Πετρούλα Σίνη

Παρουσίαση του βιβλίου ΟΙ ΕΜΙΓΚΡΕ της Ελένης Λόππα

Παρουσίαση του βιβλίου ΟΙ ΕΜΙΓΚΡΕ της Ελένης Λόππα
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

 

Οι εμιγκρέ
Ιστορίες ανθρώπων

Ελένη Λόππα

Γαβριηλίδης, 2013
163 σελ.

Στο βιβλίο αυτό διασταυρώνονται, τέμνονται και διαπλέκονται οι ιστορίες τριών ανθρώπων που, για διάφορους και διαφορετικούς λόγους, αναγκάζονται να εκπατριστούν από τη χώρα τους, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή και παίρνοντας αποφασιστικά τη ζωή στα χέρια τους. Και οι τρεις, η Πάολα, ο Μπορίς και η Ελένη, είναι πρόσωπα υπαρκτά, αυθεντικά, που βίωσαν την αυτοεξορία τους με διαφορετικό τρόπο αλλά πάντα δυναμικό τρόπο. Ένας παντογνώστης αφηγητής παρακολουθεί άγρυπνα την εξέλιξη των ιστοριών τους, μέσα στο γενικότερο ιστορικό γίγνεσθαι, κρατώντας διακριτικά τις αποστάσεις, αλλά και κάποτε συμπάσχοντας και συμμετέχοντας συγκινησιακά στις αναπάντεχες διακυμάνσεις της ζωής τους.

Κριτικές – Παρουσιάσεις
Πόλυ ΧατζημανωλάκηΙστορίες ανθρώπων, http://bibliotheque.gr, 28.10.2013Χλόη Κουτσουμπέλη, Οι περαστικές, Περιοδικό “Ένεκεν”, τχ. 30, Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2013Ελένη Γούλα, Τρεις γυναίκες συγγραφείς, Περιοδικό “Μανδραγόρας”, τχ. 49, Φθινόπωρο-Χειμώνας 2013Αλεξάνδρα ΜπακονίκαΕμιγκρέ θα πει οικειοθελής εκπατρισμός, http://bibliotheque.gr, 25.7.2013

Λόππα, Ελένη Λένα Λόππα
Η Ελένη Λόππα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησε και τις μεταπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό της. Εργάστηκε σε σχολεία στο εσωτερικό και τη Γαλλία. Διετέλεσε σχολική σύμβουλος από το 1998-2006. Υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδας των βιβλίων “Έκφραση-Έκθεση” για το Λύκειο. Δημοσίευσε άρθρα για τη γλώσσα και τη λογοτεχνία σε επιστημονικά περιοδικά της χώρας μας και της Γαλλίας. Η αφήγηση “Τ’ άσπρο χαρτί σκληρός καθρέφτης” είναι το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο που εκδίδει.

Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2013) Οι εμιγκρέ, Γαβριηλίδης
(2011) , Γαβριηλίδης

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2011) 
Έκφραση έκθεση για το γενικό λύκειο, Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.)

Κριτικογραφία
Du côté des femmes [Η γυναίκα της βορινής κουζίνας], Περιοδικό “Ένεκεν”, τχ. 24, Απρίλιος-Ιούνιος 2012

ΟΙ ΕΜΙΓΚΡΕ

ΟΙ ΕΜΙΓΚΡΕ

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login