Γρ. Αλεξόπουλος – Πάτρα : «Σημασία η έγκαιρη πρόληψη, η στενή συνεργασία όλων μας και η κρατική στήριξη»

 

Συνεδρίασε στις 26 Απριλίου 2017 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας εστιάζοντας σε προετοιμασίες που πρέπει έγκαιρα να γίνουν εν όψει της επερχόμενης καλοκαιρινής, αντιπυρικής περιόδου. Στην συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι διοικητές των Πυροσβεστικών,  Αστυνομικών Αρχών  και Ενόπλων Δυνάμεων του Νομού, οι προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Αχαΐας, καθώς και άλλων Φορέων σχετικών με αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

«Ο απολογισμός της δύσκολης χειμερινής περιόδου 2016-17 λόγω χιονοπτώσεων και παγετών, ήταν καλός,» ανέφερε ο Αντιπεριφειάρχης Αχαΐας και πρόεδρος του ΣΟΠΠ κ. Αλεξόπουλος.  «Ωστόσο υπάρχει αναγκαιότητα ετοιμότητας και εκτέλεσης έργων της Ολυμπία Οδού ώστε να προλαμβάνονται δυνητικοί κίνδυνοι σε έκτακτες καιρικές συνθήκες». Τόνισε δε, την σημασία της στενής συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων της πολιτικής προστασίας με κοινό στόχο τον στρατηγικό σχεδιασμό δράσεων για τη διαφύλαξη των πολιτών από φυσικές καταστροφές.

 «Η άψογη συνεργασία, ο σωστός καταμερισμός δράσεων και η χρήση ιδίων μέσων –μηχανημάτων αποτελούν καρπούς μιας επίπονης προσπάθεια μας σε επίπεδο νομού Αχαΐας. Παραταύτα, δεν είναι πανάκεια κα ουσιωδώς χρειαζόμαστε μεγαλύτερη κρατική στήριξη όσον αφορά στην έγκαιρη χρηματοδότηση των δήμων για αντιπυρικά έργα, του δασαρχείου για καθαρισμούς δρόμων και του θέσπισης κρατικού κονδυλίου για πολιτική προστασία  σε περιφερειακό επίπεδο.»

Επιπλέον,  κ. Αλεξόπουλος συγχάρηκε το προσωπικό όλων των φορέων και τις εθελοντικές ομάδες που ανελλιπώς  ανταποκρίνονται σε έκτακτες και αντίξοες συνθήκες με ζήλο και υπευθυνότητα.

Τέλος, ακολούθησαν τοποθετήσεις και διάλογος μεταξύ όλων των παριστάμενων εκπροσώπων σχετικά με δράσεις και έργα  που απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά δυνητικά προβλήματα της καλοκαιρινής περιόδου 2016-2017.

πηγη : Αλεξόπουλος Γρηγόρης [gr.alexopoulos@pde.gov.gr]
Ο δήμαρχος Αθηναίων καλεί στο Δημαρχείο της Αθήνας τους φορείς της πόλης και τα πολιτικά κόμματα για τα ζητήματα λειτουργίας της πρωτεύουσας

Αθήνα, 24 Απριλίου 2017

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων ,Γιώργος Καμίνης συγκαλεί αύριο Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, ανοιχτή σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, καθώς και με εκείνους που ασχολούνται με την καθημερινότητα της πρωτεύουσας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Στόχος της σύσκεψης, που θα είναι ανοιχτή στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, είναι η ανάδειξη και η καταγραφή των θέσεων, προβληματισμών και προτάσεων των φορέων (Εμπορικός Σύλλογος, ΓΣΕΒΕΕ, Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Εθνικό Θέατρο, Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, Σύλλογοι Κατοίκων κά) για τα προβλήματα λειτουργίας της πόλης.

