©Mynima-Hellas.com

Πάτρα:ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ 23 & 24/1/12

Πάτρα:ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ 23 & 24/1/12
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

(ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.ΜΕ)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ  23 & 24/1/12

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ανέδειξε με την ψήφο σου τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε πρώτη δύναμη.

Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς δύναμης στο σωματείο μας.

Για να έχουμε σωματείο προπύργιο αγώνα, αντίστασης και αντεπίθεσης στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας.

Είναι ώρα να θέσουμε τέρμα στις αυταπάτες, να ξεπεράσουμε φοβίες και δισταγμούς.  Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια υγεία είναι επικίνδυνη και εγκληματική τόσο για τα λαϊκά στρώματα όσο και για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Αν οι εργαζόμενοι γονατίσουν μπροστά στα νέα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και πλουτοκρατίας, θα βρεθούν δεμένοι χειροπόδαρα στα κάτεργα των μονοπωλίων, έχοντας υπονομεύσει το μέλλον των παιδιών τους.


Έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Εάν σήμερα, τώρα δεν οργανώσουμε την πάλη μας, εάν δεν βελτιώσουμε το συσχετισμό δύναμης και στο σωματείο μας και στην ΠΟΕΔΗΝ, εάν δεν ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τα  κόμματα της πλουτοκρατίας, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Μπροστά μας είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο και αυτό αφορά όλες τις ειδικότητες. Για αυτή την κατάσταση έχουν ευθύνη οι  προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η σημερινή συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Για να σώσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που απειλούνται από τη βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, είναι αποφασισμένοι να πάρουν ακόμη σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα. Για να μας κάνουν φθηνότερους εργαζόμενους για τους επιχειρηματίες και το κράτος. Αυτή είναι η αιτία της επίθεσης και όχι τα χρέη και τα ελλείμματα. Γι’ αυτό κόβουν μισθούς, προχωρούν γρήγορα σε χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αυξάνουν τα φοροχαράτσια.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Γι’ αυτή την κατάσταση σοβαρό μερίδιο ευθύνης έχει ο εργοδοτικός κυβερνητικός-συνδικαλισμός.

 • Αυτοί έχουν την πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ και στο μεγαλύτερο μέρος των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η ευθύνη τους είναι η εξής μία:

 • Στήριξαν και στηρίζουν ενεργά αυτό το δρόμο ανάπτυξης που στηρίζεται στην εκμετάλλευση. Στήριξαν και στηρίζουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Γι’ αυτό και λένε ΝΑΙ στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, στα απογευματινά ιατρεία, στα χαράτσια, στη φοροληστεία.

Θυμηθείτε συνάδελφοι και συναδέλφισσες πως λοιδορούσαν αυτές οι δυνάμεις τις σωστές προβλέψεις του ΠΑΜΕ για άρση μονιμότητας στο δημόσιο, για κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης κ.α.

Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο Νοσοκομείο μας, μαζί συναποφασίζουν σε όλα τα Δ.Σ. και μαζί υπερψήφισαν τον απολογισμό στις απερχόμενης πλειοψηφίας, για να αντιμετωπίσουν δήθεν τα προβλήματα των εργαζομένων.

Λένε ψέματα, μην τους πιστεύετε. Έτσι έκαναν και στο Νοσοκομείο του ΡΙΟΥ και κατέβηκαν μαζί ακόμα και σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ενώνονται όταν θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους και μιλούν για ενότητα στη δράση όταν θέλουν να  παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, να μην δείξουν την αιτία των προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από την πολιτική που εφαρμόζεται, στην οποία συμφωνούν και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Σε πολλά νοσοκομεία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κρύβονται με τον μανδύα του ανεξάρτητου, σε ορισμένες περιπτώσεις φοράνε και το μανδύα των αγανακτισμένων και της πλατείας για να εξασφαλίσουν πάση θυσία την απρόσκοπτη (επικίνδυνη) λειτουργιά του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αποδυνάμωσέ τους με την ψήφο σου. Καμία εμπιστοσύνη στους  δήθεν «ακομμάτιστους» και «ανένταχτους» που κόπτονται τώρα  για την αντίσταση των εργαζομένων.   Πως μπορεί να είναι ακομμάτιστος & ανένταχτος ο υποψήφιους βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος  του ΣΥΡΙΖΑ.

Λένε ψέματα θέλοντας να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους, είναι οι ίδιοι που δεν αμφισβητούν την καρδιά του προβλήματος, τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Είναι συνένοχοι. Έβαλαν και βάζουν και αυτοί πλάτη για να περάσει η πολιτική του Ευρωμονόδρομου, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ιδιωτικοποίηση κλάδων (όπως καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη κλπ.) δεν έκαναν τίποτα για την αύξηση των ωρών εργασίας από 7 ½ σε 8 ώρες, για την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση της ακτινολογικής άδειας και δεκάδες άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Είναι αυτοί που σε πολλές περιπτώσεις συμμετέχουν σε κοινά ψηφοδέλτια και στηρίζουν στην πράξη την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ) έχουν βαριές ευθύνες για τα φαινόμενα του εργατοπατερισμού, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, της συγκάλυψης της απεργοσπασίας, του συντεχνιασμού, της εξαγοράς και των εκφυλιστικών φαινομένων που στιγματίζουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για το χαμηλό βαθμό οργάνωσης, για την απομάκρυνση χιλιάδων εργαζόμενων από τα σωματεία.

Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει, ότι με τέτοιες ηγεσίες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα θα οδηγούμαστε από οπισθοχώρηση σε οπισθοχώρηση, από ήττα σε ήττα.

Όμως ούτε το χρόνο έχουμε, ούτε τα περιθώρια.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Εμπιστεύσου τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στο Νοσοκομείο μας.

Με την ψήφο σου η «Ε.Σ.Υ» μπορεί να αναδειχτεί σε πρώτη δύναμη στο σωματείο μας.

v    Μας γνωρίζεις σου είπαμε πάντα την αλήθεια, σε προειδοποιήσαμε γι’ αυτά που ήλθαν και για πολλά αλλά που έρχονται,  οργανώσαμε  τον αγώνα και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε.

Για αυτό απευθυνόμαστε σε όλους και σε όλες που κατανοούν ότι δεν αρκεί να αλλάξει μία κυβέρνηση για να ανατραπεί μια αντιλαϊκή πολιτική. Που κατανοούν ότι η εξουσία των μονοπωλίων θα κάνει κυβερνήσεις μαύρου μετώπου προκειμένου να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική κρίση τσακίζοντας τον εχθρό λαό. Σας  καλούμε: Όλοι και όλες μαζί να δυναμώσουμε, το συνδικαλιστικό κίνημα, να πάρουν οι εργαζόμενοι το σωματείο στα χέρια τους.

Δεν θα τους περάσει! Γυρίστε τους την πλάτη!


Καμία ανοχή-Καμία αποχή

ü    Κάντε με την ψήφο σας το Π.Α.ΜΕ πρώτη δύναμη στο Σωματείο, στείλε περισσότερους αντιπροσώπους σε ΠΟΕΔΗΝ και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ από το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ την «Ενωτική Συσπείρωση Υγειονομικών»

ü    Δυναμώστε το Π.Α.ΜΕ

Με την ψήφο σου

 • Βοηθήστε να αναπτυχθεί ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί να ανήκει στην εργατική τάξη ο πλούτος που παράγει.
  • Που θα βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική με στόχο την ανατροπή της και όσους την στηρίζουν.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΚΑΜΙΑ «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ». Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία.
  • ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ στους μισθούς. Κατώτερο βασικό μισθό στα 1400 ευρώ. Καμία καθυστέρηση στην πληρωμή των μισθών. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα φοροχαράτσια.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.
  • 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο με μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς. ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για την διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Οργανωμένα και μαζικά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε 7 μιση ώρες την ημέρα.
  • Όχι στην κατεδάφιση των ΒΑΕ. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  23 & 24/1/12 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΚΑΛΠΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Ε.Σ.Υ

ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

(ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.ΜΕ)

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
1ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΝΣΥ)Β.ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
2ΑΔΑΜΟΓΛΟΥΓΙΩΡΓΙΑΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΔΕ  (ΕΙ 409)
3ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥΔΗΜΗΤΡΗΣΕΡΓΑΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
4ΓΙΑΝΝΑΚΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΔΕ (ΧΕΙΡ. 409)
5ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ
6ΖΩΤΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
7ΚΑΡΑΒΑΝΙΔΗΣΙΩΑΝΝΗΣΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΔΕ (ΩΡΛ)
8ΚΑΡΡΑΣΝΙΚΟΛΑΟΣΝΕΚΡΟΤΟΜΟΣ
9ΚΟΛΟΒΟΣΧΡΗΣΤΟΣΒ. ΘΑΛΑΜΟΥ (ΜΕΘ)
10ΚΟΡΔΕΛΑΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΩ)ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΔΕ  (ΤΕΠ )
11ΚΟΤΣΙΡΗΑΝΔΡΟΜΑΧΗ (ΜΑΧΗ)ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΕ (ΝΕΦΡΟΣ)
12ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥΕΥΔΟΚΙΑΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΔΕ (ΕΙ 409)
13ΛΑΠΠΑΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
14ΛΙΩΛΗΒΕΝΕΔΙΚΤΗ (ΒΕΝΗ)ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΕ (ΜΕΘ)
15ΜΑΛΛΙΔΗΣΚΟΣΜΑΣΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΤΕ (ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ)
16ΜΑΧΑΙΡΑΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΚΛΙΒΑΝΕΑΣ
17ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥΔΙΟΝΥΣΙΑΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΠΕ (ΕΠ. ΠΑΘΟΛ.)
18ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΥ ΔΗΜΟΣΤΕΝΗΣ (ΔΗΜΟΣ)ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
19ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥΑΝΔΡΙΑΝΑΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΕ (ΩΡΛ)
20ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣΔΗΜΗΤΡΗΣΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ
21ΠΟΤΑΜΟΥΣΗΣΙΩΑΝΝΗΣΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
22ΡΕΚΟΥΤΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
23ΡΕΝΤΖΕΠΗΒΑΣΙΛΙΚΗΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΕ (ΝΕΦΡΟΣ)
24ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥΔΕΣΠΟΙΝΑΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΕ (ΑΝΑΙΣΘ. 409)
25ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣΑΝΔΡΕΑΣΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
26ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ)ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΔΕ (ΩΡΛ)
ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΥΕΛΕΝΗΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
2ΡΟΔΙΤΗΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ (ΠΥΡΗΝΙΚΗ)


ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  23 & 24/1/12 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΚΑΛΠΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Ε.Σ.Υ

ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ

Καμία ανοχή-Καμία αποχή

ü                      Κάντε με την ψήφο σας το Π.Α.ΜΕ πρώτη δύναμη στο Σωματείο, στείλε περισσότερους αντιπροσώπους σε ΠΟΕΔΗΝ και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ από το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ την «Ενωτική Συσπείρωση Υγειονομικών»

ü                      Για να έχουμε σωματείο προπύργιο αγώνα, αντίστασης και αντεπίθεσης στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας.

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login