©Mynima-Hellas.com

Απόλυση εργαζόμενης στην Πάτρα ,γιατί τόλμησε να απεργήσει στις 4 Φλεβάρη 2016 . ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΓΕ

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

ΨΗΦΙΣΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης που μοχθούν καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα.

Καταδικάζουμε την ενέργεια της εταιρείας Hellenica στα Hondos Center να απολύσει την συναδέλφισσα, μια νέα γυναίκα που τόλμησε να απεργήσει στις 4 Φλεβάρη , για να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αιτήματος να παρθεί πίσω το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Έτσι η εταιρεία αποφάσισε να την τιμωρήσει παραδειγματικά, μιας και κανένα άλλο παράπονο δεν είχε εκφραστεί ποτέ για την υπάλληλο, αφού τη διέκρινε η εργατικότητα, η εντιμότητα, και η συναδελφικότητα.

Με την απόλυση αυτή η εταιρία επιδιώκει να τρομοκρατήσει τις εργαζόμενες, ώστε να μην τολμούν να σηκώνουν ανάστημα απέναντι στις μεγάλες πολυεθνικές, και στην κυβέρνηση που χαντακώνουν τη ζωή μας. Οι απολύσεις και η φτώχεια είναι η μόνη προσφορά που μπορεί να κάνει το σύστημα αυτό, που μας θέλει αναλώσιμες εργαζόμενες, χωρίς δικαιώματα ώστε να εξυπηρετούνται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και να αυξάνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Οι εταιρείες αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις διαχρονικά, απολύοντας παλιούς εργαζόμενους για να πάρουν νέους πιο ευέλικτους και πιο φτηνούς, με ατομικές συμβάσεις, χωρίς συλλογικά δικαιώματα.

Καλούμε τις συναδέλφισσες να στηρίξουν την απολυμένη συναδέλφισσα, να δείξουν τώρα την αλληλεγγύη τους.

Η εταιρία Hondos να απαιτήσει από την εταιρεία Hellenica να πάρει την εργαζόμενη πίσω. Να σταματήσει η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» που θέλει να διασπάσει τις εργαζόμενες. Να ανακαλέσει την απόλυση η εταιρεία. Να επιστρέψει η εργαζόμενη στην δουλειά της. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Συναδέλφισσες 159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, τιμάμε και συνεχίζουμε με νέες δυνάμεις και πείρα, για να φτάσουμε ως το τέλος, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που μας άνοιξαν.

Η 8η Μάρτη είναι μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν, και για όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα!

Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζομένων γυναικών του σήμερα!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας . Η 8η Μάρτη και το σημερινό συλλαλητήριο (πλατεία Γεωργίου στις 6:30) να είναι σταθμός για την προετοιμασία της μεγάλης 48ωρης απεργίας για την ανατροπή του νέου εγκλήματος σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου   

Πάτρα, 08 Μάρτη 2016

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο – Γραμματεία Αχαΐας

Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 162, 3ος όροφος
Τηλ: 2613-015765
Κιν: 6981-279290
Email: pamepatras@gmail.com
Web: http://pamepatras.blogspot.com

Share This Post | Μοιραστείτε αυτο το αρθρο

You must be logged in to post a comment Login