ΟΛΗΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ στη Λάρισα

 

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  το 5ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης που διεξήχθη στη Λάρισα από το λογοτεχνικό περιοδικό Θράκα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη – και θα συνεχίσει και στα επόμενα  Φεστιβάλ να είναι αφιερωμένη – στο πείραμα με κέντρο τη ποίηση. Την Παρασκευή, ποιητές προσκεκλημένοι του περιοδικού Θράκα, κάθισαν όπως οι djs στα decks του μπαρ που φιλοξένησε την εκδήλωση και  παράλληλα με τη μουσική που επέλεγαν, έγραφαν ποιήματά τους που προβαλλόταν λέξη λέξη μέσω προτζέκτορα σε επιφάνεια του χώρου διασκέδασης.

Οι διοργανωτές προέτρεπαν τον κόσμο να συμπεριφερθεί φυσιολογικά, σαν να μη βρίσκεται σε μια ποιητική εκδήλωση. Στόχος ήταν να φανεί πως ο λόγος και ιδιαίτερα ο οπτικός μπορεί να συνδιαστεί επιτυχώς με μουσική, αλλά πιο πολύ μπορεί να συνοδεύει, όπως η μουσική μια κοινωνική έξοδο, με τον κάθε άνθρωπο ελεύθερο να επιλέγει πόσο χρόνο θα αφιερώσει ή πόσο θα αποσπαστεί ή πόσο η ποίηση θα παρέμβει στο βράδυ του όπως οι μουσικές επιλογές ενός dj.

 

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, με παρουσιαστή τον διευθυντή του περιοδικού “Αναγνώστης” και  τιμώμενη πόλη τη Καβάλα αλλά και με Θεσσαλούς ποιητές, στέφθηκε και αυτή με απόλυτη επιτυχία. Η επιτυχία δεν αποτιμάται μόνο στον αριθμό προσέλευσης  (η αίθουσα του χώρου που φιλοξένησε την εκδήλωση γέμισε ασφυχτικά από νωρίς σαν ροκ συναυλία) , αλλά και στις ηλικιακές ομάδες που προσελκύει το φεστιβάλ. Μπορούμε να μιλάμε πλέον για ένα φεστιβάλ ποίησης από νέους λογοτέχνες κυρίως, για  νέους ηλικιακά αναγνώστες και ακροατές .

Το φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία των Χεμερινών κολυμβητών. Η μακροβιότερη ελληνική μπάντα, και ο ηγέτης του συγκροτήματος Αργύρης Μπακιρντζής, απέδειξαν για άλλη μια φορά πως κάθε συναυλία τους είναι ένα μοναδικό γεγονός και μόνο τιμή μπορούμε αν αισθανθούμε που κόσμισαν την πόλη μας και στο Φεστιβάλ με την παρουσία τους. Να σημειωθεί ότι η πρώτη μέρα του Φεστιβαλ φιλοξενήθηκε στο Mosh Pit και η δεύτερη στο Stage.

From: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ [mailto:grtyp.dimsx@thessaly.gov.gr]
Sent: Thursday, March 23, 2017 11:09 AM
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ενημέρωση απο την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας , σχετικά με την ανάκληση οριστικής άδειας διάθεσης στην αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ζιζανιοκτόνα) λόγω επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία

 

 

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και τους παραγωγούς – επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων σχετικά με την ανάκληση οριστικής άδειας διάθεσης στην αγορά των παρακάτω φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ζιζανιοκτόνα) λόγω επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία:

– STUN 33EC, με αριθμό άδειας διάθεσης στην αγορά 70108

– PENDIFOX 33EC, με αριθμό άδειας διάθεσης στην αγορά 70110

– SHARPEN 33EC, με αριθμό άδειας διάθεσης στην αγορά 70107

– HERBAN 33EC, με αριθμό άδειας διάθεσης στην αγορά 70113

 

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις, ανιχνεύθηκαν συγκεντρώσεις της ουσίας nitrosopendimethalin (νιτροζαμίνη) στα παραπάνω σκευάσματα, των οποίων η τεχνικώς καθαρή δρααστική ουσία, υπερβαίνει το όριο των 45 mg/kg, το οποίο θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) ως ανώτατο επιτρεπτό όριο συγκέντρωσης.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούνται:

– Όσα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων προμηθεύτηκαν τα εν λόγω σκευάσματα να μην τα διαθέσουν στην αγορά αλλά να τα επιστρέψουν στον προμηθευτή τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 9 του ν. 4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8).

 

– Όσοι επαγγελματίες χρήστες των εν λόγω φυτοπροστατευτικών προϊόντων προμηθεύτηκαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τα επιστρέψουν στον προμηθευτή τους, διότι η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.