Μεθαύριο, Πέμπτη 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Αθηναίων θα δεχθεί σε κοινή σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο και θα ενημερώσει, για τα συμπεράσματα της συνάντησής του με τους φορείς της πρωτεύουσας, τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

 
Δήμος Παλλήνης : ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «FOLLOWGREEN ACTION»

 

 

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «FOLLOWGREEN  ACTION»

 

Άνοιξε η Πλατφόρμα Ψηφοφορίας !

 

Ψήφισε τώρα το αγαπημένο σου προσχέδιο. Κέρδισε πόντους !

 

O Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούν τον καινοτόμο Περιβαλλοντικό Μαθητικό Διαγωνισμό  «Follow Green Action» μέσα από τη Δημοτική Πλατφόρμα Ανακύκλωσης www.followgreen.gr/pallini, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

 

 

Η δράση Περιβαλλοντικός Εικαστικός  Διαγωνισμός «Follow Green Action», πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 39 ομάδων μαθητών από 13 Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Παλλήνης, από τα οποία τα 9 είναι γυμνάσια και τα 4 Λύκεια σε ένα σύνολο 229 μαθητών και μαζί με τη δράση του Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης των 15 Δημοτικών σχολείων του Δήμου Παλλήνης, στοχεύουν συνδυαστικά στην ολοκληρωμένη ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την ανακύκλωση.

 

Οι μαθητές, με τη καθοδήγηση νέων καλλιτεχνών αποφοίτων της  Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών σε συνεργασία με τους υπεύθυνους  εκπαιδευτικούς  των σχολείων τους ανέπτυξαν ζωγραφικά προσχέδια κάδων με θέμα την ανακύκλωση. Τις επόμενες εβδομάδες  κάδοι του δήμου θα ζωγραφιστούν από τους μαθητές   προκειμένου να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου και να δοθούν προς χρήση στο κοινό. Με τον τρόπο αυτό  η σχολική κοινότητα δραστηριοποιείται για την  ευαισθητοποίηση των πολιτών ενώ  παράλληλα συμμετέχει στην προσπάθειά μας  να ομορφύνουμε την πόλη μας!

 

Όλα τα προσχέδια των μαθητών έχουν αναρτηθεί  ανώνυμα στη Δημοτική Πλατφόρμα Ανακύκλωσης . Οι επισκέπτες και τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας μπορούν να ψηφίσουν το αγαπημένο τους προσχέδιο στη διεύθυνση  . www.followgreen.gr/pallini/Vote/Single/Περιβαλλοντικός-Μαθητικός-Διαγωνισμός-FollowGreen-Action

Τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας – κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης – θα δίνουν 10 πόντους προτίμησης στο προσχέδιο της επιλογής τους και θα λαμβάνουν 50 πόντους επιβράβευσης για τη στήριξη της προσπάθειας των μαθητών, ενώ οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν και αυτοί να ψηφίσουν το προσχέδιο της αρέσκειας τους, δίνοντας 1 πόντο προτίμησης.

 

Η ψηφοφορία θα είναι ανοικτή έως την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και o καθένας μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά για 1 εκ των 39 προσχεδίων.

 

Στις  28 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα και ώρα 10.30 έως 13.30 θα βραβευτούν τα  τρία (3) προσχέδια που συγκέντρωσαν τις  περισσότερες ψήφους προτίμησης καθώς και όλα τα συμμετέχοντα στο διαγωνισμό σχολεία συμπεριλαμβανομένων και του Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης. Στον υπαίθριο χώρο του πολιτιστικού οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών, να συμμετέχουν στην  εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση « Λούνα Παρκ» της Ανακύκλωσης να παρακολουθήσουν ενεργά  την συναυλία Jazz με ανακυκλώσιμα υλικά  από το μουσικό σχήμα Voyage Jazz Group του Αλέξανδρου Χρηστίδη.

 

Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών  ψηφίζοντας τα προσχέδια του Περιβαλλοντικού Εικαστικού  Διαγωνισμού «Follow Green Action» ή δωρίζοντας πόντους στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης μέσα από τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης.

