VASILIOS GIKAS -Oικονομολογος Αθηνα

Γ.Α.Π:"Ξεχάστε τις Εκλογές", ίσως Δημοψήφισμα, αλλά και ΦΜΑΠ στις 100.000 ευρώ.

Γ.Α.Π:"Ξεχάστε τις Εκλογές", ίσως Δημοψήφισμα, αλλά και ΦΜΑΠ στις 100.000 ευρώ.
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο Δημοψηφίσματος, ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ; ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, με στόχο την ευρύτερη δυνατή Συναίνεση εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της μαραθώνιας Συνεδρίασης του ΚΑΘΟΛΑ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ Υπουργικού Συμβουλίου, μ’ επίκεντρο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο είναι ακόμη σ’ εξέλιξη.

Μάλιστα ο Παπανδρέου ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών να φέρει τις απαραίτητες Νομοθετικές Ρυθμίσεις που επιτρέπουν να εφαρμοστεί, όταν χρειαστεί, αυτή η Δημοκρατική Πρόβλεψη του σημερινού Συντάγματος. Οι Αλλαγές προϋποθέτουν μια νέα Θέσμιση αν θέλετε, της Ελληνικής Δημοκρατίας, όχι την Κατάλυσή της.

Όχι τη Βία, αλλά τη Συμμετοχή και τη Συνεργασία. Όχι την Αυθαιρεσία, αλλά την Ευνομία και την Αλλαγή, τη Δημοκρατική Αλλαγή, ανέφερε χαρακτηριστικά. ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΙΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΛΩΣΕ Τ’ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕ.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΟΤΑΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ, ΘΕΩΡΗΣΕ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ 3 ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗΝ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ, ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΥΡΕΥΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

Ο Γιωργάκης επέμεινε στην ανάγκη της ευρύτερης δυνατής Συνεργασίας των Πολιτικών Δυνάμεων του Κοινοβουλίου, κάνοντας λόγο γιά Ιστορικές Αποφάσεις κ’ Ιστορική Στάση όλων. ΣΩΣΤΑ, Η ΑΝΤΑΛΚΙΔΕΙΟΣ -ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ ΕΜΕΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Σημείωσε μάλιστα ότι η Διαπραγμάτευση με τους Εταίρους μας δεν έχει ολοκληρωθεί και πρόσθεσε ότι ακολουθούν κρίσιμες μέρες κι εβδομάδες.

ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΡΟΙΚΑΣ – ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

Σ’ εξέλιξη βρίσκεται το Άτυπο ΚΑΤΟΧΙΚΟ Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι Προτάσεις του Οικονομικού Επιτελείου γιά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015, καθώς και τα Μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους Εκπροσώπους της Τρόικας να ληφθούν γιά τον Περιορισμό του Ελλείμματος του 2011.

Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (LITTLE MAN, ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ) απέκλεισε το ενδεχόμενο Πρόωρων Εκλογών, κατά την Άτυπη Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε επίσης τους Συναδέλφους του γιά την πρόθεσή του να φέρει τον Σεπτέμβριο νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει Απλοποίηση του Συστήματος, Μειώσεις Φορολογικών Συντελεστών, Μειώσεις της Φορολογίας των Επιχειρήσεων και Μειώσεις του ΦΠΑ.

Για φέτος πάντως δήλωσε ότι εφόσον δεν κατατεθεί Πρόταση Ισοδύναμου Αποτελέσματος, σχεδιάζεται Μείωση του Αφορολόγητου γιά την Επιβολή ΦΜΑΠ στα 100.000 ευρώ, χωρίς όμως να προβλέπεται εν τέλει Αύξηση των Αντικειμενικών Αξιών, προς το παρόν. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.

Αφότου ολοκληρωθούν οι Συνεδριάσεις Κομματικών και Κυβερνητικών Οργάνων την Τετάρτη, το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και σύμφωνα με τον Σχεδιασμό της ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ Κυβέρνησης, θα πρέπει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου να έχουν ψηφιστεί (με Απλή Πλειοψηφία) το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο κι οι Εφαρμοστικοί Νόμοι, κάτι που αποτελεί προαπαιτούμενο γιά την Εκταμίευση της 5ης Δόσης του Δανείου της Τρόικας.

Ο Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από τις Αποφάσεις που θα ληφθούν σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρούνται δεδομένες για τον προσεχή Ιούνιο. ΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ, ΩΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, Α.Κ.Ε.

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *