©Mynima-Hellas.com

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει… Καρναβάλι θα μυρίσει»

 

Η Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών , όπου συμμετείχαν περίπου 10000 λιλιπούτειοι καρναβαλιστές ξεκίνησε  σήμερα (Κυριακή 15 Φεβρουαρίου) στις 11.00  από την Πλατεία Ομονοίας στην Πάτρα και ακολούθησε  την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) – Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

Συμμετείχαν  η Mπαντίνα του Δήμου Πατρέων, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών και οι ομάδες συμμετοχής, τέσσερις εκ των οποίων θα συνοδεύονται από τα άρματά τους και άλλες με κατασκευές τους και ποδήλατα.

Φέτος στην παρέλαση ηραν πέντε ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από το Άργος, τα Καλάβρυτα, τη Δύμη, την Κάτω Αχαϊα, το Νυδρί της Λευκάδας και τη Λαμία. Από την Πάτρα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ανεξάρτητες συμμετοχές.

Τα άρματα, ειναι δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων είναι: «Γίγαντας», «Τρενάκι», «Μπάντα», ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015-αρμαΠειρατικό Καράβι», «Πειρατής Γάτος», «Πρίγκιπας», «Κάστρο» και «Παπαγάλος» και θα απλωθούν καθόλο το σώμα της παρέλασης. Στην ουρά της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

Eίναι αδύνατο να συμμετάσχεις στη Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών και να μην γεμίσει η καρδιά σου με αισιοδοξία, ελπίδα για το μέλλον  και να μην δεις τη ζωή με το άλλο, το φωτεινό και λαμπρό της πρόσωπο, που δεν βλέπεις στην καθημερινότητά σου. Αυτό το πρόσωπο αντίκρισαν και οι πολυάριθμοι θεατές στα πεζοδρόμια, που κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο χάρηκαν μια μεγαλειώδη παρέλαση, που υπερέβη  σε διάρκεια τη μιάμιση ώρα και που ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων.

Έκρηξη του κεφιού, της χαράς για τη ζωή και της ανάγκης να ξεφαντώσουν και να χαρούν με την ψυχή τους μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Η  θετική ενέργεια, το ζωογόνο  φως της δημιουργίας, η σάτιρα, η υψηλή αισθητική, ο ενθουσιασμός, η ευρηματικότητα  έδωσαν ραντεβού με τους μικρούς και έκαναν την πόλη όλη ένα απέραντο ποτάμι ζωής και φρεσκάδας.

Το πρωί της Κυριακής αποδείχτηκε πολύ μικρό  για να χωρέσει το κέφι, τον παλμό, τη φαντασία και την έμπνευση των λιλιπούτειων καρναβαλιστών, που απέδειξαν με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η πόλη και το Καρναβάλι της τους ανήκει.

Παιδιά και μεγάλοι κατέβηκαν στο δρόμο με αυθορμητισμό και φυσικότητα ντυμένοι με την ακαταμάχητη και αδιαπραγμάτευτη μεταμφίεση του Καρναβαλιού των Παιδιών, απομάκρυναν κάθε σύννεφο αβεβαιότητας και γκρέμισαν κάθε απειλή κρίσης.

Πολύχρωμες, ζωηρές εικόνες, δροσερά μουτράκια, κεφάτα χαμόγελα,  ανεμελιά, παιχνίδια, ευρηματικές κατασκευές,  τραγούδια, χοροί, σκέρτσα, νάζια, γέλια, λαχανιάσματα,  καρναβαλικές ελπίδες και όνειρα  που απόκτησαν σάρκα και οστά. Με ευαισθησία, συνεργασία, αγνότητα, αθωότητα. Με χρώματα έντονα, με στολές αμίμητες, καλλιτεχνικές, σατιρικές, χιουμοριστικές  όπως αξίζει στους λιλιπούτειους φίλους μας.

