Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος : 24 ΑΠΡΙΛΗ 2016 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος : 24 ΑΠΡΙΛΗ 2016  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Η ΟΙΥΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 19/4/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ 2016

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με απόφαση της  Διοίκησής της, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία (1) από τις οκτώ (8) Κυριακές του έτους,  που θεσμοθετήθηκαν με μνημονιακούς νόμους και  η σημερινή Κυβέρνηση, παρά  τις δεσμεύσεις της, τους διατηρεί εντελώς άθικτους, με τους οποίους  επιτρέπεται η  χωρίς όρια ελεύθερη  λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως και τα Χριστούγεννα, έτσι κατά την περίοδο του  Πάσχα, οι εμποροϋπάλληλοι  θα αναγκαστούν να εργαστούν δύο Κυριακές (στις 24/4 και στις 8/5), όπου για μια ακόμα φορά θα μείνουν απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία τους.

Η ΟΙΥΕ, μαζί με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη γενικευμένη επιβολή των ελαστικών μορφών εργασίας, στους μισθούς φτώχειας και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας που καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στον ελεύθερο χρόνο.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία στις 24 Απρίλη, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα και από την απελευθέρωση του ωραρίου.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –  ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ 2016

 

ΟΥΤΕ 52 ΟΥΤΕ ΚΑΙ 8 – ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΙΥΕ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ ΩΡΑ 11.00 π.μ.

 

 

 

Η ΟΙΥΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ και της Συντονιστικής τους Επιτροπής, για την διεκδίκηση και την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, μετά την προμελετημένη πτώχευση της εταιρείας που την οδήγησε σε ξαφνικό θάνατο και στέλνει 450 εργαζομένους στην ανεργία.

Εχθές (19/4/2016) οι εργαζόμενοι της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, διεκδικώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση ενόψει της ένταξής τους στις μαύρες λίστες των ανέργων, που ήδη ξεπερνούν το 1.200.000.

Μαζί με τους εργαζόμενους της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ διεκδικούμε:

  • την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις καταγγελία των συμβάσεων εργασίας από τη σύνδικο, προκειμένου να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ από τον επόμενο κιόλας μήνα.
  • την άσκηση πίεσης προς τη σύνδικο, τα αρμόδια Υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς (μέσα από κινητοποιήσεις και τη συλλογική δράση) για επίσπευση όλων των διαδικασιών της πτωχευτικής διαδικασίας, ώστε εκτός από τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων να κατοχυρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεών τους στο άμεσο μέλλον.
  • την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ μετά την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας
  • το σχεδιασμό μαζί με τους εργαζόμενους και την ΟΙΥΕ ενός συνεκτικού προγράμματος  για την άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας με ευθύνη του Υπ. Εργασίας και του ΟΑΕΔ
  • Διερεύνηση και απόδοση όλων των τυχόν ευθυνών για τη διαδικασία και τη σκοπιμότητα της πτώχευσης της εταιρείας

Η ΟΙΥΕ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε τους διεκδίκηση.

ΓΣΕΕ : ΤΟ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ… 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Ν/Σ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.