Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, στο Λίβανο

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για τις  τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, στο Λίβανο
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

 

 

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, στο Λίβανο και αλλού καθώς και ο συνεχιζόμενος πολύνεκρος εμφύλιος στη Συρία προκαλούν συγκλονισμό και υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη για εξουδετέρωση του δολοφονικού μισάνθρωπου μορφώματος, του «Ισλαμικού Κράτους». Υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη για ειρήνευση στη Συρία μέσα από τον τερματισμό των ξένων επεμβάσεων και με μια πολιτική λύση που θα βασίζεται στο σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Την ίδια ώρα, η ανθρωπότητα καλείται να δακτυλοδείξει και να καταδικάσει όσους συνέδραμαν στην εδραίωση του Ισλαμικού Κράτους. Δυστυχώς, τα όσα έσπειραν οι κυβερνήσεις και οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών της Δύσης, τα θερίζουν σήμερα με τραγικό τρόπο οι λαοί τους. Παράλληλα όμως, υπάρχουν και οι κοινωνικοοικονομικές αιτίες της έξαρσης του ισλαμικού φονταμενταλισμού οι οποίες αποτελούν την εύφλεκτη ύλη που πυροδοτείται από ξένες δυνάμεις προκειμένου να καταστεί εργαλείο στα γεωπολιτικά σχέδιά τους. Η ανεργία, η φτώχεια, η υπανάπτυξη, ο αυταρχισμός των δικτατορικών καθεστώτων, η τυφλή αγανάκτηση για τις ξένες επεμβάσεις στον αραβικό κόσμο οδηγούν τμήματα της νεολαίας στην απόγνωση, την οποία έρχονται να δρέψουν οι φονταμενταλιστές. Αυτά είναι που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τη διεθνή κοινότητα, αν πρόκειται να ξεριζωθούν οριστικά οι αιτίες της τρομοκρατίας.

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι ο φόβος που προκαλεί η τρομοκρατική δράση του «ΙΚ» δεν πρέπει να αφεθεί να χρησιμοποιηθεί για να νομιμοποιήσει ένα νέο κύκλο τρομοϋστερίας, όπως αυτόν που εξαπέλυσε η κυβέρνηση Μπους τη δεκαετία του 2000 και ο οποίος– με διάφορους τρόπους- συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η ανθρωπότητα δεν αντέχει νέα Γκουαντάναμο, νέα Άμπού Γκράιμπ και παγκόσμια δίκτυα μυστικών φυλακών, ούτε νέα Αφγανιστάν και Ιράκ. Αν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες αποδεχτούν ότι η ασφάλεια τους εξαρτάται από νέα δρακόντεια μέτρα φακελώματος, μαζικών παρακολουθήσεων, περαιτέρω περιστολή ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τότε αυτό θα αποτελεί υποχώρηση και ήττα των δημοκρατικών αξιών απέναντι στην τρομοκρατία.

Τέλος, οι λαοί της Ευρώπης έχουν το ιστορικό καθήκον να μην υποκύψουν στα ισλαμοφοβικά ρατσιστικά κελεύσματα της ακροδεξιάς, που θέλει να στοχοποιήσει τους ξένους, τους πρόσφυγες και τους μουσουλμάνους εντός και εκτός Ευρώπης. Η ενοχοποίηση συλλήβδην των 1,6 δις μουσουλμάνων του πλανήτη για τα εγκλήματα του «ΙΚ» είναι εξίσου παράλογη με το να ενοχοποιούνταν όλοι οι χριστιανοί ή όλοι οι λευκοί για τα εγκλήματα των ναζί ή της Κου Κλουξ Κλαν. Ας μην ξεχνά κανείς άλλωστε ότι οι μουσουλμάνοι αποτελούν τα πρώτα και περισσότερα θύματα του «ΙΚ» από το οποίο προσπαθούν να ξεφύγουν με οποιοδήποτε τρόπο καταφεύγοντας και ζητώντας άσυλο στην Ευρώπη.

Μπροστά στις δραματικές στιγμές που περνά η ανθρωπότητα, απαιτούνται νέοι και ανυποχώρητοι αγώνες για την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη εντός και εκτός Ευρώπης.

16/11/2015

 

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *