Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Πληρώνουμε το γεγονός ότι ανεχθήκαμε πολλαπλά φαινόμενα βίας

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Πληρώνουμε το γεγονός ότι ανεχθήκαμε πολλαπλά φαινόμενα βίας
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

6 Ιανουαρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ, ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ MEGA CHANNEL ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, κ.κ. ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ.

 Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Πληρώνουμε το γεγονός ότι ανεχθήκαμε πολλαπλά φαινόμενα βίας στην πόλη και στη χώρα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, να μην πω δεκαετίες. Μέσα στην κρίση, όχι μόνο την οικονομική, και του πολιτικού συστήματος, όπου πολύ γρήγορα χάνουν το κύρος τους άνθρωποι και αξίες, βλέπετε ξαφνικά τι μπορεί να γίνει. Ελπίζω ότι όσο θα καλυτερεύει η κατάσταση, όλο και πιο πολύ θα συσπειρώνεται ο κόσμος, ο οποίος επιθυμεί τη δημοκρατική ομαλότητα. Προς το παρόν, και έως ότου γίνει αυτό, εγώ δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαι δήμαρχος της πόλης της Αθήνας και θα διασχίζω την πόλη, όπου θέλω, όποτε θέλω. Και με όποιον θέλω. Αυτό έχω να πω.

 

ΔΗΜ: Μπορείτε να μας πείτε που έχετε καταλήξει για το τί γινόταν στη Βίλα Αμαλίας; Γιατί ακούμε από διάφορους πολιτικούς χώρους να τους υποστηρίζουν.

 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Να σας πω την άποψη μου. Η «Βίλα Αμαλίας» τελούσε υπό κατάληψη από το 1990. Είναι ένας χώρος όπου παλαιότερα γίνονταν πάρα πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ήταν, παλαιότερα, ένας χώρος συνάντησης και συζήτησης. Είναι ένα σύμβολο για πολλούς από τους ανθρώπους αυτού του χώρου και γι’ αυτό ακριβώς αντιδρούν σε αυτή την περίοδο. Εγώ δεν έχω αντίληψη αν γίνονταν παράνομες πράξεις μέσα στη Βίλα Αμαλίας. Αλλά φυσικά η αστυνομία για να εισβάλλει έχει τους δικούς της λόγους.

 

ΔΗΜ: Παλιότερα, όταν γίνονταν τα μεγάλα επεισόδια στο κέντρο, οι πληροφορίες ήταν ότι εκεί ήταν το ορμητήριο.

 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Αυτό ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που ήταν δραστήριοι μέσα στη Βίλα Αμαλίας, και δεν ήταν αυτής της κατηγορίας. Αλλά φυσικά δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα.

 

ΔΗΜ: Δεν το έχει αντιμετωπίσει ο δήμος το φαινόμενο όπως θα έπρεπε. Δεν έχει κινητοποιήσει τον κόσμο που είναι εναντίον σε αυτές τις βιαιότητες, να κάνει κάποιες εκδηλώσεις.

 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Εκεί που ο δήμος είχε τον λόγο, ήταν η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, που και αυτή τελούσε υπό κατάληψη. Ο δήμος διοργάνωσε προ ημερών πάρα πολλές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, συμβολικά, για να καταδείξει ότι αυτή η πόλη υποφέρει από τις καταλήψεις και τα άβατα. Ότι τα δημόσια και δημοτικά κτίρια πρέπει να επανέλθουν στη δημοκρατική πλειοψηφία της πόλης, η οποία εκφράζει αυθεντικά τους κατοίκους. Αυτό το έχουμε διακηρύξει «urbi et orbi». Και σας μιλάω για τη συμβολική κίνηση που έγινε και αφορά τη δημοτική αγορά της Κυψέλης. Η περίπτωση με τη Βίλα Αμαλίας, είναι μια ιστορία καθαρά αστυνομικού χαρακτήρα. Δεν την προκάλεσα εγώ, η αστυνομία μπήκε μέσα. Παρ όλα αυτά, δεν χάνω ευκαιρία κι αυτή τη στιγμή το δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν αποδέχομαι τις καταλήψεις

 

ΔΗΜ: Φοβάστε ότι αυτές οι επιθέσεις θα κλιμακωθούν;

 

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Μπορεί βραχυπρόθεσμα, ναι. Αλλά επειδή πιστεύω ότι θα επικρατήσουν οι δυνάμεις, οι οποίες απεχθάνονται τη βία και θεωρούν ότι οι αντιπαραθέσεις πρέπει να γίνονται μέσα στο δημοκρατικό και συνταγματικό πλαίσιο. Πιστεύω ότι και μεσοπρόθεσμα ακόμα, δεν θα κλιμακωθούν. Και σε κάθε περίπτωση, ό, τι και να γίνει, το δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι αιρετοί θα πρέπει να βρίσκονται ανάμεσα στους πολίτες. Εγώ αυτό θα κάνω διαρκώς.

 

 

 

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *