Θεσσαλονίκη : θεατρική παράσταση ,«Το μπαλκόνι» του Ζαν Ζενέ , από την θεατρική ομάδα Μωβ Αμόκ

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

διοργανώνει  την θεατρική παράσταση , «Το μπαλκόνι» του Ζαν Ζενέ   , από την θεατρική ομάδα Μωβ Αμόκ  σε σκηνοθεσία,  Κωστή Καπελλίδη – Διονυσία Μιχαλοπούλου   για δύο παραστάσεις ,Τρίτη 23 και Πέμπτη 25 Μαϊου 2017  και ώρα 21:00 , στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε μαθητικά εισιτήρια ΟΑΣΘ  υπέρ του Ορφανοτροφείου «ΜΕΛΙΣΣΑ»

Λίγα λόγια για το έργο:

»Το Μπαλκόνι» του Ζαν Ζενέ. Πρόκειται για ένα έργο που ανήκει στην κατηγορία »θέατρο παραλόγου». Πραγματεύεται τη συμβολική επίδραση των εκάστοτε μορφών εξουσίας της κοινωνίας μας, καθώς επίσης την επιρροή αυτών στην ευρύτερη προσωπικότητα του ατόμου και τις σχέσεις του με τους γύρω ανθρώπους. Μέσα στο έργο βλέπουμε χαρακτήρες με διαφορετικές προσωπικότητες που κατά κύριο λόγο έχουν στερεοτυπική έως και υπερβολική υπόσταση.

Συντελεστές:

 

Σκηνοθεσία: ΚΑΠΕΛΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΗΣ –  ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

Ηθοποιοί:

ΑΓΓΕΛΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ,

ΑΙΝΑΛΙΔΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ,

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΔΟΥ ΕΦΗ,

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ,

ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΕΛΕΑΝΑ,

ΒΑΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ,

ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΕΒΙΤΑ,

ΓΑΤΑ ΝΙΚΗ,

ΓΚΙΤΣΑ ΗΡΩ,

ΔΗΜΟΣ ΧΑΡΗΣ,

ΚΑΒΑΛΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ,

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΛΟΥΚΗΣ,

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ-ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,

ΚΑΡΑΝΤΑΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,

ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,

ΝΟΥΣΗ-ΣΑΝΤΣΕΣ ΧΑΡΙΣ,

ΠΑΡΑΣΙΔΟΥ ΑΝΝΑ,

ΠΛΑΤΙΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ,

ΣΗΦΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ,
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,

ΤΑΒΛΑΔΩΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,

ΖΙΑΜΠΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΣΑΝΤΙΛΗ-ΡΕΙΣ ΗΛΙΑΝΑ,

ΤΣΙΦΤΣΗ ΕΥΑ,  ΦΕΣΣΑΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΡΙΑ,

ΧΡΥΣΙΔΟΥ ΑΝΝΕΤΑ,

ΧΥΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σκηνικά-Κοστούμια-Φώτα: Η ΟΜΑΔΑ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η ΤΕΛΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ_ 23.04.17

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής   διοργανώνουν  την θεατρική παράσταση

 

 

«Η τέλεια γυναίκα»

 

μια μαύρη κωμωδία που υπογράφει και πρωταγωνιστεί

ο Ιάκωβος Μυλωνάς

 

Κυριακή  23 Απριλίου 2017  και ώρα 20:00

 

στο κλειστό Θέατρο Μουδανιών

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

«Η Τέλεια γυναίκα» του Ιάκωβου Μυλωνά. Ένα από τα έργα, που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε! Ο Ιάκωβος Μυλωνάς επιστρέφει σε έναν μοναδικό ρόλο, με μία ερμηνεία καθηλωτική

Όταν τα όνειρα δε γίνονται πραγματικότητα την κατάλληλη στιγμή, τότε μπορεί να γίνουν εφιάλτες. Ο Ιάκωβος Μυλωνάς τα έκανε κωμωδία!

Τα παιδικά χρόνια, ο πρώτος έρωτας, η ζωή που ζούμε για να είναι ευχαριστημένοι οι άλλοι, οι άπληστες σχέσεις, η μοναξιά, η αναζήτηση του ιδανικού, του τέλειου,  η λύτρωση, κυριαρχούν στην σκηνή.

Όλα αυτά δοσμένα με πάρα πολύ χιούμορ, γιατί έτσι κι αλλιώς τα σοβαρότερα πράγματα λέγονται στα αστεία.

Μια συγκινητική κωμωδία που θα σας κάνει να γελάτε και να δακρύζετε συγχρόνως.

Ένα εξαιρετικό ανέβασμα με υπέροχη σκηνοθεσία και μουσική.

Μία δυνατή παράσταση που θέτει και απαντά σε πολλά ερωτήματα.

Είδος: Μαύρη κωμωδία

Διάρκεια 65 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Συντελεστές

Κείμενο: Ιάκωβος Μυλωνάς 

Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Ιάκωβος Μυλωνάς

Σκηνικά-Κοστούμια: Φίλιππος Παπαθανασίου

Φωτισμοί: Ηλίας Καρτάκης

Διδασκαλία τραγουδιών: Άννα Χαρισίδου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φίλιππος Παπαγεωργίου

Βοηθός παραγωγής: Κατερίνα Σουίπα

Γενική επιμέλεια Μαρία Τσολάνα
Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πατρέων , η Προγραμματική Σύμβαση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας…

 

 

                      

 

 

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του δημου της Πάτρεων , η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ  Υπουργείου  Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Δήμου Πατρέων και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με οικονομικό αντικείμενο για τον Δήμο  100.000,00 ευρώ.

Mε αφορμή τη συζήτηση του θέματος, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τόνισε:

Η Προγραμματική σύμβαση με ΥΠ.ΠΟ και Αθλητισμού και Περιφέρεια, αναδεικνύει αμφότερα τους ρόλους της Περιφέρειας και του Υπουργείου. Μέχρι και πρόπερσι η Περιφέρεια δεν έδινε καθόλου χρήματα ενώ συμμετείχε κανονικά στην σύμβαση και στο έλεγχο εκτέλεσής της (κάθε τρεις μήνες). Φέτος είναι η δεύτερη φορά που θα πάρουμε επιχορήγηση από την Περιφέρεια και αυτό μετά από πολλή  πίεση και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχει και φέτος σε πρώτη προτεραιότητα την δράση του  ΑΡΜΑΤΟΣ ΘΕΣΠΙΔΟΣ που παρέχει θέατρο στην ευρύτερη περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τη φετινή χρονιά και μέχρι σήμερα, έχουν δοθεί 80 παραστάσεις, που τις έχουν παρακολουθήσει, 8.500 άτομα. Το ποσό της επιχορήγησης θα είναι ίδιο με το περσινό, δηλαδή 20.000 ευρώ, παρά τις στοιχειοθετημένες εισηγήσεις μας που αναδείκνυαν την αναγκαιότητα αυξημένης χρηματοδότης και τις προφορικές υποσχέσεις αρμοδίων.

Η περίπτωση του ΥΠ.ΠΟ. είναι «μία από τα ίδια», καθώς τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτεί όλα τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας με το ίδιο ποσό, ανεξαρτήτου κύκλου εργασιών. Έτσι το δικό μας θέατρο, στο οποίο υπάρχουν μεγάλα χρονικά διαστήματα στα οποία μισθοδοτεί πάνω από 100 εργαζόμενους (ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ και συμβασιούχους), χρηματοδοτείται με το ίδιο ποσό που χρηματοδοτείται ένα θέατρο με μονοψήφιο αριθμό εργαζομένων. Μετά από πολλές εμπεριστατωμένες γραπτές και προφορικές εισηγήσεις και πιέσεις προς την διοίκηση του Υπουργείου η φετινή χρηματοδότηση θα είναι 62.500 ευρώ (περσινή 46.500 ευρώ).  Αυξημένη βέβαια χρηματοδότηση, που όμως σε καμία περίπτωση δεν εκτιμά την τεράστια συνεισφορά του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Τέλος, για να γίνει αντιληπτό το απαράδεκτο της χρηματοδότησης, από ΥΠΠΟ και Περιφέρεια, το συνολικό κόστος των δραστηριοτήτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. την περασμένη χρονιά ήταν περίπου 900.000 ευρώ.

πηγη : Δήμος Πατρεων /

E mail: dimospatras@gmail.com

 

donate button
Please choose the payment system to make a donation
«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ» – ΚΟΣΜΟΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ UBU ART CREW

 

 

Με το έργο «Κόσμοι σε πόλεμο» από την ομάδα «Ubu Art Crew» συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης», που διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, στις 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).

 

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Με αφετηρία τον Τρωικό πόλεμο, το έργο διερευνά τα όρια μεταξύ Μύθου και Ιστορίας, ενώ παράλληλα θέτει ερωτήματα σχετικά με τη δίχως τέλος σύγκρουση Ανατολής – Δύσης. Το φαντασιακό συναντά το πραγματικό και το ηρωικό τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς τα μυθικά πρόσωπα αποκαθηλώνονται και παρουσιάζονται πλέον, όχι ως το πρότυπο αλλά ως το πρόβλημα. Μέσα σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που διαρκώς εκπίπτει, η βία, οι ένοπλες συρράξεις, ο παραλογισμός σε κάθε στιγμή κρίσης, αποζητούν άραγε νικητές και ηττημένους ή μήπως όχι;

 

Συντελεστές:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Μαρία Γρίβα

Δραματουργία: Μ. Langhoff, Αντιγόνη Μπάρμπα

Επί σκηνής: Αντιγόνη Μπάρμπα, Ματίνα Καϊάφα, Μαρία Ιωάννα Παπαθανασίου

Ζωντανή Μουσική: Κωνσταντίνος Υφαντής

Σκηνογραφική επιμέλεια: Ubu Art Crew

Φωτογραφίες: Buba Gabedava

Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Παυλίδου

Παραγωγή: UBU ART CREW

 

Η ομάδα «Ubu Art Crew»…

… αποτελείται από καλλιτέχνες που προέρχονται από όλους τους χώρους και στοχεύει στην ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου και οποιασδήποτε καλλιτεχνικής δράσης που συνδέεται με τον χώρο των παραστατικών τεχνών και προάγει την συλλογική έκφραση. Οι «Κόσμοι σε Πόλεμο» είναι η τέταρτη κατά σειρά παράσταση της ομάδας.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (φοιτητικό/ ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες, ΑμεΑ)

Για κάθε παράσταση διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους με προκράτηση θέσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων και προκρατήσεις στο τηλέφωνο 6978330473.

 

Σημείωση: Στην παράσταση σπάνε μπαλόνια

politistikoi-bounces@thessaloniki.gr; εκ μέρους; Δήμος Θεσσαλονίκης – Δελτίο Τύπου [politistikoi@thessaloniki.gr]

donate button
Please choose the payment system to make a donation
«Πάμε Πρεμιέρα ή Τι απέγινε ο Σερ Πέρσιβαλ;»του Rick Abbott . Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

διοργανώνει τη θεατρική παράσταση

donate button
Please choose the payment system to make a donation

 

«Πάμε Πρεμιέρα ή Τι απέγινε ο Σερ Πέρσιβαλ;»

 

του Rick Abbott

 

 σκηνοθεσία: Κορνήλιος Ρουσάκης

 

από την Ομάδα Τέχνης «Θεατράλε»

 

Σάββατο 01 & Τετάρτη 19 Απριλίου  2017  και ώρα 21:00

 

στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

…«Στο σαλόνι του λόρδου Ντάντλεϋ και της λαίδης Μάργκαρετ, ένας αινιγματικός γιατρός, μια δεσποινίδα –ολίγον αφελής-, ένας μυστηριώδης καλεσμένος και μια αφοσιωμένη οικονόμος προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο: τι απέγινε ο Σερ Πέρσιβαλ; Τι ρόλο παίζει στην ξαφνική εξαφάνιση του, ένα εντυπωσιακό διαμαντένιο περιδέραιο που αλλάζει συνεχώς κατόχους;»…

 

Ένας δευτεροκλασάτος θίασος ανεβάζει το αστυνομικό έργο «Ένας στυγερός φόνος» της πρωτοεμφανιζόμενης –και ιδιαιτέρως ιδιόρρυθμης- συγγραφέως Φίλλυς Μόντεκιου. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα και τίποτα δεν είναι έτοιμο! Τα σκηνικά δεν έχουν στηθεί, τα κοστούμια δεν έχουν ραφτεί και οι ηθοποιοί δεν έχουν μάθει τα λόγια τους! Και δεν φτάνουν όλα αυτά. Η συγγραφέας καταφθάνει στο θέατρο μ’ έναν πάκο αλλαγές στο χέρι. Η σκηνοθέτιδα του θιάσου και η νεαρή βοηθός της βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.
Θα καταφέρει, άραγε, ο θίασος να κάνει την πολυπόθητη πρεμιέρα; Ένας Θεός κι ο Άγιος Πορφύριος –ο προστάτης των ηθοποιών- μόνο ξέρουν…

Μια κωμωδία για τον γοητευτικό κόσμο των θεατρικών παρασκηνίων.

Ο Rick Abbott χρησιμοποιώντας την τεχνική του «Θεάτρου μέσα στο Θέατρο» παρακινεί τους θεατές να κρυφοκοιτάξουν μέσα από την κλειδαρότρυπα και να δουν όλα όσα συμβαίνουν στα ενδότερα του θεάτρου. Οι ίντριγκες, οι αντιζηλίες, οι γκάφες, τα απρόοπτα και οι αναποδιές, τα άγχη και οι ανασφάλειες, οι βεντετισμοί και οι στιγμιαίοι παιδιάστικοι καβγάδες, οι αστείες και τρυφερές στιγμές. Όλα είναι παρόντα στο έργο του Abbott και αναδεικνύουν την εθιστική γοητεία που ενυπάρχει στο θέατρο.

 

Παίζουν (αλφαβητικά): Καίτη Αναγνώστου, Γιώργος Ελευθέρογλου, Βιργινία Καλλιοντζή, Σταύρος Καλόστος, Χρήστος Καπράλος, Μαρία Λευκοπούλου, Μέλλω Νταβράνη, Βασιλική Παπασπύρου, Νίκη Σακκά.

Διασκευή-σκηνοθεσία-σκηνικά-μουσική επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης
Κοστούμια: Ομάδα Τέχνης Θεατράλε
Βοηθός σκηνοθέτη: Βιργινία Καλλιοντζή.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ» : «ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΑΓΡΙΑ» ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «PUSH …

21-3-2017

 

Με το έργο «Γελώντας άγρια» από την ομάδα «Push Your Art Company» συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» που διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).

Λίγα λόγια για το έργο:

Το «Γελώντας άγρια» είναι ένα κωμικό και συνάμα τραγικό πορτρέτο της σύγχρονης ζωής σε μια μεγαλούπολη, εκεί όπου συνωστίζονται οι ψυχώσεις, οι νευρώσεις, τα πάθη, οι έξεις και οι ορέξεις ανθρώπων μοναχικών, ανέραστων και δυστυχισμένων, έτοιμων για όλα. Ανθρώπων που δεν αποζητούν κάποιο σοβαρό άλλοθι για να συγκρουστούν. Ακόμη και μια κονσέρβα τόνου σε σούπερ μάρκετ τους αρκεί. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο έργο αυτό με πρωταγωνίστρια μια νέα Γυναίκα, που ενώ προσπαθεί να πιάσει από το ράφι την κονσέρβα της αρεσκείας της, ένας άγνωστος Άντρας άθελά του την εμποδίζει, με αποτέλεσμα να την εξαγριώσει.