 

Όλοι μαζί στην δράση για το Περιβάλλον !

 

 
ΔΙΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ- Πέμπτη 27/4/2017 – ΓΙΑ THN ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΑΧ

Την Πέμπτη 27/4/2017 δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Κατηγορείται  γιατί υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βαφτίζει «παράνομο όφελος».

Με σχετικό νόμο, η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του προσχηματικού ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Θυμίζουμε ότι Το Δημοτικό Συμβούλιο, με την 405/24-9-2014 απόφασή του,  σημείωνε: «(…)κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις (…) στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων (…)»

Στο υπόμνημα του προς τον Ανακριτή, ο Δήμαρχος, τον Οκτώβρη 2014, ανέφερε:  « (…) Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στο Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ καθόλα νόμιμα. Θέμα ανοχής η συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται (…)  Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση. (…) Με βάση τα παραπάνω αρνηθήκαμε ως Δημοτική Αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου (…)»

Σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε νέες αντιλαϊκές εξελίξεις, που αφορούν το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης», ανοίγει το δρόμο  για νέες  απολύσεις και τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων  στο Δημόσιο Τομέα.

Δεσμεύσεις   του 3ου μνημονίου που ψήφισαν ενιαία Κυβέρνηση ΣΥριζα-Ανελ –ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΠΟΤΑΜΙ –Λεβέντης  και που καθορίζουν  τα  ανώτατα όρια για τις μισθολογικές αποδοχές και τα επίπεδα απασχόλησης σε δημόσιο τομέα και  Δήμους  με  διασφάλιση  φθίνουσας πορείας όσο αφορά τις  δημόσιες δαπάνες

Απαίτηση δανειστών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΜΣ) και ΣΕΒ  για να διευκολυνθεί η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και η κατάργηση της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα.

 

Η Δημοτική Αρχή δεν θα συμμορφωθεί  με τις αντιλαϊκές υποδείξεις των κυβερνήσεων, θα συνεχίσει αταλάντευτα να υπερασπίζεται την εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα που πλήττονται ανελέητα από την καπιταλιστική οικονομική κρίση.  Θα αντιμετωπίσουμε τις διώξεις μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες του Δήμου μας.

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : Να χορηγηθεί το ανθυγιεινό επίδομα στους εργάτες

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

Λ. Συγγρού 80-88, ΤΚ:11741 Αθήνα

e-mail: syllogos.patt@gmail.com.

Site: syllogospatt.wordpress.com

τηλ. προέδρου: 6932442294

τηλ. γραμματέα: 6932473063

 

Αθήνα 24-4-2017

Αρ. Πρωτ.: 68

 

Προς

  1. Υπουργό Εσωτερικών
  2. Περιφέρεια Αττικής

 

 

Να χορηγηθεί το ανθυγιεινό επίδομα στους εργάτες

στην ασφαλτόστρωση των δρόμων, στους εναερίτες ηλεκτρολόγους και σε όλους όσους δουλεύουν σε ανθυγιεινές εργασίες

 

Παρ’ ότι πέρασαν επτά μήνες από το αριθμ. 137/28-9-2016 έγγραφό μας, με το οποίο ζητούσαμε να χορηγηθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινούς και επικίνδυνους χώρους (καθαριότητα κτιρίων, εργαζόμενους στο πράσινο, εμβολιαστές, επόπτες δημ. Υγείας, κτηνίατρους, ελεγκτές κ.α), και πρωτίστως στους συναδέλφους των υπηρεσιών (ΔΚΕΣΟ, ΔΕΣΕ, Δ/ΝΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ), που μετατάχτηκαν το 2011 στην Περιφέρεια Αττικής υποχρεωτικά από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αφού εργάζονται σε εξειδικευμένες εργασίες, για τις οποίες είναι ήδη νομοθετημένη η χορήγησή του, το πρόβλημα παραμένει.

