©Mynima-Hellas.com

ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΝ ENIKO-STAR : η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς να προχωρήσει τάχιστα και η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί,

ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΝ ENIKO-STAR  : η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς να προχωρήσει τάχιστα και η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί,
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΝ ENIKO-STAR (ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ) ΚΑΙ MEGA (Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ-Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ)
Για τα περί διορισμού συγγενικού μου προσώπου (Στον eniko)

Επειδή ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, οφείλω να πω ότι η κόρη μου από τον Αύγουστο δεν εργάζεται και δεν βρίσκεται στο γραφείο του κ. Καμμένου. Δεν την διόρισα εγώ, όπως λεγόταν, διότι δεν είχα τη δυνατότητα ως απλή εκπρόσωπος. Δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε υπουργός, ούτε υφυπουργός για να μπορώ να διορίζω. Ήταν προσωπική επιλογή του Προέδρου των ΑΝΕΛ και από εκεί και πέρα κακώς συζητάμε γι’ αυτό το θέμα. Πρόκειται για μια κοπέλα που έχει πτυχίο, μεταπτυχιακό και δούλευε κανονικά το οκτάωρο της και δεν πληρωνόταν χωρίς να δουλεύει.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν γι’ αυτό το θέμα. Θα σας θυμίσω τι συνέβαινε στο γραφείο του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημερινού προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη, όπου είχαν διοριστεί ορδές μετακλητών.

Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό ο κάθε υπουργός, υφυπουργός να έχει δίπλα του πρόσωπα της επιλογής του και της εμπιστοσύνης του. Επειδή δεν είναι ευρέως γνωστό, οι τοποθετήσεις των μετακλητών λήγουν αυτομάτως είτε με τη λήξη της θητείας του υπουργού, είτε με τη διάλυση της κυβέρνησης. Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι η τωρινή κυβέρνηση μείωσε κατά 25% τους μετακλητούς υπαλλήλους.

Για τη δήλωση Φωτήλα περί συμπόρευσης του Ποταμιού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ (Κοινωνία Ώρα Μega)

Οι απόψεις αυτές επιβεβαιώνουν αυτό που οι ΑΝΕΛ λέγαμε από την πρώτη στιγμή. Έχει εκλείψει ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Ποτάμι. Επειδή δημιουργήθηκε για συγκεκριμένο λόγο και σκοπό, για να εξυπηρετήσει κάποιους στόχους, να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τώρα που στη ΝΔ εξελέγη ο Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ακραίες θέσεις, δεν υπάρχει πλέον λόγος ύπαρξης του Ποταμιού. Αναρωτιέμαι πάντως κατά πόσο θα είναι ευχαριστημένοι με αυτά που ακούγονται και γίνονται οι παλαιοί Νεοδημοκράτες, αυτοί που ασπάζονται τις αρχές και τις θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που δημιούργησε τη Ν.Δ. Γιατί έχει αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της Ν.Δ.

Για το ασφαλιστικό

Είναι κοινά παραδεκτό ότι το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα είναι ο μεγάλος ασθενής. Δεν μπορούσε να προχωρήσει έτσι όπως ήταν δομημένο, διότι θα φτάναμε σε ένα σημείο όπου το κράτος δεν θα μπορούσε να χορηγήσει συντάξεις. Κατά συνέπεια θα πρέπει το ασφαλιστικό σύστημα να αναδιαρθρωθεί. Ο τρόπος με τον οποίον θα μπορούσε να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση είναι ή να προχωρήσουμε σε μείωση συντάξεων, κάτι που βεβαίως δεν μπορεί να γίνει δεκτό, ή να επιχειρηθεί να δοθεί μια διαφορετική λύση, για την οποία άλλωστε παλεύει αυτή η κυβέρνηση. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο κ. Κατρούγκαλος συναντάται με τους εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματικών, των επιστημόνων και άλλων επαγγελματικών φορέων, ακούσει τις προτάσεις τους με στόχο να κάνει βελτιώσεις. Θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις.

Από τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ακούμε μόνο άναρθρες κραυγές για το ασφαλιστικό. Συγκροτημένη πρόταση από τη Ν.Δ. και το νέο πρόεδρό της δεν έχουμε ακούσει ακόμη. Θα είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε ποια είναι η πρόταση της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή.

Για το ζήτημα της αξιολόγησης

Πρέπει και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς να προχωρήσει τάχιστα και η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί, γιατί επιτέλους αυτή η χώρα πρέπει να «πάρει μπροστά». Πολύ σωστά ο κ. Τσακαλώτος προκάλεσε το ΔΝΤ. Θα πρέπει το ΔΝΤ και οι γενικότερα οι εκπρόσωποι των θεσμών να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login