Από κει και πέρα ξετυλίγεται ένα απρόβλεπτο γαϊτανάκι εξομολογήσεων, συγκρούσεων και παρεξηγήσεων. Οι δυο πρωταγωνιστές μιλούν ασταμάτητα επί παντός επιστητού. Για ό,τι τους ενοχλεί, τους αγχώνει, τους φοβίζει, τους εκνευρίζει. Όλα έχουν θέση στο λόγο τους. Και τούτο γιατί το μόνο που επιζητούν, είναι να βρουν κάποιο δίαυλο επικοινωνίας σε έναν κόσμο παλαβό και σκληρό, που αρνείται κάθε ανθρώπινη επαφή.

 

donate button
Please choose the payment system to make a donation

Συντελεστές:

Μετάφραση: Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου

Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορτεζάτος

Ηθοποιοί: Σοφία Σακελλαρίου, Πέτρος Φραγκόπουλος

Σκηνικά – κοστούμια: Πέτρος Φραγκόπουλος

Επιμέλεια φωτισμών: Πολύβιος Σερδάρης

Φωτογραφίες: Ιωάννα Τοκμακίδου

Promo trailer: Γαβρήλος Ψαλτάκης

Promo teaser: Πάρης Γρηγοράκης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκη Ιωαννίδου, Ελισάβετ Παρασκευοπούλου

Βοηθός παραγωγής: Θωμαή Ουζούνη

 

Προπώληση εισιτηρίων στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους και στο www.gooddeals.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καθημερινά, από τις 17.30 έως τις 20.30, στο τηλέφωνο 6977 201817.

 

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση στο εκδοτήριο της Πλ. Αριστοτέλους (από Δευτέρα 20/3 έως την Παρασκευή 24/3): 8€ (κανονικό), 5€ (μειωμένο, ανέργων, ατέλειες ηθοποιών – θεατρολόγων)

Ηλεκτρονική προπώληση: δυο εισιτήρια από 20€ στην τιμή των 13€

Ταμείο θεάτρου (ημέρες παραστάσεων): 10€ (κανονικό), 8€ (μειωμένο), 5€ (ανέργων, ατέλειες ηθοποιών – θεατρολόγων)

 
«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ» Θεσσαλονίκη : «ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ENIGMA»

 «ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ»: «ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ»  ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ENIGMA»

 

Με το έργο «Δάφνες και πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά από την θεατρική ομάδα «Enigma» συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» που διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης» (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά πριν από 36 χρόνια στο Θέατρο Τέχνης.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος, ως τοπικοί υποστηρικτές υποψηφίων βουλευτών, συγκεντρώνονται μια χειμωνιάτικη νύχτα και συζητούν για τις επερχόμενες εκλογές. Πιστεύοντας ότι είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά και ισχυροί κομματάρχες, ονειρεύονται τη στιγμή που όλα και όλοι θα υποταχθούν στην εξουσία τους. Ο καθένας τους κρατά κρυμμένα μυστικά, που θ’ αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή, για να πλήξει τη σιγουριά των άλλων.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Δανιηλίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Εύη Μποκοβού

Φωτισμοί: Γιώργος Ζίγκας

 

Διανομή: Στέλιος Αμανατίδης, Κώστας Γακίδης, Βαγγέλης Δαλλές, Κυριάκος Δανιηλίδης.
Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό), 8€ (μειωμένο) και 6€ (ομαδικό).

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 697 308 7856.

 
Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο | Ο ΛΥΚΟΣ & ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ …ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

 

Π Α Ι Δ Ι Κ Ο  Θ Ε Α Τ Ρ Ο

Ο ΛΥΚΟΣ & ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

…ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ – ΠΑΤΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ – ώρες 11.30 – 18.00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ – τηλ 2610 325778

Προπώληση 7€ – Ταμείο 9€ – Πληροφορίες – 6974797109

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ –               ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ

donate button
Please choose the payment system to make a donation

Πιστό στο ραντεβού του το ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ έπειτα από τις τεράστιες επιτυχία που σημείωσε  με τις παραστάσεις , Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια ,Το Ασχημόπαπο & «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και έπειτα έρχεται για 7η χρονιά στην πόλη μας με το πασίγνωστο παραμύθι του  James Halliwell-Phillipps

 

Ο ΛΥΚΟΣ & ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

…ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Λίγα λόγια για το έργο…

Tο πασίγνωστο παραμύθι του James Halliwell-Phillipps σε μια νέα θεατρική απόδοση, όπου θα διασκεδάσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους. «Ο Λύκος και τα Τρία Γουρουνάκια σε νέες περιπέτειες»! Τα τρία γουρουνάκια προσπαθούν να φτιάξουν τα δικά τους σπίτια και ο Λύκος βρίσκει την ευκαιρία να τους «κλέψει» τις λίρες! Δεν είναι τελείως μόνος αυτή την φορά, καθώς έχει και την αμέριστη συμπαράσταση του ….βοηθού του!!  Θα καταφέρουν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν και να χτίσουν τα σπίτια τους?

Θα σώσουν τους εαυτούς τους και τις λίρες τους; Η συνέχεια «Επί Σκηνής»

 

 

 

Ο ΛΥΚΟΣ & ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

…ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παίζουν & Χορεύουν οι Ηθοποιοι

Γιώργος Πούλης, Ιρις Ανδριοπούλου, Άννα Γιαννακίδου ,Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Χρήστος Βασιλακόπουλος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ                              Σκηνικά – Ειδικές κατασκευές : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ

Κατασκευή Κοστουμιών : ΕΛΕΝΗ ΨΥΡΡΑ                                    Σχεδιασμός Φωτισμών : ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΟΚΑΣ

Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ                                  Σχεδιασμός Κοστουμιών : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ

Δημόσιες Σχέσεις : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ                                                       Μουσική Επιμέλεια : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

Διάρκεια :  80 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών)                                               Πληροφορίες : 6974797109

Προπώληση : 7€ – Ταμείο : 9€ (από 2 ετών & άνω)       *Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας*

 

Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη, του Δημήτρη Δαμασκηνού

Η ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη – Τα πλοία άραξαν στην όχθη της καρδιάς μας

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Συγγραφέας: Δημήτρης Δαμασκηνός 

Επιμέλεια: Χρήστος Τσαντής.

Σχεδιασμός εξωφύλλου και μακέτα: Βασίλης Πιτσώνης-SCRIPTA
 
500 σελίδες, Διαστάσεις 15 Χ 23, Με φωτογραφικά ντοκουμέντα
ISBN 978-618-82572-8-3
«Το βιβλίο του Δ. Δαμασκηνού, αποτέλεσμα χρόνιας ιστορικής και λογοτεχνικής έρευνας, περιγράφει τη ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη: ο άνθρωπος, ο δημιουργός, ο φιλόσοφος, ο πολιτικός, ο δεσμώτης, ο πρόσφυγας. Η διαδρομή του, ένα ταξίδι πάνω από την άβυσσο, γίνεται ο καμβάς όπου πάνω του αποτυπώθηκαν οι εικόνες μεγαλείου, αλλά και τραγωδίας, ενός ολόκληρου λαού»,Χρήστος Τσαντής.
«Μια φορά, σ’ ένα απ’ τα απρόσμενα πετάγματά του (ενν. του Νίκου Καζαντζάκη) από την Αίγινα, του διηγήθηκα σε πόσο φοβερή αμηχανία μ’ έφερε μια γραία Κρητικιά. Ρώτησε μπροστά μου το γιο της «ίντα δουλειά κάνει ετούτο το κοπέλι;»

Κι ο γιος της τα χρειάστηκε.    -Μα ήτανε κουζουλός, ρώτησε ο Καζαντζάκης; Έπρεπε να της πει καθαρά το επάγγελμά σου.     -Της τόπε. Μα δεν κατάλαβε.

    -Θα της είπε φαίνεται «Συγγραφέας» ε; Πώς να καταλάβει μωρέ;

    -Και τι έπρεπε να της πει;

    -Το επάγγελμά σου. Παραμυθάς!».

(Μενέλαος Λουντέμης, Ο ΛΥΡΑΡΗΣ (Μ. Μαλακάσης), εκδόσεις Δωρικός, έκδοση 4η, Αθήνα 1977, σελ. 248-249).

Ο Δημήτρης Δαμασκηνός γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1966. Είναι απόφοιτος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Υπήρξε μέλος της σύνταξης του περιοδικού Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης (2003-2007), ενώ το 2005-2007 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της Ο.Λ.Μ.Ε. Είναι μέλος της εθελοντικής συλλογικότητας Οι Φίλοι των Γραμμάτων και των Τεχνών, με έδρα τα Χανιά. Άρθρα του φιλοξενούνται συχνά σε εφημερίδες, σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά, αλλά και στο διαδίκτυο. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
   Άλλα βιβλία του Δημήτρη Δαμασκηνού είναι:
   -Το γλωσσικό ζήτημα κατά την περίοδο της πνευματικής αναγέννησης του νέου ελληνισμού 1774-1821. Εκδόσεις επίκεντρο, 2008.
   -Δημοσθένης: Η ζωή και το έργο του. Εκδόσεις Σαββάλας, 2006.
   -Από τον Προμηθέα στο Σίσυφο. Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ιδιωτική έκδοση, 1987.
«[…] Ο Λουντέμης είναι πια νεκρός από τις 22 Ιανουαρίου 1977 και μαζί του και μια εποχή της πεζογραφίας μας γεμάτη λυρική διάθεση, αγωνιστική έξαρση και ρομαντισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η γυμνασιακή γενιά πολλών περιόδων της μεταπολεμικής ζωής μας, θήτευσε με πάθος στα βιβλία του Λουντέμη. Είναι η γενιά που αγαπά τους αγώνες, τα μεγάλα αισθήματα, τον πλούσιο λυρισμό στη φράση, τον ουμανιστικό μύθο, όπου ο άνθρωπος αποτελεί το μέτρο των πάντων και ο έρωτας το απόσταγμα της ζωής. Ο νεκρός συγγραφέας πρόσφερε αφειδώλευτα τον οβολό του στα νεανικά σκιρτήματα της ψυχής και δεν είναι μικρό πράγμα να σ’ αγαπά η γενιά εκείνη που μόλις κάνει τα πρώτα θαμπωτικά της βήματα στο πανηγύρι της ζωής».
Τάσος Βουρνάς

Για παραγγελίες του βιβλίου επικοινωνήστε στο 6983 091058

Για περισσότερες πληροφορίες: http://wp.me/p3dYt5-5aT

Αναδημοσίευση από τον Αγώνα της Κρήτης

Save

Save

Save
Θεσσαλονικη : ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 2017»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 2017»

 

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την έκτη κατά σειρά διοργάνωση του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, πλαισιωμένη από τα μέλη της Επιτροπής Θεάτρου και συντελεστών των καλλιτεχνικών σχημάτων, που θα πάρουν μέρος στη φετινή διοργάνωση, από τις 10 Μαρτίου έως και τις 29 Απριλίου.

Η Αντιδήμαρχος έκανε λόγο για ένα φεστιβάλ με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς επικεντρώνεται στις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. «Η ‘’Ανοιχτή Σκηνή’’ έδωσε ήδη σε πολλά θεατρικά σχήματα της Θεσσαλονίκης την ευκαιρία να διαγράψουν μια ουσιαστική πορεία. Αυτό για μένα σημαίνει ότι όλοι μαζί λειτουργούμε για να αναδείξουμε, με κριτήριο την ποιότητα, την καινούρια πρόταση, τη φρεσκάδα, τη δυναμική των δημιουργικών ατόμων και των ομάδων. Πιστεύω ότι ο θεσμός θα εξακολουθήσει να ενισχύει τους τοπικούς δημιουργούς, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο. Όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα, τόσο περισσότερο αισθανόμαστε υποχρεωμένοι και ως Διοίκηση του Δήμου και ως άτομα, να στηρίζουμε τους ανθρώπους που καταθέτουν μια δημιουργική πρόταση».

Η Έλλη Χρυσίδου ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Επιτροπή Θεάτρου, που όπως είπε, αφιερώνει χρόνο και εμπειρία, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα, καθώς και τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Πολιτισμού. «Πάνω απ’ όλα με ικανοποιεί το γεγονός ότι στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν νέοι άνθρωποι που παραμένουν και επιμένουν να δημιουργούν. Το να επιμένεις προδίδει μια ιδιαίτερη σχέση με αυτή την πόλη και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότεροι υπεύθυνοι σε αυτό που έχουμε ταχθεί να κάνουμε».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιάννα Τσόκου, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι από τους βασικούς στόχους της «Ανοιχτής Σκηνής» ήταν να δημιουργήσει έναν θεατρικό πυρήνα με επίκεντρο το Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» (Σκηνή ‘’Νίκος Ναουμίδης’’) καθώς και να δώσει τη δυνατότητα στους νέους δημιουργούς να έρθουν σε επαφή με το κοινό. «Ο θεσμός αυτός προχώρησε βήμα- βήμα και είδαμε καλλιτέχνες του θεάτρου να επανέρχονται με τις προτάσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χαρτογραφήσουμε πλέον την πορεία του θεάτρου και τις τάσεις του στην πόλη, κάτι που θα αναδείξουμε και με μια έκθεση που θα γίνει μέσα στο’’ Άνετον’’». Η ίδια αναφέρθηκε και στο πνεύμα των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ και εστιάζουν στο διάλογο γύρω από τη θεατρική τέχνη. «Ξεκινήσαμε πέρσι με το διάλογο για τη δημιουργική γραφή και φέτος θα μιλήσουμε για το νεοελληνικό έργο, για το θέμα της σκηνογραφίας και της ενδυματολογίας. Επίσης, μια άλλη σημαντική εκδήλωση είναι η Ημερίδα σε συνεργασία με τη νεοσύστατη Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών και το Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, με θέμα το θέατρο στη Θεσσαλονίκη στον 21ο αιώνα, στις 29 Απριλίου».

Από την πλευρά της η θεατρολόγος, Έλση Σακελλαρίδου, αναφέρθηκε στην παράλληλη διοργάνωση συζήτησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, στις 27 Μαρτίου 2017, με τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων, όπως ο Άκης Δήμου και ο Θανάσης Τριαρίδης. «Ελπίζουμε ότι η εκδήλωση αυτή θα διευρύνει την προβληματική που έχει ξεκινήσει με τις νέες θεατρικές φωνές της πόλης. Η Θεσσαλονίκη, παρά την κρίση, νομίζω ότι πάλλεται από φωνές που σκηνοθετούν και παρουσιάζουν έργα, αλλά διαθέτει και αρκετούς δημιουργικούς συγγραφείς στους οποίους φέτος θα δώσουμε βήμα. Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συζήτηση που θα φωτίσει όλες τις πλευρές της θεατρικής γραφής».

Τέλος, ο θεατρολόγος, Νικηφόρος Παπανδρέου, υπογράμμισε: «Η ‘’Ανοιχτή Σκηνή’’ συμβάλλει στη διαμόρφωση της ταυτότητας του θεάτρου ‘’Άνετον’’, το οποίο ως δημοτικό θέατρο είναι παραπάνω από φυσικό να έχει ως προνομιακό συνομιλητή του τις δυνάμεις της πόλης».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, συντελεστές των ομάδων που θα πάρουν μέρος στη φετινή διοργάνωση πήραν το λόγο και έδωσαν το στίγμα των θεατρικών τους προτάσεων, οι οποίες πρόκειται να παρουσιαστούν στο κοινό, μέσα από εννέα συνολικά παραστάσεις.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της «Ανοιχτής Σκηνής» στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