©Mynima-Hellas.com

ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

/20/7/2012/

Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε όλα τα χατήρια στο Μάνεση, του έδωσε ό,τι ζήτησε, σήμερα τα χαράματα υλοποίησε μια ακόμα εντολή του. Με ολόκληρο στρατό, ΜΑΤ, χημικά, γκλόμπς, καταδρομικά τζιπάκια, χτύπησε τους απεργούς χαλυβουργούς. Με τη συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ προσπάθησαν και έβαλαν στο εργοστάσιο τους διευθυντές και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει δημιουργήσει ο Μάνεσης.

Φαίνεται καθαρά ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση.

Είναι γελασμένοι αν με τέτοιες ενέργειες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που κρατάει εδώ και 9 μήνες.

Φάνηκε καθαρά ότι όλες αυτές τις μέρες που ο υπουργός εργασίας έδειχνε ότι πίεζε την εργοδοσία για να βρεθεί λύση, στην ουσία προετοίμαζαν την επίθεση με τα ΜΑΤ.

Ο υπουργός δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνει αναρμόδιος.

Οι μάσκες έπεσαν.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με ΜΑΤ, χημικά και γκλόμπς θα μας κάνουν σκλάβους.

Καλούμε την εργατική τάξη, όλο την εργαζόμενο λαό σήμερα στις 5.30 το απόγευμα σε συγκέντρωση στη γέφυρα Ασπροπύργου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί αύριο όλους τους χαλυβουργούς σε Γενική Συνέλευση στις 11π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι υπόθεση όλων των εργατών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους τα συνδικάτα να βρεθούν τώρα όλοι στην χαλυβουργία.

Το  ΠΑΜΕ ενημερώνει όσους κατευθύνονται ή θέλουν να κατευθυνθούν προς την Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου ότι η δυσκολία πρόσβασης που θα έχουν σ΄ αυτήν οφείλεται στο ότι κυβέρνηση και ΜΑΤ έχουν αποκλείσει το δρόμο μπροστά στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας εκτελώντας διαταγές του επιχειρηματία Μάνεση.

 

ΓΣΕΕ -ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την παρέμβαση-επίθεση των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία Ελλάδας κατά των εργαζομένων-απεργών.

Οι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, τα οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα δεν λύνονται και δεν αντιμετωπίζονται με τη βία και τα ΜΑΤ.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την εργοδοσία να αποσύρουν άμεσα τις δυνάμεις καταστολής και την αδιαλλαξία και να προχωρήσουν σε διάλογο-συνεννόηση με τους εργαζόμενους για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και τη λειτουργία της επιχείρησης.

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει τους ενωτικούς και μαζικούς αγώνες ενάντια στις εργοδοτικές και κυβερνητικές αυθαιρεσίες..

 Το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής

νομού Αττικής

Σήμερα το πρωί δυνάμεις καταστολής με χημικά και γκλοπ επιτέθηκαν στους συναδέλφους μας απεργούς Χαλυβουργούς ώστε να σπάσουν τον ηρωικό αγώνα τους. Καταγγέλουμε την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, τις πολιτικές αυτές που δίνουν γή και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι γελασμένοι αν θεωρούν πως με αυτές τις ενέργεις μπορούν να σπάσουν τον αγώνα των Χαλυβουργών που εδώ και 9 μήνες αγωνίζονται να ζουν με αξιοπρέπεια. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως δυνάμεις καταστολής και δικαιοσύνη μαζί με τα κόμματά τους, εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Επιτίθονται και χτυπάν εργάτες που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Το χτύπημα στους Χαλυβουργούς, η προσπάθεια να σπιλωθεί ο αγώνας τους αφορά κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη. Είναι επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης ώστε με σκυμμένο το κεφάλι να δεχόμαστε κάθε αντιλαικό και αντεργατικό μέτρο που ισοπεδώνει τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα σήμερα στις 5:30 το απόγευμα στη Γέφυρα του Ασπροπύργου να δώσει μαχητικό παρόν. Να σταθούμε στο πλευρό των Χαλυβουργών, να γίνουμε μια γροθιά.

 

Το ΚΚΕ με την παρούσα ανακοίνωση του, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ως τη βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά από εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.

Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι αυτό το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα.

Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ απ’ τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών. Η τρομοκρατία κατά του λαού μας δεν πρέπει να περάσει.

 

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει και καταδικάζει την επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων που με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης και της εργοδοσίας επιδιώκουν να χτυπήσουν το δίκαιο και ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.

Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας θα πέσει στο κενό, γιατί ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους και την περιφέρεια να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που καλεί το σωματείο της χαλυβουργίας σήμερα Παρασκευή 20 Ιούλη στης 5.30 το απόγευμα στη γέφυρα του Ασπροπύργου.

 

 

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login