©Mynima-Hellas.com

ΕΡΤ:14 περιφερειακά αεροδρόμια στη γερμανική Fraport – Οι αντιδράσεις

ΕΡΤ:14 περιφερειακά αεροδρόμια στη γερμανική Fraport – Οι αντιδράσεις
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Στη γερμανική Fraport παραχωρούνται 14 περιφερειακά αεροδρόμια. 40 χρόνια

Στη γερμανική Fraport παραχωρούνται 14 περιφερειακά αεροδρόμια. 40 χρόνια H διάρκεια της σύμβασης θα είναι 40 χρόνια ενώ το τίμημα ανέρχεται σε 1,23 δις € το τίμημα. Δεσμεύσεις για επενδύσεις αναλαμβάνει η δημόσια γερμανική εταιρεία. Αντιδρούν οι εργαζόμενοι ενώ αιχμηρά ήταν τα σχόλια από την αντιπολίτευση.

Αποτελούν τη βιτρίνα του ελληνικού τουρισμού και την κυριότερη πύλη εισόδου για εκατομμύρια ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο. Μόνο πέρυσι, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που παραχωρούνται στον όμιλο FRAPORT AG- SLENTEL, υποδέχτηκαν πάνω από 20 εκατ. επιβάτες. Πρόκειται για τα αεροδρόμια
Θεσσαλονίκης
Κέρκυρας
Χανίων
Κεφαλληνίας
Ζακύνθου
Ακτίου
Καβάλας
Ρόδου
Κω
Σάμου
Μυτιλήνης
Μυκόνου
Σαντορίνης
και Σκιάθου

Η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής να αποδεχτεί το αποτέλεσμα του περσινού διαγωνισμού, περιμένει από τον επενδυτή να αναβαθμίσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις του συνεχώς αυξανόμενου τουριστικού ρεύματος. Παράλληλα, το Δημόσιο προσδοκά να βάλει στα ταμεία του περίπου 1,23 δισ. ευρώ, με ετήσιο μίσθωμα σχεδόν 23 εκατ. ευρώ, επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ την πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς παραχώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύμβαση θα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρήση των αεροδρομίων από την πολεμική αεροπορία, σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται κοινή δραστηριότητα. Παράλληλα, δεν αναμένεται ουσιαστική αύξηση του κόστους για τους επιβάτες, τουλάχιστον μέχρι τα ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης μέσα στα επόμενα 2-4 χρόνια. Με ικανοποίηση αλλά και έντονο ενδιαφέρον υποδέχτηκαν την είδηση οι Βρυξέλλες.

Στην Αθήνα η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η συμφωνία περιέχει και αρνητικά στοιχεία που δεν μπορούσαν ν’ αλλάξουν αλλά και θετικά.

Αντίθετα, αιχμηρά ήταν τα σχόλια σχεδόν από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκηςανέφερε ότι η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων είναι αναμφίβολα μια καλή εξέλιξη. Η συμφωνία αξιοποίησης είχε προωθηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Την επικερδή αυτή συμφωνία, που είχε επικρίνει μετά βδελυγμίας ως «ξεπούλημα» ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφει σήμερα η Κυβέρνηση.
Έντονη αντίδραση είχαμε και από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες τόνισε:
Η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, όπως ακριβώς είχε αποφασίσει και ηπροηγούμενη κυβέρνηση. Τότε είχε καταγγείλει την απόφαση ως ύποπτο ξεπούλημα, τώρα την υιοθετεί ως επωφελή και σημαντική συμφωνία. Θα μπορούσε βέβαια να είχε ζητήσει και συγγνώμη αλλά πού να βρεθεί ντροπή.

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ σημειώνει ότι:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνει την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρία Fraport. Αυτή η εξέλιξη θα κάνει πανάκριβες και απαγορευτικές, για το λαό, τις αεροπορικές μεταφορές και θα οδηγήσει στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων σ’ αυτές.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης υπογραμμίζει ότι:
Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε σήμερα τη σύμβαση παραχώρησης για τα 14 Περιφερειακά αεροδρόμια. Ο ελληνικός λαός θυμάται βέβαια τις ηρωικές κορώνες του ίδιου του κ. Τσίπρα πριν και μετά τις εκλογές. Άλλη μια κυβίστηση του Πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ

Στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ παραμένουν προς αξιοποίηση ακόμα 25 περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη των διαγωνισμών τόσο για τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, όσο και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

Νομικές ενέργειες από πλευράς της Επιτροπής 161 Φορέων σε όλη την Ελλάδα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Ήδη, έχει ξεκινήσει η νομική διερεύνηση της βάσης της προσφυγής, στο πλαίσιο της προστασίας του εθνικού συμφέροντος αλλά και των αντιμονοπωλιακών κανόνων που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Επιτροπή των 161, συμμετέχουν στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, φορέων, επιμελητηρίων και συλλόγων πολιτών από όλες τις περιοχές των υπό ιδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων.

 

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Κέρκυρα, ενώ ήδη η ΟΣΥΠΑ σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους προετοιμάζει προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζόμενων στην ΥΠΑ Κέρκυρας, Γιώργος Μαυρωνάς, ο οποίος αναρωτήθηκε αν στη Γερμανία θα επιτρεπόταν η πώληση πακέτου με όλα τα αεροδρόμια της χώρας σε μία μόνο εταιρία στην οποία υπάρχει μάλιστα κρατική συμμετοχή άλλης χώρας.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΡΤ …http://www.ert.gr/14-periferiaka-aerodromia-sti-germaniki-fraport-i-antidrasis-vid/

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login