 

Τέλος ενημερώνουμε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 3 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α 8),όποιος εισάγει, παρασκευάζει προς εμπορία, εμπορεύεται, κατέχει, διαθέτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και δωρεάν, ανταλλάσσει, μεταφέρει, χρησιμοποιεί ή διαφημίζει μέσα στη χώρα φυτοπροστατευτικό προϊόν, για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά ή η άδεια διάθεσης στην αγορά τού έχει ανακληθεί ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια παράλληλου εμπορίου ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια πειραματισμού, τιμωρείται με πρόστιμο από χίλια (1.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ»
Γρίπη των πτηνών ,

17/02/2016

 

Ενημέρωση για την γρίπη των πτηνών

 

 

Η γρίπη των πτηνών είναι ένα πολύ μεταδοτικό λοιμώδες νόσημα που προσβάλλει πολλά είδη πτηνών όπως οικόσιτα πουλερικά, πουλερικά συστηματικής εκτροφής, άγρια  αλλά  και διάφορα κατοικίδια πτηνά. Τα αποδημητικά πτηνά όπως χήνες και πάπιες, μεταφέρουν τον ιό συνήθως χωρίς να νοσούν. Κατά το μεταναστευτικό τους ταξίδι, σταματούν για την ανεύρεση τροφής και νερού και έτσι μπορούν να διασπείρουν τον ιό. Ο συγκεκριμένος τύπος ιού που προσβάλλει τα πτηνά δεν προσβάλλει τον άνθρωπο.. Ωστόσο, ο ιός της ανθρώπινης γρίπης και ο ιός της γρίπης των πτηνών μπορούν να ανταλλάξουν γενετικό υλικό και να δημιουργήσουν ένα καινούργιο υπότυπο ιού που ενδεχομένως να προσβάλλει τον άνθρωπο.

 

Λόγω των νέων εστιών γρίπης πτηνών από στέλεχος ιού υψηλής παθογονικότητας (Η5Ν8) σε οικόσιτες εκμεταλλεύσεις στην Αρκαδία και στην Φλώρινα, η Κτηνιατρική Υπηρεσία βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση, προκειμένου να επέμβει άμεσα για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού από τα άγρια πτηνά στα πουλερικά. Επιπλέον, είναι αναγκαίο να εφαρμόζονται τα παρακάτω μέτρα από όσους εκτρέφουν πτηνά:

 • Να τηρούνται πιστά τα μέτρα βιο-ασφάλειας, ιδίως στα οικόσιτα πουλερικά, στα πουλερικά ελευθέρας βοσκής ή/και βιολογικής εκτροφής, που βρίσκονται σε αποστάσεις μικρότερες των 2 χλμ. από υγροβιότοπους, λίμνες και κάθε είδους υδατικές συλλογές.
 • Απαγορεύεται η διατήρηση πουλερικών (οικόσιτων, ελευθέρας βοσκής, βιολογικής εκτροφής κ.τ.λ.) σε μη περιφραγμένους χώρους. Τα πτηνά πρέπει να εκτρέφονται αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγματα των οποίων πρέπει να καλύπτονται με προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν την επαφή τους με τα άγρια πτηνά.

 

Δεδομένης της επικινδυνότητας εμφάνισης της νόσου, κρίνεται επιτακτική η συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και μέλη ιδιωτικών φορέων, που λόγω δραστηριότητας έρχονται σε άμεση επαφή με τα άγρια πτηνά (δασικοί υπάλληλοι, κυνηγοί, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, ορνιθολόγοι, άτομα που εργάζονται σε κέντρα περίθαλψης άγριας πανίδας κ.τ.λ.), έτσι ώστε να ενημερώνεται άμεσα η Κτηνιατρική Υπηρεσία, όταν εντοπίζονται νεκρά ή ημιθανή πτηνά, που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

 

Επισημαίνεται πως κατά τον χειρισμό (συλλογή, μεταφορά, δειγματισμός) τέτοιων πτηνών, πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας (γάντια, καθαρισμός και αντισηψία χεριών), ενώ για την μεταφορά πρέπει να χρησιμοποιούνται στεγανές και αδιάβροχες συσκευασίες. Με οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνίσταται ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης, συμπεριλαμβανομένου του υπότυπου Η5Ν8, όσων πιθανώς εκτεθούν στον ιό της γρίπης των πτηνών (κτηνίατροι, πτηνοτρόφοι, δασικοί υπάλληλοι, θηροφύλακες, κυνηγοί κ.τ.λ.), ως μέτρο μείωσης της πιθανότητας ανασυνδυασμού και ανάδυσης ενός νέου πανδημικού στελέχους και όχι ως μέτρο ατομικής προστασίας.

 

Μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί μόλυνση του ανθρώπου από το στέλεχος Η5Ν8 της γρίπης πτηνών τύπου Α, παρόλο τον μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν εκτεθεί σε αυτόν, κατά τη διαχείριση των κρουσμάτων στα πτηνά.

