©Mynima-Hellas.com

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ… ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014 ..ΑΡΧΙΖΕΙ…

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ…  ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014  ..ΑΡΧΙΖΕΙ…
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Στη φετινή Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, που έχει ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», οι δυνάμεις της πόλης και της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας παίρνουν τα ηνία.

ΠΑΤΡΑ 16-1-2014

Η Πάτρα φορά τα γιορτινά της και δίνει ραντεβού στην πιο μεγάλη ώρα της. Το Πατρινό Καρναβάλι 2014 στην αφετηρία και όλα είναι έτοιμα για να δοθεί το έναυσμα για τη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Το Πατρινό Καρναβάλι προσπερνά προβλήματα, καθημερινά άγχη και δυσκολίες και θέτει σε πλήρη κίνηση τις μηχανές του καλώντας μας όλους να επιβιβαστούμε στο όχημα του για να μας συνεπάρει κάνοντας πράξη την πιο «τρελή» απόδρασή μας από την πραγματικότητα. Όλα συντονίζονται σε καρναβαλικούς ρυθμούς, τα χαμόγελα ανθίζουν στα πρόσωπα όλων, οι διαθέσεις αλλάζουν και η χαρά κάνει την εμφάνισή της ζεσταίνοντας τις καρδιές μας.

Για 44 μέρες όλα συνηγορούν σε καρναβαλικό ρυθμό και εκπέμπουν μια ανάλαφρη, φρέσκια και αισιόδοξη νότα που θα αγκαλιάσει όλους τους Πατρινούς -και όχι μόνο- κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης.

Η πρώτη πράξη θα ξετυλιχτεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου με την Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού να γίνεται αφορμή χαράς και ξεφαντώματος. Η μεγάλη υπαίθρια γιορτή της Πάτρας θα μεταμορφώσει το κέντρο της πόλης σε πεδίο αυθεντικής καρναβαλικής διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων ιδεών, καλλιτεχνικής δημιουργίας, σάτιρας και κεφιού επιφυλάσσοντας σε συμμετέχοντες και θεατές συναρπαστικές περιπέτειες και απροσδόκητες συναντήσεις με τη χαρά της ζωής.

Μια θαυμάσια ευκαιρία για τους Πατρινούς να κατέβουν στο δρόμο και να ξεδώσουν με την ψυχή τους. Η ώρα της συμμετοχής όλων μας.

Στη φετινή Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, που έχει ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», οι δυνάμεις της πόλης και της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας παίρνουν τα ηνία. Μια εκδήλωση από τον πολίτη για τον πολίτη γεμάτη ζωντάνια, αμεσότητα και ουσία εμποτισμένη με όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της καρναβαλικής διασκέδασης.

Από τις 11 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα οι δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα διαδέχονται η μία την άλλη με ασταμάτητο ρυθμό και θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης.

Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και ελπίδα δημιουργώντας την αίσθηση μιας ατέλειωτης γιορτής. Καρναβαλικές εστίες και απρόοπτες συναντήσεις θα ξεσηκώσουν ευχάριστα μικρούς και μεγάλους κάνοντας το κέντρο της πόλης να στροβιλιστεί στους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η φετινή Ημέρα Έναρξης αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον αφού κατόπιν απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου οι έμποροι θα κρατήσουν τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα συμμετέχοντας με διευρυμένο ωράριο στη μεγάλη γιορτή της πόλης και συμβάλλοντας με τον τρόπο τους καθοριστικά στην τόνωση της ατμόσφαιρας και στην μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην πόλη.

 

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 

Επίκεντρο και κύριο πεδίο που θα ξετυλιχτούν οι περισσότερες δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα είναι η πλατεία Γεωργίου Α΄, ενώ δράσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στον πεζόδρομο της Παντανάσσης και στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου (μεταξύ Κανακάρη και Καραϊσκάκη).

Συμμετέχουν από το πρωί έως το μεσημέρι: Μπαντίνα Δήμου Πατρέων, η ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos με βόλτες και ακροβατικά στο κέντρο της πόλης, ο Εμπορικός Σύλλογος με τη διοργάνωση παιχνιδιών όπου θα μοιραστούν δώρα στο κοινό, η Bασιλική Μουρίκη και το συγκρότημα 5 Worlds Apart, τρεις Δράκοι (με τα παιδιά του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων και με τη συνοδεία του μουσικού άρματος και της Μπαντίνας) που με εκκίνηση στις 11.45 από τρία διαφορετικά σημεία (πλατεία Όλγας, πλατεία Τριών Συμμάχων, Παντανάσσης κάτω μέρος) θα καταλήξουν στην πλατεία Γεωργίου, το συγκρότημα Decadance με ντίσκο ρυθμούς, η Χοροέκφραση της Ιωάννας Ζαχαροπούλου σε χορογραφίες μοντέρνες και zumba, οι Party Time ST (το νεανικό συγκρότημα των μουσικών εκπαιδευτηρίων Θεοδώρου) με καρναβαλικά τραγούδια, το συγκρότημα Esthetics και η Δώρα Παπαγιαννάκη σε funk και latin ήχους, οι Μag ζωντανά σε hip-hop μουσική, η Σχολή Χορού Salsa Eterna σε salsa χορογραφίες, o Σύλλογος «Tanguera Tango Argentino Patras» σε tango χορογραφίες, η Σχολή Χορού Keep Dancing της Μίνας Παναγιωτοπούλου, το συγκρότημα Madhouse με pop τραγούδια και η Σχολή Χορού Athletic Dance Studio Patras του Patrick Kolodziejski.

Παράλληλα το πρωί στον πεζόδρομο της Παντανάσσης οι Πρόσκοποι της Πάτρας (λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές από την Περιφέρεια Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου) θα κάνουν διασκεδαστικά προσκοπικά παιχνίδια στην καρδιά της πόλης, ενώ στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου (μεταξύ Κανακάρη και Καραϊσκάκη) προς το μεσημέρι θα εμφανιστούν οι Party Time ST (το νεανικό συγκρότημα των μουσικών εκπαιδευτηρίων Θεοδώρου) με καρναβαλικά τραγούδια και θα πραγματοποιηθεί θεατρικό παιχνίδι μουσικοκινητικής αγωγής με τη συμμετοχή των παιδιών με εμψυχώτρια τη Μαριλένα Καλογεράκη.

 

ΤΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 

Το μεσημέρι ο τελάλης, που καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα διαλαλεί το μήνυμα της έναρξης σε όλη την Πάτρα, με την καρναβαλική συνοδεία του και τους σοκολατορίχτες θα καταλήξουν στις 13.00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο και θα παραδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, το οποίο και θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 2 Μαρτίου.

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, οι δράσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα γύρω στις 19.00 και το κυρίως μέρος τους στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄.

Η παρλάτα «Μπούλες» του Κωνσταντίνου Μάγνη και με τη συμμετοχή των Τζίμη Πολίτη και Γιάννη Πετρούτσου, θα έχει συνεκτικό ρόλο συνδέοντας τα δρώμενα και θα σχολιάζει με περιπαικτική καρναβαλική και σκωπτική διάθεση. Η συναυλία της 29μελούς Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» μαζί με λυρικούς τραγουδιστές από το Studio Όπερας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (Νικόλα Μαραζιώτη, Λίνα Γερονίκου, Αλίκη Ζαφείρη, Θεοδώρα Ζήκου, Μαριέττα Σαρρή), που θα παρουσιάσουν ιταλικές καντσονέτες και ταραντέλες, το σόου με φωτιές «Saltibagos on Fire» από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos και χορός Jungle από τη Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια θα δώσουν το κλίμα και θα προθερμάνουν την ατμόσφαιρα ανεβάζοντας το θερμόμετρο της διασκέδασης και του κεφιού.

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στο πλαίσιο του τελετουργικού στις 20.30 θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνο Τρίγγο και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά. Με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν την πατραϊκή νύχτα, η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.

 

ΟΙ ΜΕΛΙSSES

 

Το κέφι θα κορυφωθεί με τη συναυλία του μοντέρνου, δημοφιλούς, νεανικού συγκροτήματος ΜΕΛΙSSES που θα πραγματοποιηθεί στις 20.45 στην πλατεία Γεωργίου A΄ και αναμένεται να ενθουσιάσει τους πολυάριθμους φίλους του γκρουπ με τους pop και χορευτικούς ήχους τους και τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Τις «Μέλισσες» αποτελούν οι Χρήστος Μάστορας: φωνητικά, Θάνος Λαϊτσας: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Κώστας Μαυρογέννης: μπάσο, Παντελής Κυραμαργιός: πλήκτρα και Ιάκωβος Σαμπσάκης: ντραμς.

Για τις «Μέλισσες» όλα άρχισαν τον Μάιο του 2008 όταν ο Χρήστος ως τραγουδιστής, ο Ιάκωβος ως ντράμερ, ο Κώστας ως μπασίστας και ο Θάνος ως ηχολήπτης αλλά και κιθαρίστας έπαιζαν live σε μια μουσική σκηνή.

Η ιδέα για την δημιουργία μιας μπάντας ξεκίνησε από τον Ιάκωβο, κάτι που ο Θάνος κι ο Χρήστος είχαν ήδη σκεφτεί. Έτσι μετά από αρκετές συναντήσεις με θέμα το στήσιμο του συγκροτήματος, κι υπό την αναζήτηση ενός μουσικού που παίζει πλήκτρα, ο φρονιμίτης του Θάνου έφερε στο τραπέζι έναν πολύ καλό φίλο με τον οποίο είχαν παίξει και παλιά μαζί, τον οδοντίατρο Παντελή. Το όνομα τις μπάντας είχε γίνει θέμα σε πολλές συζητήσεις που έκαναν πριν ακόμα αρχίσουν να γράφουν και να παίζουν μουσική…αλλά ήρθε το καθοριστικό βράδυ που κατέληξαν οριστικά στο όνομα «Μέλισσες», αφού όλη τους η συζήτηση με τον Παντελή γινόταν με μουσικό χαλί ένα πλανόδιο, που πουλούσε μέλι. Σιγά-σιγά άρχισαν να γράφουν τα πρώτα τους τραγούδια, όπως το «Κρυφά» και το «Μυστικό».

Σύντομα όμως κατάλαβαν ότι έλειπε κάτι από την μπάντα, κάτι που να γεμίσει και να δώσει ρυθμό. Έτσι ήρθε στην κουβέντα ο Κώστας, που ήδη έπαιζε σε μαγαζί με τον Χρήστο και τον Ιάκωβο και επειδή φυσικά ο κόσμος είναι πολύ μικρός, ήταν και φίλος με τον Παντελή, χωρίς οι υπόλοιποι να έχουν την παραμικρή ιδέα γι’ αυτό.

Οι ηχογραφήσεις στο στούντιο δεν άργησαν πολύ να έρθουν αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο είχαν γράψει σχεδόν όλα τους τα κομμάτια.

Χωρίς κανένα live στην πλάτη ως «Μέλισσες» αλλά ξέροντας ο ένας τον άλλο στο live λόγω του ότι όλοι είχαν παίξει μεταξύ τους κάπου, τους έγινε πρόταση ναι παίξουν στο «Mad Day Live». Αυτό ήταν το πρώτο live σαν «Μέλισσες» και ύστερα ακολούθησαν ακόμη περισσότερα lives και η συνεργασία με τη Universal Music.

Το πρώτο τους τραγούδι με τίτλο «Κρυφά» κυκλοφόρησε digital και οπτικοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Ρήγο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κόσμου . Το «Κρυφά» παραμένει 3 μήνες στο TOP 10 του ελληνικού ραδιοφώνο ενώ το video clip έχει ξεπεράσει τα 700.000 views στο youtube ( Απρίλιος 2010).

Οι Μέλισσες τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησαν την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Μυστικό» που εκτός από το «Κρυφά» περιλαμβάνει άλλα 11 καινούργια τραγούδια, όλα σε μουσική και στίχους του group. Στο δίσκο υπάρχει και ο περίφημος «Κινέζος», το τραγούδι με το οποίο οι «Μέλισσες» συμμετείχαν στον Ελληνικό τελικό της Eurovision.

Την Άνοιξη του 2010 οι Μέλισσες ξεκινούν εμφανίσεις στο πλευρό του Γιάννη Πλούταρχου σε ένα νέο μαγαζί στην Αθήνα, το “Acro” και από τέλη Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη στο “Οdeon”. Παράλληλα πραγματοποιούν live εμφανίσεις σε διάφορα Clubs.

Tον Οκτώβριο οι Μέλισσες «ξανατσιμπάνε» με το νέο τους hit single «Επικίνδυνα φιλιά» , ένα τραγούδι που μέσα σε ένα μήνα μπαίνει μέσα στο TOP 20 του επίσημου ραδιοφωνικού chart ενώ το video clip σκηνοθέτησε για ακόμα μία φορά ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Το 2011 οι Μέλισσες παρουσιάζουν το πρώτο τους αγγλόφωνο τραγούδι «Lonely Heart” και για πρώτη φορά σκηνοθετούν και το video clip.

Το καλοκαίρι ξεκινά με τις πιο καλές προοπτικές μιας και οι Mέλισσες βρίσκουν τη βασίλισσά τους , την Ήβη Αδάμου ηχογραφούν μαζί ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι , «Κράτα τα μάτια σου κλειστά», που κάνει αμέσως μεγάλη επιτυχία και αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους πραγματοποιώντας μεγάλη καλoκαιρινή περιοδεία,.

Επίσης στα μουσικά βραβεία Mad Video Music Awards το συγκρότημα έχει τρεις πολύ σημαντικές υποψηφιότητες μεταξύ αυτών του «Συγκροτήματος της Χρονιάς» και του «Καλλιτέχνη της Χρονιάς», ενώ είναι υποψήφιοι για δεύτερη χρονιά για το Best Greek Act των διεθνών βραβείων του ΜTV.

 

 

*Το πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τον Dj set από τον Gοgo, που θα αναλάβει τη διασκέδαση στην πλατεία.

Παρουσιάστρια των δράσεων της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα είναι η Κατερίνα Τσουκαλά.

Σημαντική θα είναι και η συνεισφορά των εθελοντών (Ομάδας Ε του Δήμου Πατρέων και εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού).

Το σχεδιασμό και την επιμέλεια της Γιορτής της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 υπογράφει ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης.

H Ημέρα Έναρξης θα βιντεοσκοπηθεί και επιλεγμένα στιγμιότυπά της θα μεταδοθούν τηλεοπτικά.

 

*************

X-SALTIBAGOS

Η ομάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS είναι μια ομάδα καλλιτεχνών τσίρκο που από το 2002 δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα με έδρα τους την Πάτρα.Ως ξυλοπόδαροι, κλόουν, ισορροπιστές, ακροβάτες, ζογκλέρ, μίμοι και χορευτές έχουν δώσει εκατοτάδες παραστάσεις, σε σχολεία, θέατρα και αμέτρητες πλατείες της Ελλάδας με την συνεργασία δήμων και ιδιωτικών φορέων. Οι καλλιτέχνες της ομάδας έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολές τσίρκο και χορού στο εξωτερικό (Ισπανία, Γαλλία) και πολλα σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι παραστάσεις

Μια ιδέα, που γίνεται ιστορία… Κάπως έτσι ξεκινάνε όλα. Με εργαλείο το κλασικό θέατρο, το θέατρο δρόμου, το τσίρκο, την αγάπη και με απόλυτο σεβασμό των ιδεών κάθε μέλους, χτίζουμε παραστάσεις με στόχο να προκληθεί σκέψη, αίσθημα και χαμόγελο. Οι παραστάσεις μας απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΡΙΚΗ ΚΑΙ 5 WORLDS APART

H Βασιλική Μουρίκη γεννήθηκε στην Πάτρα, είναι 17 χρόνων και ασχολείται με τη μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Τραγουδούσε από πάντα, όπως λέει η ίδια, αλλά μαθήματα μουσικής ξεκίνησε στην ηλικία των 11 χρόνων. Η Βασιλική Μουρίκη, παίζει κιθάρα, γράφει στίχους σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά), μελοποιεί και ερμηνεύει.

Σε ένα μήνα ετοιμάζει τον πρώτο της δίσκο, ενώ ο δρόμος της έως σήμερα είναι γεμάτος συμμετοχές σε live και διάφορα events. Συγκεκριμένα, βγήκε δεύτερη σε παγκόσμιο διαγωνισμό, ενώ στον ελληνικό διαγωνισμό του MusicTalentSite πήρε την πρωτιά. Το έπαθλο ήταν μια ηχογράφηση σε γνωστό αθηναϊκό στούντιο Power Studio Productions από το οποίο ξεκίνησε και μια αξιόλογη συνεργασία. Πρόσφατα έκανε το πρώτο της demo και ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα της τραγούδια. Σύντομα θα έρθουν κι άλλα με τον δίσκο της.

Οι 5 Worlds Apart είναι μια νεοσύστατη πατρινή μπάντα με πολύ αγάπη για την μουσική. Απαρτίζονται από 5 άτομα όπως φαίνεται και στην ονομασία τους εκ των οποίων, ο κεντρικός τους τραγουδιστής είναι ο Μιχάλης Παπαδημητρόπουλος.

 

DECADANCE

Οι Deckadance σχηματίστηκαν στις αρχές του 2013 και έκαναν την πρώτη τους εμϕάνιση στις 6 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει Disco, Funk και Pop τραγούδια από τις χρυσές δεκαετίες τις διασκέδασης, 70s& 80s, καθώς και σύγχρονες χορευτικές επιτυχίες, έχοντας πάντα κατά νου το πρόγραμμα για ένα ιδανικό πάρτι. Έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιτυχημένες εμϕανίσεις στην Πάτρα αλλά και στα περίχωρα δημιουργώντας έτσι σιγά σιγά ένα αϕοσιωμένο κοινό. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζονται να παρουσιάσουν και την πρώτη τους προσωπική δουλεια.

Οι Deckadance αποτελούνται από τους: Ελίνα Μαυρίδη- Τραγούδι, Μαριάννα Βούλγαρη- Τραγούδι, Πάνο Παναγόπουλο- Πλήκτρα/ Τραγούδι, Κώστα Παναγόπουλο- Τύμπανα, ΣταύροΚωστή- Κιθάρα και Χρήστο Γιούλη- Μπάσο.

 

ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ ΙΩΑΝΝΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Χορο’Εκφραση ιδρύθηκε το 1999 από την Ιωάννα Ζαχαροπούλου , είναι αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή χορού και μέλος του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε ( του Σωματείου Ιδιωτικών Σχολών Χορού Ελλάδος ). Η Ιωάννα Ζαχαροπούλου είναι διπλωματούχος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου ( R.A.D.) και απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής Χορού Ραλλού Μάνου. Η σχολή αποτελεί επίσημο εξεταστικό κέντρο της R.A.D. όπου διενεργούνται εξετάσεις και οι μαθητές αποκτούν διπλώματα σε όλα τα επίπεδα χορού. Στη σχολή διδάσκουν μόνο επαγγελματίες καθηγητές μπαλέτου και σύγχρονου χορού με πτυχία αναγνωρισμένα από το υπουργείο πολιτισμού. Η πρόοδος των μαθητριών της σχολής παρουσιάζεται με τις παραστάσεις που δίνουν στο τέλος της χρονιάς στο Συνεδριακό Χώρο Πανεπιστημίου Πατρών. Γνωστά έργα μπαλέτου που έχουν χορέψει Χιονάτη , Κοππέλια, Δον Κιχώτης, Μπαγιαντέρα, Σταχτοπούτα, Ωραία Κοιμωμένη. Τα τμήματα της σχολής είναι παιδικά από 3 ετών και ενηλίκων αρχάρια ή προχωρημένα. Λειτουργούν τμήματα Μπαλέτου, Σύγχρονου, Μοντέρνου, Floor barre, Hip Hop, Break dance, Latin, Tango, Zumba fitness.

 

ΔΩΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ & EZTHETICS

Οι Εzthetics είναι μία μπάντα που δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2013, αποτελείται από 5 μέλη και κινείται σε ρυθμούς funk, rockabilly, soul, western swing, blues, διασκευές και originals, με ιδιαίτερες προσμίξεις και εναλλαγές. Σύντομα θα εμφανιστούν και με δικά τους μουσικά κομμάτια, επίσημα.

Dora Papayannaki – vocals, Andreas Mantzaris – keyboards, Vasilis Maravas – Guitars, Thanos Papagewrgiou – Bass, Konstantinos Papaspyropoulos – Drums.

 

ΜΑG

Oι MAG δημιουργήθηκαν το 2011. Στόχος τους είναι να εξυπηρετούν τη μουσική όχι μόνο ένα είδος. Έτσι μέσα στα τραγούδια τους θα ακούσουμε ήχους απο pop μεχρι hip hop και dance. Tο 2012 και το 2013 μπήκαν δυναμικά με live εμφανίσεις και την κυκλοφορία του πρώτου τους τραγουδιού με τίτλο «Άσε με».

 

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ SALSA ETERNA

H Salsa Eterna ειναι η πρώτη σχολή Salsa στην Πάτρα με τη μεγαλύτερη ειδίκευση σε χορούς από την Καραϊβική.Ιδρυθηκε απο τον Nikolay Koychev με καταγωγή απο Βάρνα,Βουλγαρίας kai την Αναστασια Τσουρέκα απο Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβρη 2013 στο κέντρο της Πατρας Κανακαρη 55-59.Στη σχολή διδάσκονται εκτος απο Salsa L.A. and N.Y. και bachata, merenque, cha-cha-cha, reggaeton, pachanga και απ τον καινούριο χρονο zumba και breakdance.Ο Nikolay πρωταθλητής σε διεθνείς και διαβαλκανικούς διαγωνισμους Salsa και η Αναστασια με φοίτηση στη σχολη Adrian and Anita 5 φορές πρωταθλητές κόσμου και στη σχολή των Tropical Gem ενα απ τα πιο σημαντικά group του κόσμου τα τελευταία 10 χρόνια. Τη δουλειά τους παρουσιάζουν σε διεθνή festival οπως στη Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο, Ιταλία, Ρουμανία, Γερμανία, Κούβα και Πουέρτο Ρίκο. Η σχολή αυτή έχει ειδίκευση στη Salsa ενας χορος που έχει αλλάξει τη ζωη ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ελάτε να ανακαλύψετε μαζί μας τι είναι αυτό το μικρόβιο που εχει η Salsa που όταν μπει μέσα σου είναι αδύνατον να αποβάλεις…

 

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ KEEP DANCING

“Η σχολή χορού keep dancing θα μας παρουσιάσει μία χορογραφία Oriental με extra tools η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οriental που έγινε στην Αθήνα στις 16 Ιουνίου 2013,καθώς και μία χορογραφία Tango Argentino (Αργεντίνικο Τάνγκο).Η σχολή μας λειτουργεί 6 χρόνια,έχει καταφέρει να αποκτήσει σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες-διαγωνισμούς χορού και είναι η μόνη σχολή στην Πατρα, που είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλιού Χορού Ελλάδος.”

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ “TANGUERA TANGO ARGENTINO PATRAS”

Η Tanguera tango argentino δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα παράθυρο από όπου ο κόσμος της Πάτρας να μπορεί να ατενίσει τον κόσμο του αυθεντικού αργεντίνικου tango. Καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι οι Jorge & Ιωάννα, ζευγάρι χορευτών από τα πιο επιφανή ζευγάρια στο χώρο του tango πανελληνίως, έχοντας στο ενεργητικό τους διακρίσεις όπως η κατάκτηση της 4ης θέσης στον Πανελλήνιο διαγωνισμό tango υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Πολιτείας του Buenos Aires καθώς και πολυάριθμες εμφανίσεις ως προσκεκλημένοι χορευτές και δάσκαλοι σε μεγάλες διοργανώσεις tango σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε διεθνή festival tango στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χορεύοντας μαζί με ονόματα-θρύλους του tango argentino.

 

MADHOUSE

Οι MadHouse γεννήθηκαν το καλοκαίρι του 2012 και από τότε, η κοινή τους πορεία, αγάπη και αφοσίωση δεν είναι άλλη από την μουσική και την φαντασία…Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από mainstream κυρίως ήχους, σε dance, pop, house ύφος, έχοντας δικά τους, πρωτότυπα τραγούδια σε μουσική και στίχο, καθώς και κάποια re-edits και mash-ups, από ήδη γνωστά και αγαπημένα τραγούδια! Το group απαρτίζεται απο DJ set, live φωνητικά και πλήκτρα. Έχουν συμμετάσχει live σε διάφορα clubs και εκδηλώσεις, καθώς επίσης έχουν λάβει μέρος και ως guest σε Τα μέλη του συγκροτήματος, Αβραάμ Καρτής (Τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης), ο Απόστολος Μουσικάκης (DJ, παραγωγός, στιχουργός, συνθέτης) και ο Πλούταρχος Γαϊτανάρος/Pluto (DJ, Μουσικός, Παραγωγός & συνθέτης) ενώνουν τις ιδέες, προτάσεις και εμπνεύσεις τους και σας καλωσορίζουν στον κόσμο των MadHouse!!! Τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφορεί το πρώτο τους digital single με τίτλο “Summer Son”, η γνωστή σε όλους επιτυχία των Texas, σε ένα άκρως dance re-edit. Στις αρχές Ιουλίου εμφανίζονται ζωντανά στην σκηνή των Πανελλαδικών Καλλιστείων Star Hellas 2013 παρουσιάζοντας άλλο ένα ακυκλοφόρητο single τους, με τίτλο “Rainbow”! Το υπόλοιπο καλοκαίρι τους βρίσκει να κάνουν περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Πάτρα, Αθήνα, Κυλλήνη, Κρήτη κτλ. Στην τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά και αποκλειστικά το ολοκαίνουργο τραγούδι τους, “One More Night”, καθώς και ένα δικό τους re-make της κλασικής καρναβαλικής επιτυχίας του Ανδρέα Διονυσόπουλου “Καρναβάλι Ολέ”, έναν από τους διαχρονικούς Πατρινούς ύμνους. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει τραγούδια των Eurythmics, Lady Gaga, Άννας Βίσση, Mέλισσες, Daft Punk, Vegas, Δέσποινας Βανδή, Γιώργου Μαζωνάκη, Rihanna κ.α. Το μπαλέτο αποτελείται από 4 κορίτσια και θα χορέψουν σε 3 κομμάτια (One More Night, You Make Me, Καρναβάλι Ολέ).

 

ΣΧΟΛΗ ATHLETIC DANCE STUDIO PATRAS

Η Σχολή Χορού Athletic Dance Studio Patras συμμετείχε στο 6ο Danceorama στην Αθήνα που διοργάνωσε ο παγκοσμίου φήμης χορευτής, προπονητής και χορογράφος Jason Roditis (γνωστός από το show χορού “so you think you can dance”). Το αθλητικό ζευγάρι χορού Patrick Kolodziejski & Dimitra Gezerli που εκπροσώπησε για άλλη μια φορά τη Πάτρα κατέλαβε την 1η θέση φέρνοντας 3 χρυσά μετάλλια στους international standard χορούς.

 

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

…Και αυτή τη χρονιά οι Πρόσκοποι της Πάτρας βάζουν την δική τους πινελιά στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού της Ελλάδας, διοργανώνοντας πρωτότυπα διασκεδαστικά προσκοπικά παιχνίδια στην καρδιά της πόλης! Φαντασία, κέφι, χρώμα και χαρά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της δράσης που θα κληθούν να μοιραστούν μαζί μας μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές! Θυμίζουμε δε πως σε κάθε γωνιά της πόλης, από τα Ζαρουχλέικα μέχρι το Ρίο, στεγάζονται προσκοπικές εστίες που φιλοξενούν δράσεις(όταν δεν σκαρφαλώνουμε βουνά και δεν κατασκηνώνουμε στα δάση…).

 

 

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

Η Μαριλένα Καλογεράκη είναι Μουσικοπαιδαγωγός. Έχει διδάξει μουσικοκινητική αγωγή σε παιδικούς σταθμούς της πόλης και ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών. Επίσης, βρίσκεται στο χώρο της Cogitans, όπου πραγματοποιεί δράσεις για παιδιά με αντικείμενο τη Μουσικοκινητική αγωγή και το θεατρικό παιχνίδι. Έχει ανεβάσει με επιτυχία παιδικά θεατρικά έργα με θέμα τα Χριστούγεννα και το καρναβάλι. Στην ημερίδα της με θέμα “Οι μουσικοκινητικές περιπέτειες του Αρλεκίνου” συνεργάζεται με τη νηπιαγωγό Αναστασία Λόντου, η οποία εκτός από την εμπειρία της σε παιδικούς σταθμούς, έχει πολλές συμμετοχές σε παιδικές δράσεις και έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή έργων για κουκλοθέατρο.

 

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΣΑΦΟΥΛΙΑ

Η σχολή χορού Τσαφούλια Ελευθερία λειτουργεί 20 χρόνια ήδη στην πόλη της Πάτρας. Έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού για τις τελετές έναρξης- λήξης και στην παιδική Καρναβαλούπολη. Έχει παρουσιάσει πολλά έργα και αποσπάσματα απο musicals στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη σχολή διδάσκονται κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, μοντέρνο,κλακέτες jazz , hip hop.

 

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ KEEP DANCING ΜΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

“Η σχολή χορού keep dancing θα μας παρουσιάσει μία χορογραφία Oriental με extra tools η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οriental που έγινε στην Αθήνα στις 16 Ιουνίου 2013,καθώς και μία χορογραφία Tango Argentino (Αργεντίνικο Τάνγκο).Η σχολή μας λειτουργεί 6 χρόνια,έχει καταφέρει να αποκτήσει σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες-διαγωνισμούς χορού και είναι η μόνη σχολή στην Πατρα,που είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλιού Χορού Ελλάδος.”

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» αποτελούμενη από 29 μουσικούς θα συμπράξει στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α’ με λυρικούς τραγουδιστές από το Studio Όπερας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (Νικόλα Μαραζιώτη, Λίνα Γερονίκου, Αλίκη Ζαφείρη, Θεοδώρα Ζήκου, Μαριέττα Σαρρή), που θα παρουσιάσουν ιταλικές καντσονέτες και ταραντέλες. Ενδεικτικά κάποια από τα τραγούδια και τα ορχηστρικά που θα παρουσιαστούν, είναι: «monte san Angelo», «Funiculli – Funiculla», «comme facette», «torna e surriento», «guapparia», «promenade di pinocchio», «pulcinella», «offencancan» κ.α.

Καλλιτεχνική επιμέλεια-υπεύθυνη ορχήστρας: Βάγια Ζεππάτου.

 

 

DJ GOGOS

Ο DJ Gogos είναι o μοναδικός Έλληνας dj που καθόλη την διάρκεια της 20χρονης πορείας του στον χώρο έχει παίξει σε εκαντοντάδες γνωστά club στο εξωτερικό και μάλιστα όσο κανένας άλλος Έλληνας. New York, Boston ,Chicago, Miami , Las Vegas, Los Angeles,Philadelphia, Scottsdale (USA)Sydney , Melbourne , (AUSTRALIA) , Cape Town (South Africa) , New Delhi (India) ,Dubai (Emirates) , London , Leeds , Surrey (UK) , Rome, Naples,Brecia (Italy) , Kiev (Ukraine) Sofia (Bulgaria) , Ιbiza (Spain) , Limassol, Nicosia , Larnaka, Paphos (Cyprus) Zurich (Switzerland) , Stockholm,Vasteras,Motala,Salen (Sweeden) ειναι μερικές απο τις πόλεις που έχει παίξει.

O dj Gogos είναι Resident DJ του Space Club στη Μύκονο για 11 συνεχόμενα χρόνια, και κάθε χρόνο κάνει περιοδείες και εμφανίσεις στην Ελλάδα αλλά και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

Είναι βραβευμένος ως ένας από τους 5 καλύτερους dj στο “Best Dj Awards του 2009”, την μοναδική διαδικτυακή και επίσημη ψηφοφορία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. (www.bestdjawards.gr)

Το 2010 δημιούργησε το επίσημο “ύμνο” της Μυκόνου μαζί με τον Geo Da Silva, το “Crazy Mykonos” (http://www.youtube.com/watch?v=D39CJnuHPJ0) το οποίο έφτασε τις 1.000.000 προβολές στου youtube!

 

 Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας»-

 

 

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login