ilias sidiropoulos

ΚΚΕ : Δύναμη αλήθειας ! Δύναμη αντεπίθεσης ! Δύναμη ανατροπής ! Η δική μας δύναμη !

ΚΚΕ  : Δύναμη αλήθειας !  Δύναμη αντεπίθεσης ! Δύναμη ανατροπής !  Η δική μας δύναμη !
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΚΚΕ : Δύναμη αλήθειας ! Δύναμη αντεπίθεσης ! Δύναμη ανατροπής ! Η δική μας δύναμη !

Του : Hλία Σιδηρόπουλου

Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει κάτι το διαφορετικό . Κάτι που μπορούν πανεύκολα να το καταλάβουν όσοι δεν παρακολουθούν την πολιτική επικαιρότητα και τις καταγραφόμενες τάσεις του εκλογικού σώματος μέσα απ την οθόνη της τηλεόρασης τους ή του υπολογιστή τους ,αλλά έρχονται σε καθημερινή επαφή και συζητάνε με τους ανθρώπους της γειτονιάς τους ,τους συναδέλφους τους στην δουλειά , την νεολαία τους συνταξιούχους.
Σε αυτές τις εκλογές είναι πολύ λιγότεροι αυτοί που με σιγουριά στηρίζουν ,πιστεύουν και δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ένα κόμμα και πολλοί περισσότεροι αυτοί που προσπαθούν να καταλάβουν τι τους έχει συμβεί και τι θα τους συμβεί στο μέλλον . Πολλοί περισσότεροι αυτοί που ρωτάνε ,που ψάχνονται ,που θέλουν να βρουν μια προοπτική ,μια λύση μια έξοδο στα αδιέξοδα τους .  Αυτοί οι άνθρωποι αντιπαλεύουν την απογοήτευση τους ,παλεύουν με τους φόβους τους ,πενθούν την “Ελπίδα” που πίστεψαν γιατί δεν είχαν ,δεν έβρισκαν τίποτα άλλο να πιστέψουν .Τίποτα άλλο για να κρατηθούν.
Πολύ θα ήθελα να σας πω ,ότι υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι ,άνεργοι ,νέοι ,συνταξιούχοι που δείχνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να πάρουν πίσω τα όνειρα και την ζωή που τους έκλεψαν. Δεν είναι όμως έτσι.
Η ρημάδα η ελπίδα είναι πιο βαριά αλυσίδα και απ τον φόβο ακόμα.
Η αναζήτηση των περισσότερων περιορίζεται στα πλαίσια του
“Ποιος θα μας σώσει ; “
” Ποιος θα μπορεί να κυβερνήσει με ποιον ;
” Ποιος θα μας δώσει δυο ψίχουλα παραπάνω ή έστω δεν θα μας αρπάξει και τα λίγα που μας απόμειναν “
Είναι τα πλαίσια της “κοινής λογικής” όπως λένε οι δημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών και εφημερίδων .
Της λογικής της κυρίαρχης ιδεολογίας ,της άρχουσας τάξης ,αυτών που πάντα κερδισμένοι βγαίνουν με ή χωρίς μνημόνια ,με ή χωρίς κρίσεις .Την λογική που την έχουν φορέσει καπέλο στα λαϊκά στρώματα τόσο ταιριαστά και σφιχτά που την θεωρούν δική τους πια λογική.
Μιας λογικής γεμάτης από παραλογισμούς ολοφάνερους που κρύβονται όμως έντεχνα μέσα σ ένα γενικό και αποκαρδιωτικό ” Ετσι είναι ο κόσμος “
Μιας λογικής που αποδέχεται ως φυσικά φαινόμενα :
Tην φτώχεια στην εποχή που η εξέλιξη της τεχνολογίας και των επιστημών θα έπρεπε να την είχε εξαλείψει,
Την ύπαρξη εκατομμυρίων  αστέγων ,την ίδια εποχή που υπάρχουν ακόμα περισσότερα άδεια σπίτια .
Την λογική που θεωρεί την υγεία ,την παιδεία , αλλά και το νερό το ηλεκτρικό ρεύμα εμπορεύματα .
Την λογική που αποδέχεται να πεθαίνουν παιδιά απ την πείνα ,την δίψα και από ιάσιμες ασθένειες λόγο “κόστους ” την ίδια ώρα που ο πλούτος συσσωρεύεται σε κάτι ακαταλαβίστικα νούμερα στους λογαριασμούς όλο και πιο λίγων ανθρώπων.

Αυτήν την λογική έχουν να αντιπαλέψουν όλοι αυτοί που ψάχνουν την διέξοδο. Αυτοί που θέλουν να δουν την μοίρα τους να αλλάζει.
Ειδικά αυτοί που έχουν απογοητευθεί απ όσους δοκίμασαν και κυρίως αυτοί που έχουν καταλάβει απόλυτα πιο μέλλον τους επιφυλάσσουν , θα πρέπει να καταλάβουν ότι κανένα συμφέρον δεν έχουν απ την ύπαρξη ισχυρών κυβερνήσεων που ακόμα πιο αποτελεσματικά θα εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά ,αντεργατικά  μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί και δεν θα διστάσουν να πάρουν και άλλα ακόμα χειρότερα.
Κανένα τρένο δεν αλλάζει πορεία ,όποιον μηχανοδηγό κι αν έχει ,αν δεν αλλάξει ράγες .  Και οι ράγες που υπάρχουν ,και που όλοι αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας για να μας κυβερνήσουν τις αποδέχονται ,οδηγούν με σιγουριά στην πλήρη εξαθλίωση μας .

