©Mynima-Hellas.com

Σε εξελιξη η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο πρός την αμερικάνικη πεσβεία στην Αθήνα

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία οδεύει η αντιιμπεριαλιστική πορεία των ΚΚΕ - ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, αυτή την ώρα, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού για τα 40 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 

Πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι συμμετέχουν στην πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 από τη Σταδίου.

 

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα. (Δείτε εδώ βίντεο με τη δήλωσή του).

 

Στην κορυφή της πορείας δεσπόζει το πανό της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ με σύνθημα: «95 χρόνια αγώνες και θυσίες του ΚΚΕ. Διδασκόμαστε και συνεχίζουμε για το λαό, με στόχο το σοσιαλισμό».

 

Με συνθήματα που αναγράφονται στα πανό όπως «Εργάτες και λαός τώρα συμμαχία, για την ανατροπή για την εξουσία» εργαζόμενοι από τον τομέα της βιομηχανίας διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για την ανατροπή της πολιτικής που διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων και τσακίζει τη ζωή της εργατικής τάξης.

 

Θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα και συνθήματα, από τους συγκεντρωμένους βρήκαν οι στρατευμένοι νέοι που παίρνουν μέρος στην πορεία, με το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

 

Τα συνθήματα «Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού» και «Υμνητές της χούντας, τώρα Χρυσαυγίτες όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» δονούσαν τη Σταδίου που ανέβαινε η μαζική και πολυπληθής πορεία του ΚΚΕ.

 

‘Οταν η πορεία περνούσε μπροστά από τη Βουλή ακούστηκαν τα συνθήματα «Αγώνας, ρήξη και ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» και «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ». Οι διαδηλωτές, που δέχθηκαν θερμά χειροκροτήματα από συγκεντρωμένους που ήταν μπροστά στα λουλουδάδικα, καλούσαν τον κόσμο να στηρίξει το ΚΚΕ με το σύνθημα «Εμπρός λαέ άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα» (Δείτε εδώ βίντεο με τα συνθήματα).

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία του ΚΚΕ ανέβηκε τη Σταδίου και μέσω της οδού Πεσματζόγλου βγήκε στην Πανεπιστημίου επειδή η αστυνομία έχει φράξει με δυνάμεις των ΜΑΤ τη συμβολή των οδών Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου Α’. Στο σημείο αυτό ήταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές από φοιτητικούς συλλόγους και άλλες πολιτικές δυνάμεις που κετευθύνθηκαν προς τη Βασ. Σοφίας μέσω της Φιλελλήνων και Αμαλίας, με κατεύθυνση προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

 

Για την απόφαση να απαγορευθεί το πέρασμα της πορείας από τη Βασιλέως Γεωργίου Α’, τηλεφωνικό διάβημα έκανε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

 

Τέλος να σημειωθεί ότι, όπως γίνεται κάθε χρόνο, μια μικρή ομάδα ΠΑΣΠιτών έφυγε από το Πολυτεχνείο περίπου στις 3.00 μ.μ. με την αιματοβαμμένη σημαία και μέσω της Ακαδημίας – Β. Σοφίας έφθασε στην αμερικάνικη πρεσβεία λίγο πριν τις 4 μ.μ..

 

πηγη http://www.902.gr/eidisi/politiki/31449/pros-tin-amerikaniki-presveia-odeyei-i-antiimperialistiki-poreia-ton-kke-kne#/0

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login