©Mynima-Hellas.com

Μαρκόπουλο Αττικης σε ύφεση η φωτια

Μαρκόπουλο  Αττικης σε ύφεση η φωτια
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Περιφέρεια Αττικής:Με δέκα υδροφόρες συνδράμει στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται κοντά στο Μαρκόπουλο στην Ανατολική Αττική.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρέας Πράσινος, καθώς και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Φουντάς, οι οποίοι προσπαθούν να συμβάλλουν στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.

Σε υφεση η φωτια  στο ξεροβούνι Μαρκόπουλου Αττικής που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00, μέσα σε κατοικημένη περιοχή μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Μαρκόπουλου. Έχει περιοριστεί σε χαράδρα, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Οι φλόγες απείλησαν να κάψουν σπίτια, ενώ εκκενώθηκε η κατασκήνωση Διονύσου- Κερατέας στην περιοχή της Κερατέας και 193 παιδιά απομακρύνθηκαν με λεωφορεία καθώς ο καπνός πήγαινε προς τα εκεί, κάνοντας αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Εκκενώθηκε, εξάλλου και το μοναστήρι της Αγίας Αννης, καθώς οι φλόγες έφθασαν μέχρι τα κτίριο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο και δέκα οχήματα των ΟΤΑ, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα απο αερός, επιχείρησαν 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στο συνοικισμό Μαλέχι πάνω από τον ιππόδρομο η φωτιά έφτασε στα σπίτια. Δύο αποθήκες έχουν υποστεί ζημιές, ενώ η φωτιά πέρασε πάνω από τον ιππόδρομο.

Την πυρόπληκτη περιοχή επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή. Στον τόπο βρέθηκε και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εμπρησμών.

Σύλληψη για την πυρκαγιά στα Κύθηρα

Επίσης, στα Κύθηρα συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια ο συντηρητής του δικτύου της ΔΕΗ, αφού η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει προχτές στο νησί φέρεται να προέρχονταν από το δίκτυό της.

Η Περιφέρεια Αττικής με δέκα υδροφόρες συνέδραμε  στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται κοντά στο Μαρκόπουλο στην Ανατολική Αττική

Ο  Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός δηλωσε οτι :

– Σε πρώτη φάση συνδράμουμε με 10 υδροφόρα οχήματα

– Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε απόλυτη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια μας ζητηθεί

– Συμμεριζόμαστε την αγωνία των κατοίκων που βλέπουν να κινδυνεύουν οι περιουσίες τους

Η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε δέκα υδροφόρα οχήματα στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στο Μαρκόπουλο στην Ανατολική Αττική.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρέας Πράσινος, καθώς και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Φουντάς, οι οποίοι προσπαθούν να συμβάλλουν στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Δήμου Μαρκόπουλου – Μεσογαίας θέτοντας σε επιφυλακή όλα τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει καθώς και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της. Σε πρώτη φάση συνδράμουμε στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης με δέκα υδροφόρα οχήματα, έχουμε στον τόπο της πυρκαγιάς την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κα Κισκήρα μαζί με τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και παραμένουμε σε απόλυτη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περεταίρω βοήθεια μας ζητηθεί. Συμμεριζόμαστε την αγωνία των κατοίκων που βλέπουν να κινδυνεύουν οι περιουσίες τους, ενώ θα πρέπει να σταθούμε και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για ακόμα μία φορά οι πυροσβέστες, καθώς και οι εθελοντές κάτοικοι της περιοχής για να σωθούν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές και να τεθεί επιτέλους υπό έλεγχο αυτή η καταστροφική πυρκαγιά.»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για το Σάββατο σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Χίο, Σάμο και Ικαρία, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιπτώσεις πυρκαγιών. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login