Πετρούλα Σίνη

Παρουσίαση του βιβλίου των σπουδαστών της Tabula Rasa με τίτλο ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Παρουσίαση του βιβλίου των σπουδαστών της Tabula Rasa με τίτλο ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa, για άλλη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά με ένα πολυσυγγραφικό βιβλίο. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα με τίτλο ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ που υπογράφουν 17 συγγραφείς, σπουδαστές του Εργαστηρίου και εκδόθηκε με τη χορηγία των εκδόσεων iwrite.gr.

Σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του βιβλίου, που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στο Art Express, στον Άλιμο, Δωδεκανήσου 17 (στάση μετρό Ηλιούπολης – τηλ. Επικοινωνίας 210 9938366).
Παρουσίαση του βιβλίου των σπουδαστών της Tabula Rasa με τίτλο ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
Το βιβλίο θα προλογίσουν ο κ. Παναγιώτης Καποδίστριας, ιδρυτής της Tabula Rasa και η καθηγήτρια της Λογοτεχνικής Γραφής, Αντιγόνη Πόμμερ. 

 
Αποσπάσματα θα διαβαστούν από τους ίδιους τους συγγραφείς.
 
Οι συγγραφείς:
Μαρία Βανιώτη, Αργύρης Γιαμάλογλου, Σταυρούλα Δάμπαλη, Πάρης Κλαρνέτατζης, Τζένη Κουμπή, Μάγδα Κουτσούκου, Ανδρέας Κριτσιμάς, Καλλιόπη Βίλλυ Κωτούλα, Ελίνα Λαγουδάκη, Γιούλη Μακρή, Κωνσταντίνος Παλίλης, Σταυριανή Σιδέρη, Λητώ Συμβουλίδου, Χαρά Σωτηροπούλου, Θάλεια Τζίμκα, Χρήστος Χαρακόπουλος και Λυδία Ψαραδέλλη

Εξ αποστάσεως (μυθιστόρημα)

Η δημιουργική εκδοτική ομάδα του iWrite.gr και η ομάδα του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής «Tabula Rasa» συνεργάστηκαν για την έκδοση ενός ιδιαίτερου (συλλογικού!) μυθιστορήματος με τίτλο “Εξ αποστάσεως”, ο οποίος κυκλοφορεί ήδη για όλο το ελληνόφωνο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για μία άκρως προσεγμένη έκδοση που (όπως όλα τα βιβλία που σχεδιάζονται στα ατελιέ μας) ακολουθεί τα ευρωπαϊκά εκδοτικά standards και φιλοξενεί στις σελίδες του ένα μυθιστόρημα πολυσυγγραφίας που υπογράφουν οι σπουδαστές του εργαστηρίου.

Το εκδοτικό ατελιέ του iWrite ανέλαβε τον σχεδιασμό της μακέτας εξωφύλλου και οπισθοφύλλου, την καλλιτεχνική σελιδοποίηση και την τυπογραφική παραγωγή του μοναδικού αυτού έργου, το οποίο ξεχωρίζει (όπως και τα υπόλοιπα βιβλία μας) για την ποιότητα του χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε και τη γενικότερη αίσθηση “πολυτέλειας” που αποπνέει στο εξώφυλλο και στις 282 σελίδες του (διαστάσεων 14 x 21 εκατοστών). Τέλος, η εκδοτική μας ομάδα έχει αναλάβει την καλλιτεχνική σχεδίαση promo υλικού για τα book events του βιβλίου!

Για το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν στο παρόν project χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά open source προγράμματα, ενώ η ανάπτυξη έγινε σε περιβάλλον Mac OS X.

Τα software packages που χρησιμοποιήθηκαν είναι:
GIMP | Scribus | OpenOffice

κείμενο οπισθοφύλλου

Παραμονή Χριστουγέννων. Ένας πυροβολισμός χαλάει την γιορτινή ατμόσφαιρα και ενώνει τις ζωές επτά ανθρώπων, άγνωστων μεταξύ τους. Μία σφαίρα. Δύο δολοφονίες. Μία απαγωγή και ένας νεκρός σκύλος που μπαίνει σε έναν τάφο που δεν προορίζεται γι αυτόν. Και η περιπέτεια ξεκινά. Επτά άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την μοίρα τους αλλά και με τα όνειρά τους. Θύτες και θύματα της ζωής προσπαθούν να ξεφύγουν από το πεπρωμένο αλλά και από τα δίχτυα της αστυνομίας. Ανάμεσά τους γεννιούνται συναισθήματα, μίση, υποψίες και πάθη. Τα όνειρά τους γιγαντώνονται και οι επιθυμίες τους γίνονται ακατανίκητες. Η νέα ζωή είναι πρόκληση αλλά η παλιά τροχοπέδη. Θα μπορέσουν να αλλάξουν τη μοίρα τους; Είναι δυνατόν να νικήσουν το παρελθόν;
Ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα που υπογράφουν 17 πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς – σπουδαστές του Tabula Rasa (Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής), με την ευγενική χορηγία των εκδόσεων iWrite.gr

σχετικά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Tabula Rasa»

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Tabula Rasa» ιδρύθηκε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό στο χώρο της συγγραφής τηλεοπτικών, κινηματογραφικών, θεατρικών και λογοτεχνικών κειμένων.
Στο Εργαστήρι θα μάθεις τα μυστικά που θα σε οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του έργου σου. Μπορείς να κάνεις πράξη την ιδέα σου! Αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου, χωρίς να κρύβεις τις ευαισθησίες σου. Στην τέχνη η ευαισθησία είναι αρετή.
Με τη σωστή καθοδήγηση θα βελτιώσεις την προφορική αλλά κυρίως τη γραπτή σου έκφραση, ανακαλύπτοντας το πάθος, τη δύναμη και τη φαντασία που σίγουρα διαθέτεις.

https://www.facebook.com/pages/

Art Express
17 Dodekanisou, 174 56 Kalamáki, Attiki, Greece
Εμφάνιση χάρτη · Λήψη οδηγιών

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login