©Mynima-Hellas.com

Αντώνης Σαμαράς: «Η ανάκαμψη της οικονομίας πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης»

Αντώνης Σαμαράς: «Η ανάκαμψη της οικονομίας πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης»
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Την πρωταρχική σημασία που έχει για την κυβέρνηση η ανάκαμψη της οικονομίας και η έξοδος από την κρίση ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την παρουσία του στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κ. Σαμαράς παρακολούθησε την παρουσίαση που πραγματοποίησε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης για τις δράσεις, τους στόχους και γενικότερα τον προγραμματισμό του υπουργείου για το 2013, κάνοντας σα-φές ότι το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των κυβερνητικών θεμάτων.

Οι δράσεις του υπουργείου βασίζονται στο τρίπτυχο ρευστότητα-δημόσια έργα και διαρθρωτικές αλλαγές, στόχοι τους οποίους αγωνίζεται ακατάπαυστα να υλοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνταξίδεψε στο Βερολίνο με τον κ. Χατζηδάκη αναφέρθηκε στο «βελτιωμένο κλίμα, το οποίο βιώνουμε στις διεθνείς επα-φές», γεγονός που αποδείχθηκε και από την χθεσινή του συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και επανέλαβε ότι στην αλλαγή του πολιτικού κλίματος στο εξωτερικό έχει συντελέσει κατά κύριο λόγο ο ελληνικός λαός και οι θυσίες που πραγματοποιεί. Παράλληλα, στις δηλώσεις τόνισε ότι «οι πάντες αναγνωρίζουν την ανά-γκη να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση και την ανεργία, κυρίως των νέων».

Επισημαίνοντας εκ νέου ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η αξιοποίηση του κλίματος και των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών προκειμένου να προσελκύσουμε επενδύσεις, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί «με συγκεκριμένα «χρονο-στοχοδιαγράμματα», με συγκεκριμένα βήματα και όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις».

Τόνισε επίσης ότι οι επενδύσεις απαιτούν ρευστότητα, η οποία θα προέλθει από την ανα-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των καταθέσεων και από πρωτοβουλίες όπως είναι το ΕΤΕΑΝ και τα προγράμματα της ΕΤΕΠ. «’Έγιναν αλλαγές αλλά συνεχίζο-νται για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία. Το κράτος θα συμβάλει στην αξιοποίη-ση της κρατικής περιουσίας και των αποκρατικοποιήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

«Η πολιτική της σκληρής λιτότητας οδηγεί μόνο σε ύφεση, λουκέτα, ανεργία, φτώχεια και όχι σε δημοσιονομική πρόοδο και αυτό ο πρωθυπουργός θα όφειλε να το είχε διδαχθεί από το αποτέλεσμα της πολιτικής των δύο τελευταίων προκατόχων του. Όσο για τις περίφημες επενδύσεις-αποκρατικοποιήσεις, είναι πλέον σίγουρο ότι ο κ. Σαμαράς τις αντιλαμβάνεται ως ένα παζάρι εκποιήσεων και προσφορών, με απαραίτητο συμπλήρωμα τον συντελούμενο εργασιακό μεσαίωνα».

ΤΟ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Αυτό που ονομάζουν ανάκαμψη της οικονομίας η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ανάκαμψη της υψηλής κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που προϋποθέτει κατακρήμνιση των εργατικών λαϊκών στρωμάτων στη φτώχεια, στην ανασφάλεια. Ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, ξεπούλημα κρίσιμων υποδομών, φυσικού και ορυκτού πλούτου. Γι’ αυτό οι αναδιαρθρώσεις που εξαγγέλλουν ως προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων πρώτα απ’ όλα σχετίζονται με τις ριζικές ανατροπές των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις, στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, στις συντάξεις και στις όποιες κοινωνικές παροχές υπήρχαν.

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login