Γεώργιος Κόκκοτας

Διαδηλώσεις για λαϊκό και φθηνό ρεύμα στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Διαδηλώσεις για λαϊκό και φθηνό ρεύμα στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Πάνω από 3.000 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα κέντρικα γραφεία της EVN Bulgaria, από πορεία που ξεκίνησε απ’ την κεντρίκη πλατεία της πόλης, την 11η πρωινή, κατά της ιδιωτικοποίησης των μέσων παραγωγής ηλεκτρισμού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω απ’το κεντρικό ταχυδρομείο της πόλης και πραγματοποίησαν πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας ηλεκτροδότησης της Βουλγαρίας, απαίτωντας την επανακρατικοποίηση των μέσων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και λοιπών πρώην ΔΕΚΟ οι οποίες εχουν πλέον ιδιωτικοποιηθεί. Η εταιρία EVN Bulgaria, είναι θυγατρική της EVN AG (Energie Versorgung Niederosterreich), εταιρίας αυστριακών συμφερόντων, η οποία δημιουργήθηκε το 2005 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των μέσων παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου στο μεγαλύτερο μέρος του βουλγάρικου νότου.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε ειρηνικά, με τον κύριο όγκο της να περνά απο την κεντρική πλατεία της πόλης, έως τα γραφεία της EVN Bulgaria, όπου έκαψαν συμβολικά λογαριασμούς και τιμολόγια ρεύματος. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε έως τις 3:00 το μεσημέρι, όπου και σταμάτησαν ειρηνικά.

Παρόλα αυτά, δεν έλειψε η προβοκάτσια. Την νύχτα πριν την διαδήλωση, άγνωστοι προβοκάτορες εβάλαν φώτια σε δυο οχήματα της εταιρίας τα οποία ήταν σταθμευμένα. Η Ένωση Κομμουνιστών Βουλγαρίας και το κίνημα Τσε Γκεβάρα, οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της διαδήλωσης, καθώς και άλλων λαϊκών αντιδράσεων, καταδίκασαν την πράξη αυτή. Είναι πλέον γνωστό και ξεκάθαρο ότι πράξεις και περιστατικά ατομικής βίας, είναι καθαρά προβοκατόρικα και στρέφονται εναντίον του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

 

Θεόκλητος Γούνης απο Βουλγαρία, για το mynima-hellas.com.

 

 

 

Υλικό Φωτογραφιών:

http://mediacafe.bg/the-news/thenewsrazni/3029-protest-sreshtu-evn-plovdiv

http://komunistibg.wordpress.com/2013/02/10/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BE/

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *