Αυστραλία | ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ: Ανασφάλιστο, φθηνό εργατικό δυναμικό στα νύχια της αχόρταγης εργοδοσίας

Απρίλιος 2014
Οπως είναι γνωστό η Ελλάδα και η Αυστραλία ετοιμάζονται να υπογράψουν διακρατική συμφωνία τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας.
Η συγκεκριμένη βίζα δίδεται για 12 μήνες σε άτομα ηλικίας 18-30 ετών και οι ενδιαφερόμενοι στο διάστημα αυτό έχουν δικαίωμα εργασίας και φοίτησης. Εφόσον τηρηθούν κάποιοι όροι της βίζας, έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν τη βίζα τους για ακόμα 12 μήνες.
Πολλοί απ’ αυτούς, έχουν την ελπίδα ότι στο διάστημα αυτό θα βρεθεί εργοδότης να τους κάνει «σπόνσορ», δηλαδή να εγγυηθεί ότι θα τους παραχωρήσει μόνιμη εργασία ούτως ώστε να μπορέσουν να μείνουν μόνιμα στην Αυστραλία.
Ο Εργατικός Σύνδεσμος ΠΛΑΤΩΝ Αδελαΐδας, σε συντονισμό με το Παροικιακό Βήμα, έχουν συγκεντρώσει αρκετές μαρτυρίες από άτομα που βρίσκονται στην Αυστραλία με τουριστική βίζα εργασίας – ως επί το πλείστον από την Κύπρο και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά.
Πρώτον δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση σε Κύπριους νέους ότι στην Αυστραλία είναι όλα ρόδινα και παίρνουν την απόφαση να έρθουν με τουριστική βίζα εργασίας με στόχο τη μόνιμη εγκατάσταση. Πολλοί έχουν δε και οικογένειες στην Κύπρο τις οποίες φιλοδοξούν γρήγορα να τις φέρουν κοντά τους.
Δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τα άτομα που ήρθαν εδώ με τέτοιο στόχο, αλλά έχουμε υποχρέωση να προειδοποιήσουμε να είναι επιφυλακτικοί διότι και εδώ στην Αυστραλία τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα.

Ηδη υπάρχει ανεργία στην Αυστραλία και αυξάνεται, ιδιαίτερα στη νεολαία.

Επιπλέον θέλουμε να είναι προσεκτικοί διότι, όπως έχει αποκαλύψει το Παροικιακό Βήμα, υπάρχουν και τρωκτικά, τα οποία υπόσχονται εργασία αλλά εργασία δεν υπάρχει. Αλλά και όταν υπάρχει εργασία, η εργοδοσία τους χρησιμοποιεί για φθηνό εργατικό δυναμικό, τα χρήματα που παίρνουν είναι λίγα και ίσα – ίσα που φθάνουν για ενοίκιο και διατροφή – αν φθάσουν… Σε πολλές περιπτώσεις το μεροκάματο που τους δίνουν δεν ξεπερνάει τα $6 την ώρα ή τα $50 την ημέρα όταν κάνουν αγροτικές εργασίες και τους έχουν εντελώς ανασφάλιστους. Με άλλα λόγια, η αχόρταγη εργοδοσία της Αυστραλίας έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο εργατικό σκλαβοπάζαρο με θύματα νέους που προέρχονται από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας που αντιμετωπίζουν βαθειά οικονομική κρίση. Οπως έχουν ήδη προειδοποιήσει και τα εργατικά συνδικάτα της Αυστραλίας, το πρόγραμμα «τουριστικής βίζας εργασίας» παρέχει φθηνό εργατικό δυναμικό στο αδηφάγο κεφάλαιο και υπονομεύει τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η ανεργία βρίσκεται σε άνοδο.
Εχουν φθάσει στον Εργατικό Σύνδεσμο ΠΛΑΤΩΝ όπως επίσης και στο Παροικιακό Βήμα, καταγγελίες από νέους που ήρθαν στην Αυστραλία με όνειρα για μια πιο ανθρώπινη ζωή, ότι έχουν χρησιμοποιηθεί από εργοδότες για διάφορες εργασίες και τελικά τους αφήνουν απλήρωτους. Οταν παραπονεθούν, δέχονται όλων των ειδών τις απειλές – με εκδίωξη από την Αυστραλία, αλλά ακόμη και με απειλές κατα της σωματικής τους ακεραιότητας.
Αναφέρουμε το παράδειγμα της ιδιοκτήτριας «πανδοχείου» (ένα τριτοκοσμικό βρωμόσπιτο με 3 υπνοδωμάτια και 20 ενοίκους) σε αγροτική περιφέρεια. Εφερνε νέους από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και Κύπριοι, τους έπαιρνε όλα τους τα χρήματα προκαταβολικά για ενοίκιο, εγγύηση (bond), ενοίκιο τσάντας για μάζεμα πορτοκαλιών, κόμιστρα στη δουλιά – ενώ δουλιά δεν υπήρχε! Οπως μας είπε ένας απ’ αυτούς, «είχα φθάσει σε απόγνωση διότι δεν είχα χρήματα για άλλο ενοίκιο και αν δεν βρισκόταν κάποιος ομογενής να με βοηθήσει, θα με πετούσαν έξω από το «χόστελ» και τότε τι θα έκανα; Να φθάσω στο σημείο να κλέβω για να μην πεθάνω της πείνας;»
Ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει, είναι η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σχεδόν όλοι οι Κύπριοι έρχονται εδώ χωρίς να κάνουν ταξιδιωτική ασφάλεια πριν φύγουν από την πατρίδα τους και αν τους προκύψει πρόβλημα υγείας δεν έχουν κάλυψη και τα έξοδα είναι τεράστια.
Καλούμε τις Κυπριακές και τις Ελληνικές αρχές να εξετάσουν αυτά τα θέματα και να προστατεύσουν τους νέους συμπατριώτες μας που είναι αντιμέτωποι με την εκμετάλλευση και την απόγνωση.
http://www.greektribune.com.au/greek.htm
Παροικιακό Βήμα
Προκαλεί Αυστραλός βουλευτής: δικαίωμα της “Μακεδονίας” να επιλέξει το όνομά της

