Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νεα Δημοκρατια

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νεα Δημοκρατια
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Νέα Δημοκρατία: Είναι αληθινά ντροπή, οι αμετανόητοι υ-ποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν στην Ελλάδα, να το παίζουν σήμερα …αντιστασιακοί

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του κ. Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, η Νέα Δημοκρατία τον κατηγορεί μεταξύ άλλων για παραλήρημα και παράκρουση ανευθυνότητας, για έλλειψη πολιτι-κής και μόνιμο εκβιασμό προς πάσα κατεύθυνση. «Δεν μας εξέπληξε το πρόσφατο παρα-λήρημα του κ. Τσίπρα, ο ίδιος δεν έχει καταλάβει τι γίνεται ούτε στην Κύπρο ούτε στην Ευρώπη…» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και καταγγέλλει τον κ. Τσίπρα ότι σε τέτοιες κρίσιμες ώρες και για τόσο κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η Κυπριακή κρίση «ασκεί “πολιτική”, εξαπολύοντας καταγγελίες και ύβρεις κατά της Ελληνικής κυβέρνη-σης!».

Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία στηλιτεύει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση και κανένα εναλλακτικό σχέδιο και επισημαίνει την έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανεβάζοντας τους τόνους η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν έχει ντροπή», αφού προσπαθεί να αποκρύψει το ότι αυτό που καταγγέλλει ότι επιβλήθηκε στην Κύπρο – η φορολόγηση καταθέσεων – ήταν αυτό που τα στελέχη του και το ίδιο το πρόγραμμά του πρότειναν να συμβεί και στην χώρα μας, αλλά ούτε μνήμη καθώς «μιλάει πολύ για “αντίσταση”, αλλά ξεχνάει ότι το κόμμα του είχε υποστηρίξει ολόθερμα το Σχέδιο Ανάν».

Συνεχίζοντας τις ευθείες βολές, συνεχίζει την κριτική η ΝΔ και του κατα-λογίζει και ανυπομονησία καθώς σπεύδει να μιλήσει πολύ πριν ακόμα αποφασίσουν οι ίδιοι οι Κύπριοι για το πώς θα βγουν από την κρίση. Κάνοντας σαφές ότι η Ελλάδα και η κυβέρνησή της στήριξε και στηρίζει την Κύπρο και σε αυτή τη δοκιμασία, η Νέα Δημο-κρατία χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Τσίπρα ως «λόγια του αέρα και «πυροτεχνήματα» και του καταλογίζει παράκρουση ανευθυνότητας. Σχολιάζοντας δε την εναλλακτική του πρό-ταση, το «Σχέδιο Β», κάνει λόγο για «μόνιμο εκβιασμό προς πάσα κατεύθυνση» και του υπενθυμίζει ότι «το εθνικό συμφέρον δεν υπηρετείται ούτε με “παχιά λόγια”, ούτε με καταγγελίες φοιτητικού αμφιθεάτρου άλλων εποχών». Τέλος, η ανακοίνωση του Γραφεί-ου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει στον κ. Τσίπρα το αυτονόητο, ότι δηλαδή, «όταν διαχειρίζεσαι τις τύχες του λαού σου, σκέφτεσαι όλες τις εναλλακτικές λύσεις και όλα τα επόμενα βήματα και δεν προτείνεις “αποθανέτω η ψυχή μου”, ούτε “γαία πυρί μειχθήτω”…».

Ενδεικτική η στάση του αδερφού κόμματος του κ. Τσίπρα στο θέμα της Κύπρου. Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία με non paper αναφέρεται στη στάση του Die Linke, του «α-δελφού κόμματος του κ. Τσίπρα» στη Γερμανία και παραθέτει για όσους προβληματίζο-νταν αν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των καταθέσεων αποτελούν προσωπι-κές απόψεις των στελεχών του ή άλλη μια φαντασίωση των ΜΜΕ, το Link από το left.gr, την επίσημη σελίδα του Κομματικού Οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ:

Σύμφωνα με αυτό, οι θέσεις της Αριστεράς είναι «η καθιέρωση παντού στην Ε.Ε. ενιαίας ελάχιστης φορολόγη-σης των καταθέσεων, ώστε να μην δημιουργούνται φορολογικοί παράδεισοι». Παράλλη-λα, το κόμμα ζητά τη χρεοκοπία της Κύπρου, όπως συνέβη στην Ισλανδία και καλεί ευ-θέως την Κύπρο «να βάλει χέρι στους ανώνυμους λογαριασμούς ξένων μεγαλοκαταθε-τών». Επισημαίνοντας ότι αυτές ακριβώς τις θέσεις απορρίπτουν με πείσμα οι Κύπριοι τις τελευταίες μέρες, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του ότι κάθε φορά που προσπαθούν να διαψεύσουν οτιδήποτε, απλώς τα κάνουν χειρότερα. «Ο πολιτικός γυρολόγος ακραίων ιδεολογημάτων κ. Τσίπρας δεν χάνει ευκαιρία να δια-φημίζει την ταύτιση απόψεών του με το Die Linke, να διαδηλώνει μαζί τους, να δίνει συνεντεύξεις Τύπου και να φωτογραφίζεται σε κάθε ευκαιρία με τα στελέχη του, που ευ-θέως ζητούν το θάνατο της οικονομίας της Κύπρου», σημειώνει η ΝΔ και παραπέμπει στην ιστοσελίδα που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

 

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *