©Mynima-Hellas.com

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ :«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ :«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

«ΖΟΥΜΕ ΟΡΙΑΚΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ. Η ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΑΜΑΡΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ»

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, συνομίλησε σήμερα το πρωί (09.07.15) με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 FM».
Το πλήρες ηχητικό βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://terensquick.blogspot.gr/, ενώ τα κυριότερα αποσπάσματα των απαντήσεων του Τέρενς Κουίκ έχουν ως εξής:
«Το δυνατό ΟΧΙ είναι στο χαρτοφυλάκιο των διαπραγματεύσεων αυτής της κυβέρνησης, προσδιορίζοντας τον έντιμο συμβιβασμό, που πρέπει να υπογραφεί μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης και μέσα στην οικογένεια της Ε.Ε.
Ζούμε οριακές ώρες, όπου είναι καθήκον μας να βγάζουμε προς τα έξω, προς τους άλλους ευρωπαίους εταίρους, την εικόνα της εθνικής ομοψυχίας (με βάση το Κοινό Ανακοινωθέν που υπέγραψαν οι πέντε αρχηγοί). Πάντως, έχω την εντύπωση, ότι αυτή την εθνική συνεννόηση από χτες την χάνουμε, καθώς βλέπω αλλαγή στις κινήσεις του νέου Πρόεδρου της ΝΔ. Φοβάμαι, ότι εξακολουθεί αυτό το Κόμμα να το επηρεάζει το «σύνδρομο Σαμαρά», που τόσο πολύ το έχει ζημιώσει. Και για να κλείσω αυτή τη κουβέντα, περιμένω από το Κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, να έχει – αν μη τι άλλο αυτή τη περίοδο – μια πολύ διαφορετική και υπεύθυνη συμπεριφορά.
Οφείλουμε όλοι – το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά – να εκπέμπουμε προς τα έξω ότι παλεύουμε για την Πατρίδα. Ότι είμαστε Εθνική Ελλάδος…
Δεν είναι το καλύτερο «δείγμα γραφής» προς τους ευρωπαίους εταίρους, οι επερχόμενες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, σήμερα για το ΝΑΙ και αύριο για το ΟΧΙ, που εκπέμπουν μια διχαστική εικόνα. Η λογική επιβάλλει να γινόταν μια συγκέντρωση, που να εκπέμψει τον άρρητο ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό από όλους μας.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Επειδή γίνεται πολλή κουβέντα για επερχόμενα σκληρά μέτρα, οφείλω να επισημάνω ότι, αλλιώς τα όποια σκληρά μέτρα θα τα διαχειριστεί μια κυβέρνηση με τον δικό μας προσανατολισμό και αλλιώς κυβερνήσεις όπως οι προηγούμενες .
Εμείς θα διαχειριστούμε με κατεύθυνση τον άνθρωπο, τον μικρομεσαίο και τον ανήμπορο, ενώ οι άλλοι θα είχαν στην λογική τους κυρίως τους τραπεζίτες (κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους).
Θα ήθελα να μη παραλείπουμε, όταν μιλάμε για σκληρά μέτρα, ότι ταυτόχρονα θα έχουμε και δύο πολύ σημαντικά θετικά πρόσημα. Το ένα αφορά σε μια περίοδο αναπτυξιακής συμφωνίας για τρία χρόνια (που σταματά τις τρίμηνες βασανιστικές «αξιολογήσεις»), χωρίς ράβε – ξήλωνε εφαρμοστικών νόμων και το άλλο στην επιβεβλημένη διαχείριση της βιωσιμότητας του χρέους. Μπορεί μεν η Άνγκελα Μέρκελ να διαφωνεί με το κούρεμα, αλλά προανήγγειλε την ελάφρυνση του, προφανέστατα με ένα πολύ σημαντικό χρόνο επιμήκυνσης της αποπληρωμής του από είκοσι έως σαράντα χρόνια.
Επειδή βρισκόμαστε στις επερχόμενες οριακές τριάντα έξι ώρες – αφού μέχρι αύριο το απόγευμα θα έχει φανεί το αποτέλεσμα – ζητώ να είμαστε όλοι ψύχραιμοι και ήρεμοι και να μην μιλούνε συγκρουσιακά οι εκπρόσωποι των πέντε Κομμάτων, που εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέσα στο «σκληρό» πυρήνα της Ευρώπης, έτσι ώστε αυτή η κυβέρνηση να συμβάλλει στη διαμόρφωση αποφάσεων, που θα βοηθήσει στην επαναφορά της Ευρώπης, εκεί που μας αξίζει. (Των Λαών, Εθνών και Αλληλεγγύης)».

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login