Το ΚΚΕ δεν  πούλησε ποτέ κούφιες ελπίδες και εύκολες λύσεις . Το ΚΚΕ διάλεξε σταθερά τον δρόμο της αλήθειας ξέροντας ότι θα το πληρώσει σε εκλογικά ποσοστά.  Ομως το ΚΚΕ δεν είναι εκλογικός μηχανισμός . Δεν είναι κόμμα διαχείρισης της φτώχειας . Δεν έρχεται να σου παραστήσει τον σωτήρα .
Δεν δηλώνει να το πούμε απλά ο καταλληλότερος μηχανοδηγός του τρένου που λέγαμε .  Το ΚΚΕ σου λέει ξεκάθαρα πως σωτήρες δεν υπάρχουν !
Πως ο Λαός σώζει και δεν σώζεται. Πως η μόνη διέξοδος που ζητάς και η μόνη δύναμη που έχεις είναι η δική σου δύναμη . Η δύναμη του οργανωμένου μαζικού ,ταξικού αγώνα . Η τεράστια δύναμη που μόνο να νικήσει μπορεί αν ενωθεί σε μια Λαϊκή Συμμαχία των ανθρώπων της δουλειάς . Μια λαϊκή συμμαχία που θα σταθεί απέναντι σε όποια αντιλαϊκά μέτρα προσπαθήσουν να περάσουν ή να εφαρμοστούν αλλά και δεν θα ξεχνάει ποτέ τον τελικό της στόχο . Να αλλάξει τις ράγες μια και καλή σε τούτο το τρένο .
Σε αυτήν την λαϊκή συμμαχία το ΚΚΕ θα είναι μπροστάρης στην αντεπίθεση και στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία . Μια κοινωνία όπου δεν θα  βασιλεύει το κέρδος των καπιταλιστών ,η λογική του παραλόγου των ανταγωνισμών ,της ακραίας φτώχειας και του αμύθητου πλούτου. Μια κοινωνία που το “Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά ” θα γίνει από σύνθημα πράξη . Γιατί σ αυτήν την κοινωνία ο πλούτος θα ανήκει σ αυτούς που τον παράγουν . Γιατί εξουσία σε αυτήν την κοινωνία είναι ο ΛΑΟΣ !. Η εργατική – λαϊκή εξουσία.
Μια εξουσία που θα θεμελιώνεται με θεσμούς βγαλμένους μέσα από την εργατική – λαϊκή πάλη, θα στηρίζεται στην εργατική – λαϊκή συμμετοχή και κινητοποίηση, στον εργατικό – λαϊκό έλεγχο. Με ανακλητούς αντιπροσώπους ανά κλάδο εργαζομένων που κανένα όφελος οικονομικό δεν θα έχουν απ την εκλογή και την δραστηριοποίηση τους.
Μια εξουσία που θα βασιστεί στην κεντρικά και επιστημονικά σχεδιασμένη κοινωνική παραγωγή με στόχο την κάλυψη των αναγκών  και όχι στην σημερινή άναρχη παραγωγή των καπιταλιστών με σκοπό το κέρδος.
Μια εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει την ενέργεια ,την παιδεία ,την υγεία ,την πρόνοια . Καταργεί την καπιταλιστική ιδιοκτησία και οποιαδήποτε δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος στην Εκπαίδευση, στην Υγεία – Πρόνοια, στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Επιστήμη, Τεχνολογία, Πολιτισμός κι ό,τι έχει δημιουργήσει η ανθρώπινη εργασία και δραστηριότητα τίθενται στην υπηρεσία του ανθρώπου και των αναγκών του.
Μια εξουσία που εξαλείφει την ανεργία ,την εργασιακή ανασφάλεια που γνωρίζουμε ως τώρα στην ,απ τους ίδιους χυδαία αποκαλούμενη “αγορά” εργασίας των αστών.
Η  χώρα μας δεν στερείτε από τίποτα .
Διαθέτει έμπειρους  εργάτες  ακόμα και υψηλής τεχνολογικής και επιστημονικής ειδίκευσης.
Διαθέτει σημαντικές  ενεργειακές πηγές, αξιόλογο ορυκτό πλούτο, βιομηχανική, βιοτεχνική και αγροτική παραγωγή που με τον κεντρικό σχεδιασμό μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των λαϊκών αναγκών.
Η λύση λοιπόν και η διέξοδος υπάρχει . Μόνο που δεν θα την φέρει μαγικά κανένας σωτήρας . Η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση απ τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς , μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία  είναι πρόταση συστράτευσης τον ταξικό αγώνα και όχι ανάθεσης με ψήφο . Το μέλλον μας περνάει απ το χέρι μας  .
Να γιατί τώρα ΚΚΕ .  Γιατί το ΚΚΕ είναι η δύναμη σου . Γιατί θα είναι δίπλα σου όταν οι άλλοι θα βρεθούν εκ των πραγμάτων απέναντι σου . Γιατί έχει την μόνη αληθινή πρόταση εξουσίας που θα τελειώσει τα μνημόνια και τις αιτίες που τα γεννούν.
Με το ΚΚΕ ….   Με τους αγώνες μας …. Να πάρουμε την ζωή μας πίσω !
ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ !

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login