Κύπρος : Δικοινοτική Δεντροφύτευση, που οργάνωσαν οι Επαρχιακές Οργανώσεις ΑΚΕΛ και Τουρκικού Ρεπουπλικανικού Κόμματος Αμμοχώστου

Δικοινοτική Δεντροφύτευση, που οργάνωσαν οι Επαρχιακές Οργανώσεις ΑΚΕΛ και Τουρκικού Ρεπουπλικανικού Κόμματος Αμμοχώστου

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Έγκωμη Αμμοχώστου, η πρώτη φάση της δικοινοτικής Δεντροφύτευσης, που διοργάνωσαν οι Επαρχιακές Οργανώσεις του ΑΚΕΛ και του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Αμμοχώστου.

 

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι στελέχη και φίλοι των δύο κομμάτων φύτεψαν συμβολικά αριθμό δέντρων στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης, της συνεργασίας και της συνέχισης του αγώνα για μια Κύπρο ενωμένη, ομόσπονδη και ευημερούσα για όλους τους κατοίκους της.

Κατά τη διάρκεια της δεντροφύτευσης ο Πρόεδρος του ΤΡΚ Αμμοχώστου Oktay Kayalp και ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Χρύσανθος Ζαννέττος ανέγνωσαν την πιο κάτω κοινή δήλωση.

 

Κοινή Δήλωση:

Οι Επαρχιακές Επιτροπές του ΑΚΕΛ και του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Αμμοχώστου με τη συμβολική εκδήλωση δεντροφύτευσης που πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο 22 Απριλίου 2017, εκφράζουν τη θέληση τους να αγωνιστούν για μια Κύπρο ενωμένη, μια Κύπρο της ειρήνης και της συνεργασίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά τη στήριξη μας στις προσπάθειες επίτευξης μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού Προβλήματος στη βάση μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Μια λύση στα πλαίσια της οποίας η πόλη μας η Αμμόχωστος θα επανενωθεί και στην οποία Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα κτίσουν μαζί το κοινό τους μέλλον. Η Αμμόχωστος του μέλλοντος δεν μπορεί να είναι άλλη από μια πόλη κοινής συνύπαρξης, φιλίας, συνεργασίας και ευημερίας των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων κατοίκων της.

Ταυτόχρονα με τη συμβολική αυτή δεντροφύτευση, στέλνουμε και ένα οικολογικό μήνυμα, συμβάλλοντας έτσι στη προσπάθεια η κοινή μας πατρίδα να πρασινίσει ακόμα περισσότερο.

Στέλνουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το κοινό μας μέλλον τόσο προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, όσο και προς ολόκληρο τον Κυπριακό Λαό και ειδικότερα προς τον κόσμο της Αμμοχώστου. Προσβλέπουμε σε μια επανενωμένη Αμμόχωστο που θα αποτελέσει το παράδειγμα αλλά και το σύμβολο της επανενωμένης Κύπρου.

 

22/04/2017

 
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :

 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 11/2017) ανακοινώνονται τα εξής:

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για αύριο Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στη νότια χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείονται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Η Πελοπόννησος, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Ανατολική Στερεά.

Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου και από τα δυτικά.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

 
Αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών – «Ολυμπία Οδός».

donate button
Please choose the payment system to make a donation

 

Παραδόθηκε – 11-4-2017 – ο οδικός άξονας Κορίνθου – Πατρών.

Ο κύκλος του αίματος των τροχαίων ατυχημάτων, της τριτοκοσμικής ταλαιπωρίας, του αποκλεισμού της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου από την υπόλοιπη Ελλάδα σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ευρώπης, κλείνει οριστικά. Μαζί κλείνει και ο κύκλος των οικονομικών αποζημιώσεων και υπερβάσεων, που άνοιξαν οι συμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός.

Όπως και οι άλλοι αυτοκινητόδρομοι, έτσι και η Ολυμπία Οδός δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Παρελήφθη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πλασματικά χρονοδιαγράμματα, αστόχαστο προγραμματισμό, και χαώδεις προϋποθέσεις κατασκευής. Σήμερα, ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών, είναι μία πραγματικότητα.

Κατόπιν πολύμηνων διαπραγματεύσεων, μπήκε φρένο στις αλλεπάλληλες εργολαβικές διεκδικήσεις και για πρώτη φορά εξασφαλίστηκαν χρονοδιαγράμματα με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των έργων και με ποινικές ρήτρες σε περίπτωση υπέρβασης των προθεσμιών.  Εδώ και μήνες, άλλωστε, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα επίσημα έγγραφα όλων των συμβάσεων, υπογεγραμμένα και σφραγισμένα: Η επαναδιαπραγμάτευση  που έκανε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών σε σχέση με τις αρχικές  απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων, πέτυχε όφελος 171.834.053 ευρώ για το Δημόσιο και τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες.

Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2016 υπογράφηκε η τελική συμφωνία μεταξύ του Δημοσίου και του Παραχωρησιούχου για την έγκαιρη παράδοση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου Πατρών.

Με βάση το Χρονοδιάγραμμα Εφαρμογής που προσαρτήθηκε στη Συμφωνία το νέο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου από Κόρινθο μέχρι Πάτρα μήκους 120 χιλιομέτρων προβλέπονταν να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί σε λειτουργική κυκλοφορία στο τέλος Μαρτίου του 2017.

Η υπογραφή της προαναφερθείσας συμφωνίας, κρίθηκε απολύτως αναγκαία. Αφορούσε στην καθυστερήσεων του παρελθόντος και οι οποίες δεν είχαν επιλυθεί κατά την επανεκκίνηση του Έργου και σχετίζονταν κυρίως με :

 • Το χρόνιο ζήτημα της εκτέλεσης των εργασιών αρμοδιότητας της ΕΡΓΟΣΕ στις περιοχές εμπλοκής του αυτοκινητοδρόμου με την Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ), το οποίο επιλύθηκε με απόφαση του Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη τον Μάιο του 2015.
 • Την καθυστέρηση έγκρισης της περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του οριστικού Σχεδιασμού στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, η οποία έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2015.
 • Την καθυστέρηση διενέργειας των αρχαιολογικών ερευνών στις περιοχές Κερύνειας Αχαΐας, και Αρχαίας Κορίνθου και Λουτρού Κορινθίας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το Ιούλιο του 2016.
 • Την υπογραφείσα τον Δεκέμβριο του 2014 Συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και Παραχωρησιούχου για την υιοθέτηση των νέων προδιαγραφών των πλευρικών στηθαίων στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα.

Επιπροσθέτως, ο Παραχωρησιούχος ήδη από τον Φεβρουάριο του 2016 έχει προχωρήσει σε σημαντική επιτάχυνση των εργασιών σε εφαρμογή του Πλαισίου Συναντίληψης που υπογράφτηκε με το Δημόσιο στις 11-2-2016.

Τέλος, η κυβέρνηση αποκατέστησε πλήρως τη στρέβλωση από  προέκυψε από τη μείωση του φυσικού αντικειμένου της παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού.  Θυμίζουμε, ότι ο οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος απεντάχθηκε από την παραχώρηση και  αποκλείστηκε από την κοινοτική χρηματοδότηση. Οι τότε κυβερνώντες, οδηγήθηκαν σε αυτή τη μοιραία επιλογή για το έργο το 2013, αφού είχαν καταφέρει τον απόλυτο εκτροχιασμό του χρονοδιαγράμματος και του προϋπολογισμού της Ολυμπίας οδού. Σήμερα, το έργο που αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών -Πύργου έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και οι δημοπρασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Η Παράδοση σε κυκλοφορία του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου Πατρών  στις 11-04-2017

 

Η Ολυμπία Οδός είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Ηπείρου. Συνδέει τρεις Περιφέρειες και την Πρωτεύουσα της χώρας με μία από τις σημαντικότερες πύλες της Ελλάδας προς την Ευρώπη, το λιμάνι της Πάτρας. Ο νέος, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος αναβαθμίζει τη σύνδεση προς το νοτιοδυτικό τμήμα της Ελλάδας και δίνει νέα ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη, την πρόσβαση στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής.

Η παράδοση του Αυτοκινητοδρόμου στις 11/04/2017 περιλαμβάνει την παράδοση σε κυκλοφορία του συνόλου του Αυτοκινητοδρόμου μήκους 120 χιλιομέτρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση και πλήρως αποπερατωμένες και σε λειτουργία τις 12 νέες σήραγγες.  Να σημειωθεί,  ότι η πρόοδος και η ένταση των εργασιών ήταν τόσο μεγάλη, που ακόμη και τα περισσότερα σημεία που είχαν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παραδοθούν τον Αύγουστο του 2017, σήμερα είναι λειτουργικώς ολοκληρωμένα. Κι αυτό γιατί, ακόμη και στις παρακάτω θέσεις που εξαιρούνται της λειτουργικής παράδοσης, οι οδηγοί θα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια, καθώς ήδη περιλαμβάνουν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και πλήρως διαχωρισμένο οδόστρωμα. Πρόκειται ουσιαστικά για έξι χιλιόμετρα συνολικά και προσδιορίζονται στα παρακάτω σημεία:

 • Του Βόρειου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή μεταξύ της Ανατολικής και Δυτικής διασταύρωσης με την Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.) στην περιοχή Δερβένι σε μήκος 2,5 χλμ. περίπου όπου όμως η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Η ολοκλήρωση του κλάδου αυτού θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί  από την ΕΡΓΟΣΕ το τεχνικό εξόδου της σιδηροδρομικής σήραγγας που βρίσκεται κάτω από τον Αυτοκινητόδρομο.
 • Της περιοχής διασταύρωσης του αυτοκινητοδρόμου με την Σ.Γ.Υ.Τ στην περιοχή Καμάρες Αιγιαλείας σε μήκος1,0 χλμ περίπου ,όπου επίσης η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση μέχρι την ολοκλήρωση του τεχνικού Άνω Διάβασης της σιδηροδρομικής γραμμής.
 • Της περιοχής Αραχωβίτικων σε μήκος 1,5 χλμ περίπου
 • Ορισμένων κλάδων του Ανισόπεδου Κόμβου του Ρίου, στον οποίο θα είναι ολοκληρωμένοι και σε κυκλοφορία οι δύο κύριοι υπόγειοι κλάδοι που συνδέουν την Αθήνα με τη γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου.

 

 • Της περιοχής Καμαρίου Κορινθίας όπου ο κλάδος του αυτοκινητοδρόμου από Πάτρα προς Αθήνα θα είναι ολοκληρωμένος και σε λειτουργία ενώ ο κλάδος από Αθήνα προς Πάτρα θα κυκλοφορείται επί της ΝΕΟ σε μήκος περίπου 1 χλμ.

 

 • Επίσης δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διάστρωση της αντιολισθηρής στρώσης σε κάποια τμήματα μεταξύ του κόμβου Ακράτας και Ρίου. Στα τμήματα αυτά θα υπάρχουν ολοκληρωμένες τέσσερεις ασφαλτικές στρώσεις γεγονός που καθιστά απόλυτα λειτουργικό και ασφαλή τον αυτοκινητόδρομο για τους χρήστες.

 

Περιγραφή του αντικειμένου της σύμβασης Παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου

Ο Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Ευρεία Παράκαμψη Πάτρας έχει συνολικό μήκος 202 χλμ. Στις υποχρεώσεις της Σύμβασης Παραχώρησης περιλαμβάνεται:

 • H Κατασκευή, Λειτουργία και Συντήρηση του Νέου Τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου από την Κόρινθο έως την Πάτρα  μήκους 120χλμ,
 • H Κατασκευαστική και λειτουργική αναβάθμιση των 82 χλμ. του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου, από την Ελευσίνα στην Κόρινθο και την παράκαμψη Πάτρας. Οι υπόψη εργασίες αναβάθμισης των υφιστάμενων τμημάτων περιλαμβανόμενης και της κατασκευής του Νέου Κέντρου Εκμετάλλευσης και Συντήρησης του Αυτοκινητοδρόμου ολοκληρώθηκαν στο σύνολο τους το Φεβρουάριο του 2016.

 

Μεθοδολογία υλοποίησης του Νέου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου

 Κόρινθος – Πάτρα μήκους 120 χλμ –Τεχνικά Χαρακτηριστικά του Εργου

 • Αξιοποιήθηκε ο διάδρομος της κατασκευασμένης από τη δεκαετία του 1960 Νέας Εθνικής Οδού (ΝΕΟ) με κατασκευή δεύτερου κλάδου σε επαφή με την ΝΕΟ εκτός από περιοχές που υπήρχαν επισφαλείς γεωλογικές συνθήκες στις οποίες κατασκευάστηκαν παραλλαγές του ενός ή και των δύο κλάδων  κυρίως με σήραγγες.

Οι περιοχές αυτές είναι το Ξυλόκαστρο, το Δερβένι, τα Μαύρα Λιθάρια η Αιγείρα, ο Πλάτανος και η Παναγοπούλα. Η ταχύτητα μελέτης είναι 120 χλμ/ώρα και η διατομή ανά κλάδο στα ανοιχτά τμήματα περιλαμβάνει 2 Λωρίδες κυκλοφορίας  καθώς και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) πλάτους 3,5 μέτρων (πλέον πλευρικών διαμορφώσεων) και μεσαία νησίδα κατ’ ελάχιστον 2,0 μέτρα και λωρίδες καθοδήγησης 1,20 μέτρα εκατέρωθεν.

Στο τμήμα Κόρινθος – Κιάτο μήκους 20 περίπου χλμ  η Σύμβαση Παραχώρησης προβλέπει την εξασφάλιση λειτουργίας όποτε απαιτηθεί για διατομή τριών λωρίδων ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ.

 • Το νέο τμήμα περιλαμβάνει 12 συνολικά νέες σήραγγες ,συνολικού μήκους 17.955 μέτρα, εκ των οποίων:
 • οι τρεις είναι στην κατεύθυνση από Κόρινθο – Πάτρα κατά σειρά (Μαύρα Λιθάρια, Πλάτανος και Παναγοπούλα) συνολικού μήκους 7.270 μέτρων  και
 • οι εννέα είναι στην κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο κατά σειρά (Παναγοπούλα , Λαμπίρι 2, Λαμπίρι 1, Πλάτανος , Αιγείρα , Ακράτα , Μαύρα Λιθάρια , Δερβένι 2 , Δερβένι 1 ) συνολικού μήκους 10.685 μέτρων.
 • 11 τεχνικά με εκσκαφή και επανεπίχωση μονού ή διπλού κλάδου (lane cover/cut and cover) συνολικού μήκους 1.400 μέτρων.
 • 43 νέες γέφυρες κατά μήκος του Αυτοκινητοδρόμου ( γέφυρες ανισόπεδων κόμβων, ποταμογέφυρες κλπ) συνολικού μήκους 1.200μ. περίπου,
 • 23 γέφυρες άνω διαβάσεων και 133 τεχνικά κάτω διαβάσεων που διασφαλίζουν την επικοινωνία των περιοχών εκατέρωθεν του Αυτοκινητοδρόμου
 • Την κατασκευή του τεχνικού τριών ανοιγμάτων, που έπρεπε να κατασκευαστεί από την ΕΡΓΟΣΕ, για την άνω διάβαση της σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) πάνω από τον αυτοκινητόδρομο στην περιοχή Καμάρες Αιγιαλίας.
 • 13 πλήρεις νέους Ανισόπεδους Κόμβους (Αρχαίας Κορίνθου , Ζευγολατιού – Βόχας , Κιάτου , Λυκοποριάς , Δερβενίου – Ευρωστίνης , Ακράτας , Καλαβρύτων , Ανατολικού Αιγίου , Δυτικού Αιγίου , Σελιανίτικων , Δρεπάνου – Αραχωβίτικων και Ρίου) .
 • Ενός πλήρους νέου Κέντρου Εκμετάλλευσης και Συντήρησης στη περιοχή του Ρίου και ενός Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) στην περιοχή Αραχωβίτικων (θα παραδοθούν στις 31/08/2017)

 

Κόστος

Το συνολικό Κατασκευαστικό Κόστος (περιλαμβανομένων και των εκτελεσθεισών παλαιότερα εργασιών του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα) ανέρχεται σε 1,834  δισεκατομμύρια  ευρώ και το κόστος των απαλλοτριώσεων 223 εκ. ευρώ.

http://mynima-hellas.com/2017/04/%CE%B7-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF/

http://mynima-hellas.com/2017/04/%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-4/

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ [pressyme@gmail.com]
Κλιματική αλλαγή : Η Ελλάδα βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» της απειλής

Η Ελλάδα βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» της απειλής και οφείλει να εκπονήσει το δικό της σχέδιο αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών, τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Ηράκλειο

 

 

Η Ελλάδα σύμφωνα με μελέτες βρίσκεται στην «κόκκινη» ζώνη των περιοχών που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή και οφείλει να εκπονήσει το δικό της σχέδιο αντιμετώπισης, τόνισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, βουλευτών, της ΚΕΔΕ, Υπουργείων, Περιφέρειας Κρήτης, δημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας στο συνέδριο έδωσε συγχαρητήρια στην ΚΕΔΕ και στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να ενσωματώσουν στο πυρήνα του διαλόγου το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής που απασχολεί όλους ανεξαιρέτως και την καθημερινότητα των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή είναι επίκαιρη για όλη τη χώρα και  βεβαίως για την Κρήτη, ένα μείζον θέμα που πρέπει να υπάρξουν αναγκαίες παρεμβάσεις. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «για την Κλιματική Αλλαγή η Περιφέρεια Κρήτης με δική της πρωτοβουλία και πριν την έναρξη της σύνταξης της Εθνικής Στρατηγικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (ΕΣΠΚΑ) από το Υπουργείο, ξεκίνησε να εξετάζει τον τρόπο διεξαγωγής του Περιφερειακού Σχεδίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή». Συγκεκριμένα στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κανείς από εμάς που ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα δεν μπορεί να αρνηθεί, ούτε να αγνοήσει την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών που υπηρετούμε.

Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή είναι επίκαιρη για τη χώρα μας και βεβαίως για την Κρήτη, καθώς σύμφωνα με τις μελέτες για το κλίμα η περιοχή μας βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη των περιοχών που απειλούνται. Οι επιπτώσεις των φαινομένων επηρεάζουν πρώτα από όλα το φυσικό περιβάλλον, τους ζωντανούς οργανισμούς.

Δεν αφήνουν, όμως, ανέπαφους και τομείς κρίσιμους όπως είναι η οικονομία και οι πολιτικές διαχείρισης περιβαλλοντικών ζητημάτων. Η δική μας στάση δεν μπορεί να είναι μια στάση αδιαφορίας ή απλά τυπικής συμμόρφωσης καθώς το πρόβλημά μας αφορά άμεσα. Η Ελλάδα οφείλει να εκπονήσει το δικό της σχέδιο αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών, αλλά και μείωσης των εκπομπών, με μία επιθετική πολιτική. Η ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης, που μέχρι σήμερα είναι περιορισμένη, αφορά πρώτα από όλους εμάς.

Τους φορείς της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το κεντρικό κράτος, τα Πανεπιστήμια, τα Ερευνητικά Ιδρύματα και βέβαια τη βιομηχανία. Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, αποτελεί έναν σημαντικό Οδικό Χάρτη, πάνω στον οποίο οφείλουμε να πορευτούμε όλοι. Το ίδιο και το νέο πλαίσιο πολιτικής για το κλίμα που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2030. Στο πλαίσιο στην Περιφέρεια Κρήτης όχι μόνο μπορούμε να πούμε ότι έχουμε εντάξει στο στρατηγικό μας σχεδιασμό την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην οικονομία του νησιού, αλλά ταυτόχρονα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πρωτοπορούμε στη διαχείριση των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με την Κλιματική Αλλαγή η Περιφέρεια Κρήτης με δική της πρωτοβουλία και πριν την έναρξη της σύνταξης της Εθνικής Στρατηγικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (ΕΣΠΚΑ) από το Υπουργείο, ξεκίνησε να εξετάζει τον τρόπο διεξαγωγής του Περιφερειακού Σχεδίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Σκοπός ήταν, να εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης για τις ενέργειες και τα έργα που απαιτούνται να γίνουν στην Κρήτη για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή εκμεταλλευόμενοι άμεσα τη χρηματοδότηση από το ΠΕΠ που προέβλεπε έναν προϋπολογισμό για αυτόν τον τομέα. Αφού έγινε άτυπα μια σχετική διαβούλευση και έρευνα με υπηρεσιακούς και μη φορείς, αποφασίστηκε μια μεθοδολογία που στηρίζεται στην αξιοποίηση δεδομένων από τα ερευνητικά μας ιδρύματα, φορείς και υπηρεσίες και την διεξαγωγή εργασιών στα λοιπά επίπεδα και τομείς που χρήζουν περαιτέρω έρευνας και παρακολούθησης. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία επικράτησε και μετά την έκδοση της ΕΣΠΚΑ και της σχετικής εθνικής νομοθεσίας για τις προδιαγραφές των Περιφερειακών Σχεδίων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή».

πηγη : Περιφερεια Κρητης
Δείτε ποιοι «πεζόδρομοι» γίνονται από το Σάββατο πραγματικοί πεζόδρομοι στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

 

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2017

 

Δείτε ποιοι «πεζόδρομοι» γίνονται από το Σάββατο πραγματικοί πεζόδρομοι στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

 

Μέχρι σήμερα είναι πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά. Από το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, ο δήμος Αθηναίων κάνει την αρχή και στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, τους αποδίδει στους πεζούς.

Ο λόγος για τις κάθετες στην οδό Αθηνάς οδούς, Βύσσης και Καϊρη, στην καρδιά του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, που αρχής γενομένης από το Σάββατο 1η Απριλίου, γίνονται στην πράξη πεζόδρομοι.

Οι οδηγοί για να αποφύγουν την ταλαιπωρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από το ερχόμενο Σάββατο η διέλευση του Εμπορικού Τριγώνου προς την οδό Αθηνάς θα γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας. Η οδός Χρυσοσπηλιωτίσσης από το ύψος της Πραξιτέλους θα είναι κλειστή.

