©Mynima-Hellas.com

Πατρα:Συνεντευξη τύπου για την τελετή έναρξης του πατρινού Καρναβαλιού ,απο Χαράλαμπο Καρκούλια

Πατρα:Συνεντευξη τύπου για την τελετή έναρξης του πατρινού Καρναβαλιού ,απο  Χαράλαμπο Καρκούλια
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

14-1-2013

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», ο πρόεδρος Χαράλαμπος Καρκούλιας τόνισε:

«Σε μια περίοδο κάθε άλλο παρά ευοίωνη και φιλική, το Πατρινό Καρναβάλι ανοίγει τα φτερά του και μας καλεί να αφεθούμε στη ξεγνοιασιά και στη μαγεία του.

Μια ανεπανάληπτη νησίδα κεφιού και απόδρασης στον ωκεανό της γκρίζας καθημερινότητας, σε μια από τις μεγαλύτερες χρονικές διάρκειές της- δυο περίπου μήνες αφού θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου – φιλοδοξεί να μας παρασύρει και να μας σαγηνεύσει στα συναρπαστικά μονοπάτια της χαράς, της διασκέδασης, της ανατροπής και της δημιουργίας.

Βρισκόμαστε στη φάση των τελικών πυρετωδών προετοιμασιών για να υλοποιήσουμε την μεγάλη Γιορτή της Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2013, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

Με γνώμονα προσαρμοσμένο στα δύσκολα οικονομικά δεδομένα της εποχής, προχωρήσαμε στο σχεδιασμό μιας Ημέρας Έναρξης, η οποία δεν στερείται σε τίποτα την αισθητική, την ποιότητα και τα αυθεντικά στοιχεία της καρναβαλικής διασκέδασης.

Mε εκδηλώσεις που απλώνονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και με κορύφωση το βράδυ, η φετινή Ημέρα Έναρξης φιλοδοξεί να κατεβάσει τους Πατρινούς στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Γεωργίου και στους γύρω δρόμους όλη τη μέρα και να τους επιφυλάξει δυνατές συγκινήσεις, σπάνιες εμπειρίες, πολύ πολύ κέφι, προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν ενεργά στη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Φέτος η συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων στηρίζεται στην τοπική καλλιτεχνική δημιουργία, αφού ένας τεράστιος αριθμός μεμονωμένων, ομάδων και λοιπών συντελεστών ενώνει δυνάμεις και κρατά στα χέρια του τη γιορτή της Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η άμεση ανταπόκριση του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού στο κάλεσμά μας μάς γεμίζει με ελπίδα και περηφάνια και οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους θερμά. Ο ενθουσιασμός και το συλλογικό πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύουν σηκώνουν ψηλά τον πήχη της πόλης και μας κάνει να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Οι δράσεις το Σάββατο θα αρχίσουν από τις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθούν αργά τη νύχτα επιφυλάσσοντας απροσδόκητες συναντήσεις με το κέφι και την ευρηματικότητα, μεταφέροντας σε όλη την Ελλάδα το χαρμόσυνο μήνυμα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Με έμφαση στις δράσεις για παιδιά όπου αντικατοπτρίζεται η μοναδική μαγεία του Καρναβαλιού των Μικρών, με μουσικές δράσεις, συναυλίες συγκροτημάτων, χορό, παιχνίδια κρυμμένου Θησαυρού, θέατρα δρόμου, πρωτότυπες δράσεις από πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους, με Graffiti- Skate και πολλές άλλες εκπλήξεις θα γεμίσουμε με χαμόγελο, ατέλειωτη κίνηση, χρώμα, εξωστρέφεια και ζωή την Πάτρα πυροδοτώντας το καρναβαλικό όνειρο.

