©Mynima-Hellas.com

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜΙΑ  ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ!

Όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών, τόσο αυξάνουν οι πιέσεις, τα τρομοκρατικά διλλήματα από τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου για να υποκλέψουν την λαϊκή ψήφο. Μεταξύ άλλων πληθαίνει η αρθογραφία προβολής και υποστήριξης προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο δεν είναι μόνο η υπερπροβολή του ΣΥΡΙΖΑ από δημοσιογράφους και ΜΜΕ, αλλά ποιοί έχουν γίνει οι θιασώτες του. Όπου σταθείς και όπου βρεθείς ανακαλύπτεις στελέχη του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ να υπερθεματίζουν για το ΣΥΡΙΖΑ και την «κυβέρνηση της αριστεράς». Άλλοτε το κάνουν ανοιχτά στις εφημερίδες και άλλοτε συγκαλυμμένα.

Αυτά αποτελούν ένα ακόμα κριτήριο για τους εργαζόμενους (ακόμα και αν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ), για να καταλάβουν τι ρόλο θα παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και η λεγόμενη κυβέρνηση της αριστεράς. Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ׃μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επιλέγουν για μια μεταβατική περίοδο το ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου. Αξιοποιούν για αυτό την αγωνιώδη προσδοκία του λαού για κάτι άμεσο που δυστυχώς για αυτόν δεν πρόκειται να υπάρξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μόνο που η επανάληψη της αποτελεί μεγάλη φάρσα, για ακόμη μια φορά.

Ξαφνικά όλοι αυτοί που λέρωσαν τα χέρια τους με την στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ γίνονται τιμητές του ΚΚΕ. Αγωνιούν δήθεν για την «απομόνωση» του. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζουν, αξιοποιούν ταυτόχρονα διάφορα βρώμικα κόλπα και ψευτιές׃ «Είναι διχασμένη η ΚΕ του ΚΚΕ», «στο ΚΚΕ σφάζονται», «Ψήφιζα ΚΚΕ αλλά τώρα θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, για να έρθει αλλαγή και να μην ξαναέρθει η Δεξιά». Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοια κόλπα θα κάμψουν τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, του κνίτες και τις κνίτισσες. Είναι τόσο ξετσίπωτοι που τους παίρνει χαμπάρι και η…«κουτσή Μαρία».

Το ΚΚΕ δε θα το βάλουν στο χέρι. Έχει πρόγραμμα, τις αποφάσεις των συνεδρίων του, την ιστορική πείρα. Πάνω από όλα έχει ισχυρούς και ακατάλυτους δεσμούς με την εργατική τάξη και το λαό. Και αυτοί οι δεσμοί είναι πολύ πιο βαθιοί απ΄ ότι νομίζουν ορισμένοι, ανεξάρτητα αν αυτό εκφράζεται στις εκλογές.

Ας σκεφτεί κάθε καλοπροαίρετος, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι που έκαναν το θετικό βήμα και εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Μπορούν να ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ, που εκθειάζεται νυχθημερόν και στηρίζεται από την «Αυριανή» του περιβόητου Κουρή, τον Κ. Λαλιώτη, τα «παιδιά» του Α. Τσοχατζόπουλου και τους πρώην σύμβουλους του Γ. Παπανδρέου; Μπορούν να ακυρώσουν τα Μνημόνια ψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συνεργάζεται με την Λ. Κατσέλη, η οποία στήριξε ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ το «Μνημόνιο Ι» και προώθησε αντεργατικούς νόμους; Μπορούν να στηρίξουν ένα κόμμα που έχει την στήριξη των εκμεταλλευτών τους;

Πως νοιώθουν όλοι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί, από τα καμώματα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και τις κολεγιές της με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ; Ας σκεφτούν οι νέοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι ψηφοφόροι. Το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου το 2009 βγήκε στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας παρόμοια συνθήματα με το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, για να διώξει την ΝΔ και να προστατέψει δήθεν την λαϊκή ευημερία. Οι ελπίδες αποδείχτηκαν γρήγορα ψεύτικες. Μόνο το ΚΚΕ πριν και αμέσως μετά τις εκλογές δήλωσε ότι έχουμε πόλεμο, προετοίμασε και μαχητικοποίησε του εργάτες και το λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε απλά έδινε την ανοχή του βλέποντας αν θα εφαρμόζονταν οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ, όμως, γρήγορα δικαιώθηκε, όπως δικαιώθηκε για τη στάση του για την Ε.Ε. και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (όταν ακόμα είχε 4,5%), για την καπιταλιστική κρίση και τόσα άλλα.

Σε συνθήκες που βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, ακόμα και τα ψίχουλα που τάζουν ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχτούν ένα απατηλό όνειρο. Πολύ περισσότερο κοροϊδεύουν γιατί είναι στοιχισμένοι με την Ε.Ε. του κεφαλαίου, άρα και με τα μνημόνια. Ακόμα χειρότερα, προσπαθούν να εθίσουν τους εργαζόμενους και τους νέους ανθρώπους να συμβιβάζονται με τα ψίχουλα και την φτώχεια.

Το ΚΚΕ δεν νοιώθει «μοναξιά», ούτε είναι απομονωμένο. Απομονωμένοι είναι όλοι αυτοί που βρίσκονταν στους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και τώρα με θράσος κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ….Και επειδή γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν υποτάσσεται, διαδίδουν μια ακόμα «βρωμιά»׃ «η ηγεσία του κόμματος, η όποια εμμένει με δογματισμό, ότι είναι ταγμένο το ΚΚΕ να κινεί απεργίες…Είναι δε απορίας άξιον το γεγονός ότι καλλιεργείται μια αίσθηση ματαιότητας αφού δεν είναι το ΚΚΕ στην εξουσία…Οι βεβαιότητες αυτές της ηγετικής ομάδας εγκλωβίζουν το σύνολο του κόμματος σε αδιέξοδα τα όποια υφίσταται το σύνολο των μελών και φίλων ακόμα και των ψηφοφόρων του ΚΚΕ».

Μήπως θυμίζουν στους παλιούς κάτι από «ασφάλεια»; Τέτοια διαδίδουν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ. Στην ουσία φανερώνουν ότι το σχέδιο τους είναι η αποδυνάμωση, ακόμα και η διάλυση του ΚΚΕ. Αυτός είναι ο πόθος τους και δεν το κρύβουν. Όλα τα αλλά περί ενότητας είναι «σιρόπια» για να καταντήσει το ΚΚΕ σαν αυτούς. Επιδιώκουν να μην υπάρχει ισχυρό εργατικό-λαϊκό κίνημα την επομένη των εκλογών, αντίβαρο στην αντιλαϊκή επίθεση.

Φοβούνται την άνοδο της ταξικής πάλης, την δύναμη του λαού. Αυτός είναι ο λόγος που επεξεργάζονται σχέδια εγκλωβισμού με αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού χρησιμοποιώντας το ΣΥΡΙΖΑ. Φοβούνται το ΚΚΕ και την πολιτική του.

Αθεράπευτα δογματικός μέχρι βλακείας, είναι όποιος θεώρει ότι ο καπιταλισμός μπορεί να εξασφαλίσει την λαϊκή ευημερία και ότι υπάρχει φιλολαϊκή λύση μέσα στην Ε.Ε. Όποιος θεωρεί ότι είναι «δευτέρα παρουσία» να έχεις σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή τον 21ο αιώνα, απλά είναι εγκλωβισμένος στην υπηρεσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας.

Αρκετοί απευθύνονται καλοπροαίρετα προς το ΚΚΕ λέγοντας «βάλτε και εσείς λίγο νερό στο κρασί σας». Δεν έχουν σωστή εκτίμηση. Δεν είναι το ΚΚΕ «σκληρό», «σκληροπυρηνικό». Σκληρή είναι η ζωή του λαού που στενάζει από την εκμετάλλευση και το ΚΚΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα να την παζαρεύει συμμετέχοντας σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, «πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και στο λαό, μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και τους κοιτά κατάματα.

Ματαιοπονούν όσοι θέλουν να διαχωρίσουν την ηγεσία του ΚΚΕ από τα μελή και τους φίλους του. Χτυπούν την ηγεσία γιατί χτυπούν την στρατηγική του και το ίδιο το ΚΚΕ. Γιατί τους ενοχλεί η στρατηγική του που επιβεβαιώνεται καθημερινά. Όμως το ΚΚΕ είναι σαν μια γροθιά από ατσάλι, με τα μελή, τους οπαδούς και τους φίλους του μαχητικούς και αποφασισμένους, στηριγμένο γερά στις αποφάσεις των συνεδρίων του και την ιστορία του. Είναι τόσο εγκλωβισμένοι οι διάφοροι «παπαγάλοι» στο αντιΚΚΕ μένος τους και πιστοί στους σχεδιασμούς που έχουν επεξεργαστεί τα επιτελεία της πλουτοκρατίας, που νομίζουν ότι θα τσακίσουν το ΚΚΕ.

Ας το καταλάβουν καλά. Το ΚΚΕ δεν θα το βάλουν στο χέρι, ούτε θα καταφέρουν να τσακίσουν το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Μαχητικά θα το βρίσκουν απέναντι τους. Για αυτό λοιπόν, χωρίς κανένα φόβο και αυταπάτες, οι εργάτες να ψηφίσουν το κόμμα τους-το ΚΚΕ.

Οι οπαδοί και οι φίλοι του ΚΚΕ να απομονώσουν και να ξεσκεπάσουν, διαφόρους «ανανήψαντες», προβοκάτορες και αντικομμουνιστές οι οποίοι παριστάνουν στις γειτονιές τους δήθεν απογοητευμένους υποστηρικτές του ΚΚΕ που τώρα θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόλπα τους δεν θα περάσουν.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έκαναν το βήμα και τους εγκατέλειψαν να μην ακυρώσουν την επιλογή τους ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό λοιπόν καμιά ψήφος χαμένη, δυνατό ΚΚΕ-πρωταγωνιστής ο λαός. Χαμένη ψήφος είναι για το λαό μόνο η ψήφος στα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Στους όψιμους τιμητές του ΚΚΕ αρκούν οι στίχοι του κομμουνιστή ποιητή Φ. Αγγουλέ׃

…Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή

μητ’ όσο στη κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι

έχουμε τη ζωή πολύ πάρα πολύ αγαπήσει!

ΠΑΤΡΑ,5/6/2012

 

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login