Με γοργά χαρούμενα καρναβαλικά βήματα οι 10000 καρναβαλικοί μας μπόμπιρες με τους συνοδούς τους  άνοιξαν διάπλατα την καρδιά τους στα φλας του κεφιού, της διασκέδασης,  της γιορτής, της ανθρωπιάς. Με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης ακολουθώντας τους δρόμους Γούναρη, Κορίνθου, περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου από το κάτω μέρος, Κορίνθου με κατάληξη τις τέσσερις πύλες εξόδου στην Ερμού και στην Αγίου Νικολάου, παραδίδοντας μαθήματα υψηλής καρναβαλικής παιδείας και  παροτρύνοντας όλους-συμμετέχοντες και θεατές- σε ένα ασταμάτητο  πάρτυ. Στην κορυφή της παρέλασης η Δημοτική Μουσική, ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, ξυλοπόδαροι της  ομάδας  θεάτρου δρόμου X-Saltibagos  και ευθύς το πολύχρωμο ποτάμι, το πολύβουο μελίσσι  των ομάδων συμμετοχής που εντυπωσίασαν με την αστείρευτη χορευτική καρναβαλική διάθεσή τους.

Ανάμεσα στους τα  άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, σμιλεμένα με την αγάπη και τη φαντασία των καλλιτεχνών-κατασκευαστών  του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων («Γίγαντας», «Τρενάκι», «Μπάντα», Πειρατικό Καράβι», «Πειρατής Γάτος», «Πρίγκιπας», «Κάστρο» και ο εντυπωσιακός «Παπαγάλος» σε πλήρη κίνηση), αλλά και τα ευρηματικά άρματα και κατασκευές των ομάδων συμμετοχής που για μια ακόμη φορά φανέρωσαν το μεράκι και το καρναβαλικό πνεύμα, που χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες.

Συμμετείχαν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, ομάδες και σχολεία εκτός Πατρών (από το Άργος, τα Καλάβρυτα, τη Δύμη, την Κάτω Αχαϊα, το Νυδρί της Λευκάδας και τη Λαμία), το «Χαμόγελο του Παιδιού»   και ανεξάρτητες συμμετοχές, ενώ άκρως συγκινητική ήταν η εμφάνιση ΚΔΑΠ ΜΕΑ,  που έδωσαν αποστομωτικά μηνύματα υπέρ της χαράς και της αγάπης  για τη ζωή, υπέρ του αγώνα κόντρα σε κάθε αντιξοότητα.

Στο τέλος της παρέλασης οι θεατές-μικροί και μεγάλοι- υποδέχτηκαν με θέρμη το άρμα του σοκολατοπόλεμου και οι σύλλογοι των σοκαλατοριχτών με τις ρίψεις τους άφηναν την πιο γλυκιά γεύση σφραγίζοντας την Παρέλαση των Παιδιών.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών μεταμόρφωσε την πόλη σε έναν απέραντο παιδότοπο στον οποίο ο χορός, η μουσική, τα χρώματα και οι εξαιρετικές ιδέες έδωσαν πνοή σε ένα υπαίθριο πανηγύρι που κράτησε το τεράστιο πλήθος συμμετεχόντων και θεατών για πολλές ώρες στο κέντρο της πόλης.

Το Καρναβάλι των Παιδιών έγινε 20 ετών. Αυτό όμως μόνο για να θυμόμαστε, αφού αυτό το ανεπανάληπτο Καρναβάλι μέσα στο Καρναβάλι δεν έχει ηλικία, δεν μεγαλώνει, μένει αγέραστο και φρέσκο.  Δεν μετριέται με χρόνια, αλλά μόνο ξεπερνά το προηγούμενο σε  κέφι, ενθουσιασμό, μαγεία,  φαντασία και ευρηματικότητα.

 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015Αρματα,ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ -Patrino Karnavali 2015Αρματα-ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ -Patrino Karnavali 2015ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015 (2)ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015 (3)ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ -Patrino Karnavali 2015 (4)ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015 (4)ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015 (4)ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015 (5)ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015 (5)ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015 (6)ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015 (7)ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015 (8)ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015,plateia γεωργιου Πατρα

Κ.Πελετιδης-Δημαρχος Πατρέων

Κ.Πελετιδης-Δημαρχος Πατρέων

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 15-2-2015 -Patrino Karnavali 2015ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ -Patrino Karnavali 2015 (2)

You must be logged in to post a comment Login