Πετρούλα Σίνη

Παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Μάρθας Πατλάκουτζα με τίτλο «Ζαχάρα, η θύελλα της καρδιάς»

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Τα βιβλιοπωλεία Φλωράς και οι Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Μάρθας Πατλάκουτζα με τίτλο
«Ζαχάρα, η θύελλα της καρδιάς», την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, στις 19.00μ.μ..
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
η Πετρούλα Σίνη (Οικονομολόγος)
και ο Διονύσης Σαραντόπουλος (Δημοσιογράφος)
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Αλίκη Παπαχελά (ηθοποιός)»Η κυρία Στέλλα Φλωρά θα υποδεχθεί τη Ζαχάρα μας με βασιλόπιτα!! Καλή αντάμωση και καλή χρονιά !!!»
«Και όταν ο χρόνος μαζεύει τα ποδάρια του, αφήνει πίσω του γλυκές και πικρές στιγμές.
Το χθες γίνεται τρανό… Δεν μπορεί να το πειράξει κανείς πια.
Το αύριο περιμένει στα σκαλοπάτια της ζωής.
Ο Χρόνος που έρχεται, θα νιώσει τα χρόνια που έχουν περάσει, θα τα μετρήσει και ίσως να προσπαθήσει να τα αλλάξει.
Να έχουμε μια χρονιά που τα όνειρα θα ορίσουν τις επιλογές μας.» Μάρθα Πατλάκουτζα
Βιβλιοπωλείο Φλωράς, (Μιλτιάδου 16, Μαρούσι)
Εμφάνιση χάρτη · Λήψη οδηγιών
Μάρθα Πατλάκουτζα
Η Θεσσαλονικιά συγγραφέας Μάρθα Πατλάκουτζα έρχεται για δύο ημέρες στην Αθήνα  για την ως άνω παρουσίαση καθώς και τις 4/1/2014 στο Βιβλιοπωλείο Φλωράς (Κουντουριώτου 54-56, Κορυδαλλός)«Τα βιβλιοπωλεία Φλωράς και οι Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Μάρθας Πατλάκουτζα, «Ζαχάρα, η θύελλα της καρδιάς», σας προσκαλούν να τη γνωρίσετε κα να συνομιλήσετε μαζί της, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014, στις 12.00 π.μ. στο κατάστημα Κορυδαλλού (Κουντουριώτου 54-56)
Βιβλιοπωλείο Φλωράς (Κουντουριώτου 54-56, Κορυδαλλός)
Εμφάνιση χάρτη · Λήψη οδηγιών
Mάρθα Πατλάκουτζα
Η συγγραφέας μιλάει για το βιβλίο της.(αναδημοσίευση από http://anemosmagazine.gr/
Ζαχάρα, η θύελλα της καρδιάς
Ξεκίνησα να γράφω αυτό το βιβλίο ξεκινώντας από τις δικές μου μοναχικές στιγμές.
Οι ηρωίδες μου η Μύρα και η Ζωή, είναι δυο γυναίκες απλές, καθημερινές που η καθεμία παλεύει με τους δικούς της δαίμονες. Αυτό που ενώνει τις ζωές τους είναι ένα τερτίπι της μοίρας τους, ένα ηλεκτρονικό λάθος που οδηγεί στην τυχαία συνάντησή τους.
Στις καρδιές τους απλωμένη μια έρημος, σαν τη Σαχάρα. Πασπαλίζοντας τες με λίγη ζάχαρη αγάπης, σηκώνονται θύελλες μέσα τους, χωρίς καμία εγγύηση για το μέλλον.
Αποφάσεις πρέπει να παρθούν!!!
Ατελείωτα τα λόγια που αφήνονται να δραπετεύσουν από την ψυχή τους, δίχως καταφύγιο. Μένουν να αιωρούνται κυνηγημένα.
Τα λόγια ψάχνουν για τον δικό τους ουρανό.
Η μοίρα της Ζωής….
Η ζωή της Μύρας…
Οι ζωές μας.
Παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέος Μάρθας Πατλάκουτζα με τίτλο "Ζαχάρα, η θύελλα της καρδιάς"
Από το οπισθόφυλλο:
«Η θερμή απαλή παλάμη της αγκαλιάζει τα παγωμένα μου δάχτυλα. Πρωτόγνωρες εικόνες με περικυκλώνουν. Κίνηση σε εξωτικά μέρη, ψυχικός πόνος, μοναξιά ατελείωτη, επώδυνη. Δεν αντέχω άλλο. Αφήνω απότομα το χέρι της και κρύβω το δικό μου πίσω από την πλάτη μου. Θέλω να κρύψω όσα είδα, όσα μου φανέρωσε για μια ακόμα φορά η Ιουδίθ».
Μύρα και Ζωή, δυο γυναίκες αντιμέτωπες με τη μοίρα και τη ζωή, αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα σύνορα της συμβατικότητας. Έρωτας και λόγια τυλιγμένα στη θύελλα της ανέμης, ένα κουβάρι η μοίρα της ζωής τους.
Το ταξίδι της αγάπης ξεκινά!
Καμία απόσταση δεν είναι αρκετή για να παλέψει με το όνειρο.
Μια βαλίτσα γίνεται η καρδιά της Ζωής, που ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και οδηγείται στην τελική αναμέτρησή της με την κοσμοπολίτικη Σαγκάη, την αμαρτωλή πόλη στη λήθη του χρόνου.
Η χρόνια κατάθλιψη είναι ο δαίμονας που θα νικήσει η Μύρα στους πορτοκαλί αμμόλοφους της Σαχάρας, στην έρημο των ονείρων της.
Μια τυχαία συνάντηση και η μοίρα ξετυλίγει το μίτο της ζωής.
Μάρθα Πατλάκουτζα
Η σελίδα του βιβλίου στο facebook https://www.facebook.com/
‘Εγραψαν για το βιβλίο της Μάρθας Πατλάκουτζα :
Η συγγραφέας Κάκια Ξύδη .
«Ζαχάρα Η θύελλα της καρδιάς» είναι το πρώτο βιβλίο της Μάρθας Πατλάκουτζα και εγώ αναρωτιέμαι αν κατάφερε να γράψει ένα τόσο δυνατό βιβλίο, με τόσο καλή γραφή και ανάγλυφες εικόνες, με τόσα πολλά θέματα να θίγει, τότε τι θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον από την Μάρθα; Η συγγραφέας με πολύ εύστοχο τρόπο τονίζει την διαφορετικότητα των ανθρώπων και υποκλίνεται στο μεγαλείο της αγάπης, όπου και αν βρίσκεται αυτή, όσα χιλιόμετρα και αν σε χωρίζουν από αυτή, όσο μακριά σου και αν είναι ο άλλος.
Θα μπορέσει η Μύρα που έφτασε στα βάθη της ερήμου για να βρει δυο μάτια κάρβουνα που θα την συγκλονίσουν, να βρει την ευτυχία ή άλλα η μοίρα είχε γραμμένα γι αυτήν;
Όλο τον κόσμο των αισθήσεων και των παραισθήσεων γυρνάμε παρακολουθώντας τον αδιέξοδο έρωτα του Αντώνη με τη Ζωή. Αλήθεια υπάρχει περίπτωση να τιθασεύσεις έναν άντρα σαν τον Αντώνη που έχει μάθει να είναι ο ήλιος και όλοι οι άλλοι να κινούνται γύρω του;
Εύχομαι κάθε επιτυχία στο βιβλίο σου και στην συγγραφική σου πορεία Μάρθα» Kάκια Ξύδη
Vana Vourtsaki η συγγραφέας Μάρθα Πατλάκουτζα, η Ζαχάρα της αγγίζει τις καρδιές, τα κατάβαθα και βγάζει στην επιφάνεια σκέψεις που μόνο εκείνο το Ασυνείδητο γνωρίζει
 


ΜΑΡΘΑ ΠΑΤΛΑΚΟΥΤΖΑ

Η Μάρθα Πατλάκουτζα γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Κατάγεται από τη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, με παππούδες και γιαγιάδες που ήρθαν πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Το 1990 τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Το 1996 διορίστηε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κι από τότε υπηρετεί ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία της Μακεδονίας, ενώ τα τελευταία χρόνια σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο κοριτσιών.
Το «Ζαχάρα, η θύελλα της καρδιάς» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *