©Mynima-Hellas.com

Χρήστος Σταϊκούρας για τον Ειδικο Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

Χρήστος Σταϊκούρας για τον Ειδικο Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο: «Αναποτελεσματικό» το μέτρο με κριτήριο τις εισπράξεις

Αφού πρώτα η κυβέρνηση καταδίκασε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στην παγωνιά, τώρα έρχεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας να δηλώσει σε συνέντευξη στη «Realnews» ότι το μέτρο της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης «απέτυχε», αφού «δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Βέβαια, ο καημός του Χρ. Σταϊκούρα δεν είναι οι οικογένειες που ξεπάγιασαν τον περσινό και το φετινό χειμώνα, αλλά η αναποτελεσματικότητα του μέτρου σε ό,τι αφορά στα δημοσιονομικά οφέλη που περίμενε η κυβέρνηση από την καταπολέμηση τάχα της φοροδιαφυγής, που ήταν η δικαιολογία για την εξίσωση των φόρων.

Μπροστά σ’ αυτήν την πραγματικότητα και με δεδομένη την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει την αίσθηση ότι μελετά μέτρα χαλάρωσης της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής, ο Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε στην ίδια συνέντευξη ότι πρέπει να τροποποιηθούν πολιτικές που είναι «οικονομικά αναποτελεσματικές» και «κοινωνικά άδικες» και ότι «η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας».

Ο ίδιος δήλωσε αντίθετος στην «επιλεκτική αύξηση των μισθών», όπως προβλέπει για παράδειγμα η απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους και προκρίνει τη μείωση της φορολογίας με σαφή στόχο να «ποτιστεί» προπάντων η γλάστρα των επιχειρηματικών ομίλων.

Όπως είπε «σταθερά υποστηρίζω ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, η μη ανατροπή της υφιστάμενης εισοδηματικής πολιτικής και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πρέπει να οδηγήσουν στη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

πηγη : http://www.902.gr/eidisi/oikonomia/48348/exisosi-foron-sto-petrelaio-anapotelesmatiko-metro-me-kritirio-tis-eispraxeis

 ****

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

 

«Πολύ αργά για δάκρυα κ. Σταϊκούρα, όταν συνεργήσατε να ξεπαγιάσουν οι Έλληνες, να αποστερηθούν τα κρατικά ταμεία από 300 εκατομμύρια έσοδα και να εφαρμοστούν χωρίς καμία δημόσια διαφωνία από τη πλευρά σας, ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, οι λάθος αυτές αποφάσεις του τότε Υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, που έδειχναν επίσης ότι ΟΛΟΙ σας είστε άβουλοι στην ουσιαστική πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων.

 

Όταν ένας Υπουργός παραδέχεται, εκ των υστέρων, το λάθος σε μία τόση σοβαρή υπόθεση, που ξεσήκωσε όλη την Ελλάδα, τους βουλευτές από ΟΛΑ τα κόμματα και τα ΜΜΕ, δεν περιορίζεται απλά σε μία λεκτική διαπίστωση…».

 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα

Οι λεκτικές διαπιστώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για την «αποτυχία» του μέτρου  της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, δεν έχουν καμία αξία για τα χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Όταν μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας προαναγγέλλει την επέκταση της κατά τα άλλα «έκτακτης» εισφοράς και για το 2015, τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης είναι ακόμα πιο εξοργιστικά για τους πολίτες που υποφέρουν εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων.

 

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login