Η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζοδρόμων σε πραγματικούς πεζόδρομους είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων για τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε ένα τρίγωνο πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του Δημόσιου Χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι. Η ενημέρωση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής για τις κυοφορούμενες παρεμβάσεις έχει ξεκινήσει, η συζήτηση είναι παραγωγική, με θετικό πρόσημο για την αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.

ΠΗΓΗ : Γραφείο τύπου δήμου Αθήνας

donate button
Please choose the payment system to make a donation
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΩΝ (21 ΜΑΡΤΗ)

 

 

 

Οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώνουν ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται στον αντίποδα της προστασίας και της αξιοποίησης των δασών προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Η οξυμένη διαπάλη μονοπωλιακών ομίλων, κρατών, ιμπεριαλιστικών κέντρων φέρνει τα δάση στο «προσκήνιο», ως πεδία κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Η καταστροφή πάνω από 30 εκατομμύρια στρέμματα δασών κάθε χρόνο δεν είναι τυχαία. Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους οδηγεί σε υπέρμετρη και αχρείαστη καταστροφή των δασών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος, ώστε να προκύψουν με το ελάχιστο κόστος για το κεφάλαιο πρώτες ύλες και γη για κερδοφόρες επενδύσεις.

Αυτό επιβεβαιώνει η συμφωνία των Παρισίων, που διαμορφώθηκε μετά από αντιθέσεις και συμβιβασμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων, όπως επίσης η «πράσινη οικονομία», η λεγόμενη «βιώσιμη ανάπτυξη», που – εκτός των άλλων – συγκαλύπτουν την επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και συνοδεύονται από ληστρική εκμετάλλευση όλων των φυσικών πόρων και των Δασών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της στρατηγικής ΕΕ – άρχουσας τάξης για τη δασική πολιτική της ΕΕ, η οποία προωθεί τη δράση των ομίλων στα δασικά οικοσυστήματα. Διατηρεί όλο το νομικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που εντείνει την εμπορευματοποίηση της δασικής γης, των δασικών οικοσυστημάτων, μέσω κυρίως της αλλαγής χρήσης τους και με την εξασφάλιση παράλληλα του απαραιτήτου γι’ αυτό χωροταξικού και περιβαλλοντικού πλαισίου. Σ’ αυτό το πλαίσιο προχωρά και στην ανάρτηση των δασικών χαρτών που έφεραν στην επιφάνεια  τις πολιτικές ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για τη δασοκτόνα πολιτική τους και των ιδιοκτησιακών προβλημάτων, επιδιώκοντας να λυθούν σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, διευκολύνοντας ταυτόχρονα και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Απαιτούμε την κατάργηση όλου του αντιδασικού νομοθετικού πλαισίου. Βάζουμε στο στόχαστρο την αιτία που οξύνει τα προβλήματα των δασικών οικοσυστημάτων, της δασικής γης, όλων των φυσικών πόρων, τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Η προστασία των δασών προϋποθέτει διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που διασφαλίζει την  ισόρροπη επίδραση του εργαζόμενου ανθρώπου στη φύση. Αυτός είναι ο δρόμος της κοινωνικής ιδιοκτησίας των δασών, γενικότερα της γης  και των φυσικών πόρων, του συνόλου των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της παραγωγής με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία.

donate button
Please choose the payment system to make a donation

 

 

ΑΘΗΝΑ 21/3/2017                                                

 πηγη :  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δενδροφύτευση στο Νότιο Νεο Πάρκο, στην Ακτή Δημαίων του δήμου της Πάτρας , Σάββατο 18 Μάρτη 2017

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τη νέα, ευρείας κλίμακας δενδροφύτευση που θα γίνει στο Νότιο Πάρκο, παραχώρησε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας και εργαζόμενοι από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Πατρέων.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε: Το Νότιο Πάρκο είναι η… αυλή της Πάτρας. Γι αυτό το λόγο και συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Πατρέων, που γίνονται εξ ολοκλήρου από τους εργαζόμενους του Δήμου και χωρίς καμία εργολαβία. Έργο που θα είχε κοστίσει στον Πατραϊκό λαό πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, έγινε με λίγες χιλιάδες και με… ξεχασμένα εξαρτήματα στις αποθήκες του Δήμου, για πάνω από 15 χρόνια.

Αυτή τη φορά, συνεχίζουμε με εκτεταμένη δενδροφύτευση σε όλη την έκταση του Πάρκου.

Το Σάββατο 18 Μάρτη 2017  στις 9 το πρωί, το τμήμα Πρασίνου, καλεί τα σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής, τους Εκπολιτιστικούς και τους Αθλητικούς Συλλόγους του Νοτίου Διαμερίσματος, αλλά και όλους τους δημότες της πόλης μας, να συμμετέχουν στην δενδροφύτευση.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, είναι σε ετοιμότητα και θα βοηθήσουν σε όλη τη διάρκεια της δενδροφύτευσης τα παιδιά.
Ήθελαν να ξυλεύσουν και τα ξερά και τα χλωρά στη Σροφυλιά

Πάτρα, 22-2-2017

 

 

 

 

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, ότι το Δασαρχείο Πατρών απαγορεύει στους κατοίκους του Λάππα, του Μετοχίου και του Βουπρασίου να πάρουν, όπως δικαιούνται, από το δάσος της Στροφυλιάς όσα ξύλα έχουν πέσει στο έδαφος, εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, ο Δασάρχης, Σταύρος Βαρβατσούλης ενημερώνει:

Κατά τη διενέργεια αυτοψιών, από το Δασονομείο της Κ. Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι από 1-1-2017 έως 10-2-2017 άγνωστοι δράστες, κάτοικοι των Σαμαραιίκων, του Βουπρασίου, του Λάππα και του Μετοχίου έχουν προσημάνει, παράνομα -χαράσσοντας τα αρχικά των ονομάτων τους, βάφοντας και αποφλοιώνοντας- αδιακρίτως ξηρά, αλλά και χλωρά δένδρα χαλεπίου πεύκης, κουκουναριάς και δρυός, συνολικού όγκου άνω των 500χ.κ.μ.. Σκοπός των δραστών είναι να επιβάλουν την υλοτομία των συγκεκριμένων δένδρων, διεκδικώντας την έγκριση του Δασαρχείου, παράνομα και εκβιαστικά. Για το λόγο αυτό, το Δασονομείο της Κ. Αχαΐας έχει υποβάλει, από 13-2-2017, πρωτόκολλο μήνυσης κατ’ αγνώστων δραστών προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Για την προστασία, λοιπόν, του προστατευόμενου από διεθνείς συνθήκες και μοναδικού σε κάλλος δάσους της Στροφυλιάς, απαγορεύσαμε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου την καυσοξύλευση, προκειμένου να συνταχθεί σχετικός πίνακας υλοτομίας έκτακτης κάρπωσης λόγω ανεμοριψιών, με τα δένδρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό.

Οι αιτούντες δικαιούχοι ξυλείας πολίτες θα ενημερωθούν, άμεσα, για τους όρους υλοτομίας, που θα αρχίσει στα τέλη Μαρτίου.
Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού

 

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

Φίλε, φίλη, κάτοικε των Δήμων γύρω από τον Υμηττό, το ήξερες; Το ήξερες πως ένα Προεδρικό Διάταγμα του 2011 γιά την προστασία του Υμηττού σου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, σε έχει θέσει σε «ομηρία» και «απειλεί» τα συμφέροντα και την περιουσία σου;

Κάπως έτσι πρέπει να είναι, αφού πολλοί «εκπρόσωποί» σου, δήμαρχοι (Κορωπίου, Παιανίας-Γλυκών Νερών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ηλιούπολης), σύλλογοι αυθαιρετούχων, κυνηγετικοί σύλλογοι, έχουν προσφύγει στα Δικαστήρια για να καταργηθούν οι «ακραίες» νομικές διατάξεις «υπερπροστασίας» του Υμηττού. Η προσφυγή αυτή μάλιστα, φαίνεται πως θα δικαιωθεί, διότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν φρόντισε από το 2011 (μέχρι και σήμερα) να παρουσιάσει την αναγκαία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Θα πρέπει να το ήξερες, διότι με δικά σου έξοδα πληρώθηκαν από τους συγκεκριμένους Δήμους δικηγορικά γραφεία, ώστε να γίνουν οι προσφυγές. Διότι εμμέσως, η δική σου υπογραφή φιγουράρει δίπλα στην υπογραφή αυτού που θεωρεί «αναφαίρετο δικαίωμά του» να σκοτώνει τα ζώα και τα πουλιά του Υμηττού. Αυτού που θέλει να ενταχτεί το αυθαίρετό του στο σχέδιο πόλης, ώστε να το κάνει πολυκατοικία. Και από κοντά μεγάλων κατασκευαστικών συμφερόντων που προτείνουν νέα ιδιωτικά σχολεία σε «ειδυλιακό περιβάλλον» κ.α.

Μάλλον θα το ήξερες όταν άκουγες τις εξαγγελίες πολλών δημάρχων ή δημοτικών παρατάξεων για σχολεία, νεκροταφεία, σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων κλπ. Μα που αλλού να γίνουν; Εκεί που είναι «τζάμπα». Στον Υμηττό, την εύκολη και φτηνή λύση. Για μας τους σημερινούς βέβαια. Για τους αυριανούς, πενήντα χρόνια μετά, απλώς δεν θα υπάρχει λύση…

Εάν το ήξερες, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς. Οι δήμαρχοι του «τσιμέντο να γίνει», οι μεγαλοκατασκευαστές και οργανωμένες μειοψηφίες (πολύτιμοι ψηφοφόροι) θα κάνουν τη δουλειά. Εάν δεν το ήξερες ψάξε-ρώτα-ασχολήσου. Ο Υμηττός, ως πνεύμονας οξυγόνου, χώρος περιπάτου και αναψυχής ανήκει σ’εσένα, τα παιδιά και τα εγγόνια σου.

Η «Διαδημοτική επιτροπή για την προστασία του Υμηττού», μία συνεργασία δεκάδων συλλογικοτήτων που λειτουργούν στις συνοικίες γύρω απ’ το βουνό, ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών. Ζητάμε να μην υπάρξει καμμία επιπλέον επιβάρυνση του Υμηττού.

Ενημερωτική εκδήλωση, στην Ηλιούπολη, Δευτέρα 6 Μαρτίου, 18:30,

στο αναψυκτήριο του Δημοτικού ‘Αλσους «Δ. Κιντής» – Μνησικλέους και ΄Υδρας

Δ. Σουλιώτης

Μέλος της Διαδημοτικής
6977 – 747431
Αναρτήθηκε ο Δασικός Χάρτης της Αχαΐας Προθεσμία μέχρι 10 Απριλίου για υποβολή αντιρρήσεων . Aνακοίνωση από την Διεύθυνση Δασών Αχαΐας

 

Πάτρα, 30-1-2017

 

 

 

Αναρτήθηκε ο Δασικός Χάρτης της Αχαΐας

Προθεσμία μέχρι 10 Απριλίου για υποβολή αντιρρήσεων

 

 

Από την Διεύθυνση Δασών Αχαΐας, ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoF1_Page.aspx), ο δασικός χάρτης του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., μέσω της οποίας, και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων ξεκινά την Παρασκευή 10-02-2017 και λήγει τη Δευτέρα 10-04-2017. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρεκτείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την Τρίτη 02-05-2017.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Ειδικά, κατά της παράληψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ), που βρίσκονται :

 

1.            1ο ΣΥΑΔΧ με έδρα τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Αχαΐας,

Αγ. Ανδρέου 140 Πάτρα, Τ.Κ. 262 22, (4ος Όροφος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2610310654 & 2610316839, Τηλεομοιοτυπία: 2610310639

E-mail: dda@apd-depin.gov.gr

2.            2ο ΣΥΑΔΧ με έδρα τα γραφεία του Δασαρχείου Πατρών

Αγ. Ανδρέου 140 Πάτρα, Τ.Κ. 262 22, (1ος, 2ος, 3ος & 6ος Όροφος)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2610310666 & 2610311824, Τηλεομοιοτυπία: 2610317108

E-mail: daspatras@apd-depin.gov.gr

3.            3ο ΣΥΑΔΧ με έδρα τα γραφεία του Δασαρχείου Αιγίου

Δεσποτοπούλων 25 Αίγιο, Τ.Κ. 251 00

Τηλ. Επικοινωνίας: 2691023781 & 2691024464, Τηλεομοιοτυπία: 2691027648

E-mail: dasaigio@apd-depin.gov.gr

4.            4ο ΣΥΑΔΧ με έδρα τα γραφεία του Δασαρχείου Καλαβρύτων

Στριφτόμπολα 1 Καλάβρυτα, Τ.Κ. 250 01

Τηλ. Επικοινωνίας: 2692022227 & 2692085280, Τηλεομοιοτυπία: 2692023820

E-mail: daskalav@4867.syzefxis.gov.gr

 

Το ωράριο λειτουργίας των παραπάνω ΣΥΑΔΧ είναι 07:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων.

Επιπλέον στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx φαίνονται οι επιλογές ανάρτησης και υποβολής αντιρρήσεων όπου, πέραν των παραπάνω συνδέσμων, μπορεί να εισέρχεται κάθε ενδιαφερόμενος για την καλύτερη εξυπηρέτησή του.

Επίσης, για λόγους ενημέρωσης ο αναρτημένος δασικός χάρτης βρίσκεται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.

 

πηγη : Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.