©Mynima-Hellas.com

Λάρισα:φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης… άργησε μια μέρα».

Λάρισα:φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης… άργησε μια μέρα».
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

( 28-1-2013 )

«Συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης… άργησε μια μέρα». παραχώρησε   η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έθεσε φέτος υπό τη αιγίδα της το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα», που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά στη Λάρισα, από 1 έως 15 Φεβρουαρίου.

Δίνοντας ουσιαστική βαρύτητα στις έννοιες της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης προς τον συνάνθρωπο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έθεσε φέτος υπό τη αιγίδα της το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα», που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά στη Λάρισα, από 1 έως 15 Φεβρουαρίου.

Μία μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών από όλους τους χώρους των Τεχνών, θα πλαισιώσει με ποικίλες δράσεις και σε διάφορους χώρους της πόλης το Φεστιβάλ, το οποίο αγκαλιάζουν και στηρίζουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο δήμος Λαρισαίων, το Επιμελητήριο Λάρισας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, η ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας και πλήθος συλλόγων κι εθελοντών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνέντευξη τύπου για τις φετινές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, του αντιδημάρχου κ. Άρη Γαλάτου και της υπεύθυνης πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Λαρισαίων κ. Βάσως Οικονόμου, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γ. Τσιαπλέ, του προέδρου της ΕΣΥΝΕ κ. Χρ. Γενιτσεφτσή, του κ. Δημήτρη Ακριβούλη, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας, του υπεύθυνου του τμήματος Μάρκετινγκ της ΠΑΕ – ΑΕΛ κ. Γιάννη Πόχου, της οργανωτικές επιτροπής του φεστιβάλ, του Συλλόγου Αργιθεατών Λάρισας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και άλλων συλλόγων κι εθελοντών που στηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια.

 

Στο φεστιβάλ αυτό το «εισιτήριο» δεν μπορεί να εκτιμηθεί με χρήματα, αλλά σε αισθήματα αγάπης και προσφοράς προς τον διπλανό μας που έχει ανάγκη και το «αντίτιμο» της εισόδου μπορεί να είναι ένα πακέτο μακαρόνια ή μερικά κουτιά γάλα…

Για εκδηλώσεις συνέργειας και συνεργασίας που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, έκανε λόγο ο κ. Αγοραστός, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Το σύνολο των δράσεων του φετινού φιλανθρωπικού φεστιβάλ είναι μία προσπάθεια ανθρώπων που πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Είναι μία προσπάθεια ανθρώπων που νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους. Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι τα τρόφιμα που μπορεί ο καθένας να προσφέρει για να βοηθήσει όλους όσοι έχουν ανάγκη. Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια που είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει και μεγάλα αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δείχνουμε ότι ο καθένας νοιάζεται για τον άλλον. Δεν πέσαμε, ευτυχώς, στην παγίδα του κοινωνικού κανιβαλισμού. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνεργάζονται, συμμετέχουν και προσφέρουν σε αυτή την προσπάθεια».

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε: «Λένε ότι η τέχνη δεν μπορεί να αυξήσει τους μισθούς ή να μειώσει την ανεργία. Εμείς απαντάμε ότι χρησιμοποιούμε την τέχνη για να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας.

Με το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα», που φέτος θέτουμε υπό την αιγίδα μας, «παντρεύουμε» την τέχνη με τον εθελοντισμό και την προσφορά και δείχνουμε στην πράξη ότι είναι ο άνθρωπος, ο διπλανός μας, ο συμπολίτης μας, που έχει για εμάς απόλυτη προτεραιότητα. Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες, τους συλλόγους και τους εθελοντές, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και με τους οποίους ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε «από καρδιάς» πάρα πολλά. Καλούμε λοιπόν όλους τους Λαρισαίους να παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις εκδηλώσεις και να προσφέρουν τρόφιμα, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, για έναν σκοπό που θεωρούμε πραγματικά ιερό».

Ο κ. Γαλάτος δήλωσε: «Είναι πολύ ευχάριστο που η τέχνη μπορεί να συνδεθεί με την προσφορά και αποδέκτες αυτής της σημαντικής προσπάθειας είναι οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Εύχομαι το φεστιβάλ αυτό να δυναμώσει και να ενισχυθεί με το πέρασμα του χρόνου, ώστε μέσα από τις δράσεις του να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο αυτούς που έχουν ανάγκη».

Ο εμπνευστής του φεστιβάλ κ. Ακριβούλης με τη σειρά του τόνισε: «Με αυτό το κάλεσμα μας αποσκοπούμε στην ευαισθητοποίηση του κοινού, προκειμένου να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία στη συνέχεια θα διαθέσουμε στην Ιερά Μητρόπολη, στα Συσσίτια των Αγίων Σαράντα, την Ελληνική Παιδική Μέριμνα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Λαρισαίων».

Ο κ. Τσιαπλές ανέφερε ότι «αν υπάρχει κάποιο κέρδος από την κρίση που μαστίζει τον τόπο μας, αυτή είναι η αλληλεγγύη που δείχνουμε προς τον συνάνθρωπο. Πρέπει όλοι μας να σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια που έχει ως ιερό σκοπό τη στήριξη των πιο ευαίσθητων, κοινωνικά και οικονομικά, ομάδων».

Τέλος, ο κ. Πόχος τόνισε: «Ανοίγουμε τις πύλες του FC Αρένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ώστε να ενισχύσουμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο, όσους χρειάζονται βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Το φεστιβάλ στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινωνικού συνόλου μέσα από πολλά ετερόκλητα δρώμενα, όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές και συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, εικαστικές δράσεις και εκθέσεις, που όλα όμως έχουν έναν κοινό προορισμό: φέρνουν στο επίκεντρο την τέχνη και την ενώνουν με την προσφορά στον συνάνθρωπο.

 

Αυτό που τονίζεται ιδιαίτερα είναι ο καθαρά φιλανθρωπικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ που πραγματοποιείται χωρίς την διαμεσολάβηση χρηματικών μέσων συναλλαγής. Η παρουσία των καλλιτεχνών είναι δωρεάν, η συμμετοχή του κοινού επίσης. Το μόνο που ζητείται ευγενικά είναι η συγκέντρωση τροφίμων όπως αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά, λάδι, μαρμελάδα, πελτές, ρύζι, φρυγανιές, όσπρια, κονσέρβες κτλ σε κιβωτούς τοποθετημένες σε ευδιάκριτα σημεία τέλεσης των εκδηλώσεων, προκειμένου να διανεμηθούν μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων σε συνάνθρωπους που βιώνουν πραγματική ένδεια.

 

Στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης οι κ. Νανά Μαυραντζά και Χρήστος Τοπαλίδης, καθώς και ο Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου

 

• Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ώρα έναρξης 18:30 μ.μ.

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών συγκροτημάτων που διοργανώνει ο σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος». Συμμετέχουν οι σύλλογοι Ποντίων Λάρισας, Κρητών φοιτητών, Αβδελιωτών «Η ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ», Ανατολιτών «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ», Κρανιωτών «Η ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ», Αμπελοκήπων Λάρισας, Καλαρρυτών, η Λέσχη Πολιτισμού ΔΟΠΑΕΛ, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» , ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος δήμου Κιλελέρ

 

• Moshpit Booze Bar, ώρα έναρξης 10 μ.μ.

Dj set από τη διεθνούς φήμης DJ Anna Mystic

 

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου

• Stage Live, ώρα έναρξης 10 μ.μ.

Live από τη μουσική ομάδα «Βόρεια Αστέρια»

 

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου

• Μικρό Θέατρο, ώρα έναρξης 11:00 π.μ.

Καλλιτεχνικό εργαστήρι μικρού θεάτρου καθώς και ανοιχτό παιδικό πάρτυ

• Moshpit Booze Bar, ώρα έναρξης 10 μ.μ.

Βραδιά Έθνικ μουσικής από το Mondo Bongo Radio

• Κιούμπρικ Μπαρ, ώρα έναρξης 10 μ.μ.

IMAGINE PARTY(όταν το περιοδικό imagine συναντά το Kubrick )

 

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου

• Θέατρο Τεχνών, ώρα έναρξης 9 μ.μ.

Θεατρική παράσταση «Ζητείται ψεύτης»

 

 

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

• Μπυραρία Seven Drafts, ώρα έναρξης 10 μ.μ.

Live από το μουσικό σχήμα «Smokin Wood»

• MOSH PIT BOOZE BAR, ώρα έναρξης 10 μ.μ.

80’S PARTY

 

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου

• SEVEN DRUFTS: DANSE CLUB LATIN PARTY ), ώρα έναρξης 9 μ.μ.

• Καφενείο τα KANAΡΙΑ: Μέλη του Συλλόγου «Παλαίστρα Ελασσόνας» απαγγέλουν ποίηση και διαβάζουν λογοτεχνικά κείμενα, ώρα έναρξης 9 μ.μ.

 

 

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου

• STAGE LIVE:THE NOMADS(SWE)+SCREAMING DEAD BALOONS(LA), ώρα έναρξης 10 μ.μ.

• SALE Café bar: STAND UP LOVE STORY: love is in the air (ηθοποιοί: Στελλα Τσάτσιου-Γιάννης Χαρισμαϊδης σκηνοθεσία:΄Ακης Μητσιούλης, ώρα έναρξης 9 μ.μ.

• ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

“Τρώγονται τα παραμύθια;” ένα νόστιμο πρόγραμμα αφήγησης για όλες τις ηλικίες από την παραμυθού Λένα Χαϊδούτη, ώρα έναρξης 7:30 μ.μ.

• MOSH PIT BOOZE BAR: Two hands are not enough LIVE, ώρα έναρξης 10 μ.μ.

 

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου

• STAGE: «ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ» χοροθέατρο OFF ART ΕLVIS INABAR: HOUSE PARTY DJ PASO DOBLE, ώρα έναρξης 9:30 μ.μ

 

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου

• STAGE: «ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ» χοροθέατρο ΟFF ART SEVEN DRUFTSLIVE: BLUES TRACKERS, ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.

 

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου

• SEVEN DRUFTS LIVE: KICKIN MULES, ώρα έναρξης 10 μ.μ.

• Τ.Ε.Ι ΛΑΡΙΣΑΣ: ΠΑΡTY ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ώρα έναρξης 10 μ.μ.

 

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου

• FABRICA: VALENTINE SURPRISE PARTY, ώρα έναρξης 10 μ.μ.

• Καφενείο τα KANAΡΙΑ: Τα μέλη του Συλλόγου «Παλαίστρα Ελασσόνας» απαγγέλουν ποίηση και διαβάζουν λογοτεχνικά κείμενα με ώρα έναρξης 9 μ.μ.

 

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου

• STAGE LIVE: SAMSARA BLUES EXPIRIMENT, ώρα έναρξης 10 μ.μ.

• KUBRICK: last call party, ώρα έναρξης 10 μ.μ.

 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ καλεί όλους τους φιλάθλους να φέρουν στους εντός έδρας αγώνες ΑΕΛ –ΦΩΚΙΚΟΣ και ΑΕΛ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, στο γήπεδο τα εξής τρόφιμα μακράς διάρκειας: αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, λάδι, μαρμελάδα, τοματοπελτές, φρυγανιές, όσπρια, κονσέρβες, γάλα συμπυκνωμένο, για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – παράρτημα Λάρισας συγκεντρώνει τρόφιμα και ρούχα στο κεντρικό περίπτερο στο Άλσος Λάρισας( 1ο ξύλινο σπιτάκι)

Στο PEOPLE café-bar θα βρίσκεται σταθερή «κιβωτός» για την συγκέντρωση τροφίμων.

 

 

 

 

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login