Μήνυμα : Βραβεία σε σχολεία για τη δράση «Κάνε κάτι δραστικό… κόψε πια το πλαστικό» . Οικολογικό μήνυμα των μαθητών

 

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

 

Το οικολογικό μήνυμα των μαθητών στις ανακυκλώσιμες τσάντες – Βραβεία σε σχολεία για τη δράση «Κάνε κάτι δραστικό… κόψε πια το πλαστικό»

 

Ζωγράφισαν οικολογικές τσάντες, αποτύπωσαν τις σκέψεις τους για το περιβάλλον, μας μετέδωσαν το μήνυμα να κόψουμε πια το πλαστικό και βραβεύτηκαν για τις ιδέες που είχαν σε μία ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον πολυχώρο «Αγορά Αργύρη» της Πάτρας.

Πάνινες οικολογικές τσάντες, που κατασκεύασαν και ζωγράφισαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Αχαΐας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κάνε κάτι δραστικό… κόψε πια το πλαστικό» και ξεχώρισαν για τη δημιουργικότητά τους, εκτέθηκαν στο χώρο της Αγορά Αργύρη κλέβοντας τις εντυπώσεις του κοινού, ενώ βραβεύτηκαν και οι δημιουργίες τεσσάρων σχολείων, και συγκεκριμένα του 16ου Γυμνασίου Πάτρας, του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας, του 2ου Νηπιαγωγείου Ρίου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), ενώ υποστήριζε ο Δήμος Πατρέων (Αντιδημαρχία Καθαριότητας).

«Αντικαθιστούμε το πλαστικό με οικολογικό υλικό. Προσπαθούμε μαζί με τα παιδιά μας να διαμορφώσουμε μια άλλη κουλτούρα. Πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες και οι μαθητές είναι αυτοί που θα μπορέσουν να αλλάξουν αυτή τη νοοτροπία στην κοινωνία μας, ξεκινώντας από τα σχολεία, τις οικογένειές τους, τους φίλους και τους συγγενείς τους» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, υπενθυμίζοντας πως από τις αρχές του επόμενου χρόνου, του 2018 σταματά η χρήση της πλαστικής σακούλας.

«Μαζί με τη νεολαία μας διαμορφώνουμε μια νέα κουλτούρα για το πώς πρέπει να διαχειριστούμε την ποιότητα ζωής μας, την καθημερινότητα μας. Πρέπει να ξαναδούμε πολλά πράγματα από τη συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής μας. Να μάθουμε επιτέλους για το τι βλάπτει το περιβάλλον μας και να αλλάξουμε προς το καλύτερο» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Από το προεδρείο της εκδήλωσης – που αποτελούσαν οι υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πηνελόπη Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου, και η προϊσταμένη της Μονάδας Γ’ (Οργάνωσης – Υποστήριξης) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ελένη Πουλιάση – τονίστηκε ότι οι πλαστικές σακούλες αποτελούν τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, καθώς χρειάζονται από 15 έως 1.000 χρόνια για να αποσυντεθούν, ενώ ακόμη και όταν αποσυντίθενται, δεν βιοδιασπώνται, αλλά αντίθετα γίνονται πολύ μικρά κομμάτια, δηλαδή πολυμερή τοξικά σωματίδια, επικίνδυνα για την υγεία μας και το περιβάλλον.

Να επισημάνουμε πως πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε μία ακόμη δράση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κατά την οποία περισσότεροι από 600 μαθητές από 20 σχολεία ζωγράφισαν και μοίρασαν στους περαστικούς, περισσότερες από 1.200 υφασμάτινες τσάντες, με στόχο να τους ενεργοποιήσουν για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, που είναι γνωστό σε όλους μας, πόσο κακό κάνει αυτή στο περιβάλλον μας.

Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Στην χθεσινή εκδήλωση στην Αγορά Αργύρη, εκτός του Περιφερειάρχη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης, Δημήτρης Δριβίλας, η Εκτελεστική Γραμματέας ΠΔΕ, Διονυσία Μαράτου, η διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», Άλκηστις Σταθοπούλου, και η προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Σοφία Χριστοπούλου.

Γραφείο Τύπου ΠΔΕ [grafeiotypou1@pde.gov.gr]
Περιφερεια Δυτικης Ελλαδας : «Άνοιξε» η πρόσκληση για τις στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Πάτρας και Αγρινίου – Καλούνται οι Δήμοι και οι φορείς τους να υποβάλουν προτάσεις έργων

 

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

 

 

 

«Άνοιξε» σήμερα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», σχετικά με την υλοποίηση των στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των πόλεων της Πάτρας και του Αγρινίου.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο που στοχεύει στην καλλιέργεια αστικών πολιτικών που θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση συνολικά των δυνατοτήτων μιας περιοχής με ταυτόχρονη ανάπτυξη ισχυρών συνεργασιών, στις οποίες εμπλέκονται οι τοπικοί φορείς και η κοινωνία των πολιτών.

Τα έργα αυτά που θα υποβάλουν οι δυνητικοί δικαιούχοι, όπως προβλέπονται οι ΔΕΥΑ Αγρινίου, ΔΕΥΑ Πατρών, Δήμος Αγρινίου και Δήμος Πατρέων, θα αξιολογηθούν και θα ενταχθούν για να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των Αξόνων 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και 3 «Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση μεταφορικών υποδομών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος, οι οποίοι συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Προετοιμαστήκαμε σωστά, οργανωμένα, μεθοδικά και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε πως η δουλειά μας αυτή ανταμείβεται. Ανοίγουμε την πρόσκληση ώστε οι δικαιούχοι να έρθουν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τα έργα που θα γίνουν και γρήγορα να προχωρήσουμε όλες τις διαδικασίες. Είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, τόσο για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, όσο και για να αναπτύξουμε την ίδια την αστική περιοχή. Πρόκειται για μία μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία που όλοι μαζί θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να τις αξιοποιήσουμε καταλλήλως», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Η πρόσκληση άνοιξε μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, της απόφασης του Περιφερειάρχη για τον ορισμό των Δήμων Αγρινίου και Πατρέων ως Ενδιάμεσων Φορέων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» για τις Πράξεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με όλους τους Δήμους και να τους εμπιστεύεται, όπως έχουμε ήδη δεσμευτεί. Μόνο μέσα από την εμπιστοσύνη, τη διαρκή επικοινωνία και την συνεχή συνεργασία θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε από κοινού μελλοντικές πράξεις και δράσεις» κατέληξε ο Περιφερειάρχης, καλώντας τους δικαιούχους να υποβάλλουν γρήγορα τις προτάσεις τους και ζητώντας παράλληλα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να προχωρήσουν στην άμεση αξιολόγησή τους, δίχως καμία καθυστέρηση, ώστε να μπορέσουν σύντομα να αποδοθούν τα έργα στους συμπολίτες μας.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) είναι ένα νέο εργαλείο ανάπτυξης στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 (ΕΣΠΑ), που αφορά τους Δήμους Πατρέων και Αγρινίου (πόλεις της Περιφέρειας με πληθυσμό πάνω από 70.000 κατοίκους), συνολικού προϋπολογισμού 159.827.000 ευρώ (εκ των οποίων τα  64.860.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020»).

Τα έργα αφορούν στη φυσική ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος και θα πρέπει να συνδυάζονται με μέτρα που προωθούν, την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη και την προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας έτσι, πόλεις «πράσινες», ενεργειακά αναβαθμισμένες, πιο φιλικές για τον πολίτη.

 

ΒΑΑ Δήμου Πατρέων

Το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πατρέων, συνολικού προϋπολογισμού 88.997.000 ευρώ, εκ των οποίων τα  43.880.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το Ε.Π.  «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020», με επιβεβαιωμένο προϋπολογισμό ανά έργο ή δράση.

Στρατηγικός Φορέας ορίζεται ο Δήμος Πατρέων.

Η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης  της Στρατηγικής δεν πρέπει να υπερβαίνει  την 31η Δεκεμβρίου 2017, ενώ ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων της Στρατηγικής ορίζεται η 31/12/2023.

Θεματικοί στόχοι, δράσεις και έργα στην Πάτρα με χρηματοδότηση ΕΤΠΑ:

1. Βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης και της ποιότητας των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών

1.1.Αξιοποίηση των ΤΠΕ για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σε δυναμικούς παραγωγικούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας με προτεραιότητα στις αρχές του Ανοικτού Λογισμικού (πολιτισμός, τουρισμός, αγροτική οικονομία κλπ).

Αξιοποίηση των ΤΠΕ για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων
1.2. Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών

Έξυπνες εφαρμογές ΤΠΕ για την προώθηση του θεματικού τουρισμού
Ανάπτυξη δικτύου έξυπνων αισθητήρων για την βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος.
2. Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

2.1. Στήριξη επιχειρήσεων (υφιστάμενων και νέων) και ειδικών μορφών επιχειρηματικότητας»

Παραγωγική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων από τοπικές επιχειρήσεις στους τομείς περιφερειακής έξυπνης εξειδίκευσης
3. Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς

3.1. Προώθηση εναλλακτικών μορφών αστικών μεταφορών φιλικών στο περιβάλλον

Κατασκευή Παραλιακής Διαδρομής Ποδηλατοδρόμου (Τερψιθέας – Παπαφλέσσα)
4. Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων

4.1. «Επενδύσεις στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων εντός περιοχών βιώσιμης αστικής ανάπτυξης

Βασικές Υποδομές Αποχέτευσης Λυμάτων
4.2. Επενδύσεις για τη διαφοροποίηση των τοπικών οικονομιών με την προστασία και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των φυσικών τοπίων και προώθηση δράσεων βιώσιμης κινητικότητας

Αποκατάσταση Θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» – Μεγάρου Λόγου και Τέχνης
Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών και Ψηφιοποίηση Συλλογών
4.3. Επενδύσεις για την προστασία εθνικά προστατευόμενων περιοχών που δεν καλύπτονται από Φορέα Διαχείρισης

Ανάπλαση – Αξιοποίηση Περιοχής Camping – Έλους Αγυιάς
4.4. Παρεμβάσεις Αστικής Ανάπτυξης

Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου Πάτρας
Αστική Ανάπτυξη Περιοχής Ζαρουχλεΐκων
5. Προώθηση των βιώσιμων μεταφορών και άρση των προβλημάτων σε βασικές υποδομές δικτύων

5.1. Αναβάθμιση των ενδοπεριφερειακών οδικών αξόνων που συνδέουν και υποστηρίζουν τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.

5.2. Εφαρμογή ευφυών συστημάτων ελέγχου μεταφορών

Παρεμβάσεις Έξυπνης Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (με 2 Υποέργα)

6. Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης

Επενδύσεις στην κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο
7. Προώθηση της βιώσιμης και ποιοτικής απασχόλησης και υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων

7.1. Δράσεις βελτίωσης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω προγραμμάτων κατάρτισης

Συμβουλευτικό Κέντρο Ενημέρωσης Ανέργων
7.2. Προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για ανέργους με υψηλά τυπικά προσόντα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς με συγκριτικό πλεονέκτημα για την Περιφέρεια

7.3. Προγράμματα για τη δημιουργία νέων (start up) και καινοτόμων επιχειρήσεων σε τομείς που έχουν αναδειχθεί στο πλαίσιο της περιφερειακής έξυπνης εξειδίκευσης

7.4. Προγράμματα υποστήριξης εργαζομένων και επιχειρηματιών σε τομείς της οικονομίας που περιλαμβάνονται στην περιφερειακή στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης

Υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων στην αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων στους τομείς περιφερειακής έξυπνης εξειδίκευσης
ΒΑΑ Αγρινίου

Το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, συνολικού προϋπολογισμού 70.830.000 ευρώ, εκ των οποίων τα  20.980.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020», με επιβεβαιωμένο προϋπολογισμό ανά έργο ή δράση.

Στρατηγικός Φορέας ορίζεται ο Δήμος Αγρινίου.

Η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης  της Στρατηγικής δεν πρέπει να υπερβαίνει την 31η Δεκεμβρίου 2017, ενώ ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων της Στρατηγικής ορίζεται η 31/12/2023.

Θεματικοί στόχοι, δράσεις και έργα στο Αγρίνιο με χρηματοδότηση ΕΤΠΑ:

1. Βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης και της ποιότητας των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών

1.1. Αξιοποίηση των ΤΠΕ για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σε δυναμικούς παραγωγικούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας με προτεραιότητα στις αρχές του Ανοικτού Λογισμικού (πολιτισμός, τουρισμός, αγροτική οικονομία κ.λπ.)

Εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων ως προς την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών ΤΠΕ
1.2. Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών»

Σύστημα Διαχείρισης Στάθμευσης και Πληροφόρησης
Σύστημα διαχείρισης Στόλου οχημάτων
Επέκταση και αναβάθμιση και συστήματος GIS Δήμου Αγρινίου
2. Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

2.1. Στήριξη επιχειρήσεων (υφιστάμενων και νέων) και ειδικών μορφών επιχειρηματικότητας

Στήριξη επιχειρήσεων υφιστάμενων και νέων και ειδικών μορφών επιχειρηματικότητας
3. Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς

3.1. Προώθηση εναλλακτικών μορφών αστικών μεταφορών φιλικών στο περιβάλλον

Προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και λεωφορείων και κατασκευή στάσεων
4. Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων

4.1. Επενδύσεις στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων εντός περιοχών βιώσιμης αστικής ανάπτυξης

Εκσυγχρονισμός και επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων, περιοχής Αγίας Βαρβάρας.
4.2. Επενδύσεις για τη διαφοροποίηση των τοπικών οικονομιών με την προστασία και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των φυσικών τοπίων και προώθηση δράσεων βιώσιμης κινητικότητας

Ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου
4.3. Παρεμβάσεις Αστικής Ανάπτυξης

Επέκταση και αναβάθμιση δικτύου πεζοδρόμων της πόλης
Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων σχεδίου πόλης
Ενίσχυση αστικού πρασίνου και αστικού εξοπλισμού
Ανάδειξη περιοχών ανοικτών ρεμάτων (Α φάση)
5. Προώθηση των βιώσιμων μεταφορών και άρση των προβλημάτων σε βασικές υποδομές δικτύων

5.1. Αναβάθμιση των ενδοπεριφερειακών οδικών αξόνων που συνδέουν και υποστηρίζουν τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.

Λειτουργική αναβάθμιση επιχειρηματικού κέντρου στη νοτιοανατολική είσοδο της πόλης
6. Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης

6.1. Επενδύσεις στην κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο

Στήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων
7. Προώθηση της βιώσιμης και ποιοτικής απασχόλησης και υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων

7.1. Δράσεις βελτίωσης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω προγραμμάτων κατάρτισης

7.2. Προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για ανέργους με υψηλά τυπικά προσόντα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς με συγκριτικό πλεονέκτημα για την Περιφέρεια.

Προγράμματα κατάρτισης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας
7.3. Προγράμματα για τη δημιουργία νέων (start up) και καινοτόμων επιχειρήσεων σε τομείς που έχουν αναδειχθεί στο πλαίσιο της περιφερειακής έξυπνης εξειδίκευσης

Προγράμματα για την δημιουργία νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων σε τομείς που έχουν αναδειχτεί στο πλαίσιο της περιφερειακής έξυπνης εξειδίκευσης
7.4. Προγράμματα υποστήριξης εργαζομένων και επιχειρηματιών σε τομείς της οικονομίας που περιλαμβάνονται στην περιφερειακή στρατηγική έξυπνης εξειδίκευση

Προγράμματα υποστήριξης επιχειρήσεων σε τομείς που περιλαμβάνονται στην  περιφερειακή έξυπνη εξειδίκευση.
Τι είναι βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Η πολιτική συνοχής 2014-2020 επαναπροσεγγίζει την έννοια της ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και συνοπτικά εντοπίζει τη σημαντικότητα των αστικών κέντρων και την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων εντός του αστικού ιστού.

Βιώσιμη στρατηγική για αστική ανάπτυξη παύει πλέον να θεωρείται ένα έργο υποδομής μια πλατεία ένας δρόμος ακόμη και αν αυτό πληροί σχεδιαστικές περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Στόχος είναι τα έργα του δομημένου περιβάλλοντος να εντάσσονται σε ένα δομημένο εννοιολογικό δίκτυο που υπό προϋποθέσεις δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για έναρξη ή και ενδυνάμωση επιχειρηματικής και όχι μόνο δραστηριότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για ΒΑΑ λοιπόν πλέον αποτελεί η ανάπτυξη ισχυρών συνεργασιών όπου εμπλέκονται οι τοπικοί πολίτες, η κοινωνία των πολιτών, η τοπική οικονομία και τα διάφορα επίπεδα της κυβέρνησης.

Σε ένα στρατηγικό πλάνο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης ο συνδυασμός ικανοτήτων και τοπικής γνώσης είναι βασικός για τον εντοπισμό κοινών λύσεων και την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων γενικής αποδοχής.
Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Πατρέων

 

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα συνεχίσει να βρίσκεται μέχρι και την Κυριακή  28/5 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το υπ. αριθμ. : 3817/26.5.2017 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Γ.Γ.Π.Π.

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, και των Διευθύνσεων Καθαριότητας & Μηχανολογικού Εξοπλισμού , Περιβάλλοντος Ενέργειας & Πρασίνου  , Δ/νση Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ  , Δ/νση Έργων Υποδομής  , ΔΕΥΑΠ  , Δ/νση Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού

Σχεδιασμού & Δόμησης  , Τμήμα Διαχείρισης υλικού, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ & Περιφέρεια.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

•    Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.

•    Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

•    Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.

•    Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

•    Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

•    Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 
Πάτρα : Εκδήλωση/συζήτηση για την δυνατότητα οριστικής παραχώρησης εργατικών κατοικιών και την διευθέτηση οφειλών των οικιστών.

Εκδήλωση/συζήτηση για την δυνατότητα οριστικής παραχώρησης εργατικών κατοικιών και την διευθέτηση οφειλών των οικιστών.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών «Αγίου Ιωάννου» Παραλίας, ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Λεύκας Πατρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εγλυκάδος «Έκφραση» διοργανώνουν, εκδήλωση/συζήτηση με θέμα:

«ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ /

 ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ»

την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ,

στην πλατεία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών

«Αγίου Ιωάννου» Παραλίας,  25ής ΜαρτίουΠαραλία Πατρών

 

με ομιλητές τους:

·        Αναστάσιο Πετρόπουλο,Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

·        Ανδρέα Νεφελούδη,Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και

·        Μαρία Καραμεσίνη, Διοικήτρια του ΟΑΕΔ

Αμέσως μετά την ενημέρωση, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους  οικιστές.

 
Πάτρα : Αυλαία για τις υποδομές της Ακαδημίας των Σπορ

 

 

Αυλαία για τις υποδομές της Ακαδημίας των Σπορ την ερχόμενη Κυριακή στο Κουκούλι, όπου σε ειδικό τουρνουά θα φιλοξενήσει τις ομάδες προ-μίνι, μίνι, παμπαίδες α΄, β΄ και παγκορασίδες α΄ της ομάδος Γ.Σ. Άρτας που έχουν προπονητή τον πρώην τερματοφύλακα της Αναγέννησης Άρτας, Νίκο Γιαμούρη. Οι ιθύνοντες των υποδομών της Πατρινής ομάδος θέλησαν να κλείσουν την αγωνιστική χρονιά με όσο περισσότερους αγώνες μπορούσαν και γι αυτό προσκάλεσαν την ομάδα της Άρτας σε αυτό το τουρνουά. Μάλιστα οι ομάδες μίνι και προ-μίνι το Σαββάτο θα παίξουν φιλικά παιχνίδια με τις ομάδες των Ελπίδων Πάτρας.

Για την φετινή αγωνιστική περίοδο η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη μιας και στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Τ.Ε.Χ. Πελοποννήσου κατέκτησαν την δεύτερη θέση στα πρωταθλήματα μίνι και παμπαίδες α΄ και την τρίτη θέση στους παμπαίδες β΄.

Υπεύθυνοι των ακαδημιών του συλλόγου ήταν οι προπονήτριες Βάσω Βουκελάτου, Φωτεινή Αραβαντινού και Κώστας Διαμαντόπουλος, ενώ χρέη εφόρου εκτέλεσε ο Τάκης Στεμιτσιώτης.

Η γυμνάστρια με ειδικότητα στην χειροσφαίριση Βάσω Βουκελάτου τονίζει:

< Αν αναλογιστούμε ότι στα πρωταθλήματα υποδομών αντιμετωπίσαμε συλλόγους  που οι ανδρικές τους ομάδες αγωνίζονταν στην Α1 εθνική κατηγορία, όπως ο Διομήδης Άργους, Σεριφάτο Αιγίου και Ποσειδών Λουτρακίου αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της επιτυχίας για τον σύλλογο μας που αγωνιζόταν στην Β΄ εθνική κατηγορία. Τώρα αν προσθέσουμε στα παραπάνω και την άνοδο της ανδρικής ομάδος στην Α2 εθνική ανδρών, τότε σίγουρα η χρονιά είναι άκρως επιτυχημένη. Ειδικά την φετινή χρονιά με νέα φιλοσοφία στις υποδομές καταφέραμε να προσελκύσουμε νέα παιδιά και με σωστή και προγραμματισμένη δουλειά, ελπίζουμε σύμφωνα με το πλάνο μας, αυτά τα παιδιά να αποτελέσουν το μέλλον του συλλόγου σε ανδρική και γυναικεία ομάδα αντίστοιχα. Μου δίδεται η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε ως σύλλογος και δια του τύπου τους γονείς όλων των αθλητών-τριών μας που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και τους υποσχόμεθα  ότι θα κάνουμε το καλύτερο που περνάει από το χέρι μας, ώστε στο τέλος να τα οδηγήσουμε στον ‘’ σωστό δρόμο ‘’ που αθλητισμός  διδάσκει >.
Πάτρα : Κάλεσμα φορέων & Δήμου Πατρέων , το Σαββάτο 27 Μάη 2017 ,στο Ριγανοκαμπο (Πρωην σκουπιδότοπο ) δημιουργούμε το νέο πάρκο .Δείτε φωτογραφίες απο τις εργασίες

Τα μηχανήματα του Δήμου Πατρέων εργάζονται ήδη πυρετωδώς, τις τελευταίες ημέρες, καθαρίζοντας και διαμορφώνοντας το χώρο του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και  τις επόμενες μέρες με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου που θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του Ανατολικού Διαμερίσματος αλλά και όλης της πόλης.

Παράλληλα αύριο, Σάββατο, στις 9.30 το πρωί, είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση των κατοίκων που μαζί με τη Δημοτική Αρχή αγωνίζονται για τη δημιουργία του πάρκου.

Δείτε φωτογραφίες απο τις  εργασίες του δήμου Πατρέων   στο Ριγανοκαμπο για την διαμόρφωση του νέου πάρκου στο ανατολικό διαμέρισμα . ⇓

Σύλλογοι Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας: Ικανοποιημένοι από την απόφαση για τον Ριγανόκαμπο

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=266417363828933&id=100013820138479 ⇓

Στην έκταση των 130 στρεμμάτων θα γίνει το Μητροπολιτικό Πάρκο που τόσο έχει ανάγκη η Πάτρα

06/05/2017 13:34

Το σύνολο των Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας, με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 3/5/2017, για την ανάπλαση του παλιού σκουπιδότοπου, στο Ριγανόκαμπο με τη μετατροπή του σε χώρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής, εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση.

Επίσης τα μέλη των φορέων και συλλόγων της περιοχής όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, ενωμένοι θα στηρίζουν αποφασιστικά τη Δημοτική αρχή ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος.

Η ανακοίνωση των 24 φορέων και συλλόγων αναλυτικά έχει ως εξής:

Οι πολυετείς αγώνες μας, με μεθοδικότητα, συλλογικότητα, τεκμηρίωση και αποφασιστικότητα, πέτυχαν ένα δίκαιο αίτημα που κατ αρχήν έδειχνε τοπικό, να γίνει αίτημα όλης της πόλης μας και να αναδειχθεί σε μία από τις κύριες διεκδικήσεις της.

Σήμερα ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα στηρίξουμε αποφασιστικά τη Δημοτική Αρχή και κάθε άλλη Αρχή, η οποία θα συμβάλει πρακτικά στην υλοποίηση του στόχου, με παράλληλη φροντίδα για την αποκατάσταση των Δημοτών Ρομά και την απόδοση στον Πατραϊκό Λαό του συνόλου της έκτασης, διαμορφωμένης σε ένα ενιαίο χώρο πρασίνου με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και σε ασφαλή λειτουργία για όλους τους κατοίκους της πόλης μας.

Η τοποθεσία, η έκταση (περίπου 130 στέμματα), οι χρήσεις γης, η θέληση και η αποφασιστικότητα όλων μας θα αποδώσουν στην Πόλη το Μητροπολιτικό της Πάρκο που τόσο το έχει ανάγκη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα

Τον κ. Δήμαρχο, τους κ. Αντιδημάρχους και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, για την απόφασή τους και τους συγχαίρουμε για την άψογη διαδικασία κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου που πήρε αυτή την ιστορική για την περιοχή και την πόλη μας απόφαση.

1) Απαιτούμε από την κυβέρνηση, την άμεση παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της χρήσης του χώρου για πενήντα (50) χρόνια για χρήσεις που συνάδουν με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τον αναδασωτέο χαρακτήρα του.

2) Να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

3) Να εξασφαλιστεί από το προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων το απαιτούμενο κονδύλι για τις δράσεις που προγραμματίζονται.

4) Να διεκδικηθεί από το Πανεπιστήμιο η παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων του τμήματος του δρόμου που συνδέει την οδό Ηρακλέους με την παράλληλο της Παράκαμψης.

5) Προσφέρουμε τη συνεργασία μας στο Δήμο Πατρέων και όποιον άλλο φορέα διατίθεται να συμβάλλει ώστε να γίνει πραγματικότητα η δημιουργία του νέου μεγάλου «Ανατολικού Πάρκου» της πόλης μας.

* Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 θα είμαστε όλοι στον Ριγανόκαμπο που θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες , εργασίες γενικού καθαρισμού του χώρου και διαμόρφωσης οδών πρόσβασης για περίπτωση πυρκαγιάς και θα βοηθήσουμε με κάθε μέσο.

Επίσης θα στηρίξουμε και θα συμμετέχουμε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων στο χώρο, την Κυριακή 2 Ιουλίου και την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.

Τέλος δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα παραμείνουμε διεκδικητικοί μέχρι την αξιοποίηση και του τελευταίου τετραγωνικού μέτρου του πρώην σκουπιδότοπου για να αποκτήσουμε ένα πάρκο που θα το χαίρονται η σημερινή και οι επόμενες γενιές των Πατρινών.

Σύλλογοι και φορείς παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

1. EΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ’’ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ»

3. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΗΤΙΣΑ»

4. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 39ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ 70ου ΝΗΠΙΑΓ.

7. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΚΦΡΑΣΗ»

8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ «41ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»

9. ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΝΟΚΑΜΠΟΥ

10. ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ» ΠΕΡΙΒΟΛΑ

11. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΡΩΜΑΝΟΥ»

12. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΟΗΣ

13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΝΑΝΤΙ»

15. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ

16. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΑΣ

17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΝΟΚΑΜΠΟΥ

19. ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

20. «ΠΕΤΕΙΝΟΙ» ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

21. ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

22. ΑΕΤ ΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

23. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ «44ΟΥ ΔΗΜ0ΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» ΠΕΡΙΒΟΛΛΑΣ

24. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ

 
Πατρα: ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 10ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 10ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

 

Έκθεση περιβαλλοντικού υλικού με θέμα: «Ταξίδι στους βιοτόπους της Ελλάδας» διοργανώνουν οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 10ου Γυμνάσιου Πάτρας (Ζαρουχλέικα) σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του σχολείου τους.

Οι μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος με θέμα: «ΜΕΛΕΤΩ και ΦΡΟΝΤΙΖΩ το σχολικό περιβάλλον, ΜΑΘΑΙΝΩ για το περιβάλλον της χώρας μου» απευθύνθηκαν με επιστολές που έστειλαν στους Φορείς Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας, στις μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και στις Περιφέρειες της χώρας ζητώντας έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό για τις  προστατευόμενες περιοχές της πατρίδας μας.

Η ανταπόκριση ήταν θεαματική και οι μαθητές συγκέντρωσαν ένα ιδιαίτερα πλούσιο υλικό όπως αφίσες, χάρτες, φυλλάδια, βιβλία, περιοδικά, σελιδοδείκτες, κάρτες, CDs κλπ από τους σημαντικότερους βιοτόπους της χώρας μας, προκειμένου να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα αλλά και τις φυσικές ομορφιές του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε εκτίθεται στην αίθουσα του «Οδυσσέα» και θα μπορούν να το επισκέπτονται όλα τα τμήματα του σχολείου από την  Τετάρτη 24 Μαΐου έως τη λήξη των μαθημάτων στις 31 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα γίνεται ξενάγηση από τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας στα εκθέματα και στη συνέχεια θα γίνεται προβολή ενός ή περισσοτέρων ντοκιμαντέρ και διαφανειών.

Οι μαθητές σκοπεύουν, μετά το τέλος της έκθεσης, να χρησιμοποιήσουν τις αφίσες που συγκέντρωσαν για τη διακόσμηση των αιθουσών διδασκαλίας, μετά το βάψιμο του σχολείου τους από το Δήμο Πατρέων.

Στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Κουτρούμπας Θωμάς βιολόγος και Παπαγιαννόπουλος Γιάννης γυμναστής.

Στην Περιβαλλοντική ομάδα συμμετέχουν οι παρακάτω μαθητές:

 1. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΑ
 2. ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
 3. ΚΑΤΣΟΥΛΑ ΦΑΝΟΥΡΙΑ
 4. ΚΟΥΚΕΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 5. ΚΟΥΡΜΟΥΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 6. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
 7. ΛΙΑΠΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 8. ΜΟΥΣΧΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 9. ΜΠΙΜΠΙΚΟΥ ΙΟΝ ΓΙΟΥΛΙΑΝ
 10. ΜΠΟΥΡΔΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 11. ΝΙΚΟΛΑΪ ΜΑΡΙΟΣ
 12. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 13. ΠΑΠΟΥΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
 14. ΠΑΠΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 15. ΠΕΝΤΑΡΗ ΑΡΕΤΗ
 16. ΡΑΜΠΑΒΙΛΑ ΜΑΡΙΑ
 17. ΣΑΠΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 18. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ
 19. ΣΤΙΚΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ
 20. ΣΥΡΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 21. ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 22. ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 23. ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

 
Σεμινάρια BARISTA & BARTENDING

Τα νο1 σεμινάρια BARISTA & BARTENDING από την St.age Of Barista!! Το καλοκαίρι είναι εδώ και εμείς ξανά δίπλα σου!! Δήλωσε συμμετοχή μην χάνεις χρόνο!!! Δηλώσεις συμμετοχών 6908889599 και inbox στη σελίδα!!

Powered by Cellini espresso

 

 

https://www.facebook.com/St.agebarista/?pnref=story