Η κρατική χρηματοδότηση για το 2017 είναι ανεπαρκέστατη και ίδια με το 2016, .Ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 27/03/17

 

 

donate button
Please choose the payment system to make a donation

Η κρατική χρηματοδότηση για το 2017 είναι ανεπαρκέστατη και ίδια με το 2016, παρά τη μεγάλη αύξηση του όγκου εργασίας. Ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία δεδομένου ότι ο νεοσύστατος ελλειμματικός ΕΦΚΑ δεν μπορεί να τον χρηματοδοτήσει.

 

Το 2016 νοσηλεύτηκαν στα δημόσια νοσοκομεία 204.000 ανασφάλιστοι όλων των κατηγοριών, είτε με ΑΜΚΑ είτε χωρίς, είτε Έλληνες είτε πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την 1η ΥΠε, κάθε νοσηλεία «κοστίζει» κατά μέσο όρο 1.950€. Συνεπώς τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να λάβουν έκτακτη κρατική επιχορήγηση τουλάχιστον 400 εκ. €. Δυστυχώς από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016 προβλέφθηκαν 1,265 εκ. € για όλες τις κατηγορίες ανασφάλιστων, και για το 2017 1 εκ. €.

 

Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής ασφυξίας των νοσοκομείων, απαιτούμε τώρα άμεσα επαρκή κρατική επιχορήγηση για τη δωρεάν υγεία όλων των κατηγοριών των ανασφάλιστων.

 

Όμως για να μη μείνουν κενά λόγια οι κυβερνητικές υποσχέσεις για τα 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστων και το αυξανόμενο κύμα μεταναστών, πρέπει η κρατική επιχορήγηση να είναι άμεση και επαρκής.

 

Είμαστε αλληλέγγυοι και θα είμαστε πάντα στους ανασφάλιστους, όπως σθεναρά αγωνιζόμαστε για τη δωρεάν υγεία όλων των κατοίκων αυτής της χώρας.

 

From: EINAP [mailto:einap@otenet.gr]
Sent: Monday, March 27, 2017 7:13 PM
ΕΚΑΒ: Βελτιώνεται ή χειροτερεύει η κατάσταση;

ΕΚΑΒ: Βελτιώνεται ή χειροτερεύει η κατάσταση;

ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος: Η κατάσταση χειροτερεύει επικίνδυνα

  • Φάρσαλα χθες

Διακομιδή Ασθενοφόρου αντί Ασθενούς (βίντεο)

  • Η κατάσταση του ΕΚΑΒ και των Νοσοκομείων είναι εκτός ελέγχου

Κινδυνεύει η ζωή Ασθενών και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα

Παγιοποιούνται οι διακομιδές σε καρότσες αγροτικών και άλλα μεταφορικά μέσα

  • Αύξηση διακομιδών 30% τα τελευταία τρία χρόνια λόγω κατάρρευσης των Νοσοκομείων

donate button
Please choose the payment system to make a donation

Πολλά Περιφερειακά Νοσοκομεία καταρρέουν εξαιτίας της έλλειψης Ειδικευμένων Ιατρών βασικών ειδικοτήτων, την έλλειψη ιατρικών μηχανημάτων (όπως Αξονικοί) και την αδυναμία να εκτελέσουν ακόμη και απλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι ανάγκες σε διακομιδές εκτάκτων περιστατικών από το ΕΚΑΒ τα τελευταία 3 χρόνια αυξήθηκαν 30%. Αυτό δείχνει την κατάρρευση των Δημοσίων Νοσοκομείων, σε προσωπικό, υλικά, υποδομές και ιατρικά μηχανήματα. Οι ανάγκες σε διακομιδές αυξάνονται και του ΕΚΑΒ ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει η διαχειριστική του ικανότητα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Νοσοκομείο Ζακύνθου: (τρείς μήνες κλειστά τα χειρουργεία) διακομιδές κατά μέσο όρο  2 εκτάκτων περιστατικών καθημερινά προς τα Νοσοκομεία των Πατρών.

Νοσοκομεία Ηλείας (Πύργος – Αμαλιάδα): διακομιδές κατά μέσο όρο 3 εκτάκτων περιστατικών καθημερινά προς τα Νοσοκομεία Πατρών.

Νοσοκομεία Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο – Μεσολόγγι): διακομιδές κατά μέσο όρο 4 εκτάκτων περιστατικών καθημερινά προς τα Νοσοκομεία των Πατρών.

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: διακομιδές κατά μέσο όρο 4 εκτάκτων περιστατικών την εβδομάδα προς Νοσοκομεία εκτός νησιού.

ΤΟ ΕΚΑΒ 3ΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δυτικής Ελλάδας διαθέτει στην κίνηση καθημερινά 19 –  22  Ασθενοφόρα. Καλύπτει πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς).

Διαθέτει 48 ασθενοφόρα τα οποία δόθηκαν στην κυκλοφορία πριν 20 έτη και έχουν διανύσει  700.000 έως 1.000.000 χιλιόμετρα.

Για να καλυφτούν οι ανάγκες της Περιφέρειας χρειάζονται να είναι στην κίνηση και τα 48 Ασθενοφόρα που διαθέτει. Δυστυχώς τα μισά είναι χαλασμένα. Πριν τρία χρόνια με 30% λιγότερες διακομιδές Ασθενών, το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας διέθετε στην κίνηση 30 Ασθενοφόρα.

10 ασθενοφόρα είναι παροπλισμένα με βλάβες που μπορούν να επισκευαστούν αρκεί να υπήρχαν λίγα χρήματα. Δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης χρημάτων. Πεθαίνουν οι Ασθενείς για ελάχιστα χρήματα. Παρ’ ότι επανειλημμένως αναδείξαμε το ζήτημα δεν συγκινήθηκε ο κος Πολάκης. Μόνο βρίζει!!!

Η κάλυψη με ασθενοφόρα των περιοχών ευθύνης της 3ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος είναι η εξής:

Για τη Ζάκυνθο, τη Κεφαλλονιά, την Ηλεία λειτουργεί ένα Ασθενοφόρο τη βάρδια για ολόκληρο το νησί. Όταν χρειασθεί δεύτερη διακομιδή έκτακτου περιστατικού, που είναι καθημερινό φαινόμενο, οι εν λόγω Ασθενείς βρίσκονται στο έλεος του θεού. Δυστυχώς κινδυνεύει η ζωή τους.

Η Βορειοδυτική Αιτωλοακαρνανία είναι τελείως ακάλυπτη από Ασθενοφόρο (Βόνιτσα, Αστακός, Μύτικας κ.α.). Υπάρχει ένα Ασθενοφόρο στο Μύτικα που δεν ανήκει στο ΕΚΑΒ, αλλά είναι μόνιμα χαλασμένο. Στην Αχαΐα μειώθηκαν οι τομείς, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο χρόνος των διακομιδών.

            Τα 19 εναπομείναντα παλαιά Ασθενοφόρα που είναι στην κίνηση κάνουν 10.000 χιλιόμετρα το μήνα χωρίς συντήρηση. Σύντομα θα «τα φτύσουν».

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Αποτελείται από 45 χωριά δύσβατα αποκλεισμένα πολλές φορές λόγω κακοκαιρίας. Οι αποστάσεις από το Νοσοκομείο σε φυσιολογικές καιρικές συνθήκες είναι άνω της μίας ώρας. Λειτουργεί ένα Ασθενοφόρο στη βάρδια στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας. Βέβαια όταν υπάρχουν διασώστες. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων προμηθεύτηκε από δωρεά ένα Ασθενοφόρο που δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης Διασωστών. Για την κάλυψη των αναγκών του Χιονοδρομικού Κέντρου αναγκάστηκε να συνάψει σύμβαση με Ιδιωτική Εταιρεία Ασθενοφόρων!!! Το έπραξε αυτό με δεδομένο ότι κινδύνευσαν δεκάδες Ασθενείς που διακομίσθηκαν το χειμώνα σε καρότσες αγροτικών.  Στην Σύσκεψη που έγινε την Κυριακή 26/3/2017 στο Κ.Υ. Χαλανδρίτσας (το πάνε για κλείσιμο) των Φορέων της περιοχής, έθεσαν για άλλη μία φορά το ζήτημα στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που κλήθηκε και ήταν παρών στη σύσκεψη. Δυστυχώς φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

ΦΑΡΣΑΛΑ Θεσσαλίας: Υπάρχει  σταθμός ΕΚΑΒ χωρίς όμως να διαθέτει επαρκή αριθμό Διασωστών. 15 νυκτερινές βάρδιες είναι ακάλυπτες τον μήνα  που τρέχει (Μάρτιος). Η απόσταση είναι 47 χιλιόμετρα από τη Λάρισα.

Χθες βράδυ δεν διέθετε Ασθενοφόρο, λόγω έλλειψης Διασωστών.

Κλήθηκε από τον Ιατρό του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων Ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Λάρισας, για τη διακομιδή Ασθενούς εκτάκτου περιστατικού. Το Ασθενοφόρο που ξεκίνησε από την Λάρισα να παραλάβει τον Ασθενή έπαθε βλάβη στα Φάρσαλα, έξω από το Κέντρο Υγείας. Ευτυχώς.

Οι Διασώστες μετέφεραν τον Ασθενή με το Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων που ήταν παρκαρισμένο. Το χαλασμένο Ασθενοφόρο φορτώθηκε σε όχημα οδικής βοήθειας και επέστρεψε στο ΕΚΑΒ Λάρισας.

            Και πώς να μην πάθουν βλάβες. Κυκλοφορούν περισσότερο από 20 έτη και κάνουν τουλάχιστον 10.000 χιλιόμετρα το μήνα. Που να αντέξουν. Έχουν διανύσει 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα χωρίς συντήρηση λόγω έλλειψης χρημάτων.

Εάν πάθαινε τη βλάβη στο δρόμο αφού είχε παραλάβει τον ασθενή ή δεν υπήρχε διαθέσιμο Ασθενοφόρο στο σταθμό του ΕΚΑΒ Φαρσάλων, τι θα γινόταν με την υγεία του Ασθενούς;

Ίδια κατάσταση σε όλη τη χώρα. Καρπενήσι, Νησιά, Ιωάννινα, Αρκαδία κ.α. Ορεινές απομακρυσμένες περιοχές όλης της χώρας σπανίως καλύπτονται με Ασθενοφόρα.  Ας είναι καλά οι καρότσες των Αγροτικών, τα Ι.Χ., τα μεταφορικά μέσα περασμένου αιώνα.

            Τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν καύσιμα να κινήσουν τα Ασθενοφόρα. Απευθύνονται για δωρεές στους Δήμους ή Ιδιώτες. Πολλές φορές κάνουν έρανο μεταξύ τους προκειμένου να σώσουν Ασθενείς.

Αναμένουμε την επίταξη των Αγροτικών Οχημάτων για την διακομιδή Ασθενών!!!

            Και μη χειρότερα!!!

Περισσότερο ευαισθητοποιημένοι είναι οι ιδιώτες, οι φορείς, τα ιδρύματα της χώρας, Έλληνες του εξωτερικού που προσφέρουν δωρεές Ασθενοφόρων, παρά η ελληνική κυβέρνηση η οποία βρίσκεται στον κόσμο της. Δεν προσλαμβάνει Διασώστες, δεν αγοράζουν νέα Ασθενοφόρα, παρά την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Σας κοινοποιούμε βίντεο με Ασθενοφόρο χθες έξω από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων που αντί να διακομίσει τον Ασθενή, διακομίζεται το ίδιο.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Θερινή `Ωρα : Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 26/3/2017

Τίθεται σε ισχύ στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου η περίοδος της Θερινής `Ωρας. Κατά την ώρα αυτή, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μια ώρα μπροστά. Η περίοδος της Θερινής Ώρας θα τερματιστεί την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017.

Ο θεσμός αυτός εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο μεταξύ, η Κύπρος ενώνει δυνάμεις με άλλες 178 χώρες και σβήνει τα φώτα στο Προεδρικό για μια ώρα σήμερα στις 2030 στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκδήλωσης «Ώρα της Γης».

πηγη : ΚΥΠΕ
Κλείνουν ένα ακόμα ίδρυμα για βαριά ανάπηρα παιδιά, το ίδρυμα χρονίων παθήσεων Σκαραμαγκά.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ. 2105221411, email : info@goneisamea.gr, eskamea@otenet.gr, www.goneiasmea.gr, www.eskamea.gr

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κλείνουν ένα ακόμα ίδρυμα για βαριά ανάπηρα παιδιά, το ίδρυμα χρονίων παθήσεων Σκαραμαγκά.

 

 

 

Το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Αττικής επιμένουν στην απόφασή τους για το κλείσιμο του ιδρύματος χρονίων παθήσεων Παίδων Σκαραμαγκά με πρόσχημα το απαξιωμένο των εγκαταστάσεων. Οι εγκαταστάσεις βεβαίως έχουν σοβαρά προβλήματα αλλά η αιτία είναι η εγκατάλειψή τους από τη διοίκηση και την κυβέρνηση μέσω της υποχρηματοδότησης. Οι ελλείψεις δε σε προσωπικό είναι τραγικές, εκθέτοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση ισχυρίζονται απέναντι στους γονείς ότι θα μεταφέρουν τα παιδιά σε άλλο χώρο, στις εγκαταστάσεις του παλιού Λοιμωδών, που θα εξασφαλίσει, λέει, καλύτερες συνθήκες. Αφού όμως υπάρχει χώρος για μεταφορά των παιδιών του Σκαραμαγκά στο Λοιμωδών γιατί δεν αξιοποιείται για περίθαλψη βαριά αναπήρων που αδυνατούν οι οικογένειές τους να τους στηρίζουν και είναι σε άθλια κατάσταση, κλεισμένοι στα σπίτια τους; Γιατί δε δίνουν τις ανάλογες πιστώσεις για την αναβάθμιση των υποδομών που θα επιτρέψει και την αύξηση των περιθαλπόμενων στο ίδιο το ίδρυμα του Σκαραμαγκά και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ώστε να αναβαθμιστούν οι συνθήκες περίθαλψης των αναπήρων και εργασίας των εργαζόμενων;

Κυβέρνηση και διοίκηση με την κάλυψη και των κρατικοδίαιτων ηγεσιών της ΕΣΑΜΕΑ – ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, που εκπροσωπούνται στη διοίκηση του ιδρύματος συνειδητά εξαπατούν. Χρησιμοποιούν τα διάφορα ιδεολογήματα περί αποασυλοποίησης και αποϊδρυματισμού για να συγκαλύψουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του 3ου μνημονίου για δραστική συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και κοινωνικών υπηρεσιών, για μείωση κατά 50%, ως ορίζει το 3ο μνημόνιο, για την πρόνοια, από 1δις 800εκ. σε 900εκ. ευρώ, φορτώνοντας το κόστος της στήριξης του αναπήρου στην ίδια την οικογένεια, εξαναγκάζοντάς την να πάει πελάτης στις επιχειρήσεις του χώρου.

Ο Ενιαίος και η ΣΕΑΑΝ στηρίζουν την απόφαση των γονιών και κηδεμόνων των παιδιών του Σκαραμαγκά ενάντια στο κλείσιμο μιας ακόμα υποδομής για βαριά ανάπηρα παιδιά. Καλούμε τους ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες αλλά και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Τρίτης να πούμε τέρμα στη βαρβαρότητα.

 

 

Υ.Γ. Κακές γλώσσες λένε ότι το κλείσιμο του ιδρύματος έχει μεγάλη ουρά. Πρώτον, το ίδρυμα είναι στη λεωφόρο Σχιστού, μια ευρύτερη περιοχή που τη ρέγονται μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεύτερον, η μεταφορά των παιδιών σε χώρους του παλιού Λοιμωδών χρησιμοποιείται και σα μέσο για να μηδενιστεί κάθε πιθανότητα να ξαναανοίξουν τα τμήματα του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, πρώην Λοιμωδών, που έχουν κλείσει, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της περιοχής.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης όπου παίρνει άριστα, είναι να ντύνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα με προοδευτικό μανδύα. Όμως πλέον ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι, έχει πείρα. Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

 

 

Αγωνιστικά διεκδικούμε :

 

–       Να μην κλείσει το ίδρυμα Σκαραμαγκά.

–       Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Αττικής για να μπει τέρμα στην άθλια κατάσταση που υπάρχει στα ιδρύματα, να αναβαθμιστούν οι υποδομές, οι συνθήκες περίθαλψης των αναπήρων και των παιδιών του κέντρου αλλά και οι συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων.

–       Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών σε όλα τα ιδρύματα του κέντρου και την επιστημονική συγκρότηση των τμημάτων του.

–       Να ανοίξουν όλες οι κλειστές πτέρυγες, που με την ανάλογη στελέχωση να μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στην περίθαλψη βαριά αναπήρων και οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

 
Οι εργαζόμενοι του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες .Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξή του στους εργαζόμενους που κινητοποιούνται με στάσεις εργασίας στις 27 και 28 Μάρτη,

24/03/2017

 

 

 

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξή του στους εργαζόμενους του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. που κινητοποιούνται με στάσεις εργασίας στις 27 και 28 Μάρτη, διεκδικώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων τους και την προστασία των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο.

 

Οι εργαζόμενοι του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.  παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες χωρίς η Διοίκηση ή οι ιδρυτικοί φορείς του Ινστιτούτου (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ) να δεσμεύονται για τη λύση του προβλήματος. Μεγάλες ευθύνες φέρει και η κυβέρνηση που έχει μπλοκάρει τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου μέσω ΟΑΕΔ.

 

Η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων (ΥΑΕ) μέσα στους χώρους δουλειάς υπονομεύεται από το αδιάκοπο κυνήγι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εργοδοτών. Οι επαγγελματικές ασθένειες και τα εργατικά ατυχήματα θερίζουν. Οι οργανώσεις της μεγαλοεργοδοσίας ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ όχι μόνο δεν διασφαλίζουν, αλλά καθημερινά θέτουν υπό αίρεση την ΥΑΕ ως σύγχρονη ανάγκη και δικαίωμα των εργαζόμενων. Το ίδιο ισχύει και για την πλειοψηφία ΓΣΕΕ που είναι πλήρως ενσωματωμένη στους στρατηγικούς στόχους των μεγαλοεπιχειρηματιών για «ανάπτυξη».

 

Όσο, λοιπόν, «ο λύκος φυλάει τα πρόβατα», δεν διασφαλίζεται ούτε ο ουσιαστικός ρόλος του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. για την προστασία των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο, ούτε τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτό.

 

Ο αγώνας των εργαζόμενων του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους πρέπει να δεθεί με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας, για την προστασία της ΥΑΕ μέσα στους χώρους δουλειάς και για το σύνολο των αναγκών των εργαζομένων, με μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, που επιδεινώνουν τους όρους υγείας και ασφάλειας στην εργασία, χτυπούν εργασιακά – ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, καθώς και απέναντι στο συνδικαλισμό της ενσωμάτωσης που τους σιγοντάρει.

 
Για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε ζεστό χρήμα για τα αφεντικά

24/03/2017

 

 

 

Η κυβέρνηση που δήθεν θα επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό στα 751€, προχωρά στην υλοποίηση των πιο τολμηρών φαντασιώσεων των επιχειρηματικών ομίλων. Μετατρέπει το ελάχιστο ποσό που έχει απομείνει από το επίδομα ανεργίας σε ζεστό χρήμα για τα αφεντικά, ανακοινώνοντας μέσω του ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για 10.000 ανέργους, οι οποίοι θα παραδίδουν το επίδομά τους στα ταμεία των επιχειρήσεων, στο όνομα της προσωρινής τους «ένταξης στην αγορά εργασίας».

 

Στην ουσία μιλάμε για αναβάθμιση των απαράδεκτων προγραμμάτων αφού πέρα από την αναπαραγωγή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την εργασία με ημερομηνία λήξης η δέσμευση για τους εργοδότες είναι να διατηρούν για τρεις επιπλέον μήνες τους εργαζόμενους στην εργασία και το επίδομα ανεργίας που προέρχεται από τις κρατήσεις των εργαζόμενων για την προστασία των ανέργων, θα δίνεται απλόχερα στα αφεντικά.

 

Με βάση αυτό το πρόγραμμα, οι άνεργοι μετατρέπονται σε πάμφθηνη εργατική δύναμη για τις επιχειρήσεις, δίνοντας από την τσέπη τους τα 360 ευρώ του μηνιαίου επιδόματος, στους εργοδότες τους. Οι εργοδότες αναλαμβάνουν να δώσουν τη διαφορά μέχρι τον άθλιο νομοθετημένο μισθό που παραμένει σε ισχύ, δηλαδή με βάση τον απαράδεκτο διαχωρισμό αναλόγως την ηλικία, για εργαζόμενους άνω των 25 ετών θα καταβάλουν 226 ευρώ ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, ο εργοδότης θα μπορεί να τους απασχολεί με μόλις 151 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, η μετατροπή του επιδόματος σε επιταγή εργασίας επιφέρει νέο χτύπημα στους κλαδικούς μισθούς, δημιουργείται νέος μηχανισμός μειώσεων σε κλάδους και επιχειρήσεις.

 

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις επιτροπές ανέργων να απαντήσουν αγωνιστικά στις μεθοδεύσεις και στο ροκάνισμα του επιδόματος ανεργίας. Να δυναμώσουν οι αγώνες που θα βάζουν σε πρώτο πλάνο το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, για ουσιαστική προστασία των ανέργων.

 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά!

 

OΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ

Στην Αθήνα 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια

πηγη :  Γραφείο ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δομικής συντηρήσεως στη γέφυρα πρόσβασης Ρίου

donate button
Please choose the payment system to make a donation

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δομικής συντηρήσεως στη γέφυρα πρόσβασης Ρίου

 

Στο πλαίσιο της τακτής δομικής συντηρήσεως της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου,

έχουν -για το διάστημα μεταξύ 26 Μαρτίου και 12 Απριλίου- προγραμματιστεί εργασίες βαρείας συντηρήσεως,οι οποίες αφορούν την αντικατάσταση του αρμού Ρ7Α της γέφυρας πρόσβασης Ρίου (πλησίον ηλεκτρονικού πίνακα μεταβλητών μηνυμάτων/βλ. φωτό αρχείου)

και απαιτούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπονται από την απόφαση 146/2017 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

 

Κατά το διάστημα των εργασιών οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα μεταξύ 06:00 και 22:00,

θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σχετικές με την κυκλοφορία σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών.

 

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση και να προσεγγίζουν το σημείο με προσηκόντως ελαττωμένη ταχύτητα.

From: Communication [mailto:communication@gefyra.gr]
Sent: Saturday, March 25, 2017 8:17 PM
1οι Οινικοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα!! Wine Olymp Awards 2017 ,Athens

 

 

Στην Αθήνα γίνεται για πρώτη φορά σημείο συνάντησης των καλύτερων παραγωγών οίνων και αποσταγμάτων στον κόσμο μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την ανάδειξη και προώθηση των κρασιών και των αποσταγμάτων, Wine Olymp Awards 2017- Διαγωνισμοί Οίνου και Αποσταγμάτων

 

Στους διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν οίνοι, ειδικοί οίνοι και τα αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης που παράγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της χώρας προέλευσής τους, θα διεξαχθούν 277 έως 29 Μαΐου στην Αθήνα. www.WineOlympAwards.com

 

Οι Διαγωνισμοί θα απονείμουν τα βραβεία “Wine & Spirits Olymp Awards”  για τις κατηγορίες:

·         Ποιότητας οίνων και αποσταγμάτων

·         Συσκευασίας οίνων και αποσταγμάτων

 

Οι Διεθνείς Διαγωνισμοί Οίνου και Αποσταγμάτων Wine Olymp Awards 2017, στοχεύουν:

– στη γνωριμία με τις ελληνικές και ξένες ποικιλίες σταφυλιών

– στην προβολή και προώθηση κρασιών και αποσταγμάτων

Ξεκινούν την πορεία τους μέσα στο καταναλωτικό κοινό και στους επαγγελματίες του χώρου ώστε να πετύχουν την παρουσίαση του πλούτου της παραγωγής οίνων και αποσταγμάτων, την ανάδειξη νέων προϊόντων, την διαμόρφωση νέων επιχειρηματικών σχέσεων, την επίτευξη αποδοτικών συμφωνιών εντός και εκτός Ελλάδας.

 

Παράλληλα, θέλει να συμβάλλει στην ευρύτερη αποδοχή του οίνου και των αποσταγμάτων στο καταναλωτικό κοινό με την ανάδειξη των καλύτερων προϊόντων οίνου, προβάλλοντας την οινική παιδεία. https://www.facebook.com/WineOlympAwards/

 

 

Κριτική επιτροπή αξιολόγησης των δειγμάτων είναι οι: Ευαγγελία Σωτηροπούλου, Έφη Ρήγου, Στέφανος Κόγιας, Αναστάσιος Τριανταφύλλου, Γιάννης Παπαδημητρακόπουλος, Νικόλας Γιαννόπουλος, Xρύσα Γιατρά, Dr Jose Vouillamoz, Μαριάννα Μακρυγιάννη, Σίμος Γεωργόπουλος, Tζέλα Βέκιου, Απόστολος Πλαχούρας, Ευάγγελος Ψωφίδης, Ντένη Καλλιβωκά, Άρης Σκλαβενίτης, Δημήτρης Κυρίτσης, Βάσω Κουτσοβούλου, Αλεξάνδρα Γκισλή. Στον διαγωνισμό συσκευασίας οίνων και αποστγμάτων είναι η ένωση γραφιστών Ελλάδας με πρόεδρο της επιτροπής τον Τζανέτος Πετροπουλέας και μέλη τους: Χάρης Τζαννής, Κατερίνα Αντωνίου, Άρτεμις Κοκκινάκη, Γιώργος Γιώνας, Celine Tokmak, Βασίλης Παπαδόπουλος.

 

Στους Διαγωνισμούς “Wine& Spirits Olymp Awards 2017” μπορούν να λάβουν μέρος παραγωγοί, έμποροι οίνων και αποσταγμάτων από όλες τις χώρες συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Confexpo Ltd, 210 75688888, info@wineolympawards.com – www.WineOlympAwards.com