©Mynima-Hellas.com

Κρήτη-Ηράκλειο :Τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας επισκέφτηκε σήμερα η ΝΟΔΕ -ΝΔ-Ηρακλείου»

Κρήτη-Ηράκλειο :Τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας επισκέφτηκε σήμερα η ΝΟΔΕ -ΝΔ-Ηρακλείου»
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Το αεροδρόμιο Καστελίου και τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών στο επίκεντρο της συνάντησης με την Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδος

 

 

Σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποιεί η ΝΟΔΕ Ηρακλείου στην ύπαιθρο του νομού, κλιμάκιο της, αποτελούμενο από τους Νίκο Αντωνακάκη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ και Υπ. Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, Ειρήνη Βολιτάκη, Γ. Βαρδαβά, Γ.Βιδάκη καθώς επίσης και οι Γιώργος Σενετάκης, Νατάσσα Ασπιρτάκη και Σωκράτης Κεφαλόγιαννης, επισκέφτηκε σήμερα το Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

 

Κεντρικό θέμα συζήτησης με την Δημοτική Αρχή απετέλεσε το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι για το οποίο και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε πως θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του δεδομένου ότι αυτό μαζί με το λιμάνι του Νότου θα αποτελέσουν μεγάλους συγκοινωνιακούς κόμβους που θα δώσουν μεγάλη πνοή στην ανάπτυξη της Κρήτης και θα τονώσουν όχι μόνο την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία.

 

Ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης ανέπτυξε το σχεδιασμό του για το Δήμο Μινώα Πεδιάδος ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου (ΣΕΣ), ενώ τόνισε ότι μεγάλο θέμα για την Δημοτική Αρχή αποτελεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη.

 

Τα στελέχη της ΝΟΔΕ από την πλευρά τους επεσήμαναν  ότι άμεσα θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή το νέο ΕΣΠΑ ώστε να ολοκληρωθούν οι υποδομές του Δήμου και να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα όλες οι κοινωνικές δομές της περιοχής.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου και Βιάννου και αναζητήθηκαν τρόποι για την στήριξη της προσπάθειας αυτής.

 

Στην συνέχεια έγινε επίσκεψη στο γηροκομείο Καστελίου το οποίο ως γνωστό  θεμελίωσε και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητηθούν  τα θέματα λειτουργίας του ενώ στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά στο Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου διαπιστώθηκε η ανάγκη όχι μόνο να παραμείνουν ανοιχτά και τα δύο κέντρα υγείας της περιοχής αλλά να ενισχυθούν με ανθρώπινο και ιατρικό δυναμικό και  μέσω της συνεργασίας της 7ης ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ και του ΕΚΑΒ να υπάρξει βάση σωστού σχεδιασμού η καλύτερη διακομιδή των περιστατικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα.

 

Σε συζητήσεις που είχαν τα μέλη της ΝΟΔΕ με αγροτοκτηνοτρόφους, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που τους απασχολούν τα οποία έχουν να κάνουν με την φορολόγηση τους αλλά και την ύπαρξη υποδομών στην περιοχή τους.

 

Η ΝΟΔΕ δεσμεύθηκε να ζητήσει από τους βουλευτές και τα κεντρικά όργανα του κόμματος παρεμβάσεις τους για την απαλλαγή από την φορολόγηση των επιδοτήσεων καθώς και των αγροτικών αποζημιώσεων ενώ ξεκαθάρισε πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να προχωρήσει ο εξηλεκτρισμός των γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων με χρήση ΑΠΕ,  όπως επίσης να προχωρήσουν τόσο η  ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του φράγματος του Αναποδάρη το οποίο δεν χρειάζεται απαλλοτριώσεις, όσο και η χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή του φράγματος του Μπαδιά καθώς επίσης και η κατασκευή  των αρδευτικών δικτύων στο φράγμα των Αμουργελών, έργα πνοής τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν τόσο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και από το Ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο Γιούνκερ.

 

Τέλος το κλιμάκιο της ΝΟΔΕ συναντήθηκε με τα τοπικά στελέχη του κόμματος με τα οποία αντάλλαξε θέσεις και απόψεις πάνω στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και σε διάφορα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

 

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν πως η φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη συνεχίζει να είναι η δύναμη ευθύνης που με την παρουσία της στο εξής, ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα προστατεύσει τα μεγάλα κεκτημένα της μεταπολιτευτικής περιόδου,  την αμετάκλητη σύνδεση με την ευρωπαϊκή οικογένεια και το Κράτος Δικαίου.

 

Η ΝΔ κατέχει την πολιτική σοφία της αναπροσαρμογής και ανταπόκρισης στα μηνύματα των καιρών, απόσταγμα μιας μακράς παράδοσης.

 

Η βάση υπάρχει και είναι πάντοτε ισχυρή. Πάνω σε αυτή θα οικοδομηθεί προσεκτικά αλλά και με ενθουσιασμό η Κεντροδεξιά του μέλλοντος.

 

Παρακαλούμε προς δημοσίευση…

 

Κάθε ΦΩΤΟ έχει τίτλο!

 

Σας ευχαριστούμε

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

ΝΟΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login