©Mynima-Hellas.com

ΠΑΜΕ – ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ – ΑΧΑΪΑ :δυναμική απάντηση με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 9 του Ιούλη.

ΠΑΜΕ – ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ – ΑΧΑΪΑ :δυναμική απάντηση με τη συμμετοχή μας  στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 9 του Ιούλη.
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Συμμετέχουμε όλοι μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 2 του μηνός από τις 9:00 μέχρι τις 14:00 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ,

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η εθνική στρατηγική για τη διοικητική μεταρρύθμιση2014 – 2016. Εκει αποτυπώνεται με σαφήνεια η στόχευση που έχουν οι νόμοι που ψηφίστηκαν αλλά και οι νέοι που έρχονται μέσα στο καλοκαίρι και μετά.

Με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, όλος ο δημόσιος τομέας, η δημόσια υγεία πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στο να υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες τις επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο θεσμοθετεί το εργαλείο της αξιολόγησης. Στη σχετική εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι κριτήριο της αξιολόγησης είναι οι διακηρυγμένοι στόχοι της εκάστοτε εθνικής πολιτικής. Η κυβέρνηση επιδιώκει με ανάλογα κριτήρια ανταγωνιστικότητας να αξιολογήσει και τα νοσοκομεία και το προσωπικό. Το αν θα συνεχίσει ή όχι η λειτουργία μιας κλινικής θα εξαρτάται από το αν φέρνει έσοδα ή όχι, και όχι από το αν είναι απαραίτητη για τις ανάγκες των ασθενών, αν καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.
Θα αυξηθούν τα τμήματα και οι λειτουργίες των νοσοκομείων που θα εκχωρηθούν στους επιχειρηματίες, όπως τα εργαστήρια, που ήδη τα ετοιμάζουν. Τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες φύλαξης, σίτησης, ετοιμάζονται να κάνουν προσλήψεις νοσηλευτών και τραυματιοφορέων με μπλοκάκι. Θα αυξηθεί η εντατικοποίηση και η εξουθένωση των εργαζομένων.

Η αξιολόγηση των υγειονομικών πάει πακέτο με το κατά πόσο προωθούν τα ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια, δηλαδή τα έσοδα για τη λειτουργεία του νοσοκομείου, δηλαδή νοσοκομείο μαγαζί. Αν για παράδειγμα εμείς οι υγειονομικοί διώχνουμε πιο γρήγορα τον άρρωστο για να μπορούμε να ξαναπουλήσουμε το κρεβάτι, αν θα εξασφαλίζουμε να φέρνει τα φάρμακα από το σπίτι του για να μειώνουμε τη δαπάνη της κλινικής. Αν ένα τμήμα, μια μονάδα, ένα εργαστήριο, μια κλινική δεν είναι οικονομικά αποδοτικά, θα κλείνουν και θα παραδίνονται στον ιδιωτικό τομέα, άσχετα από τη συνεισφορά στο νοσοκομείο και συνολικότερα. Τα μέτρα αυτά δεν τα φέρνουν τα μνημόνια, είναι ανάγκη του κεφαλαίου και έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες που δεν έχουν μνημόνια.

Η αξιολόγηση συνδέεται με την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης του νοσοκομείου, με την αύξηση των πληρωμών των ασθενών, με την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με το κυνήγι των εσόδων και των κερδών. Ο νόμος της αξιολόγησης είναι εργαλείο για τις επόμενες περικοπές που θα έρθουν στους μισθούς, για τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα από τη συμμετοχή στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία – χειρουργεία από τις πληρωμές των ασθενών. Επίσης για τη διεύρυνση μιας δεξαμενής προς απόλυση, για την κινητικότητα, για τη συνεχή συγχώνευση αλλά και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και νοσοκομείων. Με την αξιολόγηση η κυβέρνηση προσπαθεί να μας χειραγωγήσει, προσπαθεί να μας υποτάξει, δεν πρόκειται λοιπόν για ψευτοαξιολόγηση ή προσχηματική αξιολόγηση, όπως παραπλανητικά υποστηρίζουν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕΔΥΝ, στην ΑΔΕΔΥ και σε πρωτοβάθμια σωματεία και στο νομό της Αχαΐας. Μιλούν για προσχηματική αξιολόγηση κτλ γιατί θέλουν, για άλλη μια φορά, να θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Οι δυνάμεις αυτές, κρύβοντας τον πραγματικό υπεύθυνο, που είναι η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, κρύβοντας την πραγματική στόχευση αυτών των μέτρων, ευνουχίζουν τους αγώνες των εργαζομένων και προσπαθούν να τους κάνουν ακίνδυνους, αυτός είναι διαχρονικά ο ρόλος τους γι’ αυτό είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και χρήσιμοι για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των κυβερνήσεων της. Γι’ αυτό οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζεύουν υπογραφές στο όνομα ότι η αξιολόγηση είναι ψεύτικη και προσχηματική.

Στην τελευταία απεργία στις 18/6, στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό για την αξιολόγηση, του ζήτησαν να κάνει αξιολόγηση αλλά να μην εφαρμοστεί η ποσόστωση στον κλάδο της υγείας, και μετά, μόλις βγήκαν έξω και μίλησαν στους εργαζόμενους έβγαζαν πύρινους λόγους ενάντια στην αξιολόγηση, αυτός είναι ο ρόλος τους.

Σε αυτά τα πλαίσια είναι και η κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν στις 26 του Ιούνη οι πρόεδροι των σωματείων των νοσοκομείων Αγ. Ανδρέας, ΡΙΟ, Θώρακος. Στην κοινή συνέντευξη, γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που έχουν στηρίξει και στηρίζουν την πολιτική που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα, μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφουν προβλήματα που πραγματικά υπάρχουν και υποτίθεται ότι κάνουν ή θα κάνουν αγώνα για να τα επιλύσουν.

Είναι οι ίδιοι που μέσα στα νοσοκομεία έχουν εκφυλίσει κάθε διαδικασία στη λειτουργία των σωματείων και αποφεύγουν με κάθε τρόπο τις μαζικές διαδικασίες όπως Γενικές Συνελεύσεις κτλ και αφού σπέρνουν την απογοήτευση και ότι τίποτα δεν γίνεται, μετά κατηγορούν τους εργαζόμενους ότι δεν συμμετέχουν. Είναι αυτοί που έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση και πως να μην έχουν, αφού είναι συνδικαλιστικά στελέχη ταγμένα από τα κόμματα τους στο να συμβάλουν στο να περνά η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υγεία εμπόρευμα και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την κατάσταση αυτή και κινούνται στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τέτοια μέτρα και υγεία, πρόνοια, φάρμακο εμπόρευμα. Ας αφήσουμε τις δυνάμεις αυτές να στέλνούν συνεχώς υπομνήματα στις διοικήσεις των νοσοκομείων και ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας οργανώνοντας τον αγώνα μας μαζί με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μόνο έτσι ο αγώνας μας θα γίνει δυνατός, θα φοβίσει κυβέρνηση και εργοδοσία, θα φέρει αποτελέσματα, θα ανοίγει την προοπτική.

Εδώ και τώρα να οργανώσουμε μέσα στους χώρους δουλειάς Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψείς κατά τμήμα. Συμμετέχουμε όλοι μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 2 του μηνός από τις 9:00 μέχρι τις 14:00 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ,
δίνουμε δυναμική απάντηση με τη συμμετοχή μας
στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 9 του Ιούλη.
Πάτρα 27/6/14

Πάτρα 27/6/14

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login