ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ «ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» Δευτερα 27 Μάρτη 2017

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το δήμο Ήλιδας και είναι υπό την αιγίδα της Βουλής , τη Δευτερα 27 Μάρτη 2017 , στις 12 το μεσημέρι .
Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο πατρικό σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη, που έχει παραχωρηθεί στο δήμο Ήλιδας.

Έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων ,από τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη,  από την ημέρα που υπεγράφη στο Δημαρχείο της Πάτρας, το σύμφωνο συνεργασίας επί πολιτιστικών θεμάτων των δύο Δήμων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, θα παραβρεθούν τη Δευτέρα 27 Μάρτη, στα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα.

 

Στην εκδήλωση για τα εγκαίνια στη γενέτειρα του ήρωα του ΚΚΕ, την Αμαλιάδα,  Νίκο Μπελογιάννη , θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει  , ο ΓΓ της Κ Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης»,

 

donate button
Please choose the payment system to make a donation
Ο δήμος Αθηναίων συντονίζεται το Σάββατο με την Ώρα της Γης και σβήνει τα φώτα σε Λυκαβηττό και δημοτικά κτίρια

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017

 

 

 

donate button
Please choose the payment system to make a donation

 

Το ερχόμενο Σάββατο 25  Μαρτίου ο δήμος Αθηναίων συντονίζεται με την «Ώρα της Γής». Από τις 20.30 έως τις 21.30 θα συσκοτισθεί ο Λόφος του Λυκαβηττού και θα σβήσουν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63), τη γενική γραμματεία του δήμου Αθηναίων (Λιοσίων 22), καθώς και στο κτίριο που στεγάζεται η διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Αθηνάς 16, πλατεία Καραμάνου).

Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

donate button
Please choose the payment system to make a donation

Ομιλία για την Πολιτιστική Διπλωματία πραγματοποίησε στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) και Πολιτισμού και Παιδείας (CULT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας κλήθηκε να παρουσιάσει στους Ευρωβουλευτές – Μέλη των δυο Επιτροπών την ομόφωνα αποδεκτή (από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ) εισήγησή του για την Πολιτιστική Διπλωματία και επισήμανε στους Ευρωβουλευτές το ρόλο που μπορούν και πρέπει να παίξουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της ΕΕ, ώστε να ενισχύσουν τον Πολιτισμό και να αξιοποιήσουν τα πολυεπίπεδα οφέλη του για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο Πολιτισμός μπορεί να προσφέρει πολλά στην ευρωπαϊκή κοινωνία και τους νέους και να συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, μέσα από τη συνεργασία, τη συνεννόηση και τη σύμπραξη δυνάμεων, είτε αυτές βρίσκονται στην κορυφή, είτε προέρχονται από τη βάση, δηλαδή την ίδια την κοινωνία. Είναι ένας τομέας που ισχυροποιεί τους συνεκτικούς δεσμούς ανάμεσα στις χώρες και τους πολίτες της ΕΕ και ταυτόχρονα μπορεί να φέρει πιο κοντά την Ευρώπη με τον υπόλοιπο κόσμο. Κεντρικό ρόλο στη στρατηγική της ΕΕ για τις διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις (Πολιτιστική Διπλωματία) μπορούν και πρέπει να παίξουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της ΕΕ, που είναι σε πλεονεκτική θέση, έχουν την κατάλληλη εμπειρία και τις απαιτούμενες δυνατότητες», τόνισε στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ως κεντρικός εισηγητής της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κλήθηκε να παρουσιάσει τις θέσεις της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ για την Πολιτιστική Διπλωματία, στα μέλη των δυο Επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου, δεδομένου ότι η εισήγησή του «Προς μια στρατηγική της ΕΕ για διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις», είχε ψηφιστεί στις αρχές Φεβρουαρίου ομόφωνα από την Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ και αποτελεί πλέον επίσημη θέση της.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε τους τρεις κύριους άξονες της Πολιτιστικής Διπλωματίας, προτρέποντας τους Ευρωβουλευτές να τους υιοθετήσουν ως κεντρική στρατηγική της ΕΕ για τις διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις της:

1.Η συμμετοχή και ο κομβικός ρόλος που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν οι περιφερειακές και τοπικές αρχές, καθώς και η Επιτροπή των Περιφερειών ως ενιαίο σύνολο στο σχεδιασμό της στρατηγικής και στην ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τις διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις.

2.Η ανάγκη να συνδεθεί ακόμα πιο στενά ο Πολιτισμός με την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ενίσχυση της Πολιτιστικής Διπλωματίας, που μπορεί να οδηγήσει σε αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ παγκοσμίως.

3.Η κομβική διάσταση του Πολιτισμού στα μεγάλα ζητήματα – προκλήσεις που έχει μπροστά της σήμερα η ΕΕ. Η ανάπτυξη των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών, καθώς και ο τουρισμός μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη περιοχών της ΕΕ, ενώ η καλύτερη κατανόηση των πολιτιστικών καταβολών μπορεί να αμβλύνει τις εντάσεις και να λειτουργήσει ως αντίβαρο στον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό.

Ο κ Τζιτζικώστας κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συνεργαστεί με την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ το επόμενο διάστημα, στη διαδικασία της προετοιμασίας και έγκρισης της πολιτικής για την Πολιτιστική Διπλωματία και να συμμετάσχει ενεργά στην προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Έτος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το 2018.

πηγη : Γραφειο τυπου Περιφερειας Κεντρικης Μακεδονιας
Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 25/03/2017

 

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017      

donate button
Please choose the payment system to make a donation

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 – Στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας – Αναλυτικά το πρόγραμμα

 

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής  και  ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική  γενιά  του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την 25η Μαρτίου 1821 και διοργανώνει εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Στις εκδηλώσεις της Ι.Π. Μεσολογγίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα έχει οριστεί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, στον Πύργο ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ενώ στην Πάτρα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ηλίας Ξανθάκος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα.

 

Που θα βρίσκονται Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις της Πάτρας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά στην Ι.Π. του Μεσολογγίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στον Πύργο.

Στην Π.Ε. Αχαΐας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος στα Καλάβρυτα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας στο Αίγιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας στη Δυτική Αχαΐα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Πετρόπουλος στο Δήμο Ερυμάνθου, Αντώνης Χαροκόπος (βοηθός Περιφερειάρχη) και Τρύφωνας Φωτόπουλος στην Πάτρα, Σπύρος Καπράλος και Θεόδωρος Νασιώτης στα Καλάβρυτα, Χρήστος Μπούνιας (βοηθός Περιφερειάρχη) και Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου στην Αιγιάλεια.

Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης στην Ι.Π. Μεσολογγίου και στο Ευηνοχώρι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας στο Αγρίνιο.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σάββας Αυγέρης στο Θέρμο, Νάνσυ Κωνσταντοπούλου στη Ναύπακτο, Τάκης Κοκκινοβασίλης στο Αγρίνιο, Γιώργος Τσόγκας στην Αμφιλοχία, Απόστολος Ευθυμίου στο Νεοχώρι.

Στην Π.Ε. Ηλείας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος στη Ζαχάρω.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος στην Αμαλιάδα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Πλατανιάς στα Λεχαινά, Λάμπης Αριστειδόπουλος στην Κρέστενα, Δημήτρης Κωσταριάς (βοηθός Περιφερειάρχη) στην Αρχαία Ολυμπία, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης στην Αμαλιάδα και Γιάννης Αρβανιτάκης στη Βάρδα.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Στην Πάτρα

Παρασκευή 24 Μαρτίου

9.50 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ από μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Πατρών.

11 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης από αντιπροσωπείες φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών.

11.30 π.μ. Αναχώρηση και μετάβαση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Ανάγνωση όρκου Αγωνιστών 1821 από μαθητή του 3ου Γυμνασίου Πατρών. Κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Πατρέων.

1 μ.μ. Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην Π.Ε. Αχαΐας θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών, ενώ στα σχολεία θα γίνουν επίκαιρες ομιλίες και γιορτές, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους.

4.30 μ.μ. Πλατεία Υψηλών Αλωνίων: Άφιξη ΔΑΦΝΟΔΡΟΜΩΝ από την μονή Αγ. Λαύρας Καλαβρύτων. Επιμνημόσυνη δέηση. Σύντομη ομιλία. Κατάθεση Στεφάνων στον Ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.  Απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων στους Αθλητές και μαθητές που συμμετείχαν στην δαφνοδρομία Καλάβρυτα – Πάτρα.

Σάββατο 25 Μαρτίου

7 π.μ. Ανάκρουση Εωθινού από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πατρέων.

8 π.μ. Έπαρση σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγίου Νικολάου.

9 π.μ. Εκκίνηση ποδηλατικού αγώνα ΘΥΣΙΑΣ Πατρών-Καλαβρύτων Αγίας Λαύρας από πλατεία Τριών Συμμάχων, τερματισμός εις Αγία Λαύρα Καλαβρύτων (11.45 π.μ Απονομή επάθλων).

11.40 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών (οδός Μαιζώνος). Τέλος προσέλευσης επισήμων 11.30. Απόδοση τιμών από τμήματα Ενόπλων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής.

12 μ. Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας, επί της Αγίου Ανδρέου.

6.42 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην Κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

 

Στην Ι.Π. Μεσολογγίου

Παρασκευή 24 Μαρτίου

Ομιλίες από καθηγητές και δασκάλους στους σπουδαστές ΤΕΙ, μαθητές σχολείων.

10.45 π.μ. Ρίψη στεφάνου για τους αφανείς Ήρωες της θάλασσας από τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου και του 2ου Δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου.

11.30 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων, στέψη των Ανδριάντων των Ηρώων της Επαναστάσεως από σπουδαστές ΤΕΙ, μαθητές και μαθήτριες Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και Προσκόπους. Τήρηση σιγής ενός λεπτού, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Σάββατο 25 Μαρτίου

7 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλεως με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης.

8 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.

10 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυριδώνος. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον Βασίλειο Πλαστήρα, εκπαιδευτικό Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

11 π.μ. Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στον Κήπο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

11.30 π.μ. Παρέλαση στην πλατεία Κέννεντυ σπουδαστών, μαθητών, μαθητριών και Στρατού.

6.15 μ.μ. Υποστολή Σημαίας στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.

 

Στον Πύργο

Παρασκευή 24 Μαρτίου

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. κ.α.

11 π.μ. Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς  στα μνημεία των Ηρώων.

Σάββατο 25 Μαρτίου

7 π.μ. Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.

8 π.μ. Έπαρση της  σημαίας στο μνημείο των Ηρώων με συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ».

10 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου. (9.55 π.μ. Πέρας προσέλευσης Αρχών). Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας.

10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη  δέηση στο μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

10.45 π.μ. Δεξίωση από τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή στο «Λάτσειο» Δημοτικό Μέγαρο προς τιμήν των Αρχών.

11.30 π.μ. Παρέλαση στην οδό Μανωλοπούλου αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, τμήματος του Ε.Ε.Σ., του Λυκείου των Ελληνίδων, Λαογραφικών  Ομίλων, Σωματείων, Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

6 μ.μ. Υποστολή  σημαίας.

7 μ.μ. Εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Ιόνιον» από τον λαογραφικό όμιλο Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, αφιερωμένη στη Μακεδονία με θέμα: «Στιγμές από την επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία» και παρουσίαση   παραδοσιακών χορών από Ήπειρο, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Μακεδονία και Πελοπόννησο από τις χορευτικές ομάδες του Ομίλου.

