Κατάσταση συναγερμού για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιών την Κυριακή

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές για το φόβο νέων πυρκαγιών. Αύριο, Κυριακή, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα, ειδικά για την Αττική και την Εύβοια, όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκε τεράστια καταστροφή σε περιουσίες και φυσικό πλούτο.

Με μήνυμα που εστάλη λίγο μετά τις 14:00 το Σάββατο μέσω του αριθμού έκτακτης άναγκης 112, δίνεται η προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς την Κυριακή (22/08) στην Αττική και την Εύβοια. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη ανακοίνωση και από τη γγ Πολιτικής Προστασίας, με την ανάρτηση του σχετικού χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιών. Παράλληλα, σε αυξημένο συναγερμό, επιπέδου τέσσερα είναι πολλές περιοχές της χώρας.

Συνεχίζονται επί 24ώρου βάσης και ειδικά τις βραδινές ώρες, οι περιπολίες στρατιωτών, αστυνομικών, πυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας σε δάση και άλση, καθώς και σε κάθε επίφοβη για πυρκαγιά περιοχή της χώρας.

Το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, μεικτά και αμιγή περίπολα από στελέχη όλων των όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) και αστυνομικούς περιπολούν όπου κρίνεται από την Πολιτική Προστασία.

«Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή νύχτα και μέρα και σε αυτό το πλαίσιο υπενθυμίζουμε ότι πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση συνεχείς προγραμματισμένες περιπολίες από την Αστυνομία, το Στρατό και φυσικά το Πυροσβεστικό Σώμα, στα περιαστικά άλση, στην ύπαιθρο και στις δασικές εκτάσεις, με στόχο την αποτροπή και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε χθες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.