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγρότες | Νίκαια της Λάρισας : ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ , σε πανελλαδική σύσκεψη , 7 Φλεβάρη 2017,

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί όλα τα μπλόκα που παλεύουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών να πάρουν μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη που συγκαλεί την Τρίτη, 7 Φλεβάρη 2017, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας.

Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση για την πορεία της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης και θα ληφθούν αποφάσεις με στόχο το δυνάμωμα της αγωνιστικής πίεσης για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των δίκαιων αιτημάτων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων – διεκδικήσεων, το οποίο καθορίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, τον Δεκέμβρη του 2016.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
ΛΑΡΙΣΑ : Μαζικό και με παλμό το αποψινό αγροτικό συλλαλητήριο

Μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη Θεσσαλία και μαζί τους εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, νέοι των σπουδών και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πήραν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 3 Φλεβάρη, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα του Μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής.

Οι αγρότες έφτασαν στη πλατεία κρατώντας πανό των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών και του μπλόκου της Νίκαιας και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ΚΑΠ της ΕΕ και της πολιτικής της κυβέρνησης που ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Το σύνθημα «εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» φώναζαν οι εργαζόμενοι που κρατούσαν τα πανό του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και πολλών εργατικών σωματείων από τη Λάρισα και το Βόλο.

Με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας που, κορνάροντας δαιμονισμένα, έμπαιναν στην πόλη κι ανέβαιναν στην πλατεία.

Άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Κώστα Τζέλλα, γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, ο οποίος υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της μικρομεσαίας αγροτιάς να συνεχίσει ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά στον αγώνα. Στη συνέχεια χαιρέτισαν, κατά σειρά, ο Γ. Γαλλιός, γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου, η Χριστίνα Κουτσογιάννη, πρόεδρος εστιακών φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, ο οποίος κάλεσε όλους τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής, την Κυριακή 5 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ., να βρίσκονται στο χώρο του μπλόκου της Νίκαιας, για να πάνε στα Τέμπη, όπου θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Σημείωσε ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ, μαζί με όλα τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών – καπιταλιστών, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Ο αγώνας στα μπλόκα, είπε, που συντονίζεται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία συγκροτήθηκε μέσα στο καμίνι του αγώνα κι εκφράζει τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, έχει τη στήριξη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης

Και συνέχισε: Οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν ζητούν «ειδική μεταχείριση» σε σχέση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που δέχονται την ίδια, σφοδρή επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, όπως συκοφαντικά, ισχυρίζεται η κυβέρνηση για να υποκινήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Παλεύουν για την επιβίωση, για να κρατήσουν τα χωράφια και τα ζώα τους, να μπορούν να ζήσουν, με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές τους. Για να έχει δύναμη και προοπτική αυτή η πάλη χρειάζεται να στηρίζεται στη συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Τονίζοντας την ανάγκη να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο τα μπλόκα για να είναι πιο ισχυρή η αγωνιστική πίεση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς, επεσήμανε: Αν πέρσι δεν υπήρχε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων να συντονίζει την πάλη, αν δεν υπήρχε το μπλόκο της Νίκαιας να δίνει το σήμα του ανυποχώρητου αγώνα, αν δεν υπήρχε η ενεργή στήριξη στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ταξικό εργατικό κίνημα, η κυβέρνηση δεν θα είχε αναγκαστεί ν’ αποδεχτεί το αφορολόγητο όριο, έστω και κουτσουρεμένο, να ψηφίσει στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «αγροτοδικεία», ούτε θα ήταν σταδιακή η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και θα είχε δοθεί αναβολή 5 ετών στο τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες, ούτε θα ήταν αφορολόγητο μέρος των επιδοτήσεων.

Βεβαίως, συμπλήρωσε, αυτό δεν σημαίνει ότι πέρσι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα μας και γι’ αυτό σταματήσαμε τα μπλόκα, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση κι αναπαράγουν οι διάφοροι «καλοθελητές», με στόχο να συκοφαντήσουν τον οργανωμένο αγροτικό κίνημα και να υπονομεύσουν την δυναμική, το περιεχόμενο και την προοπτική του αγώνα.

Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία του πλαισίου των αιτημάτων που προβάλλουμε είναι τα ίδια με τα περσινά και προστέθηκαν κι άλλα, λόγω των νέων προβλημάτων που μας δημιούργησαν τα νέα μέτρα σε βάρος μας που παίρνει η κυβέρνηση.

Κι υπογράμμισε ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν παραπέρα τη μάχη και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας για σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων την ερχόμενη βδομάδα, όπου θα συζητηθεί και θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την πορεία της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης.

πηγη : 902.gr
ΑΓΡΟΤΕΣ | ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ :Η θέση, όλων των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας είναι στο μπλόκο της Νίκαιας.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

Το μπλόκο της Νίκαιας χαιρετίζει τους συναδέλφους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας  κι ήρθαν, με τα τρακτέρ τους, να ενισχύσουν το μπλόκο.

Καλούμε κι όσους παραμένουν, ακόμα, στα χωριά να έλθουν στο μπλόκο για να γίνει ακόμα πιο ισχυρό.

Στο μπλόκο της Νίκαιας είναι η θέση και των τρακτέρ που βρίσκονται συγκεντρωμένα σε διάφορα σημεία, απ’ όπου οι συνάδελφοι δεν μπορούν, αντικειμενικά, να δώσουν τη μάχη όπως χρειάζεται και οι ίδιοι θα ήθελαν. Με μικρά μπλόκα, σκόρπια σε σημεία που δεν «ενοχλούν» ιδιαίτερα την κυβέρνηση, διασπώνται οι δυνάμεις μας που πρέπει να είναι συγκεντρωμένες, ώστε από καλύτερη θέση κι ενιαία να δίνουμε τη μάχη.

Η παραπέρα ισχυροποίηση του μπλόκου της Νίκαιας, η ενιαία αγωνιστική δράση των Θεσσαλών μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, θα δυναμώσει την πάλη μας και, ταυτόχρονα, θα δώσει αγωνιστική ώθηση στα μπλόκα όλης της χώρας, αφού το μπλόκο της Νίκαιας αποτελεί το επίκεντρο και το σημείο αναφοράς του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Όσο πιο ισχυρό είναι το μπλόκο της Νίκαιας, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η αγωνιστική πίεση των μικρομεσαίων αγροτών όλης της Ελλάδας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.  Και δεν είναι τυχαίο ότι το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο προς τα εδώ κι ας το παίζει άτεγκτη κι ανυποχώρητη. Γιατί ξέρει καλά από πού θα δεχτεί την μεγαλύτερη κι αποφασιστικότερη αγωνιστική πίεση.

Αν πέρσι δεν υπήρχε  η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που συγκροτήθηκε στο καμίνι του αγώνα, να συντονίζει την πάλη, αν δεν υπήρχε το μπλόκο της Νίκαιας να δίνει το σήμα του ανυποχώρητου αγώνα, αν δεν υπήρχε η ενεργή στήριξη στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ταξικό εργατικό κίνημα, η κυβέρνηση δεν θα είχε αναγκαστεί ν’ αποδεχτεί το αφορολόγητο όριο – έστω και κουτσουρεμένο – να ψηφίσει στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «αγροτοδικεία», ούτε θα ήταν σταδιακή η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και θα είχε δοθεί αναβολή 5 ετών  στο τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες, ούτε θα ήταν αφορολόγητο μέρος των επιδοτήσεων.

Η θέση, λοιπόν, όλων των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας είναι στο μπλόκο της Νίκαιας.

Εδώ, όπου το μπλόκο στήθηκε με αποφάσεις που πάρθηκαν συλλογικά, μετά από ανοιχτή και διεξοδική συζήτηση μέσα στο οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στις συνεδριάσεις των Αγροτικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών. Στις μαζικές συσκέψεις που έγιναν σε επαρχιακό, νομαρχιακό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο. Και, φυσικά, αφού πρώτα μιλήσαμε, πρόσωπο με πρόσωπο, με τον αγροτικό κόσμο σε εκατοντάδες συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις που οργανώσαμε στα χωριά.

Εδώ, όπου κάθε αγωνιστής αγρότης και κτηνοτρόφος έχει ουσιαστικό λόγο για την οργάνωση, την πορεία και την προοπτική του αγώνα μας, δεν «άγεται και φέρεται» από κανέναν.

Εδώ, όπου υπάρχουν παλιοί και δοκιμασμένοι αγωνιστές του αγροτικού κινήματος που ήταν πάντα και παντού παρόντες στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, ποτέ δεν κιότεψαν μπροστά στις δυσκολίες της πάλης, ούτε λάκισαν από τα μπλόκα. Όπως υπάρχουν και πολλοί νέοι αγωνιστές, αποφασισμένοι κι έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα. Δεν υπάρχουν  εδώ αυτοί που, έξω και μακριά από τις διαδικασίες λειτουργίας  του αγροτικού κινήματος,  αυτοχρίζονται «ηγέτες» και «επικεφαλής» κι ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα «λουφάζουν», μόλις εμείς βγάζουμε τα τρακτέρ στους δρόμους, εμφανίζονται τραβώντας σε διαφορετική κατεύθυνση από τη δική μας,  για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών που θέλουν ν’ αρπάξουν τη γη και το βιός των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και παίξουν το ρόλο του «πρόθυμου συνομιλητή» της εκάστοτε κυβέρνησης.

Οι αγωνιστές μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο  μπλόκο της Νίκαιας, όπως και στα άλλα μπλόκα που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, θα δώσουμε, μέχρι τέλους, τη μάχη με στόχο ν’ αναγκάσουμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Αυτό κάναμε πάντα, αυτό κάνουμε και τώρα, με δύναμη και αποφασιστικότητα.

 

1 Φλεβάρη 2017

ΜΠΛΟΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

From: Epitropi Mplokon [mailto:panelladiki.epitropi.mplokon1@gmail.com]
Sent: Wednesday, February 1, 2017 4:56 PM
 

 
ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ , ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

 

Η ανακοινωση του σωματειου εργαζομενων του Γενικου Νοσοκομειου Λάρισας,

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ… ΟΛΟΙ στο Καραβάνι Υγείας στη Λάρισα σήμερα!!!
Καλημέρα σας και καλό μήνα!!!
Μια ιδιαίτερη σημαντική δράση σήμερα στην πόλη μας μας: το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ!!!
Αλληλεγγύη – ρίσκο – διεκδίκηση βελτίωσης καθημερινότητας: αυτά είναι τα συστατικά και η φιλοσοφία της δράσης: «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ», που θα γίνει στη Λάρισα, σήμερα 01-02-2017. Μία πορεία «γνωριμίας» της κοινωνίας με τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ..
Η σημερινή κατάσταση στην Υγεία είναι γνωστή σ’ όλους. Τα Νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, χωρίς να διαθέτουν υγειονομικό υλικό, αναλώσιμο υλικό, φάρμακα οξυγόνο. Υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και βλαβών των ιατρικών μηχανημάτων. Σκοπός του ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ, είναι να γνωστοποιήσει στην ευρύτερη κοινωνία τα προβλήματα αυτά.
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και αφορά όλους μας. Το θέμα της υγείας είναι υπόθεση όλων μας. Γι’ αυτό το κάλεσμα είναι για όλους μας: πολίτες κι εργαζόμενους.
Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ θα ξεκινήσει από την είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στις 09:00 π.μ. και με πορεία 9 χιλιομέτρων θα καταλήξει στη Κεντρική Πλατεία της πόλης.
«με το αστικό… στο Πανεπιστημιακό…» μπορείτε να έρθετε στη σημερινή πανθεσσαλική δράση. Το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού στο πλαίσιο της οργάνωσης συμμετοχής των Μελών του αλλά και πολιτών θα δρομολογήσει αστικά [δωρεάν για χρήστες] για τη διευκόλυνση κατά τη μετάβασή σας. Θα υπάρξει δρομολόγηση λεωφορείου/ων από Γιάννουλη και Τέρμα Σωκράτους, που μέσω Κέντρου θα καταλήξουν στο Πανεπιστημιακό. Η
πρώτη αναχώρηση θα γίνει στις 08:30. Τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν μόνο από τις στάσεις, που ήδη υπάρχουν στη διαδρομή του δρομολογίου. Αν χρειαστεί θα δρομολογηθούν επιπλέον αστικά. Παρακαλούμε για την κατανόηση όλων, ώστε η μετάβαση στο Π.Γ.Ν.Λ. να γίνει με ασφάλεια. Δείτε τα δρομολόγια στο κανάλι μας: https://youtu.be/4INdDxvsV8w και στο μπλοκ μας: somateiopgnl.blogspot.gr/2017/01/blog-post_30.html
Φτιάξε το δικό σας πλακάτ, τη δική σας αφίσα και ενσωματωθείτε στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ. Η διαδρομή, που κάνουμε παρέα είναι η ακόλουθη:
1. ΕΙΣΟΔΟΣ Π.Γ.Ν.Λ. [ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟΣ]
2. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
3. ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
4. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
5. ΚΥΠΡΟΥ
6. ΑΜΑΛΙΑΣ
7. 31ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
8. ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
9. ΤΣΑΚΑΛΩΦ
10. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
11. ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ [ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΚΑΖΑΡ]
12. ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ
13. ΚΥΠΡΟΥ
14. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ [ΣΤΑΣΗ]
Μπορείτε να δείτε τη διαδρομή και σε αναπαράσταση στο κανάλι του Σωματείου στο
www.youtube.com/watch?v=dhSwDSABJAI
Διάφορες δράσεις και happenings θα λάβουν χώρα κατά την πορεία με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες και ευρύτερα η κοινή γνώμη για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, που καθημερινά αυξάνονται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση συνεχίζονται με άσχημες συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά κυρίως για τους πολίτες της χώρας. Το Καραβάνι θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου θα ακολουθήσει ανοικτό γλέντι με μουσική και εδέσματα.
Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ απευθύνεται σ’ όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας. Ελάτε να ενημερωθείτε. Μπορείτε να ξεκινήσετε από οποιοδήποτε σημείο περάσει το ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ.
Όπως και για άλλους πολίτες και εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού έχει φροντίσει για την άνετη μετάβασή σας μετά τη λήξη της δράσης στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Θα υπάρξει δρομολόγηση αστικού/ών λεωφορείων από σημείο επί της οδού Κύπρου με κατεύθυνση για το Πανεπιστημιακό. Το Σωματείο θα είναι σε επικοινωνία με το Κ.Τ.Ε.Α.Λ. Λάρισας κι αν χρειαστεί θα δρομολογήσει επιπλέον αστικά. Παρακαλούμε για την κατανόηση όλων, ώστε η μετάβαση στο Π.Γ.Ν.Λ. να γίνει με ασφάλεια. Το αστικό θ’ αποβιβάζει μόνο μετά το Κτηνιατρείο και στις στάσεις, που ήδη υπάρχουν.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ… εργαζόμενοι και πολίτες… Η ανάληψη δράσης πάντα έχει θετικό αποτέλεσμα… «Αυτός, που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός, που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει».
Για το Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ.
(υπογραφή)*
(υπογραφή)*
ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πρόεδρος
ΝΑΚΟΣ Θ.Μ. ΧΡΗΣΤΟΣ Γενικός Γραμματέας
(* Η υπογραφή έχει τεθεί στο πρωτότυπο, που παραμένει στο αρχείο του φορέα) ΤΕΛΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ . ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ την Παρασκευή, 3 Φλεβάρη 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 6μμ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

«Το μπλόκο της Νίκαιας καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να πάρουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνει  την Παρασκευή, 3 Φλεβάρη, στις 6 μμ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Καλούμε, επίσης, τους εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους  και τους συνταξιούχους, τους μαγαζάτορες, τους βιοτέχνες και τους έμπορους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, και τους ανθρώπους της επιστήμης και της λαϊκής διανόησης, τους νέους που σπουδάζουν και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας την ενεργή στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα μας, που αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βγήκαμε, ξανά φέτος, στα μπλόκα, γιατί η κυβέρνηση , όχι μόνο δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα που προβάλλαμε στα περσινά 40ήμερα μπλόκα, αλλά, με την αντιλαϊκή πολιτική της, πρόσθεσε κι άλλα βάρη στις πλάτες μας, που θα μας στείλουν, γρηγορότερα, στον Καιάδα του ξεκληρίσματος και της εξαθλίωσης.

Με το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ήρθε ως συνέχεια των δυο  μνημονίων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ψηφίστηκε στη βουλή από τους 222 βουλευτές, επιβλήθηκαν στους αγρότες βαριά φορολογία στο εισόδημα και στις ενισχύσεις, τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, αύξηση  του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια από 13% στο 24%,  μεγάλη μείωση και, στη συνέχεια, κατάργηση της επιστροφής του φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, φόρος στο κρασί και στο τσίπουρο, αύξηση στον ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια, ενώ σχεδιάζεται η επιβολή  πρόσθετου «περιβαλλοντικού»  τέλους για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, ΚΤΕΟ για τα αγροτικά μηχανήματα κι άλλα χαράτσια.

Ακόμα και αυτές τις μέρες, που οι αγρότες είμαστε στα μπλόκα, η κυβέρνηση παίρνει πρόσθετα μέτρα σε βάρος μας, όπως: Η διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, (ΚΕΑΟ), και των κάτω από 5.000 ευρώ οφειλών των αγροτών προς τον ΟΓΑ, εκβιάζοντας με κατασχέσεις πάνω από 360.000 μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, Το νέο βαρύ χαράτσι για την υποβολή αντιρρήσεων την οποία καλούνται να υποβάλλουν χιλιάδες αγρότες που, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, τα χωράφια τους φαίνονται ως δασικές εκτάσεις και κτηνοτρόφοι που αμφισβητούνται τα βοσκοτόπια τους. Η πώληση των δυο κερδοφόρων εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που λειτουργούν στη Σερβία, μετά από το κλείσιμο των εργοστασίων της ΕΒΖ στη χώρα μας και το ξεπούλημα «φιλέτων» από την περιουσία της.

Ολα αυτά και πολλά άλλα γίνονται όταν το εισόδημά μας συρρικνώνεται λόγω των χαμηλών τιμών για τα προϊόντα μας που καθορίζει η «ελεύθερη» αγορά, του διογκωμένου κόστους παραγωγής για ν’αυγαταίνουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων, των δραστικών περικοπών στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις  που γίνονται στα πλαίσια της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.

Δε ζητάμε από την κυβέρνηση «ιδιαίτερη μεταχείριση» σε σχέση με άλλους που «βράζουμε στο ίδιο καζάνι». Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουμε κανένα λόγο να έλθουμε σε αντιπαράθεση, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, υποκινώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Εχουμε κοινά προβλήματα, καθώς δεχόμαστε την ίδια αντιλαϊκή επίθεση, κοινά συμφέροντα και αιτήματα. Επομένως, κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας μας. Η συμμαχία μας δίνει δύναμη και προοπτική στην πάλη μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 6μμ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Ολοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.»

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

From: Epitropi Mplokon [mailto:panelladiki.epitropi.mplokon@gmail.com]
Sent: Wednesday, February 1, 2017 11:37 AM
 
Τι είναι το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ;

Λάρισα, 31-01-2017
1. Τι είναι το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ;

 

Αλληλεγγύη – ρίσκο – διεκδίκηση βελτίωσης καθημερινότητας: αυτά είναι τα συστατικά και η φιλοσοφία της δράσης: «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ», που θα γίνει στη Λάρισα, Τετάρτη 01-02-2017. Μία πορεία «γνωριμίας» της κοινωνίας με τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ..

2. Ποιος ο σκοπός για το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ;

Η σημερινή κατάσταση στην Υγεία είναι γνωστή σ’ όλους. Τα Νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, χωρίς να διαθέτουν υγειονομικό υλικό, αναλώσιμο υλικό, φάρμακα οξυγόνο. Υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και βλαβών των ιατρικών μηχανημάτων. Σκοπός του ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ, είναι να γνωστοποιήσει στην ευρύτερη κοινωνία τα προβλήματα αυτά.

3. Αφορά μόνο στους εργαζόμενους το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ;

Όχι. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και αφορά όλους μας. Το θέμα της υγείας είναι υπόθεση όλων μας. Γι’ αυτό το κάλεσμα είναι για όλους μας:
πολίτες κι εργαζόμενους.

4. Θέλω να συμμετέχω. Από πού ξεκινάμε;

Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ θα ξεκινήσει από την είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στις 09:00 π.μ. και με πορεία 9 χιλιομέτρων θα καταλήξει στη Κεντρική Πλατεία της πόλης.

5. Πως μπορώ να μεταβώ στο Πανεπιστημιακό χωρίς το όχημά μου;

 

«με το αστικό… στο Πανεπιστημιακό…»
αυτή είναι η προτροπή μας.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού στο πλαίσιο της οργάνωσης συμμετοχής των Μελών του αλλά και πολιτών θα δρομολογήσει αστικά [δωρεάν για χρήστες] για τη διευκόλυνση κατά τη μετάβασή σας.

Θα υπάρξει δρομολόγηση λεωφορείου/ων από Γιάννουλη και Τέρμα Σωκράτους, που μέσω Κέντρου θα καταλήξουν στο Πανεπιστημιακό. Η πρώτη αναχώρηση θα γίνει στις 08:30. Τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν μόνο από τις στάσεις, που ήδη υπάρχουν στη διαδρομή του δρομολογίου. Αν χρειαστεί θα δρομολογηθούν επιπλέον αστικά. Παρακαλούμε για την κατανόηση όλων, ώστε η μετάβαση στο Π.Γ.Ν.Λ. να γίνει με ασφάλεια. Δείτε τα δρομολόγια στο κανάλι μας: https://youtu.be/4INdDxvsV8w και στο μπλοκ
μας: somateiopgnl.blogspot.gr/2017/01/blog-post_30.html

6. Ποια πορεία θ’ ακολουθήσει το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ;

Φτιάξε το δικό σας πλακάτ, τη δική σας αφίσα και ενσωματωθείτε στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ. Η διαδρομή, που κάνουμε παρέα είναι η ακόλουθη:


1. ΕΙΣΟΔΟΣ Π.Γ.Ν.Λ. [ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟΣ]
2. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
3. ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
4. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
5. ΚΥΠΡΟΥ
6. ΑΜΑΛΙΑΣ
7. 31ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
8. ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
9. ΤΣΑΚΑΛΩΦ
10. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
11. ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ [ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΚΑΖΑΡ] 12. ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ 13. ΚΥΠΡΟΥ 14. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ [ΣΤΑΣΗ] Μπορείτε να δείτε τη διαδρομή και σε αναπαράσταση στο κανάλι του Σωματείου στο

www.youtube.com/watch?v=dhSwDSABJAI

7. Τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της πορείας;

Διάφορες δράσεις και happenings θα λάβουν χώρα κατά την πορεία με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες και ευρύτερα η κοινή γνώμη για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, που καθημερινά αυξάνονται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση συνεχίζονται με άσχημες συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά κυρίως για τους πολίτες της χώρας. Το Καραβάνι θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου θα ακολουθήσει ανοικτό γλέντι με μουσική και εδέσματα.

8. Πρέπει να γνωρίζω κάποιον, που να δουλεύει σε Νοσοκομείο της πόλης
για να λάβω μέρος;

Όχι. Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ απευθύνεται σ’ όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας.
Ελάτε να ενημερωθείτε. Μπορείτε να ξεκινήσετε από οποιοδήποτε σημείο περάσει το ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ.

9. Θα έρθω στο Πανεπιστημιακό με το όχημά μου από τα Φάρσαλα. Πως θα πάω
να το πάρω μετά το τέλος της πορείας;

Όπως και για άλλους πολίτες και εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού έχει φροντίσει για την άνετη μετάβασή σας μετά τη λήξη της δράσης στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Θα υπάρξει δρομολόγηση αστικού/ών λεωφορείων από σημείο επί της οδού Κύπρου με κατεύθυνση για το Πανεπιστημιακό. Το Σωματείο θα είναι σε επικοινωνία με το Κ.Τ.Ε.Α.Λ.
Λάρισας κι αν χρειαστεί θα δρομολογήσει επιπλέον αστικά. Παρακαλούμε για την κατανόηση όλων, ώστε η μετάβαση στο Π.Γ.Ν.Λ. να γίνει με ασφάλεια.


Το αστικό θ’ αποβιβάζει μόνο μετά το Κτηνιατρείο και στις στάσεις, που ήδη υπάρχουν.

10. Θα ωφελήσει σε κάτι η συμμετοχή μου στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ, θα
κερδίσουμε κάτι;

Η ανάληψη δράσης πάντα έχει θετικό αποτέλεσμα… «Αυτός, που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός, που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει».
ΛΑΡΙΣΑ – ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ 1-2-2017: με το αστικό… στο Πανεπιστημιακό… επικαιροποιημένα δρομολόγια VIDEO

Το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ. στο πλαίσιο της οργάνωσης συμμετοχής των Μελών του αλλά και πολιτών θα δρομολογήσει αστικά λεωφορεία [δωρεάν για χρήστες] για τη διευκόλυνση κατά τη μετάβασή σας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ως ακολούθως:

 

Αστικό «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ 1»: Γιάννουλη-Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

 

Αναχώρηση στις 08:30. Το λεωφορείο θα επιβιβάζει μόνο από τις στάσεις, που ήδη υπάρχουν στη διαδρομή του δρομολογίου, που θα ακολουθήσει:

 • ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
 • Ε.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ
 • ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ
 • ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ
 • ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ
 • ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
 • ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 • ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ
 • 1ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ
 • ΔΗΜ. ΚΑΡΑΟΛΗ

 

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

https://youtu.be/4INdDxvsV8w

Αστικό «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ 2»: Τέρμα Σωκράτους-Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Αναχώρηση στις 08:30. Το λεωφορείο θα επιβιβάζει μόνο από τις στάσεις, που ήδη υπάρχουν στη διαδρομή του δρομολογίου, που θα ακολουθήσει:

 • ΤΕΡΜΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ
 • ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
 • 31ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
 • ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 • ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ
 • ΚΥΠΡΟΥ
 • ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
 • ΗΛΙΟΔΩΡΟΥ
 • ΡΟΥΣΒΕΛΤ
 • ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ
 • ΦΑΡΣΑΛΩΝ
 • ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ
 • ΠΑΙΩΝΙΟΥ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΓΑ
 • ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 • ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ
 • ΣΑΡΙΜΒΕΗ
 • ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

 

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

https://youtu.be/4INdDxvsV8w

Μπορείτε να ενημερώνεστε από το Σταθμαρχείο του Κ.Τ.Ε.Α.Λ. και στο www.larissanet.gr  [κεντρική σελίδα, κάτω από στήλη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ].

 

 1. Αστικό «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ»:

 

επιστροφή, όσων επιθυμούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Θ’

αναχωρήσει μετά τη λήξη των δράσεων από την Κεντρική Πλατεία επί της οδ.

Κύπρου. Θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή του αστικού Νο 4 έως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

 

Θ’ αποβιβάζει μόνο μετά το Κτηνιατρείο και στις στάσεις, που ήδη υπάρχουν.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

https://youtu.be/4INdDxvsV8w

Η μετακίνηση με τα αστικά θα είναι δωρεάν και χρήστες δεν θ’ ακυρώνουν εισιτήριο κατά την επιβίβαση.

 

Το Σωματείο θα είναι σε επικοινωνία με το Κ.Τ.Ε.Α.Λ. Λάρισας κι αν χρειαστεί θα δρομολογήσει επιπλέον αστικά. Παρακαλούμε για την κατανόηση όλων, ώστε η μετάβαση στο Π.Γ.Ν.Λ. να γίνει με ασφάλεια.

 

Το Σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους και πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά στο Καραβάνι της Υγείας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017.

Ξεκινάμε από την είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις 09:00.

 

Η Υγεία είναι υπόθεση όλων και την 1η Φεβρουαρίου η Θεσσαλία θα δώσει ηχηρό μήνυμα για να σωθεί το Ε.Σ.Υ..

 

From: SOMATEIO ERG PGN LARISSAS [mailto:somateiopgnl@uhl.gr]
Sent: Monday, January 30, 2017 10:19 PM