γυναικών, η μεγαλύτερη διοργάνωση του αθλήματος επί ελληνικού εδάφους.

Ο συναγωνισμός για διακρίσεις  σκληρός τόσο μεταξύ των αθλητών και αθλητριών όσο και μεταξύ των σωματείων στη γενική κατάταξη.

Δειτε στον παρακατω συνδεσμο  τα αποτελέσματα   ⇒  ΕΔΩ 

Δείτε τα βίντεο

©Mynima-Hellas.com
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης Στο Glyfada 3on3 International Tournament

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη αποχώρηση του από τη δράση, με τη φαντασμαγορική και μεγαλοπρεπή γιορτή που διοργάνωσε προς τιμή του η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα βρεθεί ξανά σε γήπεδο μπάσκετ.

Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ για χάρη των μικρών παιδιών αλλά και των ομάδων ΑμεΑ που θα παίξουν αγώνα Baskin, θα δώσει το παρών στο 1ο «Glyfada 3on3 international tournament, που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Οκτωβρίου, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης όταν πληροφορήθηκε το πρόγραμμα και τη μεγάλη συμμετοχή μικρών παιδιών και ιδιαιτέρως του αγώνα Baskin, το οποίο ο Δήμος Γλυφάδας και ο Τομέας Αθλητισμού του Δήμου φιλοδοξούν να συστήσουν και να κάνουν γνωστό στο ελληνικό κοινό, αποδέχτηκε αμέσως την πρόσκληση.

«Είναι χαρά να βρίσκομαι κοντά σε παιδιά και δεν μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια πρόσκληση» δήλωσε στο www.glyfada3on3.gr ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το Baskin και πως διεξάγεται ένας αγώνας του. «Οφείλουμε ως κοινωνία να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε οτιδήποτε αφορά άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχει ενδιαφέρον το συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς συνδυάζει τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία και χωρίς. Θα είμαι εκεί και σας καλώ να έρθετε κι εσείς» είπε ακόμη ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Για να δηλώσετε κι εσείς συμμετοχή στο τουρνουά,  κάντε κλικ στην ΕΓΓΡΑΦΗ.

Σας περιμένουμε, 1 και 2 Οκτωβρίου στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας.

πηγη
29ος Γύρος Αθήνας : Περισσότεροι από 15.000 έχουν δηλώσει.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου  2015

 

 

 

Περισσότεροι από 15.000 πολίτες έχουν δηλώσει, έως τώρα, συμμετοχή στον κυριακάτικο 29ο Γύρο της Αθήνας

 

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 29ο Γύρο της Αθήνας, ξεκίνησε. Το πρωί της Κυριακής 18 Οκτωβρίου περισσότεροι από 15.000 χιλιάδες δρομείς, μικροί και μεγάλοι, δίνουν ραντεβού στις 9 π.μ., στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και ξεχύνονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, τρέχοντας για τα παιδιά.

Ο «Γύρος της Αθήνας», ο οποίος διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), είναι ένας ιστορικός θεσμός για την πρωτεύουσα αλλά δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός. Είναι και ένα πολιτιστικό γεγονός, δεδομένου ότι οι διαδρομές περιλαμβάνουν τοπόσημα της Αθήνας.

Παράλληλα, ο «29ος Γύρος της Αθήνας» αντικατοπτρίζει την κοινωνική προσπάθεια του δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ και έχει έναν ιδιαίτερο σκοπό: με 1€ συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση για τα παιδιά που πάσχουν από επιληψία,  συγκεντρώνοντας χρήματα για την αγορά ενός ηλεκτροεγκεφαλογράφου, τον οποίο ο δήμος Αθηναίων θα προσφέρει στο Νευρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» για την έγκαιρη πρόληψη και θεραπεία της επιληψίας στα παιδιά.

Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει στις 09.00 το πρωί με εκκίνηση και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.

