©Mynima-Hellas.com

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

“ Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

 Ασπρόπυργος, 20.7.2012

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καταγγέλλει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που διαδίδουν ότι η απεργία στη χαλυβουργία έληξε και το εργοστάσιο λειτουργεί. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα και συκοφαντία των ηρωικών απεργών χαλυβουργών, που συνεχίζουν την απεργία τους.

Αυτό που συμβαίνει στη χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο είναι ότι το εργοστάσιο είναι ζωσμένο από αμέτρητες δυνάμεις των ΜΑΤ, που έχουν καταλάβει τις πύλες του εργοστασίου προκειμένου να βάλουν μέσα κάποιους διευθυντές μαζί με τη γνωστή ολιγομελή ομάδα απεργοσπαστών για να δείξουν ότι τελείωσε η απεργία.

Το Δ.Σ. και οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους και καλούν όλους τους εργαζόμενους σήμερα το απόγευμα στις 5.30 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη γέφυρα Ασπροπύργου.

 

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στη «Χαλυβουργία Ελλάδος» 20-07-2012 | Θεματικές : Ανακοινώσεις

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται από το πρωί στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», δήλωσε τα ακόλουθα:

Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία.

Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος.

Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου.

 

Να το γνωρίζουν καλά, όλοι αυτό. Ας διερωτηθούν, πάντως, οι Έλληνες για τα κίνητρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας.

TO KKE   για τη   δήλωση του πρωθυπουργού για την Χαλυβουργία λεει οτι επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας και εχθροί της εργατικής τάξης. Τα περί «του δικαιώματος στην εργασία» που δήθεν υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι φύκια που πουλάει για μεταξωτές κορδέλες. Τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς υπερασπίζεται για να τσακίσει τους εργάτες, να υποταχθούν στις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις με μισθούς – επιδόματα πείνας.

 

Η ΟΤΟΕ  ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 Όσοι υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία επιδιώκοντας να ακυρώσουν το δικαίωμα στην απεργία, πρέπει να σκεφθούν ποιες πολιτικές ευθύνονται που σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι.

 

 Όσοι ισχυρίζονται ότι οι Νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται από όλους, πρέπει να αναρωτηθούν πόσοι και ποιοι από τους Νόμους που ψηφίστηκαν την τελευταία διετία υπερασπίζουν το δικαίωμα στην εργασία, τα δικαιώματα των εργαζομένων, της ελληνικής κοινωνίας, το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.

 

 Όσοι νομοθετούν το άδικο σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών υπερασπίζοντας, τα συμφέροντα των ολίγων, δεν πρέπει να εκπλήσσονται όταν η κοινωνία αντιδρά και αντιστέκεται.

 

Απευθύνουμε τις σκέψεις αυτές, σε εκείνους που θέλουν να στείλουν μήνυμα καταστολής των αντιδράσεων της ελληνικής κοινωνίας, που αντιστέκεται με την προσχεδιασμένη σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία.

 

Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας, που ζει δύσκολες μέρες.

 

ΤΟ ΠΑΜΕ

Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ’ το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.

Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν’ ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα.

Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του ΜΑΝΕΣΗ, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εργατών και αυτοί που δήθεν έχουν υπογράψει, συνεχίζουν τη μάχη ανυποχώρητα, αποφασιστικά για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν. Παλεύουν κόντρα στα σχέδια του ΜΑΝΕΣΗ που έχει στο πλευρό του τη στήριξη με όλους τους τρόπους της τρικομματικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής.

Με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί.

Η νίκη των Χαλυβουργών είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης.

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login