Κι αν έστω στον νέο Οργανισμό η Περιφέρεια Αττικής είχε προβλέψει τις συγκεκριμένες ειδικότητες και είχε εντάξει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους σε αυτές θα μπορούσε να λυθεί το ζήτημα, έστω για από εδώ και πέρα και θα ελάμβαναν και τα προβλεπόμενα και αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας, που τώρα δεν λαμβάνουν!!!

Στην περίπτωση αυτή θα απαιτούσαμε από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση μόνο για την κάλυψη της αναδρομικότητας χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος, για να σταματήσει το Γενικό Λογιστήριο να ζητά πίσω χρήματα από εργαζόμενους, που τα δικαιούνται και έχουν σταμάτησει να τα παίρνουν, με ευθύνη κυβερνητικών αποφάσεων.

Μοιάζει σαν μην ενδιαφέρεται κανείς να δώσει λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, παρ’ όλο που οι συνάδελφοι συνεχίζουν να παρέχουν τις συγκεκριμένες «ανθυγιεινές» εργασίες. Και συντηρήσεις στο οδικό δίκτυο της Αττικής γίνονται και ασφαλτοστρώσεις γίνονται και ηλεκτρολογικές εργασίες από εναερίτες ηλεκτρολόγους γίνονται και εργασίες στο πράσινο των νησίδων γίνονται και τόσα άλλα.

Γιατί  τιμωρείτε τους εργαζόμενους που συνέχιζαν και συνεχίζουν να εργάζονται σε χώρους και αντικείμενα που αποτελούν τον ορισμό του ανθυγιεινού (ασφαλτεργάτες, εργάτες στην καθαριότητα κτιρίων, εργάτες στη συντήρηση των διαβάσεων, εναερίτες ηλεκτρολόγοι) επειδή συνεχίζουν να μην έχουν («στα χαρτιά») στην Περιφέρεια την ειδικότητα που είχαν στον προηγούμενο φορέα, καλώντας τους να επιστρέψουν το ποσό που δικαιούνται και τους έχει καταβληθεί όλο το προηγούμενο διάστημα;

 

Ζητάμε από μεν το Υπουργείο Εσωτερικών την άμεση νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος. Θεωρούμε ότι η παρακάτω ρύθμιση, μπορεί να λύσει το πρόβλημα:

«Στους μόνιμους υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου της Περιφέρειας Αττικής που εργάζονται κατά πλήρες ωράριο και ανεξαρτήτως ειδικότητας, σε υπηρεσίες που έχουν ως σκοπό την εκτέλεση και συντήρηση των συγκοινωνιακών έργων, του οδικού δικτύου κλπ, την εκτέλεση και συντήρηση πρασίνου σε οδούς, την εκτέλεση έργων και υπηρεσιών συντήρησης Φωτεινής Σηματοδότησης και υπηρεσιών συντήρησης Ηλεκτροφωτισμού και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων και των αντλιοστασίων, στις οδούς που κατά αρμοδιότητα ανήκουν στην Περιφέρεια, χορηγείται, εκτός από το βασικό μισθό και τις λοιπές προβλεπόμενες αποδοχές τους, και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που προβλέπεται στο άρθρο 15 παρ. 1 του ν. 4024/2011 . Το ποσό του επιδόματος για τις ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων ορίζεται σε εκατόν πενήντα (150) ευρώ μηνιαίως.

Καταβολές του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που έχουν γίνει, στο ως άνω προσωπικό πριν από τη θέση σε ισχύ των διατάξεων του παρόντος άρθρου θεωρούνται νόμιμες.»

Ζητάμε από την Περιφερειακή Αρχή Αττικής να θεσμοθετήσει στον Οργανισμό της, τις συγκεκριμένες ειδικότητες και να εντάξει σε αυτές τους εργαζόμενους των πρώην ΔΚΕΣΟ, ΔΕΣΕ…, και να τους χορηγήσει τόσο το ανθυγιεινό επιδομα, όσο και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, που δικαιούνται.-

 

Κοιν/ση

  1. ΥΠΕΣ/Διεύθυνση Προσωπικού ΟΤΑ
  2. Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)
  3. Παρατάξεις ΠΣ Αττικής (πλην ΧΑ)
  4. ΜΜΕ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

 
Ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

 

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καισαριανής, προς τιμήν του ποιητή Γιώργου Κακουλίδη, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, στις 8μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής.

 

 

ΑΘΗΝΑ 24/4/2017

ΠΗΓΗ :  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΛΕΥΚΑΔΑ : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

 

 

Δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από το Ισραήλ επισκέφτηκαν τη Λευκάδα προκειμένου να ενημερωθούν για την περιοχή μας ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Τους εκπροσώπους του τύπου και του τουρισμού συνάντησε ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, κ. Αθανάσιο Περδικάρη ενημερώνοντάς τους για τις δραστηριότητες, που μπορούν να αναπτύξουν οι συμπατριώτες τους στη Λευκάδα, γευόμενοι όχι μόνο τη θάλασσα και τις παραλίες, αλλά και την ορεινή Λευκάδα, τα ιστορικά μνημεία, την αρχιτεκτονική, τα μουσεία, τη Λευκαδίτικη κουζίνα, τη φιλοξενία μας.

Οι επισκέπτες από το Ισραήλ δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τα μοναδικά τοπία της Λευκάδας, δημοσίευσαν, ήδη, πληθώρα φωτογραφιών στα social media και τα blogs που δραστηριοποιούνται και με την επιστροφή τους αναμένονται εκτενείς αναφορές  για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών τους.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων του Ισραήλ για τη Λευκάδα είναι πολύ έντονο, δήλωσαν οι Ισραηλινοί επισκέπτες, και αυτό άλλωστε υποδηλώνεται και μέσω των πτήσεων για το Άκτιο, καθώς από τον Ιούνιο θα υπάρχει σύνδεση με το Ισραήλ, αρχικά, δύο φορές την εβδομάδα.

 

 

 

Λευκάδα, 24/04/2017\

 
Βελτιώνεται η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

22/04/2017

donate button
Please choose the payment system to make a donation

 

Διαγράμμιση στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου: «Διαγράμμιση στο επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας χρήση έτους 2017» προϋπολογισμού 98.000,00 €.  Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τη Διεύθυνση  Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας και χρηματοδοτείται  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

«Πρόκειται για ακόμη ένα έργο που εντάσσεται στις παρεμβάσεις της αιρετής Περιφέρειας, για την οδική ασφάλεια και την καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Σε μια δύσκολη περίοδο με ελάχιστους εθνικούς πόρους, όπου μας δίνεται η δυνατότητα, υλοποιούμε έργα ουσίας για τους πολίτες. Βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη», σημείωσε ο  κ. Κ. Αγοραστός.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Η παρούσα μελέτη αφορά στην οριζόντια σήμανση του χαρακτηρισμένου Επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας. Με την εργασία αυτή πρόκειται να γίνει πλήρης διαγράμμιση (είτε αρχική είτε αναδιαγράμμιση) ασφαλτικού οδοστρώματος οποιασδήποτε ποιότητας υφής και ηλικίας, με υλικό υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας.

 

Στον άξονα της οδού θα γίνει συνεχής μονή ή διπλή γραμμή, μία εκ των οποίων μπορεί να είναι και διακεκομμένη, όταν εξασφαλίζεται η ορατότητα σε μεγάλη απόσταση για προσπέραση. Το πλάτος της γραμμής θα είναι 12 εκ. Σε περίπτωση διπλής γραμμής, η απόσταση μεταξύ τους θα είναι 10 εκ.

Στα άκρα του οδοστρώματος θα γίνουν συνεχείς γραμμές (οριογραμμές) πλάτους 12 εκ., αφού προηγηθεί ικανοποιητικός καθαρισμός τους από κάθε είδους υλικά (χώματα, χόρτα, απορρίμματα κλπ) μέχρι το άκρο του ασφαλτικού.

ΠΗΓΗ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΊΑΣ
Συνέδριο στο Ηράκλειο για το παρόν και το μέλλον της Μεσογείου

 

donate button
Please choose the payment system to make a donation

 

Το παρόν και το μέλλον των χωρών-λαών της Μεσογείου σε σχέση με το ιστορικό παρελθόν της θα βρεθεί στο επίκεντρο συνεδρίου με θέμα «Μεσόγειος τόπος Αναμνήσεων και Σύγχρονες Προκλήσεις» που ξεκινά από αύριο Δευτέρα 24 Απριλίου στις 8 το βράδυ στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο ενώ την Τετάρτη 26 Απριλίου επίσης στις 8 το βράδυ στον ίδιο χώρο, σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα. Στο συνέδριο που στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, θα συμμετέχουν επιστήμονες, Πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών των χωρών της Μεσογείου, οι οποίοι και θα συζητήσουν το παρόν και το μέλλον των χωρών που βρέχονται στη Μεσόγειο θάλασσα όπου συναντούνται 3 πολιτισμικοί ήπειροι.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης  και ο π. Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Βερολίνου Ελευθέριος Οικονόμου αναφερόμενοι στο περιεχόμενο του συνεδρίου δήλωσαν:

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης:

«Η Κρήτη με ιδιαίτερη χαρά υποδέχεται το τρίτο συνέδριο «Μεσόγειος Τόπος Αναμνήσεων και Σύγχρονες Προκλήσεις», ένα πάρα πολύ σημαντικό συνέδριο όπου επιστήμονες-καθηγητές από 21 χώρες της Μεσογείου και Ιδρύματα θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της Μεσογείου σε σχέση με το παρελθόν. Η Κρήτη έχει και μπορεί να παίξει σημαντικό, πρωτεύοντα ρόλο στην διαμόρφωση του πολιτισμικού, πολιτιστικού, επιστημονικού πεδίου στη Μεσόγειο».

Ελευθέριος Οικονόμου π. διευθυντής Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού της Γερμανόφωνης Ευρώπης με έδρα στο Βερολίνο: «Σκοπός του συνεδρίου να φέρει σε επαφή Πανεπιστημιακούς, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών των χωρών της Μεσογείου για το παρόν και το μέλλον της Μεσογείου με βάση την ιστορία της. Τα συνέδρια αυτά που πραγματοποιούνται θα συνεχίζονται και το θέμα με τις μνήμες όπως αναφέρεται στο τίτλο του συνεδρίου έχει μεγάλη σημασία, καθώς προσπαθούμε να δούμε ποιες είναι οι καλές μνήμες που πρέπει να θυμόμαστε ως Μεσόγειοι λαοί, με το σκεπτικό ότι η Μεσόγειος θάλασσα δεν ήταν ποτέ ειρηνική. Ωστόσο αν εστιάσουμε στις καλές μνήμες που έχουμε από την ιστορία της Μεσογείου μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν 10 θεματικές ενότητες που ενώνουν Οργανισμούς και Ιδρύματα της Βόρειας και Νότιας πλευράς της Μεσογείου. Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 8 το βράδυ στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου θα γίνει η επίσημη έναρξη ενώ  την Τετάρτη 26 Απριλίου την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, θα γίνουν δημόσιες παρουσιάσεις και σύνοψη συμπερασμάτων.

πηγη :

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ»

 

 

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία από τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Επιτέλους, πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στο μέλλον είναι να αποδεχτούμε την πραγματική καταγραφή των γεγονότων, που έλαβαν χώρα στο παρελθόν και να φροντίσουμε να διδαχθούμε από αυτά, ώστε να μην επαναληφθούν», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του στην κεντρική εκδήλωση για την 102η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι «η τυφλή αντίδραση και η άρνηση της ιστορικής αλήθειας δεν εξομαλύνει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών. Αντίθετα, προκαλεί υποψίες και βάζει εμπόδια στην οικοδόμηση υγιών σχέσεων για το μέλλον. Εμπόδια όμως, για το κοινό μέλλον που έχουμε μπροστά μας, βάζει και η διολίσθηση στον αναχρονισμό και τον απολυταρχισμό. Νέα κηρύγματα μίσους και επεκτατισμού, ανιστόρητες και υπονομευτικές δηλώσεις, αλλά και αμφισβήτηση των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου:

-Πρώτον, δεν είναι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτά.

-Και δεύτερον, ναρκοθετούν το δρόμο που έχουμε μπροστά μας.

Το λέω για να γίνει απόλυτα κατανοητό: Η υπομονή έχει και όρια, όπως όρια πρέπει να έχει και ο λαϊκισμός. H Ελλάδα είναι σταθερά προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα. Υποστηρίζει την εφαρμογή των αρχών και κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, το σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, το απαραβίαστο των συνόρων και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, καθώς και την προστασία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αρχών. Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά».

Αναφερόμενος στην κοινότητα των Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «ο τόπος μας έχει κερδίσει πολλά από τη δυναμική παρουσία των Αρμενίων και τους στενούς δεσμούς που διατηρούμε. Η Μακεδονία τιμά και θα τιμά πάντα, με τον ίδιο σεβασμό, τους μάρτυρες της γενοκτονίας των Αρμενίων».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων ως «ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», αφού εξοντώθηκαν 1,5 εκ. Αρμένιοι το 1915 στη διάρκεια μιας απάνθρωπης και αποτρόπαιης επιχείρησης «εθνικής καθαρότητας». Οι Αρμένιοι, όπως εξάλλου και ο πληθυσμός του ποντιακού Ελληνισμού, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, δεν εκδιώχθηκαν και σφαγιάστηκαν για κάτι που έκαναν, παρά μόνο γι’ αυτό που ήταν: Ετερόδοξοι και αλλοεθνείς.

«Είμαστε σήμερα υπερήφανοι, που η Ελλάδα υπήρξε μία από εκείνες τις χώρες, που παραχώρησαν άσυλο στους διωκόμενους Αρμενίους. Την Ελλάδα και την Αρμενία τις συνδέουν ισχυροί, ιστορικοί δεσμοί φιλίας. Και σήμερα, τόσο η ιστορική ελληνική κοινότητα της Αρμενίας, όσο και η ακμάζουσα και δραστήρια αρμενική κοινότητα της Ελλάδος, αποτελούν συνεκτικούς κρίκους στις επαφές ανάμεσα στους δυο λαούς μας. Η παρουσία των Αρμενίων στην Ελλάδα ξεπερνάει τον ένα αιώνα. Η κοινότητα των Αρμενίων, υπήρξε και εξακολουθεί να αποτελεί ένα δραστήριο και δυναμικό στοιχείο, που με αποφασιστικότητα και απόλυτη ευσυνειδησία, λειτουργεί ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Τα κυρίαρχα μηνύματα της Ημέρας Μνήμης είναι δύο όπως σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας:

1.Η βαθιά υπόκλισή μας σε όλα τα θύματα, στους μάρτυρες που βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν, στις θηριωδίες που έλαβαν χώρα εκείνη την περίοδο. Τιμούμε τη μνήμη τους και διδασκόμαστε από τη θυσία τους, έτσι ώστε να εργαστούμε όλοι μαζί για να κυριαρχήσουν στο σύγχρονο κόσμο οι αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

2.Όλοι μας πρέπει να λάβουμε υπόψη τα διδάγματα της ιστορίας, να αναγνωρίσουμε ξεκάθαρα, τα εγκλήματα που έγιναν και να διασφαλίσουμε, με τις πράξεις και τις αποφάσεις μας ότι θα αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο να παρουσιαστούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην πορεία μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας και κατέθεσε στεφάνι στο Γ’ Σώμα Στρατού.

πηγη :

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βασ. Όλγας 198

541 10 Θεσσαλονίκη