Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Kομοτηνη:«Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821»

Kομοτηνη:«Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821»
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

H περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  ανακοίνωσε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, για την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου .

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας,Κομοτηνή, στις 23 και 25 Μαρτίου 2012, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2012.

 

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, κατά τις βραδινές ώρες της 23ης, 24ης και 25ης Μαρτίου 2012.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

 

08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών.

 

08:30 Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ.

 

10:30 Θα λάβει χώρα επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνού, στο χώρο του Ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει παρουσία αρχών, κατάθεση στεφάνων  από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

 

07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής και της ΣΜ/ΧΧΙ  ΤΘΤ θα περιέλθουν σε οδούς της πόλης, παιανίζοντας τον Εωθινό και εμβατήρια.

 

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής  κ.κ. Δαμασκηνός.

Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10.20 π.μ. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της Ημέρας από τον  εκπαιδευτικό  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στέφανο Τζώγα.

 

11:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Αστυνομικό Επιθεωρητή ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ.

 

Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και  εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων  αντιστασιακών οργανώσεων  που εδρεύουν στον νομό.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

 

11:30 Παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας κ.λ.π.

Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας προς τις οδούς Ορφέως, Βενιζέλου και Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ.

 

18:10 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

 

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει η ΣΜΣ/ΧΧΙ ΤΘΤ, της Δημόσιας Τάξης η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης  και η 29η ΤΑΞ ΠΖ.

 

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.

 

Οι Περιφερειακές Ενότητες και οι Δήμοι παρακαλούνται να καταρτίσουν δικό τους πρόγραμμα, στα πλαίσια του προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, το οποίο μπορούν να εμπλουτίσουν σε συνεργασία με τους τοπικούς υπηρεσιακούς φορείς.

 

Σημείωση: Παρακαλούνται αυτοί που θα καταθέσουν στεφάνι στις 25 Μαρτίου να το δηλώσουν στα τηλέφωνα 25313-52150 -1.

 

 

Ο Περιφερειάρχης

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Άρης Γιαννακίδης

 

 

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *