Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Η Αθήνα γιορτάζει ,συνεντευξη κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ- πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων δήμου Αθηναίων

Η Αθήνα γιορτάζει ,συνεντευξη  κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ- πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων δήμου Αθηναίων
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

«Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ» και φέτος υποδεχόμενη το πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με αισιοδοξία και κοινωνική αλληλεγγύη.

Ο δήμος Αθηναίων ντύνει την πόλη με χρώμα, αισιοδοξία, ελπίδα και αλληλεγγύη και διοργανώνει εκδηλώσεις και δρώμενα, από τις 11 Δεκεμβρίου 2012 έως στις 5 Ιανουαρίου 2013, σε τρεις κεντρικές πλατείες, 26 γειτονιές, 13 πολιτιστικά κέντρα με την συμμετοχή 550 καλλιτεχνών, 200 παιδαγωγών και εκατοντάδων εθελοντών.

 Σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και υπογράμμισε ότι «η Αθήνα γιορτάζει σε πείσμα των σκληρών και δυσκολότατων καιρών. Η πόλη αποδεικνύει καθημερινά και ιδιαιτέρως στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ότι κρατιέται όρθια, προχωρεί και γιορτάζει με άξονες την κοινωνική αλληλεγγύη, την αισιοδοξία και τον εθελοντισμό».

Ο παλμός των γιορτών δίνεται από τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Μοναστηρακίου, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Αθήνα θα υποδεχτεί το νέο χρόνο στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, με φόντο την Ακρόπολη, με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων και το μουσικό συγκρότημα «ΜΠΛΕ» σε μια μουσική παράσταση έκπληξη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στην επιλογή να είναι το Θησείο για πρώτη φορά ο χώρος που θα γίνει η αλλαγή του έτους, σημείωσε ότι «στόχος είναι να αναδειχτεί ένα αισιόδοξο μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα, από την πιο ιστορική διαδρομή της Ευρώπης, με φόντο την Ακρόπολη».

Η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, κυρία Νέλλη Παπαχελά, υπεύθυνη για το σχεδιασμό, υπογράμμισε ότι «οι γιορτές επεκτείνονται σε 26 γειτονιές και 13 πολιτιστικά κέντρα της Αθήνας, σημειώνοντας ότι τα παιδιά είναι εκείνα που δίνουν το στίγμα των φετινών εκδηλώσεων. Φως, νέα γενιά, αλληλεγγύη και ελπίδα είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τις εκδηλώσεις».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα φωταγωγηθεί η πόλη με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος, παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Τεχνόπολις» και υπεύθυνος για το σχεδιασμό, κ. Κωστής Μπιτζάνης. Σημείωσε ότι για τον στολισμό της πλατείας Συντάγματος «επελέγησαν 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα, εικαστικές δημιουργίες σπουδαστών του τμήματος Interior Architecture του κολεγίου της ΑΚΤΟ, τα οποία και με την βοήθεια της τεχνολογίας θα αποτελέσουν την εναλλακτική και ευφάνταστη πρόταση στολισμού της πιο φωτεινής πλατείας».

Για την ανάγκη να υπερβούν οι πολίτες τα γκρίζα χρώματα της καθημερινότητας συμμετέχοντας στην προσπάθεια του δήμου Αθηναίων να δώσει χρώμα όχι μονό στην πόλη αλλά και στην ζωή των πολιτών μίλησε η πρόεδρος της «Τεχνόπολις», κυρία Αγγελική Αντωνοπούλου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα εξειδίκευσε ο κ. Μάριος Στρόφαλης, ενώ το τεχνικό σκέλος της χριστουγεννιάτικης κατασκευής στο Σύνταγμα, ο κ. Ρένος Παπαπάσχος.

Αρωγός στο στολισμό της πλατείας Συντάγματος είναι η εταιρία WIND. Ο διευθυντής εταιρικής ευθύνης της WIND Hellas, κ. Γιώργος Τσαπρούνης, σημείωσε ότι η εταιρία προσφέρει μεταξύ των άλλων για τους επισκέπτες της πλατείας Συντάγματος ένα μοναδικό παγοδρόμιο 200 τ.μ. για δωρεάν βόλτες και πρωτόγνωρες διαδραστικές εμπειρίες.

Η ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ, κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φίλες και φίλοι,

Η Αθήνα γιορτάζει. Με άξονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την αισιοδοξία. Σε πείσμα των σκληρών και δυσκολότατων καιρών, παλεύει, μένει ζωντανή, και θα γίνει γιορτινή. Καθένας για όλους, και όλοι για τον καθένα, είπαμε φέτος, και κάναμε σύνθημά μας, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και την συμμετοχή. Όλοι οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν δικαίωμα στη γιορτή! Όλες οι ηλικίες, οι φυλές, και οι θρησκείες. Άνεργοι και συνταξιούχοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άστεγοι, ευπαθείς ομάδες, οικογένειες που χειμάζονται οικονομικά, συμπολίτες μας που έμειναν μόνοι.

Ο παλμός των γιορτών δίνεται από τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Μοναστηρακίου, ενώ παράλληλα η γιορτή απλώνεται και σε 26 άλλες γειτονιές, 13 κέντρα πολιτισμού, με 550 καλλιτέχνες και 200 παιδαγωγούς.

Η πόλη θα φωταγωγηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Στους δρόμους και σε πλατείες δεσμευθήκαμε να κάνουμε τον Δεκέμβριο, κάθε μέρα γιορτή. Επιστρατεύσαμε μεράκι και δουλειά, αναζητήσαμε την πρωτοτυπία.

 

Μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, χορός, ξωτικά και παραμύθια, κουκλοθέατρο, θα εντυπωσιάσουν με την ευρηματικότητά τους, θα συναρπάσουν τη φαντασία μας.

 

Μείναμε πιστοί, στο χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος, δαπανώντας, όπως και πέρσι, μόλις το 10% των χρημάτων που ξοδεύονταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, δεν στοχεύουν στον εύκολο και φανταχτερό εντυπωσιασμό, δεν βασίζονται στην αλόγιστη σπατάλη. Αναζητούν και φιλοδοξούν να ξαναζωντανέψουν το βαθύτερο, το ουμανιστικό και πανανθρώπινο, νόημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Να λαμπρύνουν την πόλη, όπως αξίζει σε μια πρωτεύουσα ευρωπαϊκή, με μακρόχρονη παράδοση, πολιτισμού και ιστορίας. Να ενδυναμώσουν, την τόσο απαραίτητη στις μέρες μας, αλληλεγγύη και να προσφέρουν σε όλες και σε όλους μας, μια γεύση χαράς, μια ελπίδα εφικτής προοπτικής, μια πνοή αισιοδοξίας. Σας καλώ να γιορτάσουμε όλοι μαζί, χωρίς να ξεχάσουμε κανέναν.

Καλές Γιορτές!

 

Dear Friends,

Christmas in Athens. In the face of these harsh and difficult times, the

city is still alive, is putting up a fight and will become celebratory. «One

for all and all for one», we said this year and through solidarity,

voluntary work and collective action it has become our slogan. All of

Athens’ inhabitants have the right to celebrate! All ages, all races and

all religions. Unemployed and pensioners, single-parent families,

vulnerable groups, families suffering economically and fellow citizens

who are alone.

The streets and squares, including Syndagma, Thissio and

Klafthmonos Square, will become illuminated. We are committed to

making every day in December a celebration. We recruited passion

and hard work, we sought originality and entrusted artists who are

multitalented and creative.

Music, theatre, dance and carols will entertain young and old alike.

With their inventiveness, clowns, acrobats, jugglers and elves will

capture our imagination. Fairy tales will come to life and even puppets

at the puppet theatre will delight everyone.

We have remained faithful, at the lowest possible financial cost,

spending, like last year, only 10% of the money that had been spent in

previous years. This year’s Christmas events from the City of Athens

do not aim at an easy and ornate spectacle and they are not based on

thoughtless waste. They seek to revive the deeper, humanist and

universal meaning of Christmas and the New Year; to illuminate the

city, as is due to a European capital with a long tradition, culture and

history; to strengthen the solidarity that is so essential in these times.

They seek to offer to all a taste of joy, the hope of feasible prospects

and a breath of optimism.

Merry Christmas and a Happy New Year!

Giorgos Kaminis

Mayor of the City of Athens

 

The events begin on Tuesday 11th of December with the Illumination

of the city by the Mayor of Athens, Yiorgos Kaminis, at Syntagma

square.

Concert from the Symphonic Orchestra and the City of Athens Big

Band.

16 Christmas trees, which were created by 20 students of the sector

Interior Architecture of AKTO College using their own artistic

approach, were selected to adorn Syntagma square this year. The

trees are distinguished for their inspiration and originality. The City of

Athens undertook to highlight them by placing them to the Christmas

installation and with the use of technology, they became the

alternative, inventive and imaginative proposal adornment of the most

luminous square.

 

To πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί

The programme may be modified

 

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *