Γεώργιος Κόκκοτας

Ρίξανε τη Βουλγάρικη Κυβέρνηση οι λαϊκές εξεγέρσεις.

Ρίξανε τη Βουλγάρικη Κυβέρνηση οι λαϊκές εξεγέρσεις.
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Σήμερα, στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρικής Δημοκρατίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε την παραίτηση του και την παραίτηση του υπουργού οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ ενώ κατά τις απογευματινές ώρες έπεσε και η κυβέρνηση.

 

Ο Βουλγάρικος λαός τις τελευταίες δυό βδομάδες αγωνίζεται σκληρά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κυβερνώντος κόμματος αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αποκορύφωμα την Κυριακή 17 Φλεβάρη που μαζεύτηκαν 100.000 άτομα σ’όλη τη Βουλγαρία, βάζοντας πλέον τις θέσεις του για κοινωνικοποίηση των πηγών ενέργειας, δημοσίων υπηρεσιών και μέσων παραγωγής και λαϊκή εξουσία που θα έρχεται σ’ευθεία ρήξη με τα μονοπώλια.

 

Χθες το απόγευμα, σε πορεία που έγινε στη Σόφια, εισέβαλλαν ακροδεξιοί προβοκάτορες της АТАКА και του ВМРО και άρχισαν τις υβριστικές και σωματικές επιθέσεις ενάντια στους αστυνομικούς ούτως ώστε να διαλυθεί η πορεία με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να βρεθούν ανάμεσα στην προβοκάτσια και την βία των αστυνομικών. Έγιναν πάνω από 30 συλλήψεις.

 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε δηλώσεις του τύπου «Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε», «Δεν μπορώ να μείνω και να κοιτώ τη ματωμένη Γέφυρα του Αετού», «Κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για εμάς» για να δικαιολογήσει την παραίτηση του και να ρίξει λάσπη στα μάτια του ξεσηκωμένου λαού και να τον πείσει ότι δεν είναι κόλπο για να διατηρηθεί η αστική εξουσία.

 

Δεν είναι γνωστό το τι θα γίνει στο σύντομο μέλλον, τα στοιχεία δείχνουν πως μάλλον η χώρα δε θα πάει σε μεταβατική κυβέρνηση μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βουλγάρικος λαός θα συνεχίσει να διαδηλώνει και να πολεμάει για τα ταξικά δικαιώματά του.

 

Γεώργιος Κόκκοτας από Φιλιππούπολη, για το Mynima Hellas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες απ’τον Πλάμεν Πένεβ, Φωτογράφο των Διαδηλώσεων.

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *