©Mynima-Hellas.com

Εϊντε: H διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με σεβασμό στις αρχές & αξίες της ΕΕ είναι η βάση των συνομιλιών

Εϊντε: H διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με σεβασμό στις αρχές & αξίες της ΕΕ είναι η βάση των συνομιλιών
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Εϊντε δήλωσε χθες ότι η ευρωπαϊκή λύση δεν σημαίνει ότι απομακρυνόμαστε από μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι η ΔΔΟ με πλήρη σεβασμό στις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ είναι η βάση των συνομιλιών, κάτι που αναφέρεται στην κοινή διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου. Στο μεταξύ, ερωτηθείς αν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες συγγραφής νέου Συντάγματος σε δικές του δηλώσεις στο Προεδρικό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε αρνητικά τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Οι διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα τρία γνωστά θέματα: διακυβέρνηση, εδαφικό και περιουσιακό, ανέφερε.

Πρόεδρος: H Κύπρος μπαίνει σε φάση δημιουργικότητας και ανάπτυξης

Τη θέση ότι με την εξαγγελία νέων αναπτυξιακών έργων συνολικού ύψους €517,5 εκ. για ολόκληρη την Κύπρο, η χώρα εισέρχεται σε φάση δημιουργικότητας και ανάπτυξης, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωσή του, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο επόμενο Υπουργικό θα συσταθεί κυβερνητικός μηχανισμός παρακολούθησης των έργων και καλώντας τις Τοπικές Αρχές να επαγρυπνούν.

Συντονισμένες δράσεις και έλεγχοι οδήγησαν στην καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων, λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

Οι συντονισμένες δράσεις, η αύξηση των επιχειρησιακών ελέγχων που επιφέρουν αυξημένες διώξεις και οι συνολικές προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο συγκεκριμένης στρατηγικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας προσώπων, έχουν οδηγήσει στην τοποθέτηση της Κύπρου σε αναβαθμισμένη κατηγορία στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την εμπορία προσώπων, η οποία δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου του 2015, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

 
Πέραν των 8 εκ. πληρώθηκαν ως αυτοφορολογία

Πέραν των οκτώ εκατομμυρίων εισέπραξε το κράτος από φορολογούμενους που προέβησαν σε αυτοφορολογία στο πλαίσιο της υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για το 2014. Σύμφωνα με την Αρχιφοροθέτη στο Τμήμα Φορολογίας, Κλέλια Παπαδοπούλου, μέχρι τις 17 Ιουλίου που έτρεξε το σύστημα, €8,182,000 πληρώθηκαν από 11,483 φορολογουμένους που προέβησαν σε αυτοφορολογία. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή της αυτοφορολογίας έληγε στις 30 Ιουνίου, τόσο για τις έντυπες όσο και για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις. Υπενθύμισε ακόμα ότι όσοι δεν υπέβαλαν δήλωση, αλλά είχαν υποχρέωση να το πράξουν, αφού το εισόδημά τους ξεπερνά τις €19,500, θα πληρώσουν πρόστιμο €100.

Τα υψηλότερα στην Ευρωζώνη παραμένουν τα καταθετικά και δανειστικά επιτόκια στην Κύπρο

Τα υψηλότερα στην Ευρωζώνη παρέμειναν τον Ιούνιο του 2015 τα καταθετικά και δανειστικά επιτόκια στην Κύπρο, με εξαίρεση το επιτόκιο που αφορά τα καταναλωτικά δάνεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν ταυτόχρονα την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ετήσια μείωση 3,1% στα έσοδα από τον τουρισμό τον Μάιο

Μειωμένα κατά 3,1% ήταν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Μάιο παρά το γεγονός ότι υπήρξε αύξηση στις αφίξεις κατά 4,9% σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2015 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €471,9 εκ. σε σύγκριση με €475,5 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014 σημειώνοντας μείωση 0,8%.

To Α και Ω η πρόληψη στην προστασία παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση

To άλφα και το ωμέγα στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων είναι η πρόληψη και ως εκ τούτου η εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση, σεξουαλική κακοποίηση και παιδική πορνογραφία είναι υψίστης σημασίας, δήλωσε η Επίτροπος για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, εκφράζοντας ικανοποίηση για τον ορισμό Υπουργικής Επιτροπής και το διορισμό ανεξάρτητου συμβούλου.
Υπέκυψε στα τραύματά του ο Παλαιστίνιος έφηβος που τραυματίστηκε στις συγκρούσεις
Ένας έφηβος Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον Ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη χθες, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πηγές στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ο Λάιθ Χάλντι, 14 ετών, από τον καταυλισμό προσφύγων Τζαλαζόν, χτυπήθηκε στο στήθος από σφαίρα κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν χθες βράδυ κοντά στο σημείο ελέγχου Ατάρα.

Νέα μείωση του επιτοκίου από τη Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας

Στη μικρότερη μείωση του επιτοκίου της εντός του τρέχοντος έτους, προχώρησε την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, καθώς καταβάλλει προσπάθειες να αναζωογονήσει την ρωσική οικονομία, εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό, ύστερα από την πρόσφατη κατρακύλα του ρουβλιού.

Στα ημιτελικά το Όπεν της Ατλάντα ο Παγδατής

Στα ημιτελικά του Όπεν της Ατλαντα, όπου θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα της Κυριακής τον Λουξεμβούργιο Τζιλ Μουλέρ προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής. Ο αγώνας αναμένεται να αρχίσει μετά τις 03:00 το πρωί της Κυριακής (ώρα Κύπρου). Ο Κύπριος αντισφαιριστής (5ος στο ταμπλό) κέρδισε τον δεύτερο στο ταμπλό (Νο 29 στον κόσμο), Καναδό, Βάσεκ Ποσπισίλ με 2-0 σετ (6-4 και 7-6) σε ένα αγώνα που διήρκησε μία 1:43.

 

πηγη :  ΚΥΠΕ –  ΛΕΥΚΩΣΙΑ 01/08/2015 09:55

enews=cna.org.cy@mail166.atl171.mcdlv.net

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login