Το απόγευμα θα συντονιστούμε στους ρυθμούς του δημοφιλούς νεανικού συγκροτήματος Vegas από την Αθήνα, ενώ το βράδυ θα υποδεχτούμε και θα «δοξάσουμε» το Βασιλιά Καρνάβαλο. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Πατρέων θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού και όλοι μαζί θα δηλώσουμε «αθεράπευτα» παρόντες στην πλατεία της Καρναβαλικής Πρωτεύουσας. Η καρναβαλική ατμόσφαιρα θα διατηρηθεί ως αργά τη νύχτα με djs.

Καλώ όλους τους Πατρινούς να κατέβουν στο κέντρο της Πάτρας και να υποδεχτούμε όλοι μαζί το Καρναβάλι μας διαλύοντας τα σύννεφα της αβεβαιότητας και ξεσηκώνοντας όλη την πόλη

Καλό Καρναβάλι σε όλους».

Στη συνέχεια η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά και ο Παναγιώτης Φαφούτης έδωσαν λεπτομέρειες για τις δράσεις της Γιορτής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

H καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Κουρμπανά τόνισε ότι θα είναι μια πρώτη δυνατή δόση για τους Πατρινούς αλλά και τους επισκέπτες της περιφέρειας να νιώσουν τι σημαίνει για μας Καρναβάλι το Γενάρη. Επίσης υπογράμμισε την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί βραδινό δρώμενο που θα διαφοροποιήσει τη γενικότερη εικόνα από την περσινή Ημέρα Έναρξης. Μάλιστα αναφερόμενη στην πομπή του Βασιλιά Καρνάβαλου και του τελάλη που θα συνοδεύονται από ποδηλάτες, είπε ότι θα ξεκινήσει από την οδό Γούναρη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Γούναρη-Αγίου Ανδρέου-Ερμού-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό.

Σχετικά με τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού η Μρία Κουρμπανά είπε ότι η επιλογή έγινε ανάμεσα σε 8 κοπέλες που δήλωσαν συμμετοχή. Η επιλεγείσα Ερατώ Μπερλέμη, που κατάγεται από την Ακράτα και ζει στην Πάτρα, συγκεντρώνει την ομορφιά, την επικοινωνιακή δυνατότητα, τη γνώση για το Καρναβάλι και τη διαθεσιμότητα να είναι παντού παρούσα, σε όλες τις εκδηλώσεις που θα κληθεί. Στοιχεία που βάρυναν ως κριτήρια στην τελική επιλογή. Η πρώτη εκδήλωση που θα είναι παρούσα η Βασίλισσα, θα είναι η Γιορτή της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης είπε πως το φετινό εγχείρημα αποτελεί συνέχεια της περσινής Ημέρας Έναρξης και εκτείνεται με δράσεις καθόλη τη διάρκεια της μέρας, αφού δεν εξαντλείται μόνο σε ένα κεντρικό βραδινό δρώμενο, φτιαγμένο για τους τηλεοπτικούς δέκτες. «Εμείς δεν θα έχουμε την καλλιτεχνική ευθύνη των δουλειών που θα παρουσιαστούν αλλά ο ρόλος μας είναι να συντονίσουμε αυτή την ολοήμερη γιορτή. Κάθε στιγμή που θα πραγματοποιηθεί τη θεωρώ εξίσου σημαντική και δεν ξεχωρίζω κάτι. Το Καρναβάλι το βλέπω καθαρά ψυχικά και καλλιτεχνικά και καθόλου πολιτικά», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ρεκόρ αγάπης, είπε ότι στόχος στις 5μμ στην πλατεία Γεωργίου είναι να μαζευτούν όσο το δυνατό περισσότερα ζευγάρια που θα χορέψουν μπλουζ, ενώ για την προσωπική του επιλογή, τους Vegas τόνισε ότι υποστηρίζουν ιδανικά τη μετάβαση από το μη ντυμένο στο ντυμένο, από το προ Καρναβαλιού στο Καρναβάλι, που πρεσβεύει η Ημέρα Έναρξης.

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login