Sinogeorgos Dim - ©Mynima-Hellas.com

ΠΕΑΚ – ΟΛΠΑ : Μαζική, λαϊκή, αθλητική εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Αντύπα Μάης 2016-(Συνέντευξη Τύπου -βίντεο-φωτο)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Συνέντευξη Τύπου , παραχώρησε η  διοίκηση  του ΠΕΑΚ- Κολυμβητήριο Αν. Πεπανός, ο Πρόεδρός του Κώστας Κόντης και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές. Σχετικά με την προγραμματισμένη μαζική, λαϊκή, αθλητική εκδήλωση από το ΠΕΑΚ και τον ΟΛΠΑ στη μνήμη του Γιώργου Αντύπα στις 29 Μαΐου 2016.

πΕΑΚ3

ΤΟ ΠΕΑΚ Πατρών (Τόφαλος, Κολυμβητήριο, Κουκούλι, Έλος Αγυιάς), στα πλαίσια της αποστολής του για την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού της πόλης με την συνδρομή του ΟΛΠΑ, διοργανώνει την Κυριακή 29Μαΐου, τις παρακάτω αθλητικές δράσεις:

* Αγώνα Δρόμου 12 χλμ. Αφιερωμένος στην μνήμη του πρωτεργάτη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού της πόλης μας Γιώργου Αντύπα. Αφετηρία Κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» και τερματισμός Έλος Αγυιάς δια μέσω του νέου Λιμανιού της πόλης.

ΠΕΑΚ - αντυπας 9

* Αγώνα βαδίσματος 6 χλμ. Για να δοθεί η ευκαιρία στον πατραϊκό λαό να αγαπήσει τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό. Αφετηρία: Γραφεία ΟΛΠΑ και τερματισμός (μέσω του λιμανιού) στο χώρο του ΠΕΑΚ στο Έλος Αγυιάς.

* ΑμεΑ

* Ποδηλασία

Ώρα εκκίνησης αγώνων έχει ορισθεί η 9.30 π.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο. Η συμμετοχή είναι δική σας και ελεύθερη. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, όπως επίσης και έπαινοι.

ΠΕΑΚ - ΠΑΤΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 12-5-2016 2

Θέλω όμως να σταθώ για δύο λεπτά στον μεγάλο λαϊκό μαραθωνοδρόμο Γιώργο Αντύπα, στην μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένη η εκδήλωσή μας. Ο Γιώργος Αντύπας υπήρξε από τους βασικούς πρωτεργάτες του λαϊκού μαζικού αθλητισμού. Τον ανέδειξε με την παρουσία του  τον προφύλαξε ως έννοια, έγινε ο ίδιος πρότυπο για άλλους, να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων της Πάτρας, συμμετείχε κυρίως σε αγώνες αντοχής, χαρακτηριζόταν δε από τους συναθλητές του ως «Φτεροπόδαρος». Το έτος 1998 βραβεύτηκε από την Γ.Γ.Α. της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού είχε διανύσει μια υπερμαραθώνια διαδρομή με σημείο εκκίνησης την Αγία Λαύρα και τερματισμό το οδόφραγμα της οδού Λήδρας στην Λευκωσία. Το 1992 ως επικεφαλής δρομέων έτρεξε την διαδρομή από Πάτρα-Δελφούς-Πάτρα-Αγκόνα-Άλπεις με τερματισμό την πόλη Σταιν Ετιέν της Γαλλίας. Απόσταση 2.500 χιλιομέτρων.

peak dromos

Σε αυτό τον άνθρωπο, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά κυρίως την υποχρέωση να συνεχίσουμε αυτό που υπηρέτησε. Ο Γιώργος Αντύπας δημιούργησε ένα μονοπάτι στο οποίο καλούνται οι πατρινοί πολίτες, οι πολίτες της Ελλάδος να βαδίσουν, να τρέξουν, να ακολουθήσουν.

Τέλος, μέσω αυτής της δράσης, επιχειρούμε να δείξουμε ότι ο λαϊκός μαζικός αθλητισμός είναι κτήμα όλων και όχι των λίγων εταιρειών που προσπαθούν να τον καπηλευτούν και να τον μονοπωλήσουν. Κάθε ένας έχει δικαίωμα στην άθληση και στους χώρους που η πολιτεία έχει εξασφαλίσει (με τα χρήματα των πολιτών) για την άθληση.

«Νους υγιή εν σώματι υγιεί», έλεγαν οι αρχαίο ημών πρόγονοι. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε.

Η Πάτρα, θέλουμε και μπορεί να γίνει πρωτεύουσα πόλη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού. Για τον λόγο αυτό, έστω και συμβολικά, η διαδρομή των αθλητικών μας εκδηλώσεων, περνάει από το λιμάνι, το παλιό και το νέο.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν ένα βροντερό παρών στον αγώνα για την διεκδίκηση, την διαφύλαξη, την ανάδειξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του πατρινού Γιώργου Αντύπα. Καλούμε τους πολίτες να κάνουμε δικό μας το λιμάνι και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας. Τρέχουμε όλοι μαζί πετώντας τα χρονόμετρα για την Πάτρα. Μαθαίνουμε από το χθες, ζούμε και δημιουργούμε ένα ελπιδοφόρο αύριο.

πΕΑΚ3 πεακ 12-5-2016 8 πεακ 12-5-2016 6

 

Πατρα -ΠΕΑΚ Κολυμβητήριο : Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν ο Πρόεδρός του Κώστας Κόντης και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ

Share This PostΤελευταίες Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Mynima Hellas News *