Σάλος προκλήθηκε από τις προκλητικές δηλώσεις βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος  των Φιλελευθέρων της Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, Γκρεγκ Κέλυ.

Ο Αυστραλός βουλευτής μιλώντας σε συγκεντρωμένο πλήθος Σκοπιανών εμφανίστηκε ως θερμός υποστηρικτής των Σκοπίων, τονίζοντας τη σημασία της αναγνώρισης της ονομασίας, αλλά και των συνόρων της χώρας, την οποία κατ’επανάληψη αποκάλεσε «’Δημοκρατία της Μακεδονίας’», καλώντας την κυβέρνηση της χώρας του να υποστηρίξει την άποψή του και καταχειροκροτούμενος από το πλήθος του κόσμου, στο οποίο απευθυνόταν.

«Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στην εξασφάλιση των συνόρων του», είπε χαρακτηριστικά ο Κέλυ, τονίζοντας ότι, «είναι επιλογή των ανθρώπων της ‘Μακεδονίας’, της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ να αποφασίσει πώς θα ονομάζεται», συμπληρώνοντας ότι αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί, «χωρίς φόβους από ξένα κράτη».

«Αν η ‘Μακεδονία’ θέλει να λέγεται ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, τότε όλες οι άλλες χώρες θα πρέπει να σεβαστούν το δικαίωμά της», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής όμως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καλώντας την κυβέρνησή του να υποστηρίξει τους «ανθρώπους της ‘Μακεδονίας’», ώστε να εξασφαλίσουν τα σύνορά τους και να υψώσουν το ανάστημά τους ως ένα ελεύθερο δημοκρατικό κράτος».

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας πρέπει να κάνει αυτή τη δήλωση και να πει τώρα ότι το όνομα της ‘Μακεδονίας’ είναι ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’».

Η ανάρτηση του βίντεο της ομιλίας του αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook και αμέσως κατακλύστηκε από πλήθος σχολίων από Έλληνες και Σκοπιανούς, τα οποία ξεκινούν από βρισιές και προσωπικές προσβολές προς το πρόσωπό του, από πλευράς Ελλήνων και υποστηρικτών προς το πρόσωπό του και υβριστικών προς τους Έλληνες σχολίων, από πλευράς Σκοπιανών.

Πηγή: Ο Κόσμος
Τέσσερεις νεκροί, είκοσι τραυματίες από Ελληνο-Αυστραλό στην Μελβούρνη

O 26χρονος Δημήτρης Γκαργκασούλας, φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης κατά ανύποπτων πολιτών στο κέντρο της Μελβούρνης την Παρασκευή το μεσημέρι, που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων μεταξύ αυτών και ενός ανήλικου παιδιού 10 ετών. Η Αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει την ταυτότητα του μακελάρη της Μελβούρνης αλλά ανακοίνωσε ότι ο δράστης είναι γνωστός σταις αρχές, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν και το ποινικό του μητρώο συμπεριλαμβάνει υποθέσεις που σχετίζονται με την οικογενειακή βία και τα ναρκωτικά. Η Αστυνομία πρόσθεσε ότι ο δράστης έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Μέχρι στιγμής οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι από στο τραγικό συμβάν τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι, τέσσεροι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης σε σοβαρή κατάσταση. είκοσι τραυματίες. Κατά την τρελή και θανατηφόρα κούρσα του δράστη το όχημα του έπεσε με ορμή προς την γωνία των οδών Bourke και Queen, στο κέντρο της Μελβούρνης, παρασύροντας ομάδα περαστικών, μεταξύ αυτών και τέσσερα παιδιά, ένα από τα οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης εμπλέκεται και στο μαχαίρωμα που έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Windsor.  Η αστυνομία αρχικά τον εντόπισε σήμερα το πρωί στην περιοχή Yarraville και προσπάθησε να τον σταματήσει αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο λόγω του επικίνδυνου τρόπου με τον οποίο οδηγούσε. Στην συνέχεια τον εντόπισε πάλι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο κέντρο της πόλης, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Flinders, από όπου και ξεκίνησε η καταδίωξη, ύστερα από την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η αστυνομία θεωρεί ότι η πρόσκρουση με τους περαστικούς δεν ήταν τυχαία, αλλά ο οδηγός, αφού έκανε μερικούς κύκλους, εσκεμμένα κατευθύνθηκε προς το πλήθος.  Ανάμεσά τους βρισκόταν και η πρώην επίτροπος της αστυνομίας της Βικτώριας, Christine Nixon, η οποία είδε το αυτοκίνητο να παρασύρει ένα παιδικό καρότσι, πετώντας το νήπιο στον δρόμο, ενώ η μητέρα του το αναζητούσε απεγνωσμένα μέσα στο πλήθος.

Όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό που έχει διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οδηγός βρισκόταν εμφανώς σε αλλόφρονα κατάσταση εκείνη την ώρα, και σχεδόν κρεμόταν έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, φωνάζοντας προς το πλήθος και την αστυνομία.

Στην περιοχή συνέρευσε ακαριαία μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που κατάφερε να συλλάβει τον άνδρα στην γωνία των οδών William και Bourke. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης φορούσε μόνο το εσώρουχό του.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον δράστη να έχει διαφύγει, ύστερα από την δολοφονική απόπειρα, επιβαίνοντας σε κλεμμένο αυτοκίνητο κι έχοντας μαζί του μία γυναίκα ως όμηρο, αλλά η αστυνομία δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο. «Ο δράστης βρίσκεται υπό κράτηση και δεν υπάρχει κάποια απειλή για το κοινό αυτήν την στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η περιοχή πάντως παραμένει αποκλεισμένη καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Από το κέντρο άμεσης βοήθειας Ambulance Victoria επιβεβαιώθηκε ότι οι τραυματιοφορείς μετέφεραν 20 άτομα από την περιοχή, πολλά εκ των οποίοων με σοβαρούς τραυματισμούς.

Πηγή:Νέος Κόσμος
Αυστραλια : Χρονιά πολλά για το 2017 απο το Λιμάνι της Newcastle ,με 120 τόνους πυροτεχνηματα στο Σιδνευ .video -Tom Tsamouras

Ο Νέος χρόνος άλλαξε απο τα ανατολικά  του πλανήτη μας , το 2017 είναι εδω  .

 

Χρονιά πολλά για το 2017 απο το Λιμάνι της Newcastle με  τόνους πυροτεχνήματα .

Το video  είναι του συνεργάτη της Mynima-Hellas.com  Tom Tsamoura .

Tα πυροτεχνήματα για το νέο έτος 2017 άναψαν μια ώρα νωρίτερα ,απο τις 23:00 τοπική ώρα και θα κοσμούν τον ουρανό της  Newcastle για μια ώρα περίπου , στο λιμάνι της πόλης βρίσκονται χιλιάδες   .

Χρόνια πολλά απο την μακρινή Αυστραλία .

Στο Σίδνεϊ    έχουν τοποθετήσει 120 τόνους πυροτεχνήματα για την υποδοχή του 2017 .

επιμέλεια : Σινογεωργος Δημήτριος .
Αυστραλία : 116 σπίτια κάηκαν από μεγάλη δασική πυρκαγιά

Αυστραλοί αξιωματούχοι βοηθούν τα κοάλα που βρίσκονται σε κίνδυνο ενώ οι κάτοικοι αρχίζουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους για να εκτιμήσουν τις ζημιές από τη φωτιά που ξέσπασε την ημέρα των Χριστουγέννων.

Οι κάτοικοι επιχείρησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους το Σάββατο, αφού οι πυρκαγιές ισοπέδωσαν 116 σπίτια κοντά στο αυστραλιανό τουριστικό θέρετρο «Μεγάλος Δρόμος του Ωκεανού».

ΠΗΓΗ : http://gr.euronews.com/2015/12/27/koala-rescued-from-australian-bushfire
Ξεχωριστή εμπειρία η συναυλία Τζουγανάκη στην Μελβούρνη

Μια αλησμόνητη βραδιά πρόσφεραν ο Μιχάλης Τζουγανάκης, με τον γιο του Αλέξανδρο (και τον Σήφη Τσουρδαλάκη στη λύρα του), σε εκατοντάδες ομογενείς την Παρασκευή το βράδυ, στο Stars International Receptions, στο Preston.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης είναι γνωστός στο κοινό της Μελβούρνης (όπως άλλωστε και ο Σήφης Τσουρδαλάκης), οπότε όσοι προσήλθαν (και ήταν πολλοί) ήξεραν τι να περιμένουν.

Όμως, η μεγάλη αποκάλυψη στη συναυλία που οργάνωσε η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, ήταν ο γιος, Αλέξανδρος Τζουγανάκης που, κατά γενική ομολογία, είναι «το αστέρι του μέλλοντος».

Γεγονός είναι ότι ο Τζουγανάκης με τους συνεργάτες του πρόσφεραν ένα υπέροχο μουσικό βράδυ στους Μελβουρνιώτες.

Η ιδιαίτερη φωνή του, το πηγαίο ταλέντο του και η δεξιοτεχνία με την οποία χειρίζεται το λαούτο, είναι μόνο μερικοί λόγοι που αξίζει να τον παρακολουθήσεις. Από την άλλη, η ισχυρή κληρονομιά που «κουβαλά» στους ώμους του, αυτή της κρητικής καταγωγής του, αλλά και η δεινότητά του να εκφράζεται επί σκηνής και, κυρίως, μέσα από την αγάπη του για την Κρήτη, είναι στοιχεία με μεγάλο εύρος γι’ αυτόν, ενώ το πάθος που εκπορεύεται από τον Μιχάλη Τζουγανάκη και δονεί έντονα το κοινό του είναι μοναδικό.

Κάθε εμφάνιση, άλλωστε, του Μιχάλη, αποτελεί μια μοναδική, ιδιαίτερη μουσική και ερμηνευτική εμπειρία και αυτό που έγινε την Παρασκευή δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό.

Πηγή:Νέος Κόσμος
Η σχέση των Anzacs με την Πελοπόννησο πηγή εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό

«Περάσαμε κάβους πολλούς πολλά νησιά τη θάλασσα» γράφει ο Γιώργος Σεφέρης στο «Μυθιστόρημα», επισημαίνοντας τη στενή σχέση της Ελλάδας με την ιστορία. Αυτήν τη σχέση και τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας είχε και ως βάση της η πρόταση που ο ιστορικός John Claven από τη Μελβούρνη, κατέθεσε κατά την πρόσφατη ομιλία του στο κτίριο της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας «Ο Παπαφλέσσας».

Ο κ. Claven, που ερεύνησε και έκανε ευρύτερα γνωστή τη σχέση της Λήμνου και των κατοίκων της με την εκστρατεία των ANZACs στην Καλλίπολη, παρουσίασε την περασμένη Κυριακή μία νέα ερευνητική του προσπάθεια που αφορά το «πέρασμα» των Αυστραλών στρατιωτών από την Πελοπόννησο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους Αυστραλούς στρατιώτες που πολέμησαν στην Πελοπόννησο. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η κ. Catherine Bell ο πατέρας της οποίας, Syd Grant, ήταν ένας εξ αυτών που πολέμησαν στην Πελοπόννησο και έφυγε από το «μεγάλο νησί» της Ελλάδας τον Απρίλιο του 1941 μέσω Μάνης.

O κ. Claven, αφού αναφέρθηκε στις μάχες στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες Αυστραλοί στρατιώτες-μέλη της συμμαχικής δύναμης των 20.000 στρατιωτών που στάλθηκαν στο νησί το 1941, τόνισε την σχέση αλληλεγγύης και φιλίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των στρατιωτών της συμμαχικής δύναμης και των κατοίκων της Καλαμάτας, του Ναυπλίου, του Τολού και της Μονεμβασιάς, όπου βρέθηκαν και απ’ όπου αποβιβάστηκαν στα συμμαχικά πλοία για να μεταφερθούν στη Μέση Ανατολή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εκκένωση 8.600 στρατιωτών της συμμαχικής δύναμης από το λιμάνι της Καλαμάτας όπου έλαβε χώρα και η τελευταία μάχη που έδωσε η συμμαχική δύναμη σε ελληνικό έδαφος.

Η ιστορική «αναδρομή» του κ. Claven όσον αφορά τη σχέση των Αυστραλών στρατιωτών με την Πελοπόννησο, πέρα από ένα πολύτιμο μάθημα ιστορίας για τους νεώτερους, ήταν και αφετηρία μίας πολύ σημαντικής από ιστορικής αλλά και οικονομικής άποψης ιδέας, καθώς πρότεινε τη διερεύνηση της διοργάνωσης ιστορικών περιηγήσεων στην Πελοπόννησο για Αυστραλούς επισκέπτες και όχι μόνο.

Ο κ. Claven εξέφρασε την άποψη ότι η ομογένεια θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους τοπικούς άρχοντες διαφορετικών περιοχών της Πελοποννήσου και να συνδράμει στην κατασκευή μνημείων ή άλλων κτισμάτων τα οποία θα λειτουργήσουν ως σημεία αναφοράς για την ανάπτυξη του «μονοπατιού της ιστορικής σχέσης Anzacs και Πελοποννήσου».

Τόνισε, επίσης, ότι μία τέτοια πρωτοβουλία -αν τελικά υλοποιηθεί- θα έχει οικονομικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία πολλών περιοχών της Πελοποννήσου, ενώ θα συμβάλει και στην ανάδειξη της σύγχρονης ιστορίας της και απηύθυνε πρόσκληση προς τους ομογενείς να συνεργαστούν για να τεθεί σε εφαρμογή η ιδέα του.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Claven έχει ήδη αναπτυχθεί πρωτοβουλία για την παραγωγή ντοκιμαντέρ το οποίο θα συμπεριλαμβάνει ιστορίες κατοίκων της Καλαμάτας που γνώρισαν Αυστραλούς στρατιώτες.

Τέλος, ευχαρίστησε όχι μόνο τους ομογενείς, αλλά και δημοσιογράφους και ιστορικούς της Καλαμάτας που τον βοήθησαν στην έρευνά του.

Πηγή: Νέος Κόσμος
Aυστραλία: Θα πάρει μέρες για τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα

Ο κυβερνών συνασπισμός συγκεντρώνει 68 έδρες έναντι 64 των Εργατικών και 5 των ανεξάρτητων και των υποψηφίων των Πρασίνων. Άλλες 13 έδρες είναι αμφίβολες.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός πρέπει να συγκεντρώσει 76 έδρες προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία ή να καταφέρει να συγκροτήσει νέα κυβερνητική συμμαχία.

Ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι πιστεύει πως η παράταξή του θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ενώ ο αρχηγός των Εργατικών Μπιλ Σόρτεν σημείωσε πως «το Εργατικό επέστρεψε και η κυβέρνηση έχασε την εντολή της από τον λαό».

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός  κ. Τέρνμπουλ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας, αλλά τόνισε ότι τα τελικά αποτελέσματα θα είναι γνωστά σε μερικές ημέρες.

Ο ηγέτης των Εργατικών παραδέχθηκε ότι ίσως χρειαστούν κάποιες ημέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Πιθανή είναι μία κυβέρνηση μειοψηφίας, γεγονός που θα εμπόδιζε την δυνατότητα για μεγάλες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Η εκλογική επιτροπή  (Αustralian Electoral Commision) ανακοίνωσε ότι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών θα καθυστερήσει να ανακοινωθεί εξαιτίας της μάχης «ψήφο με ψήφο».

Δεν έχει προγραμματιστεί καταμέτρηση ψήφων για σήμερα (Κυριακή)  και η διαδικασία θα ξαναρχίσει τη Δευτέρα στη Γερουσία και την Τρίτη στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πηγή:studio3newcastle.com
Aυστραλία:Εκλογικό θρίλερ!

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη «στήθος με στήθος» για τα δύο μεγάλα κόμματα και οριακή νίκη του Συνασπισμού

Η ανησυχία των δύο μεγάλων κομμάτων ότι οι πολίτες θα δώσουν στους Πράσινους αλλά και σε άλλα μικρότερα κόμματα όπως αυτό του ομογενή Νίκου Ξενοφώντα, το διαπραγματευτικό χαρτί της εξουσίας, είναι εμφανής και την επιβεβαίωσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull κατά την διάρκεια της τελευταίας του δημόσιας ομιλίας στο Κέντρο Συντακτών την Πέμπτη.

Ο κ. Turnbull ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να μην δώσουν τις πρώτες προτιμήσεις της ψήφου τους στους ανεξάρτητους υποψηφίους, λέγοντας ότι αν οι πολίτες αφήσουν στους ανεξάρτητους, στα μικρά κόμματα και στον τρόπο με τον οποίο θα κατανεμηθούν οι προτιμήσεις να αποφασίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, το μέλλον της χώρας διαγράφεται αβέβαιο.

Πηγή: Νέος Κόσμος
Μελβούρνη : Με 1-2 έληξε ο φιλικός αγώνας , Αυστραλία – Εθνική Ελλάδας

Με  νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Αυστραλίας, έληξε ο φιλικός  ποδοσφαιρικός αγώνας  στην Μελβούρνη . .

Το πρώτο ημίχρονο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ  έληξε με  0-2 . Δείτε  στιγμιότυπο εδω

 

Αυστραλια -Ελλαδα 0-2 / 7/6/2016 /Μελβούρνη

 

Στο 58′ μείωσε η Αυστραλία στο 1-2

Ο αγώνας έληξε με νίκη της Εθνικής  Ελλάδας  επί της Αυστραλίας  το σκορ  1-2

Δείτε    βίντεο απο την ανάκρουση των εθνικών ύμνων λίγο πριν την έναρξη του αγώνα εδω 

Αστραλία - εθνικη Ελλαδας ,η ανακρουση των εθνικων υμνων

Ανταπόκριση για την Mynima Hellas News  o  Tom Tsamouras 

Βελτιωμένη ήταν η εικόνα της ομάδας του Σκίμπε στο δεύτερο ματς επί Αυστραλιανού εδάφους ήταν σαφώς βελτιωμένη.

Η Εθνική μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι από τα πρώτα κιόλας λεπτά και μόλις στο 8’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μάνταλος βγήκε τετ α τετ με τον Φεντερίτσι, πλασάροντας τον ιδανικά για το 1-0.

Στο 21’ ο Μανιάτης, έβαλε φοβερό γκολ, αφού είδε εκτός εστίας τον Φεντερίτσι και δοκίμασε την τύχη του από τα 55 περίπου μέτρα, πίσω από τη σέντρα, γράφοντας με απίστευτο τρόπο το 2-0 για την Εθνική.

Οι Αυστραλοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 49’ όταν μετά από κόρνερ, ο Κέιχιλ έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η Εθνική είχε την ευκαιρία να φτάσει στο 3-0 στο 53’ αλλά το σουτ του Τοροσίδη με το αριστερό, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 με τον Σένσμπουρι.

Αυστραλία (Ποστέκογλου): Φεντερίτσι, Γκέρσμπαχ (68’ Σμιθ), Κέιχιλ, Μίλιγκαν, Λέκι (77’ Οικονομίδης), Ράιτ, Κρούζε (83’ Μπερνς), Μόουι (72’ Γιάννου), ΜακΓκόουαν (68’ Ντέγιενεκ), Σέινσμπουρι, Ρόγκιτς

Ελλάδα (Σκίμπε): Καπίνο, Τζαβέλας, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Μανιάτης (70’ Τζιόλης), Σάμαρης, Χολέμπας (66’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Βέλλιος (79’ Παπάζογλου).

http://mynima-hellas.com/2016/06/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%84%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%84-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CF%8D/

http://mynima-hellas.com/2016/06/h-a%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-1-0-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1/

Επιμέλεια Dim Sinog