©Mynima-Hellas.com

ΜΑΞΙΜΟΣ-Χαρακόπουλος-ΤΣΙΑΡΑΣ-ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΠΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ: «Σύντροφοι» δεν είστε πια στο απυρόβλητο! Η ανακοίνωση Μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

ΜΑΞΙΜΟΣ-Χαρακόπουλος-ΤΣΙΑΡΑΣ-ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΠΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ:  «Σύντροφοι» δεν είστε πια στο απυρόβλητο! Η  ανακοίνωση  Μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ανακοίνωση του Τμήματος Μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας , ΤΣΜΕΔΕ

Αθήνα, 4 Απριλίου 2015

 

ΜΑΞΙΜΟΣ-ΤΣΙΑΡΑΣ-ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΠΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ:

«Σύντροφοι» δεν είστε πια στο απυρόβλητο!

• Με δικό σας νόμο η αφαίμαξη του ΤΣΜΕΔΕ

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Καρδίτσης κ. Κώστας Τσιάρας και Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, αναφορικά με την αήθη ανακοίνωση της Οργάνωσης Μηχανικών τους ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, η οποία τους χαρακτηρίζει «θρασείς, ανενημέρωτους και υποκριτές»(!), λόγω της κοινής ερώτησης που κατέθεσαν για την αφαίμαξη των αποθεματικών διαθέσιμων του ΤΣΜΕΔΕ, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Χρειάζεται πράγματι θράσος για να απαντά, αντί των αρμοδίων υπουργών, η κομματική οργάνωση μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στο συνταγματικό δικαίωμα των βουλευτών που είναι η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου στην κυβέρνηση. Δεν γνωρίζαμε ότι στα νέα ήθη της «πρώτη φορά αριστερά» είναι η υποβολή προς έγκριση των ερωτήσεών μας, πριν την κατάθεσή τους στη βουλή, στις κατά τόπους κομματικές τους οργανώσεις. Η νοοτροπία «Κουτσόγιωργα», το «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε», φαίνεται ότι μετακόμισε στο… νέο ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους άλλοτε «πρασινοφρουρούς», που αναζητούν τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ τη συνέχεια των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια.

Χρειάζεται πράγματι ενημέρωση η τοπική οργάνωση μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ.  Γιατί, πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι αρκείται στις «διαβεβαιώσεις» του υπουργού κ. Σκουρλέτη για τα ταμειακά διαθέσιμα του ΤΣΜΕΔΕ, όταν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχει ψηφιστεί τροπολογία για τη μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Χρειάζεται πράγματι υποκρισία να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για μνημόνιο, ενώ δεν τολμά να φέρει προς ψήφιση στη βουλή την παράταση του μνημονίου που υπέγραψε, ενώ ετοιμάζεται για την υπογραφή τρίτου μνημονίου, όταν η χώρα με τον οδικό χάρτη της προηγούμενης κυβέρνησης θα ήταν ήδη στη μεταβατική χρονιά της προληπτικής πιστωτικής γραμμής που οδηγούσε στην έξοδο από τα μνημόνια το 2016.

Η Νέα Δημοκρατία υπό την ασφυκτική πίεση των πραγμάτων, λόγω της υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο και της τιτάνιας προσπάθειας για την αποφυγή χρεοκοπίας, έλαβε ως κυβέρνηση δυσάρεστα μέτρα, αλλά και λανθασμένες αποφάσεις. Κρίθηκε γι’ αυτά στις εκλογές της 25ηςΙανουαρίου. Τώρα, όμως, οφείλει με ειλικρίνεια να αφουγκραστεί την αγωνία των μηχανικών και να επανέλθει με ρεαλιστικές προτάσεις.

Σεις, όμως, «σύντροφοι» πρέπει πλέον να αντιληφθείτε ότι είστε πλέον κυβέρνηση! Δεν έχετε, πια, την «πολυτέλεια» του ανεύθυνου σχολιαστή και του εισηγητή ευχάριστων, και συχνά, ουτοπικών προτάσεων. Και πρέπει, επίσης, να μάθετε να δέχεστε και την κριτική. Δεν είστε πλέον στο απυρόβλητο. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείτε τόσο το καλύτερο για σας,  και κυρίως για τη χώρα, που δεν αντέχει τους ρυθμούς του… αραμπά, με τους οποίους κινείται η κυβέρνησή σας».

****

Η  ανακοίνωση του Τμήματος Μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας 
«Η υποκρισία περισσεύει από τους βουλευτές της ΝΔ. Τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια που κυβερνούσαν, «εξαφάνισαν» με το PSI τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ. Το 2011, τα μνημονιακά «συνεταιράκια» τους, από το ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν νόμο, αυξάνοντας αναδρομικά τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών τον οποίο η κυβέρνησή τους όχι μόνο αποδέχθηκε αλλά επεδίωξε να εφαρμόσει. Με τις μνημονιακές πολιτικές οδήγησαν 40.000 μηχανικούς να μείνουν ανασφάλιστοι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού-εκ των πραγμάτων-δε μπόρεσαν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
• Δημιούργησαν το ΚΕΑΟ και ο κ. Σελιανάκης, πρόεδρος του ΕΤΑΑ, εκλεκτός του πρώην Υπουργού Βρούτση, μεταβίβασε τις ασφαλιστικές οφειλές σ’ αυτό, απειλώντας με πλειστηριασμούς τις περιουσίες των μηχανικών
• Ψήφισαν την μείωση των συντάξεων των μηχανικών.
Είναι άνευ προηγουμένου το θράσος τους. Αυτοί, που με τα μνημόνια κατέστρεψαν και οδήγησαν στην ανεργία ένα ολόκληρο κλάδο έρχονται τώρα να υπερασπιστούν τα αποθεματικά του ταμείου! Μάλιστα, στη βιάση τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις, δεν πληροφορήθηκαν (ή καμώνονται πως δεν πληροφορήθηκαν), ότι το ΤΣΜΕΔΕ – ΕΤΑΑ αποφάσισε να μην διαθέσει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εκτός των παραπάνω, η διοίκηση του ΤΕΕ είχε συνάντηση με τον καθ΄ ύλη αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη, ο οποίος δεσμεύτηκε για την επίλυση των αιτημάτων των μηχανικών, ενώ χτες ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι κανείς Έλληνας δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στις δεσμεύσεις του προς τον Ελληνικό λαό, αγωνίζεται και παραμένει αταλάντευτος, διαπραγματευόμενος πολύ σκληρά με τους εταίρους της Ευρωζώνης. Κάνει ότι μπορεί, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, για να μην ενδώσει στις πιέσεις. Οι μνημονιακοί βουλευτές του κόμματος Σαμαρά τι κάνουν; Μάλλον τον συνήγορο του Σόιμπλε, πιέζοντας για την εφαρμογή του mail Χαρδούβελη κάτι που θα αποφέρει την τελειωτική εξόντωση των μηχανικών και, κατ’ επέκταση, του Ελληνικού λαού».

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login