 

Διαδρομές

10 χλμ – ώρα εκκίνησης 9:00
Eκκίνηση Καλλιμάρμαρο -Λ. Βασ. Κων/νου -Λ. Βασ. Σοφίας – στο ύψος της πλ. Μαβίλλη διερχόμαστε στο ρεύμα καθόδου της Λ. Βασ. Σοφίας – (αριστ.) στη Ζαχάρωφ – (αριστερά) στη Λ. Αλεξάνδρας (ρεύμα ανόδου) – (δεξιά) στην Πατησίων – Κοδριγκτώνος (αριστ.) – Αχαρνών (αριστερά)-Καματερού-Χαλκοκονδύλη-3ης Σεπτεμβρίου(δεξιά)-ύψος Ομονοίας (αριστερά) – Πανεπιστημίου – Λ. Αμαλίας – Λ. Βασ. Όλγας (αριστερά στο αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Βασ. Κων/νου – τερματισμός

5 χλμ – ώρα εκκίνησης 9:15
Αφετηρία επι της Λ.Βασ.Κωνστ/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης)-κόμβος Hilton-(αριστερά) στη Λ.Βασ.Σοφίας στο δεξί ρεύμα κίνησης-Ακαδημίας-Ιπποκράτους (αριστερά)-Πανεπιστημίου (αριστερά)-Λ.Βασ.Αμαλίας-Λ.Βασ.Όλγας (αριστερά, αντίθετο ρεύμα κίνησης)-Λ.Βασ.Κωνστ/νου-τερματισμός.

3 χλμ –  ώρα εκκίνησης 9:30
Αφετηρία επί της  Ηρώδου του Αττικού-(δεξιά)στην Ησιόδου-Ριγίλλης-(αριστερά)στο αντίθετο ρεύμα στην Λ.Βασ.Σοφίας-(αριστερά)-στη Λ. Αμαλίας (αριστερά) – στη Λ.Βασ. Όλγας-(αριστερά) στη Λ.Βασ.Κωνστ/νου-τερματισμός επι της Λ.Βασ.Κωνστ/νου.

1χλμ/ΑΜΕΑ – ώρα εκκίνησης 9:15
Πινακοθήκη(κόμβος Hilton)-αντίθετη κίνηση δρομέων προς το Καλλιμάρμαρο-Καλλιμάρμαρο(τερματισμός)

Εγγραφές & Παραλαβή αριθμού

Þ  Ηλεκτρονικές εγγραφές έως 16 Οκτωβρίου και ώρα 16:00,στο www.opanda.gr και στο www.cityofathens.gr
Η παραλαβή των αριθμών, όσον αφορά στις ηλεκτρονικές εγγραφές,  θα γίνεται έως τις 17 Οκτωβρίου, μόνο από τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Ισόγειο-αίθουσα  Κόντογλου,  Τμήμα Προγραμματισμού –Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού, Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 –16:00 και το Σάββατο 17/10, 9:00 – 17:00, τηλ. 210-5284873 – 4

Þ  Στις εξωτερικές μονάδες του ΟΠΑΝΔΑ έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 21:00
Όλα τα σημεία για τις εγγραφές, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.opanda.gr

Þ  Στην Πλατεία Συντάγματος λειτουργεί περίπτερο καθημερινά και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 21:00και στον πεζόδρομο της Κοραή καθημερινά από τις 09:00 έως τις 19:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:00

Þ  Τέλος, την ημέρα της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται εγγραφές για όλες  τις διαδρομές στη γραμματεία του αγώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, από τις 7:00 έως 8:30 π.μ.

 

Η εγγραφή είναι έγκυρη μόνο με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει και η σχετική πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής (1,00 €) , κατά την παραλαβή του αριθμού.

 

Πληρωμή αντιτίμου:

1.σε όλες τις μονάδες του Οργανισμού που πραγματοποιούνται εγγραφές – για τις ηλεκτρονικές μόνο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

2. στην τράπεζα  Eurobank Ergasias Α.Ε. (IBAN  GR 1902602400000330201149120)  με την επίδειξη της απόδειξης κατάθεσης κατά την παραλαβή

3. στην Εθνική Τράπεζα (IBAN GR 4501101080000010848026406) με την επίδειξη της απόδειξης κατάθεσης κατά την παραλαβή

 

Μετακίνηση συμμετεχόντων

Όσοι θα συμμετάσχουν στον 29ο Γύρο της Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α κατά τις ώρες από 07:30  έως 12:30, με την επίδειξη  του αριθμού συμμετοχής.

 

Παραγωγοί των ραδιοσταθμών Αθήνα 9.84, Εν Λευκώ και Mad θα κρατήσουν το ρυθμό στην εκκίνηση και τη διαδρομή, ενώ η ομάδα κρουστών BatalaAtenas θα εμψυχώνουν τους δρομείς με τη δυναμική μουσική τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Για τη διεξαγωγή του Γύρου της Αθήνας από την Ελληνική Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών ανακοινώθηκαν τα μέτρα διακοπής της κυκλοφορίας και της απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης στις παρακάτω οδούς και πλατείες του δήμου Αθηναίων.

Από ώρα 06.00 έως ώρα 11.00

– Λ. ΑΜΑΛΙΑΣ από Βας. Όλγας έως Συγγρού και τις κάθετους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΣΤΑΔΙΟΥ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΣΟΛΩΝΟΣ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

– ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

– ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΠΑΤΗΣΙΩΝ στο τμήμα αυτής από την Αγ. Μελετίου έως την πλατεία Ομονοίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ από Πλ. Ομονοίας έως Πιπίνου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ από Χαλκοκονδύλη έως Πιπίνου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΦΥΛΗΣ από Μακεδονίας έως Πιπίνου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΑΧΑΡΝΩΝ από Πλ. Βάθη έως Πιπίνου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– ΛΙΟΣΙΩΝ από Ιουλιανού έως Πλ. Βάθη και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ καθ’ όλο το μήκος της

– ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ καθ’ όλο το μήκος της

– Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισίας καθώς και στο τμήμα αυτής από Μουστοξύδη έως Πατησίων και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατησίων

– ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ σε όλο το μήκος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ στο τμήμα αυτής από την οδό Αθ. Διάκου έως τη Λ. Αμαλίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

– ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ το ρεύμα κυκλοφορίας αυτής από Καλλιρόης προς τη Λ. Συγγρού

– ΗΡ. ΑΤΤΙΚΟΥ σε όλο το μήκος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

– ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ  σε όλο το μήκος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

ΗΣΙΟΔΟΥ σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

–         ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο τμήμα αυτής από την Κολωνού έως την πλατεία Ομονοίας  και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

–         ΑΘΗΝΑΣ από Σοφοκλέους έως Πλ. Ομονοίας  και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

–         ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟ(δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας) σε όλο το μήκος της

–         ΚΟΚΚΑΛΗ σε όλο το μήκος της

–         ΜΟΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗ στο τμήμα αυτής από την οδό Υψηλάντου έως τη  Βασ.  Σοφίας

–         ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ σε όλο το μήκος της

–         ΖΑΧΑΡΩΦ σε όλο το μήκος της

–         ΤΣΟΧΑ στο τμήμα αυτής από την οδό Π. Κυριακού έως τη Βασ. Σοφίας

–         ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ στο τμήμα αυτής από την οδό Βασ  Κων/νου έως τη Λ. Αμαλίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

 

Οι πιο πάνω προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν – ισχύσουν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

,

 

πηγή : Δήμος Αθηναίων / press@cityofathens.gr

φωτο αρχειου
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ. ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 33ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

 

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2015

 

 

 

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 33Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

Η Αθήνα καλωσορίζει τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο και είναι έτοιμη να συμβάλει με τις υπηρεσίες του δήμου, τους φορείς, τους εθελοντές αλλά και κάθε μέσο που διαθέτει για μια επιτυχημένη πραγματοποίηση της διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας,  διοργάνωσης.

 

Η πόλη αποτελεί πλέον αδιαφιλονίκητο διεθνές κέντρο του Μαραθωνίου – της κλασικής διαδρομής από τον Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 

Οι δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, καθώς και η επιστροφή και εμπιστοσύνη  των ξένων που ανακτήθηκε τη τελευταία διετία, επιβεβαιώνουν στην πράξη, τη διεθνή απήχηση και το κύρος του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

 

Βρισκόμαστε άλλωστε στον τόπο που αποτελεί την ιστορική και πολιτιστική κοιτίδα του σπουδαίου αυτού αθλητικού γεγονότος, που διαχρονικά μεταφέρει μήνυμα άμιλλας, αντοχής, αλληλεγγύης και ειρήνης σε όλον τον κόσμο.

 

Φέτος ο δήμος της Αθήνας νιώθει διπλή χαρά και ικανοποίηση, καθώς με δική του πρωτοβουλία, ο Μαραθώνιος της Αθήνας εντάσσεται στο πλαίσιο των παγκόσμιων εορτασμών για την επέτειο της συμπλήρωσης 70 χρόνων των Ηνωμένων Εθνών – που άλλωστε συμπίπτει και με τα 70 χρόνια ένταξης της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθότι η χώρα υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

 

Επιδίωξη όλων είναι το 2015 να αποδειχθεί μια χρονιά δράσης και αποτελεσματικών πρακτικών. Και από αυτήν την άποψη ο Μαραθώνιος της Αθήνας παρέχει ένα ιδανικό πλαίσιο δράσεων ώστε να συγκλίνουν οι αθλητικές δραστηριότητες και οι αγώνες με τους προγραμματικούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών : βιώσιμη ανάπτυξη, καταπολέμηση της φτώχειας  και της ανισότητας, καθώς  και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Η Αθήνα συντάσσεται και προχωρά μαζί με τις πόλεις του κόσμου που διεκδικούν και αποκτούν ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας. Σε μια ατζέντα που στοχεύει σε πόλεις ασφαλείς, βιώσιμες και χωρίς αποκλεισμούς  και η οποία αποτυπώνει τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις τάσεις των πολιτών και της κοινωνίας.

 

Στην Αθήνα – που επιδιώκουμε να μεταβάλουμε σε μια βιώσιμη μητρόπολη – το δρομικό κίνημα αποκτά τα τελευταία χρόνια τεράστια απήχηση και χιλιάδες φίλους, φανατικούς και αφοσιωμένους.

 

Το δρομικό κίνημα όπως και ευρύτερα ο αθλητισμός αναδεικνύεται σε μια γλώσσα διεθνή και δημοκρατική! Καταπολεμά τους αποκλεισμούς, ξεπερνά τα εμπόδια, αγωνίζεται  για την πρόοδο, την βιώσιμη ανάπτυξη, τη συνύπαρξη, την αλληλεγγύη.

 

Εξίσου σημαντική  με τη νίκη και τον τερματισμό, είναι εντέλει η κοινή προσπάθεια, το «τρέχουμε όλοι μαζί».

 

Συλλογική είναι η προσπάθεια και στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Της προετοιμασίας αλλά και της επιτυχημένης υλοποίησης.

 

Στις 8 Νοεμβρίου τρέχουμε όλοι μαζί, για την χαρά της άμιλλας, της προσπάθειας, της συλλογικής γιορτής. Όπως κάθε χρονιά, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στον σπουδαίο βαλκανιονίκη και ειρηνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη.

 

Ο 33ος Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια μεγάλη, αθλητική διοργάνωση, ανοικτή σε όλους τους επισκέπτες και πολίτες , με διαδρομές για όλες τις ηλικίες και αντοχές, και πολλές, παράπλευρες και άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις!

 

Η Αθήνα σας περιμένει, στις 8 Νοεμβρίου!

ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΠΑΤΡΑ:ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο Μιχάλης Μάρκοβιτς ξεκίνησε το χαντ-μπολ το 1998 από τον Ολυμπιακό Π. ενώ είχε κατά το παρελθόν αγωνισθεί και στις υπόλοιπες ομάδες των Πατρών, Μινώταυρο, Πανελλήνιο και Ελπίδες.

Μακριά από την πόλη μας έχει αγωνισθεί στον Πήγασο Αιγίου και στην Αναγέννηση Άρτας. Λόγο της επαγγελματικής του απασχόλησης (τραπεζικός υπάλληλος) αποφάσισε πλέον από εδώ και στο εξής να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ακαδημίας των Σπορ. Η μεγάλη πείρα που διαθέτει αναμένετε να βοηθήσει του <μικρούς > της Ακαδημίας που από πέρσι έκανε μια μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ της, δίνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά που προέρχονται από τις υποδομές της. Ο Μιχάλης Μάρκοβιτς δηλώνει σχετικά για την μεταγραφή του:

Αποφάσισα να αγωνίζομαι πλέον στην μακροβιότερη ομάδα της πόλης μας που παραμένει ζωντανή για 21 χρόνια και παλεύει στα πλαίσια του ερασιτεχνικού αθλητισμού, παρόλο τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Θέλω να βοηθήσω και τα παιδιά της ομάδος και τον σύλλογο με όλες μου τις δυνάμεις και μαζί να πορευτούμε όσο μπορούμε για το καλό του αθλήματος στην πόλη μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον έφορο της Ακαδημίας των Σπορ Κώστα Διαμαντόπουλο για την στήριξη που μου έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την χειροσφαίριση, καθώς και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδος Γιάννη Παπαγιαννόπουλο που με εμπιστεύτηκε να βοηθήσω την ομάδα. Τέλος δηλώνω ότι με όλες μου τις δυνάμεις θα συμβάλω και εγώ για το καλύτερο>.

IOANNIS PAPAGIANNOPOULOS [i_papagi@otenet.gr]
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΙΒΟΥ (Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 20-21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ηράκλειο: 16/6/15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΙΒΟΥ (Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ)

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 20-21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΥΡΕΣ

19 – 18 – 17 – 16 ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει πλέον οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Ευρωπαικού πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων στίβου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 20 – 21 Ιουνίου.

Η Ελλάδα, η Κρήτη, το Ηράκλειο και το Παγκρήτιο στάδιο ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες στίβου από την Τσεχία, Ολλανδία, Ελβετία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βέλγιο, Λετονία, Ιρλανδία, Τουρκία, Εσθονία και Ελλάδα, τις 12 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν.

Παράλληλα οι διοργανωτές η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου ετοιμάζονται να υποδεχτούν, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, στο Παγκρήτιο στάδιο τους θεατές των αγώνων, από όλη την Ελλάδα, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Το μεγάλο στοίχημα των διοργανωτών είναι η ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ, που έχουν ήδη κάνει εγγραφή και έχουν πάρει διαπίστευση 4.500 παιδιά για να παρακολουθήσουν του αγώνες με τη συνοδεία και επίβλεψη των γονέων και ενηλίκων συνοδών τους.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ αλλά και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή τους η είσοδος τους στο στάδιο θα γίνεται αρχικά από τη θύρα 19 και όταν ο χώρος αυτό γεμίσει θα γίνεται από τις θύρες 18, 17 και 16.

Tα παιδιά και τους συνοδούς τους στο στάδιο θα υποδέχονται και θα εξυπηρετούν για κάθε θέμα οι εθελοντές από τον Παγκρήτιο σύλλογο παιδιών με νεοπλασία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», που έχουν καθοριστική συμμετοχή στη διοργάνωση και επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Με την είσοδο τους στο στάδιο τα παιδιά με διαπίστευση θα παίρνουν τα δώρα που τους προσφέρει ο χορηγός της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ που είναι η ΑEGEAN.

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ανακοίνωσε την Ελληνική Εθνική ομάδα που φτάνει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου την ΠΕΜΠΤΗ 18 Ιουνίου και ώρα 10.45 το πρωί.

ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

Ε.Α.Κ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” – Πλατεία Κόρακα – Ηράκλειο 713 03

Τηλ/ Φαξ: 2810253587, Ιnternet: www.eas-segas-kritis.gr, E-mail: segas-kritis@hol.gr

εικονα αρχειου
Video-Extreme Sports Action ~ Utoobasaurus
Ο κόσμος των ΣΠΟΡ 12/05/2015 απο την ΕΤ3 -βιντεο
Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης (βόλεϊ) Λυκείων και ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου

 

Συμφωνία με τις επιτυχίες στο βόλεϊ και στον σχολικό αθλητισμό έχει κλείσει τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης  που φέτος κατέκτησε και πάλι τις πρώτες θέσεις στο  Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης (βόλεϊ) Λυκείων και ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου.

Στο Final4 που  διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη (22-25/4), το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκε επάξια τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας των Λυκείων στα αγόρια και στα κορίτσια και σήκωσε ξανά και τις δύο κούπες νικώντας  στους τελικούς με 3-0 και 3-1  σετ , τις αντίστοιχες ομάδες της Σχολής Μωραίτη.

Η ομάδα βόλεϊ των αγοριών του Ελληνικού Κολλεγίου με την νίκη της στον τελικό του Σχολικού Πρωταθλήματος συμπλήρωσε επίσης το δικό της αξεπέραστο ρεκόρ καθώς στέφθηκε πρωταθλήτρια χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ σε όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος στους συνολικά 10 αγώνες που έδωσε στην Θεσσαλονίκη και σ όλη την Ελλάδα.

Η φετινή κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Αλεξανδρούπολη είναι η 15η στην σειρά που το Ελληνικό Κολλέγιο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ελληνικού βόλεϊ στους έφηβους και στις κορασίδες κι ως πρωταθλήτρια ομάδα έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ (διεξάγεται ανά δύο χρόνια) όπως συνέβη  πέρυσι στην διοργάνωση της Πορτογαλίας όπου η ομάδα των κοριτσιών του Ελληνικού Κολλεγίου  Θεσσαλονίκης κατέκτησε την τρίτη θέση στον κόσμο.

Οι δύο ομάδες του Ελληνικού Κολλεγίου  έφθασαν στον τελικό μετά τους δύο ημιτελικούς υψηλού επιπέδου με μεγάλες κόντρες, διακυμάνσεις και ανατροπές στο σκορ όπου  κατόρθωσαν να νικήσουν τις αντίστοιχες ομάδες του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και του Λανίτειου Λυκείου Λεμεσού Κύπρου .  Όπως ανέφεραν οι δύο γυμναστές – προπονητές των ομάδων (Δημ. Καψαμπέλης – Κων. Ιωαννίδης ) σ αυτή τη διοργάνωση, η ομάδα των κοριτσιών του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης έκανε την υπέρβαση και πέτυχε εκπληκτική απόδοση την ημέρα του τελικού κερδίζοντας μια ομάδα που ήταν φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα και πιθανόν ήταν η καλύτερη του τουρνουά. Σε σύγκριση με πέρυσι η ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης είχε απώλειες στην σύνθεσή της καθώς δύο από τις καλύτερες αθλήτριές της , έχουν αποχωρήσει και σπουδάζουν με υποτροφία στις ΗΠΑ.

Κοινή διαπίστωση προπονητών και διοργανωτών της Αλεξανδρούπολης (άψογη απ όλες τις πλευρές η διοργάνωση) είναι ότι φέτος  το σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ Λυκείων ήταν περισσότερο συναρπαστικό και περισσότερο ανταγωνιστικό, δείγμα της μεγάλης ανόδου που παρατηρείται στο βόλεϊ σε διασυλλογικό επίπεδο και στις μικρότερες ηλικίες. Οι δύο προπονητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησαν στις συνθέσεις  των ομάδων του 23 αθλήτριες και 17 αθλητές οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τις μικρές τάξεις του Λυκείου (Α και Β) ,λόγω της προσοχής που δίνουν οι μαθητές της Γ Λυκείου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

«Το κλειδί των συνεχόμενων επιτυχιών του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στο βόλεϊ βρίσκεται  στην καλή αντιμετώπιση που έχουν οι μαθητές από το σχολείο στο μαθησιακό επίπεδο» τονίζουν οι δύο καθηγητές Φυσικής Αγωγής. «Τα παιδιά αντιλαμβάνονται όλο αυτό που τους δίνεται σ το σχολείο  και το ανταποδίδουν με τις νίκες τους. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στις ομάδες ,υψηλό επίπεδο και καλή  χημεία μεταξύ μας, γίνεται σωστή διαχείριση του  υλικού, βοήθεια στην απόδοση του κάθε μαθητή, συγκέντρωση, σοβαρότητα στο στόχο, χωρίς τίποτα να αφήνουμε στην τύχη του» όπως είπαν.

H Διεύθυνση του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης «αισθάνεται διπλή υπερηφάνεια για την διπλή αυτή πρωτιά των μαθητών και των μαθητριών του στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ και τονίζει πως «είναι ένα δείγμα της σωστής και οργανωμένης εκπαίδευσης που γίνεται στο σχολείο μας, όλα αυτά τα χρόνια»

 

(ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες και τους πανηγυρισμούς)

AP TOYS AGONES APONOMH BOLEI ELLHNIKO KOLLEGIO OLOI OI MATHITES ATLHITES

PANHGYRI NIKHS BOLEI ELLHNIKO KOLLEGIO TA DYO KYPELLA POY KATEKTHSE TO ELLHNIKO KOLLEGIO STO BOLEI 2015 XAM ANAL1 XAM ANAL2

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΑΣ [mailto:atsigg@gmail.com]
 
Κώστας Αγοραστός για αγώνες Run Greece : Οι Θεσσαλοί έτρεξαν για καλό σκοπό

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

 

 

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή στους φετινούς αγώνες Run Greece που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στη Λάρισα με τη συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενισχύοντας το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας του «Χαμόγελου του παιδιού».

Αμέσως μετά το πέρας του αγώνα των 5 χιλιομέτρων στον οποίο και συμμετείχε, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε παρόντες στους αγώνες του μαζικού αθλητισμού και στην προσπάθεια που κάνουν οι Θεσσαλοί και οι Λαρισαίοι.

Για τρίτη συνεχή χρονιά εδώ στη Λάρισα σπάμε τα ρεκόρ των συμμετοχών και των χρονομέτρων. Αυτό οφείλεται στους Λαρισαίους, τους Θεσσαλούς και όλους τους ανθρώπους που έρχονται να τρέξουν στη Λάρισα.

Η διοργάνωση αναβαθμίζεται κάθε χρόνο. Εμείς ως περιφέρεια Θεσσαλίας φέραμε τη διοργάνωση εδώ μαζί με τον ΣΕΓΑΣ. Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Φτιάχνει ανθρώπους που ξέρουν να παλεύουν, να μάχονται, να πέφτουν, να σηκώνονται αλλά να διεκδικούν. Στη δράση, όχι στα λόγια.

Σήμερα η πόλη είναι μια γιορτή. Ένα ατελείωτο ποτάμι ανθρώπων που τρέχει, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα, αλλά ταυτόχρονα παίρνει δύναμη για να συνεχίσει.

Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ, όλους τους εθελοντές που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, αλλά προπαντός τους ανθρώπους που βγήκαν σήμερα στους δρόμους για να τρέξουν και να γιορτάσουν.»