©Mynima-Hellas.com

ΚΚΕ ,ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Ν.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ ,ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Ν.Ε. ΑΧΑΪΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα εξέδωσε ανακοίνωση για να παραπονεθεί διότι το ΚΚΕ δήθεν του επιτίθεται άδικα και με την «αήθη» στάση του δήθεν ενισχύει τις συντηρητικές δυνάμεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «πονά» και «παλεύει» για τα λαϊκά προβλήματα…Για την ταμπακιέρα, όμως, δεν λένε τίποτα!

Η αρθρογραφία, που αναπτύχθηκε από στελέχη του ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα, απαντούσε σε συγκεκριμένα άρθρα και δημοσιεύματα που αφορούσαν το ΚΚΕ. Επισήμαινε ζητήματα που το ΚΚΕ αναφέρει συνεχώς. Το γιατί «προσβλήθηκε» η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ας το απαντήσει η ίδια…

Το ΚΚΕ παλεύοντας για το σοσιαλισμό, δεν έχει αποκλειστικό ή κυρίαρχο μέτωπο αντιπαράθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μέτωπο σύγκρουσης με την Ε.Ε., την εξουσία των μονοπωλίων, τα κόμματα που τις υπηρετούν και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν. Σε αυτή την κατεύθυνση πασχίζει με όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού-λαίκού κινήματος σε αντιιμπεριαλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Θέτει σαν κύριο, αποδέσμευση από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων-μονομερή διαγραφή του χρέους. Πάει κόντρα στο ρεύμα και για αυτό το λόγο το κατηγορούν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου ότι δήθεν εμποδίζει την «ανάπτυξη» και την επιχειρηματικότητα.

Το ΚΚΕ δεν διαλέγει εκμεταλλευτή για το λαό, ούτε θα ενσωματωθεί σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση σωτηρίας της Ε.Ε. και του καπιταλισμού. Σε κάθε περίπτωση δε θα επιτρέψει να καλλιεργηθούν η απάτη και το εμπόριο ελπίδας ότι μπορεί να υπάρξει μια δήθεν καλύτερη διαχείριση προς όφελος του λαού στην Ε.Ε. δίπλα στον εκφοβισμό που καλλιεργούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Για το τι είδους «αντιπολίτευση» θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αποκαλυπτικές οι δηλώσεις της ηγεσίας του:«…σημαντικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης, επαναδιαπραγμάτευσης που (…) δεν πρέπει να σπαταληθούν. Η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα και πρέπει η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να πάει στις Βρυξέλλες με τον πήχη ψηλά, εκεί που τον τοποθέτησε ο λαός μας με την ψήφο του», «Η Ελλάδα χρειάζεται γενναίους και αποφασιστικούς ηγέτες, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οργή του λαού μας (…) ως ένα όπλο για να διαπραγματευτούν για το καλό της χώρας», «δεν θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας», «ο ρόλος μας είναι να είμαστε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό, να καταδικάζουμε όλα τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις»…(Α. Τσίπρας).

«Εμείς θα καλωσορίσουμε και θα δουλέψουμε, εάν έρθουμε στην κυβέρνηση, για να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Ελλάδα. Με ποιους όρους όμως; Με τους όρους του σεβασμού στην εργατική και περιβαλλοντική νομοθεσία – αν και η εργατική νομοθεσία πάει να ξηλωθεί από τη ρίζα της μέσα στην πορεία του μνημονίου».(Ν. Παππάς).

Αν αυτό δεν λέγεται συμπολίτευση και πλάτη στην Τρόικα, όταν είναι δεδομένη η νέα αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύει η νέα μαύρη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ., τότε τι είναι;

Το ΚΚΕ ό,τι λέει το υπερασπίζεται παστρικά και αντρίκια, δημόσια και επίσημα. Δεν αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα ανάλογα με το ακροατήριο, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ επιμένει να προβάλλει το πρόγραμμα και τις αποφάσεις του που έχουν καταληχτεί στα συνεδρία του. Δεν προσαρμόζει τις θέσεις του για να φαίνεται αρεστό, ιδιαίτερα στο Σ.Ε.Β. και στους G20.

Και κάτι ακόμα για τους γιαλούς και τα αρμενίσματα…ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αρμενίζει ήσυχος στα γαλήνια από τη νηνεμία νερά (πριν την καταιγίδα!) της Ε.Ε., με τον αέρα του Ολάντ και των μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ στα πανιά του. Δικαίωμα του και να βουλιάξει με το σαπιοκάραβό του. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να βουλιάξει μαζί του. Το ΚΚΕ έχει γερό σκαρί, πυξίδα και καπετάνιο και μπορεί να ταξιδεύει με σίγουρο προορισμό σε αγριεμένους ωκεανούς χωρίς να παλαντζάρει.

Το ΚΚΕ δεν δίνει λογαριασμό ούτε στην πλουτοκρατία και την Ε.Ε., ούτε στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, σε κανένα κόμμα του ευρωμονόδρομου.

ΠΑΤΡΑ,27/6/2012

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login