πηγη : Γραφειο τύπου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ | ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Λευκάδα     23  Μαρτίου  2017

Αριθμ.  Πρωτ.: 5379

 

Προς:  1. κ. Δήμαρχο Λευκάδας

2.  Μέλη  του Δημοτικού

Συμβουλίου Λευκάδας

 

 

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Σύμφωνα με τις δ/ξεις των  άρθρων 95 του Ν.3463/2006 και 67 του Ν.3852/10, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε σε  δημόσια  τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, που  θα  διεξαχθεί  στις 27   Μαρτίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στο Διοικητήριο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) για την συζήτηση των  παρακάτω θεμάτων:

 

 

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

 

ΘΕΜΑ 1ο: Απόφαση Δ.Σ. σχετικά με την ανάκληση της υπ΄αριθ. 9198/02.08.2007 (ΦΕΚ 677/τ.Γ’/29.08.2007) απόφασης Δημάρχου περί παραίτησης του κ. Βασιλείου Μιχαηλίδη, πρώην υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Λευκάδας, σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης.

Εισηγητές: Κων/νος Δρακονταειδής, Δήμαρχος

Νίκη Στραγαλινού, Πρ/νη Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών

 

ΘΕΜΑ 2ο: Απόφαση Δ.Σ διόρθωσης της υπ΄ αριθ. 42/2017 απόφαση Δ.Σ. ως προς τον τίτλο της μελέτης «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ Φ.Ο. ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΙΙ, 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ» ο οποίος γίνεται «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΕΝΙΣΧΥΣΗ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», προϋπολογισμού 190.000,00 €.

Εισηγητής: Γεώργιος Φίλιππας, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 3ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Λευκάδας, οικονομικού έτους 2017 και 1ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017.

Εισηγητές: Μάρκος Νικητάκης, Αντιδήμαρχος

Γεώργιος Φίλιππας, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 4ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση 9ου συγκριτικού πίνακα της μελέτης «ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΥΔΡΙ-Μ. ΑΥΛΑΚΙ Β΄ & Γ΄ ΚΕΦΑΛΑΙΟ»

Εισηγητής:  Κυριάκος Προκοπίου, Πρ/νος Δ/νσης Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος

 

ΘΕΜΑ 5ο: Απόφαση Δ.Σ. για ανασυγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Πνευματικό Κέντρο  Δήμου Λευκάδας».

Εισηγητής: Σπυρίδων Αρβανίτης, Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ

 

ΘΕΜΑ 6ο: Απόφαση Δ.Σ. για συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής  Δήμου Λευκάδας για το υπόλοιπο διάστημα της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Εισηγητής: Περδικάρης Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 7ο: Απόφαση Δ.Σ. για αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας»

Εισηγητής: Κων/νος Βλάχος, Πρόεδρος Δημοτ. Λιμεν. Ταμείου Λευκάδας

 

ΘΕΜΑ 8ο: Απόφαση Δ.Σ.  ορισμού αρμοδίου οργάνου για την διενέργεια ελέγχου τήρησης των όρων λειτουργίας των  παιδότοπων.

Εισηγητής: Μάρκος Νικητάκης, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 9ο: Απόφαση Δ.Σ.  για   έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) για την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 5002116 του Ε.Π «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Εισηγητής: Αθανάσιος Περδικάρης, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 10ο: Απόφαση Δ.Σ. για   έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) για την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 5002118 του Ε.Π «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Εισηγητής: Αθανάσιος Περδικάρης, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 11ο: Απόφαση Δ.Σ. σχετικά με χαρακτηρισμό δρόμου ως κοινόχρηστου στην εκτός σχεδίου περιοχή  Καλαμιτσίου  στην ειδική θέση «Κάθισμα» της Τ.Κ. Καλαμιτσίου Δήμου Λευκάδας (σχετ. η υπ΄αριθ. 8/2017 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

Εισηγητής: Χρήστος Κατηφόρης, Αντιδήμαρχος

Κυριάκος Προκοπίου, Πρ/νος Δ/νσης Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος

 

ΘΕΜΑ  12ο: Απόφαση Δ.Σ. για αποδοχή λύσης του συμφωνητικού μίσθωσης του ισογείου καταστήματος στην Τ.Κ. Πηγαδησάνων  μετά από αίτημα του μισθωτή και έγκριση διαδικασίας εκ νέου μίσθωσης.

Εισηγητής: Μάρκος Νικητάκης, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 13ο:  Απόφαση Δ.Σ. α) για έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λευκάδας ως συνδιοργανωτή στις εκδηλώσεις Πολιτιστικών και Αθλητικών Σωματείων και Συλλόγων  και επιχορήγησή τους για το έτος 2017 και β) για υποβολή αιτήματος στον Αναπληρωτή Πρ/νο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου για έκδοση πρότασης ανάληψης υποχρέωσης και βεβαίωσης νομιμότητας δαπανών.

Εισηγητής: Αθανάσιος Περδικάρης, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 14ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΕΡΙΓΙΗΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ “ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ”», προϋπολογισμού 305.000,00 €.

Εισηγητής: Γεώργιος Φίλιππας, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 15ο:  Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση υποβολής πρότασης πράξης με τίτλο « ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΕΡΙΓΙΗΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ”ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ”»στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά», στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» (κωδικός πρόσκλησης ΙΟΝ32).

Εισηγητής: Γεώργιος Φίλιππας, Αντιδήμαρχος

ΘΕΜΑ 16ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΣΚΩΝ-ΚΑΝΤΙΝΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΑΘΑΝΙΟΥ» Δήμου Λευκάδας, προϋπολογισμού 16.490,00 €.

Εισηγητής: Γεώργιος Φίλιππας, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 17ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση 4ου ΑΠΕ του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», αναδόχου: ΕΝΩΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε.

Εισηγητής:  Γεώργιος Φίλιππας, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 18ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ ΑΓ. ΝΙΚΗΤΑ», αναδόχου Σοφίας Βούλγαρη.

Εισηγητής: Γεώργιος Φίλιππας, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 19ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου  «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ», προϋπολογισμού 61.842,44 €.

Εισηγητής: Γεώργιος Φίλιππας, Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 20ο: Απόφαση Δ.Σ. περί διόρθωσης & μεταφοράς οφειλής από τέλη  άρδευσης σε καρτέλες καταναλωτών λόγω συνωνυμίας.

Εισηγητής: Μάρκος Νικητάκης,  Αντιδήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 21ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση πρακτικού για την καταστροφή υλικού που δεν έχει καμία αξία.

Εισηγητής: Γρηγόρης Γκογκάκης, Πρόεδρος Δ.Σ.

 

ΘΕΜΑ 22ο: Απόφαση Δ.Σ. για συμμετοχή του Δήμου Λευκάδας στο εταιρικό κεφάλαιο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» με 16 εταιρικές μερίδες των 250,00 € έκαστη και έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 4.000,00 €.

Εισηγητής: Ευάγγελος Κοντομίχης, Εντεταλμένος Σύμβουλος

 

ΘΕΜΑ 23ο:  Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση συμμετοχής & μετακίνησης δημοτικής αντιπροσωπείας στην πόλη   LEUCATE της Γαλλίας και υποβολή αιτήματος στον Αναπληρωτή Πρ/νο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου για έκδοση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και βεβαίωσης νομιμότητας δαπανών.

Εισηγητής: Κων/νος Δρακονταειδής, Δήμαρχος

 

ΘΕΜΑ 24ο: Απόφαση Δ.Σ. έγκρισης  μετακίνησης Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικού Συμβούλου  για εκτέλεση υπηρεσίας.

Εισηγητής: Γρηγόρης Γκογκάκης, Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Κοινοποίηση:

1.  κ. Βουλευτή Λευκάδας                                                     ΓΚΟΓΚΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

2.  κ. Αντιπεριφερειάρχη

3.  Επιμελητήριο

4.  Εμπορικό Σύλλογο Λευκάδας

5.  Εργατικό Κέντρο

6.  Πολιτικά Κόμματα

7.  Μ.Μ.Ε.

8.  Δημοτικές  Ενότητες

με την υποχρέωση να ενημερώσουν

τους Προέδρους των Δημοτικών και

Τοπικών Κοινοτήτων και Εκπροσώπους

Τοπικών Κοινοτήτων

 

Σημείωση:

1. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για αναλυτικότερη ενημέρωση σε επιμέρους στοιχεία – έγγραφα των φακέλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, μπορούν να απευθύνονται  στην γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ή στο γραφείο Προέδρου Δ.Σ.

2. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δημοτικών Ενοτήτων  Ελλομένου, Απολλωνίων, Σφακιωτών, Καλάμου και Καστού παρακαλούνται όπως προσέρχονται στη γραμματεία του Δ.Σ. για να παραλαμβάνουν τις εισηγήσεις των προς συζήτηση θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Γ. Καμίνης: «Με την απλή αναλογική στους δήμους, η κυβέρνηση βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο»  

donate button
Please choose the payment system to make a donation

 

«O όρος μεταρρύθμιση είναι σοβαρή υπόθεση και δεν αφορά μικροδιευθετήσεις με πολιτικές σκοπιμότητες» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας σε εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σημειώνοντας ότι με τις κυοφορούμενες αλλαγές στον Καλλικράτη η κυβέρνηση βάζει το «κάρο μπροστά από το άλογο».  «Το πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι η απλή αναλογική, την ώρα μάλιστα που η χώρα χρειάζεται σταθερούς δήμους» σημείωσε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «την κοινωνία την έχουν κρατήσει όρθια οι δήμοι, όταν το πολιτικό σκηνικό κατακερματίζεται».

 

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να συζητήσει με την κυβέρνηση για περισσότερες αρμοδιότητες και δυνατότητα τοπικής διακυβέρνησης, με ειλικρίνεια και αμοιβαία εμπιστοσύνη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας  ότι «οι δήμαρχοι δεν είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν με την κυβέρνηση για το πώς θα μοιραστούν τα κουκιά».

 

Αναφερόμενος στα ζητήματα διαχείρισης της καθημερινότητας ο κ. Καμίνης ζήτησε από την κυβέρνηση συνολικό σχέδιο για το προσφυγικό, ενώ για το ζήτημα των αστέγων σημείωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν απλώς στέγαση αλλά περίθαλψη, καλώντας τα αρμόδια υπουργεία να ευαισθητοποιηθούν άμεσα.

 
Θερμά συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα «ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΥΔΡΙΟΥ απο το Δήμο Λευκαδας

Θερμά συγχαρητήρια απο το δήμο Λευκάδας στην ποδοσφαιρική ομάδα «ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΥΔΡΙΟΥ» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Β΄ κατηγορία και την άνοδο της ομάδας στη Α΄ κατηγορία του ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

donate button
Please choose the payment system to make a donation

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Δειτε τωρα ζωντανα (Live ) την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Πατρεων

Παρακολουθήσετε LIVE  την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του δήμου της Πάτρας στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ

donate button
Please choose the payment system to make a donation
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

20/03/2017

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΘ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΚΜ

 

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές των μελών της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου), της Επιτροπής Ανάπτυξης Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά τις ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν στην ειδική και τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τακτικά μέλη

Από την παράταξη «Αλληλεγγύη» της συμπολίτευσης:

Ηλίας Ζάχαρης – 47 ψήφοι

Χρήστος Μήττας – 50 ψήφοι

Σωτήρης Μπάτος – 49 ψήφοι

Κωνσταντίνος Πάλλας – 50 ψήφοι

Γεώργιος Τσαλώνης – 47 ψήφοι

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης:

Παντελής Καζαντζίδης (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια) – 40 ψήφοι

Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα) – 39 ψήφοι

Αναπληρωματικά μέλη

Από την παράταξη «Αλληλεγγύη» της συμπολίτευσης:

Χαράλαμπος Αηδονόπουλος – 45 ψήφοι

Αικατερίνη Ζωγράφου – 46 ψήφοι

Χριστίνα Κελεσίδου – 45 ψήφοι

Κωνσταντίνος (Ντίνος) Κούης – 45 ψήφοι

Θεόφιλος Τεληγιαννίδης – 43 ψήφοι

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης:

Βασίλειος Γάκης (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια) – 41 ψήφοι

Γεώργιος Θεοδωρόπουλος (Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα) – 38 ψήφοι

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Τακτικά μέλη

Από την παράταξη «Αλληλεγγύη» της συμπολίτευσης:

Αριστείδης Αγγέλου – 48 ψήφοι

Γαβριήλ Αβραμίδης – 46 ψήφοι

Χαράλαμπος Αηδονόπουλος – 47 ψήφοι

Βασίλειος Βασιλειάδης – 46 ψήφοι

Πέτρος Ζέρζης – 47 ψήφοι

Μαρία Καράμπελα – 47 ψήφοι

Στέφανος Μπιτόπουλος – 46 ψήφοι

Απόστολος Τζόβας – 46 ψήφοι

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης:

Βασίλειος Γάκης (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια) – 39 ψήφοι

Παντελεήμων Καζαντζίδης (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια) – 38 ψήφοι

Καλλιόπη Καλαϊτζή (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια) – 39 ψήφοι

Χρυσάνθη Μπουφίδου (Συμμετέχω) – 37 ψήφοι

Φωτεινή-Νιόβη Παυλίδου (Πολίτες Μπροστά) – 37 ψήφοι

Αθανάσιος Χειμώνας (Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα) – 36 ψήφοι

Αναπληρωματικά μέλη

Από την παράταξη «Αλληλεγγύη» της συμπολίτευσης:

Αικατερίνη Ζωγράφου – 47 ψήφοι

Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη – 46 ψήφοι

Μιχαλία Καραμισάκη – 45 ψήφοι

Θεόφιλος Τεληγιαννίδης – 47 ψήφοι

Ιωάννα Τζάκη – 47 ψήφοι

Γεώργιος Τσαλώνης – 46 ψήφοι

Δημήτριος Τσιμήτρης – 47 ψήφοι

Μιχαήλ Χριστόπουλος – 47 ψήφοι

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης:

Στυλιανός Βαλιάνος (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια) – 39 ψήφοι

Χρήστος Βουλγαρίδης (Πολίτες Μπροστά) – 38 ψήφοι

Γεώργιος Καγιάς (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια) – 38 ψήφοι

Χρυσούλα Παλιαδέλη-Σαατσόγλου (Συμμετέχω) – 37 ψήφοι

Ευστάθιος Σαρηγιαννίδης (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια) – 39 ψήφοι

Λάζαρος Τόσκας (Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα) – 37 ψήφοι

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τακτικά μέλη

Από την παράταξη «Αλληλεγγύη» της συμπολίτευσης:

Αικατερίνη Ζωγράφου – 49 ψήφοι

Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη – 47 ψήφοι

Μιχαλία Καραμισάκη – 44 ψήφοι

Θεόφιλος Τεληγιαννίδης – 48 ψήφοι

Ιωάννα Τζάκη – 46 ψήφοι

Γεώργιος Τσαλώνης – 45 ψήφοι

Δημήτριος Τσιμήτρης – 46 ψήφοι

Μιχαήλ Χριστόπουλος – 46 ψήφοι

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης:

Ιωάννης Ανδρίτσος (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια) – 39 ψήφοι

Στυλιανός Βαλιάνος (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια) – 39 ψήφοι

Χρήστος Βουλγαρίδης (Πολίτες Μπροστά) – 36 ψήφοι

Χρυσάνθη Μπουφίδου (Συμμετέχω) – 36 ψήφοι

Βασίλειος Ρέβας (Λαϊκή Συσπείρωση) – 36 ψήφοι

Λάζαρος Τόσκας (Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα) – 37 ψήφοι

Αναπληρωματικά μέλη

Από την παράταξη «Αλληλεγγύη» της συμπολίτευσης:

Αριστείδης Αγγέλου – 48 ψήφοι

Γαβριήλ Αβραμίδης – 47 ψήφοι

Χαράλαμπος Αηδονόπουλος – 47 ψήφοι

Πέτρος Ζέρζης – 48 ψήφοι

Μαρία Καράμπελα – 47 ψήφοι

Νίκη Κατρατζιούλα – 46 ψήφοι

Στέφανος Μπιτόπουλος – 46 ψήφοι

Απόστολος Τζόβας – 46 ψήφοι

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης:

Δαμιανός Ανδρέου (Οικολογία Αλληλεγγύη) – 36 ψήφοι

Θεόδωρος Ιγνατιάδης (Λαϊκή Συσπείρωση) – 36 ψήφοι

Παντελεήμων Καζαντζίδης (Περιφέρεια Πρωταθλήτρια) – 37 ψήφοι

Χρυσούλα Παλιαδέλη-Σαατσόγλου (Συμμετέχω) – 36 ψήφοι

Φωτεινή-Νιόβη Παυλίδου (Πολίτες Μπροστά) – 37 ψήφοι

Αθανάσιος Χειμώνας (Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα) – 37 ψήφοι

 

 
AGROINNOECO – Ένα διαπεριφερειακό Οικοσύστημα Καινοτομίας για καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον αγροδιατροφικό τομέα

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

 

AGROINNOECO – Ένα διαπεριφερειακό Οικοσύστημα Καινοτομίας για καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον αγροδιατροφικό τομέα

 

Ένα νέο σημαντικό έργο που συνδυάζει την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον αγροδιατροφικό τομέα, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομίας και στην ανάπτυξη της περιοχής μας, θα υλοποιήσει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για το AGROINNOECOΔιαπεριφερειακό Οικοσύστημα Καινοτομίας για την ωρίμανση και ενσωμάτωση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα, το οποίο εντάσσεται στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Balkan Med» (INTERREG Balkan-Mediterranean 2014-2020).

Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς και η αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής για τους καινοτόμους επιχειρηματίες.

Συντονιστής έχει οριστεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ συμμετέχουν: Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας, Επιμελητήριο Αχαΐας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουλγαρίας, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων, Πανεπιστήμιο Τιράνων. Συνολικός προϋπολογισμός του έργου για όλους τους εταίρους είναι 999.964 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της ΠΔΕ Απόστολος Κατσιφάρας, δήλωσε σχετικά:

«Επενδύουμε σε δράσεις που υπηρετούν τη στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τόσο για τον πρωτογενή τομέα, όσο για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά και με άλλες δράσεις που κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας».

 

Σκοπός του έργου

Το έργο AGROINNOECO έχει ως στόχο να προσδιορίσει μια μεθοδολογία που θα διευκολύνει τη μεταφορά καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα, μέσω της δημιουργίας μιας διαδικασίας και μιας δομής στήριξης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Η συγκεκριμένη δομή βασίζεται σε ένα δίκτυο περιφερειακών μηχανισμών καινοτομίας. Αυτοί στηρίζονται στην «τριπλή έλικα» και στους πυλώνες της (επιχειρηματικός τομέας, δημόσιος τομέας και ερευνητικά / ακαδημαϊκά κέντρα). Στη Δυτική Ελλάδα η τριπλή έλικα αποτελείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (δημόσιος τομέας), το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας (έρευνα/ακαδημαϊκό κέντρο) και το Επιμελητήριο Αχαΐας (επιχειρηματικός τομέας).

Από κοινού, όλοι μαζί θα υλοποιήσουν την ωρίμανση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον συγκεκριμένο τομέα και κάθε περιφερειακός μηχανισμός καινοτομίας θα προσφέρει υπηρεσίες, όπως:

  1. Προσδιορισμός των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες.
  2. Αξιολόγηση των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών
  3. Ωρίμανση επιχειρηματικών ιδεών
  4. Προετοιμασία επιχειρηματικών σχεδίων για την εφαρμογή τους

 

Αξιοποίηση του Patras IQ

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να αξιοποιηθεί και ο νεοσύστατος θεσμός του Patras IQ.

Μέσω αυτού θα γίνει προβολή και διάδοση των επιχειρηματικών ιδεών που θα αναδειχθούν από το έργο.