©Mynima-Hellas.com

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική αντιμετώπιση ,ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική αντιμετώπιση ,ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Άρνηση του Υπ. Παιδείας να συναντηθεί με μαθητές και καθηγητές από την Κεφαλονιά

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική αντιμετώπιση που είχαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό στην Κεφαλονιά, το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι ζημιές του προσφάτου σεισμού όξυναν την εκρηκτική κατάσταση των σχολείων της Κεφαλονιάς με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτήρια και κοντέινερ, σχολικά συγκροτήματα να έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα.

Ενώ ταξίδεψαν όλη τη νύχτα για να συναντήσουν τον Υπουργό όπως είχαν κανονίσει, μόλις έφτασαν στο Υπουργείο συνάντησαν κλειστές πόρτες, δυνάμεις της αστυνομίας και έναν προκλητικό Υπουργό που ξεκαθάρισε πως δεν θα τους δεχτεί.

Αντιπροσωπία της γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών βρέθηκε δίπλα τους από το πρωί.

Η αποφασιστικότητα και η επιμονή των συγκεντρωμένων έσπασε το κλίμα τρομοκρατίας και ο Υπουργός δέχτηκε την αντιπροσωπία τους.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που αντί να δεσμευτεί να λύσει τα τεράστια προβλήματα των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών από την Κεφαλονιά αυτή τους εμπαίζει.

Εδώ και τώρα μέτρα να παρθούν μέτρα αντισεισμικής θωράκισης όλων των σχολικών μονάδων και όλων των σεισμογενών περιοχών.

Όλοι πιο δυναμικά να δώσουμε απάντηση στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Άρνηση του Υπ. Παιδείας να συναντηθεί με μαθητές και καθηγητές από την Κεφαλονιά .

Αυτή τη στιγμή πάνω από 100 μαθητές από την Κεφαλονιά, πάνω από 10 διευθυντές σχολείων και μαζί τους η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς βρίσκονται σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Απαιτούν να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη και προσυμφωνημένη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με το οξύτατο πρόβλημα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την επικαιρότητα και την οξύτητα του προβλήματος σε μια περιοχή που μετράει τις πληγές της από τους σεισμούς το τελευταίο διάστημα (σεισμοί Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου). Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κοροϊδεύει τους συγκεντρωμένους έξω από το Υπουργείο Κεφαλλονίτες και δεν τους δέχεται προφασιζόμενος ότι έχει άλλες υποχρεώσεις. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διευθυντές και φορείς της Κεφαλονιάς προχώρησαν αυτή τη στιγμή στον αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον Υπουργό Παιδείας για την απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στο λαό της Κεφαλονιάς και τους αγώνες τους. Απαιτεί να αποσυρθούν τώρα τα ΜΑΤ από το χώρο του Υπουργείου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απαιτεί να πραγματοποιηθεί εδώ και τώρα η συνάντηση.

Εδώ και τώρα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης όλων των σχολικών μονάδων και όλων των σεισμογενών περιοχών .

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης

Παρασκευή 27/11: Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για σύγχρονες ασφαλείς υποδομές, μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Με πρωτοβουλία του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου. Στη σύσκεψη πέρα από την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, τα 15μελή και την ΕΛΜΕ, συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανάγκη για αντισεισμική θωράκιση – προστασία, η δρομολόγηση σύγχρονων ασφαλών υποδομών, τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές. Τονίστηκε ότι σήμερα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο συνολικά η αντιλαϊκή – φιλομονοπωλιακή πολιτική που στερεί όλα τα δικαιώματα στο όνομα της ανάπτυξης, μαζί και το δικαίωμα για μόρφωση σε συνθήκες που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει συνειδητή προσπάθεια αποχαρακτηρισμού, χαρακτηρίζει τη δυστυχία των κοντέινερς και των αστέγων ως «προνόμιο». Η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης συνεχίζει να προκαλεί με περικοπές τμημάτων, τομέων, υλοποιώντας αυτή την πολιτική.

Καμία αποσπασματική διεκδίκηση που δε βάζει στο επίκεντρο τον πυρήνα των μέτρων θωράκισης των σχολείων – όπως γίνεται από πλευράς Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) ή της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) – δεν είναι λύση. Μόνο το οργανωμένο κίνημα μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών, μαζί με την εργατική τάξη, μπορεί να αποτρέψει τη μετατροπή των σχολείων σε «σφαγεία», να διεκδικήσει το δικαίωμα όλων στη μόρφωση και στη ζωή.

 

Η παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας, το πρωί της Παρασκευής 27 Νοέμβρη, μπορεί και πρέπει να πάρει χαρακτήρα μαζικής κινητοποίησης.

Για το σκοπό αυτό λήφθηκαν οργανωτικά μέτρα.

Επίσης αποφασίστηκαν τα εξής:

Να υπάρξει παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σήμερα 10 πμ. στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς για στήριξη των αιτημάτων.
Να καλέσουμε τον εκπαιδευτικό κόσμο των Ιονίων (15μελή, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων) σε συντονισμό, προκειμένου η κινητοποίηση στην Αθήνα να πάρει ευρύτερο χαρακτήρα.
Να ζητηθεί η διευκόλυνση μαθητών – εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, ιδιαίτερα σχετικά με τις απουσίες.
Σε όλα τα σχολεία μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στην Αθήνα, την Παρασκευή όλη μέρα, να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες στήριξης της παρέμβασης. …. https://www.alfavita.gr/arthron/elme-k-i-kinitopoiisi-sto-ypoyrgeio-paideias-2711
Αργοστόλι 24/11/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login