Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Αμεση επαναπρόσληψη 19 εργαζομένων στο δημοτικό βρεφοκομείο Πάτρας

Αμεση επαναπρόσληψη 19 εργαζομένων στο δημοτικό βρεφοκομείο Πάτρας
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Το κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ Ν. Αχαΐας ,συμφωνα μέ ανακοίνωση του σχετικά με την  παρέμβαση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 31/08/2012 για την άμεση επαναπρόσληψη των 19 εργαζομένων στο δημοτικό βρεφοκομείο σε συνάντηση που έγινε μεταξύ των 19 εργαζομένων του βρεφοκομείου, μελών του ΔΣ και εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των απολυμένων εργαζόμενων.

Οι 19 εργαζόμενες δούλευαν στο βρεφοκομείο με συμβάσεις έργου από 3 έως 8 χρόνια και δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ το προσωπικό που προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ και καλείται να καλύψει τις ανάγκες του βρεφοκομείου από Δευτέρα, είναι μόλις 10 άτομα. Χρειάζονται όλοι οι εργαζόμενοι για να καλυφθούν οι ανάγκες και αν σκεφτεί κανείς το πόσα παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών και 29 εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι. Γνώμονας για τους δημότες που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Απαιτήσαμε:

• Άμεση ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προσλήψεις νέου προσωπικού όπου χρειάζεται, έτσι ώστε το βρεφοκομείο και οι παιδικοί σταθμοί να στελεχωθούν με σταθερό και μόνιμο προσωπικό (παιδαγωγικό και βοηθητικό) για να καλύπτουν τις ανάγκες σωστής και ασφαλής λειτουργίας τους

• Να μην μείνει κανένα παιδί «εκτός» βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού.

• Κατάργηση των τροφείων – διεύρυνση του δικτύου των παιδικών σταθμών με άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση

 

Η δημοτική αρχή (ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ και τμήματα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, τον «Καλλικράτη», πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους στο βρεφοκομείο όπως κάνει γενικότερα και στους άλλους παιδικούς σταθμούς. Τα προηγούμενα χρόνια όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι δούλευαν με απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις, με συμβάσεις έργου λες και είναι εργολάβοι, με μεγάλο αριθμό παιδιών ανά τμήμα, κ.λ.π. Από την άλλη, τα προβλήματα με τη σίτιση των παιδιών λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, ήταν μεγάλα.

Το Δ.Σ. του βρεφοκομείου που απαρτίζεται από εκπροσώπους των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει πάρει απόφαση που να στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σταθερές θέσεις υπέρ των εργαζομένων, για τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Φέτος ο βρεφονηπιακός σταθμός θα λειτουργήσει με ελάχιστο προσωπικό που παραβιάζει ακόμα και τους σχετικούς κανονισμούς, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των νηπίων και βρεφών, μετατρέποντάς τον τελικά σε «παρκινγκ» παιδιών.

Στην συζήτηση έκανε παρέμβαση και ο σύλλογος γονέων λέγοντας ότι το έργο που επιτελούσαν οι εργαζόμενες ήταν σημαντικό, επιδρούσε θετικά στην ψυχολογία και διάθεση των παιδιών και ζήτησε να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους. Επισήμανε τα ζητήματα της ασφάλειας των παιδιών.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, γονείς

Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στους άλλους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας. Χρειάζεται να συντονίσουμε τη δράση μας, να πάρουμε πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Πάτρα, 1η Σεπτέμβρη 2012

Η διοίκηση του κλαδικού συνδικάτου

 

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΧΑЇΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Διεύθυνση: Ακτή Δυμαίων 28, 1ος όροφος, τ.κ. 26222, Πάτρα

E-mail: otaachaias@gmail.com , Blog:

 

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944656531, 6946585300

 

 

 

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *