©Mynima-Hellas.com

Mπαροζο:να εργαστούμε ολοι μαζί με αποφασιστικότητα για την προστασία του Ευρώ

Mπαροζο:να εργαστούμε ολοι μαζί με αποφασιστικότητα για την  προστασία  του Ευρώ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Στην Ευρώπη βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου,Επισης πρέπει να εργαστούμε ολοι μαζί με αποφασιστικότητα για την  προστασία  του Ευρώ ανέφερε ο κ Μπαροζο ,η συνέχεια στο βίντεο.

Είχαμε σήμερα συνάντηση εργασίας μαζί με τον παλαιό, πάνω από 20 χρόνια φίλο και Πρόεδρο της Ευ-ρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος ήλθε ειδικά για αυτό το σκοπό σήμερα στην Αθή-να.

Στη συνάντηση συζητήσαμε την πολιτική της κυβέρνησης, την οικονομική μας πολιτική για τον έλεγχο του ελλείμματος αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και γενικότερα για την κρίση χρέους που σή-μερα υπάρχει στην Ευρώπη και τις εξελίξεις”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, κ.Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, στο Μέγαρο Μαξίμου και υπογράμμισε:

«Ανέφερα στον κ. Μπαρόζο ότι είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση τριών κομμάτων να προ-χωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές, σε αποκρατικοποιήσεις, και στην εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος. Και του είπα ξεκάθαρα ότι ταυτόχρονα θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει και η αναγκαία ανάκαμψη της Οικονομίας, ώστε να επανέλθει η χώρα στους στό-χους της.

Μέσα στα μέτρα που συζητήσαμε είναι η διεύρυνση των αποκρατικοποιήσεων και η επίσπευση της συγχώνευσης ή κατάργησης δημόσιων οργανισμών, συγκεκριμένα μέτρα για την αναγκαία αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, για την απορρόφηση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων, την πραγματι-κή περιστολή της φοροδιαφυγής, το άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας, την επαναφορά της ρευστότητας καθώς και τη δραστική περικοπή δημοσίων δαπανών στα επόμενα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο δημόσιο κονδύλι.

Επισήμανα επίσης στον κ. Μπαρόζο το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα με την παράνομη μετανάστευση. Το πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί στη χώρα και την ανάγκη να υπάρξει μια συντο-νισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος αυτούς, ιδιαίτερα από τις ευρωπαϊκές χώρες του νότου, μια συ-γκεκριμένη ευρωπαϊκή πολιτική για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο αυτό ζήτημα που υπάρχει σήμερα στον τόπο μας. Ασφαλώς, οφείλω να πω ότι τόνισα στον κ. Μπαρόζο και την ανάγκη να αποφεύγονται δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που δυσκολεύουν την προσπάθεια μας να πιάσουμε τους στόχους μας. Συζητήσαμε ακόμα θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, το νέο πολυετές πρόγραμμα κοινοτικών κονδυλίων, που αυτή τη στιγμή είναι υπό διαπραγμάτευση. Μιλάω για τα κονδύλια που θα δια-θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014 μέχρι το 2020 στις χώρες-μέλη, κονδύλια που αφορούν, όπως ξέρετε, άμεσα την Ελλάδα. Και ιδιαίτερα εδώ πέρα μπορεί κανείς να επισημάνει τη σημασία που θα είχε αυτό σε νέα αναπτυξιακά μέτρα, στη χρηματοδότηση της έρευνας κλπ.

Συμφωνήσαμε ότι θα εργαστούμε μαζί, προκειμένου οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο και η Ελλάδα να ξαναγίνει ανταγωνιστική, να υπάρξει άμεσα Ανάκαμψη, ώστε να φανεί σύντομα φώς στην άκρη του τούνελ και χειροπιαστή προοπτική εξόδου από την κρίση. Και πάλι θέλω να τον ευχαριστή-σω για την επίσκεψη του αυτή. Θα συνεχίσουμε σε ένα γεύμα, που θα έχω τη χαρά να του δώσω κοιτάζο-ντας από μακριά την Ακρόπολη, που κάποτε μου έκανε τη χαρά να έρθει να την επισκεφθεί όταν ήμουνα Υπουργός Πολιτισμού και κάναμε τα εγκαίνια τότε του Μουσείου. Μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι ο κ. Μπα-ρόζο αγαπάει τον τόπο μας και εμείς εδώ τον θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό».

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login